Statistikat, faktet dhe tendencat në internet në internet (2020)

imazhi i kokës në internet


Pavarësisht nëse na pëlqen apo jo, ngacmimi ka qenë rreth e rrotull që nga fillimi i civilizimit. Ajo nuk ka ndryshuar me të vërtetë formën e saj gjatë atyre viteve, janë gjithmonë ata më të fortë që prehen të dobëtit, por ai ka evoluar me ngritjen e teknologjisë.

Një formë e re e ngacmimit, gjegjësisht sulmi në internet, është bërë një problem në rritje në vendet në mbarë botën. Në thelb të saj, sulmet në internet nuk ndryshojnë shumë nga lloji i ngacmimit që shumë fëmijë për fat të keq janë mësuar në shkollë. Dallimi i vetëm është se zhvillohet në internet.

Më poshtë janë një numër i statistikave shqetësuese në internet që tregojnë fushën e këtij problemi në rritje dhe nevojën e madhe për një zgjidhje efektive.

Faktet më interesante
 • Lloji më i zakonshëm i një ngacmimi në internet: komentet mesatare 22.5%
 • 35% kishin dërguar një pamje nga statusi ose fotografinë e dikujt për të qeshur me ta
 • 61% e adoleshentëve që raportojnë se janë ngacmuar thonë se kjo ishte për shkak të pamjes së tyre
 • 56% e viktimave të ngacmimit në internet raportuan se ishin ngacmuar në Facebook
 • 7 në 10 të rinj përjetojnë sulm në internet para se të mbushin moshën 18 vjeç

Ajo që llogaritet si sulmuese në internet?

cyberbullying

Nëse e keni parë ndonjëherë segmentin e hostit të Jimmy Kimmel “Celebrities Read Mean Tweets”, mund të keni një ide se çfarë do të thotë për dikë në internet. Edhe pse ky segment është me humor, realiteti i situatës është shumë i ndryshëm.

Sulmimi në internet është çdo lloj ngacmimi, kërcënimi, sjelljeje apo sikleti i një personi tjetër në internet. Në mënyrë tipike, kjo bëhet përmes komenteve mesatare, thashethemeve në internet, dhe madje edhe vërejtjeve seksuale. Zakonisht janë të lidhur me paraqitjet, inteligjencën, racën, seksualitetin, etj.

Në thelb, çdo gjë që është postuar në internet që ka për qëllim të lëndojë ose shqetësojë dikë tjetër, pavarësisht se çfarë teme është, konsiderohet të jetë sulmuese në internet.

1. Llojet më të zakonshme të ngacmimit në internet, sipas studentëve amerikanë. (Burimi: Cyberbullying.org)

Përveç postimit të komenteve të thotë në internet, përhapjes së thashethemeve dhe postimit të vërejtjeve seksuale, sulmet në internet në mesin e studentëve amerikanë zakonisht përdorin fjalë agresive dhe pejorative, kërcënime, hakime të profileve dhe ndarje fotografish pa pëlqim.

llojet e ngacmimit

2. 64% e viktimave që marrin një mesazh agresiv të çastit thonë se e njohin kryesin nga situatat brenda personit. (Burimi: Verywellfamily.com)

Edhe kur ata njohin personalisht viktimat e tyre, autorët shpesh i drejtohen mërzitshëm, mërzitur dhe siklet duke i bërë ato në internet, kryesisht duke tallur fotot e tyre ose azhurnimet e statusit në bisedat në grup..

viktimat në internet

3. Gati 1 në 6 (15%) e adoleshentëve në internet thanë se kishin provuar përcjellje të padëshiruar të komunikimit privat. (Burimi: Pewresearch.org)

18% e adoleshentëve të moshës 15-17 dhe 11% e adoleshencave të reja kanë provuar ngacmuesit e tyre duke dërguar mesazhe të tyre private tek të tjerët ose duke i shpërndarë në kanale publike.

4. Adoleshentët që raportojnë se janë ngacmuar thonë se kjo ishte për shkak të pamjes së tyre. (Burimi: Nveee.org)

Paraqitja e dikujt duket se është arsyeja më e zakonshme për sulmet në internet, e ndjekur nga inteligjenca. Racizmi dhe diskriminimi seksual janë ende shumë të pranishëm, si dhe tallen me dikë për shkak të vështirësive financiare dhe fesë së tyre.

arsyet e ngacmimit

5. Bullet shpesh ekspozojnë paaftësi dhe probleme mendore si. (Burimi: Ditchthelabel.org)

Shtë më e lehtë të ngacmosh dikë më të dobët, apo jo? Dikush që nuk mund të luftojë prapa. Kjo është arsyeja pse bullies ngacmon shpesh dikë që po merret me një problem mendor ose ka një paaftësi.

6. Vajzat kanë më shumë të ngjarë të raportojnë dikë që përhap thashethemet për to. (Burimi: Pewresearch.org)

Cyberbullies që po përhapin thashethemet në internet kryesisht synojnë vajzat (16%), veçanërisht adoleshentë më të vjetër nga 15-17 vjeç. Përhapja e zhurmës nuk është aq e popullarizuar tek djemtë, pasi vetëm 9% e tyre e përjetojnë atë.

7. Pjesa e përdoruesve të rritur në internet në Shtetet e Bashkuara të cilët kanë përjetuar personalisht ngacmimin në internet. (Burimi: Statista.com)

Më shumë se gjysma e të rriturve amerikanë (53%) që përdorin internetin kanë trajtuar sulmet në internet, me 37% raportojnë ngacmime të rënda në internet, duke përfshirë kërcënime fizike, ngacmime seksuale, kërcitje dhe ngacmime të vazhdueshme.

llojet e ngacmimit

8. 56% e viktimave të ngacmimit në internet raportuan se ishin ngacmuar në Facebook. (Burimi: Statista.com)

Kjo përfundimisht nuk do të befasojë, duke marrë parasysh që Facebook është platforma mbizotëruese e mediave sociale, duke numëruar afro 2.5 miliardë përdorues aktivë mujorë, 1.8 miliardë prej të cilëve janë përdorues të SH.B.A..

Kush është i prirur për të sulmuar në internet?

të prirur për në internet

Ndërsa sulmet në internet kryesisht shoqërohen me fëmijët e shkollës, ata nuk janë synimet e vetme, dhe shumë të rritur përjetojnë sulme kibernetike vetë..

Synimi më i zakonshëm për sulmet në internet janë fëmijët, të rinjtë (sidomos vajzat), studentët dhe anëtarët e komunitetit LGBTQ.

Sa i përket vetë ngacmuesve, ata vijnë nga të gjitha sferat e jetës. Studimet tregojnë se fëmijët me prindër më pak të përfshirë dhe ata që vuajnë nga depresioni ose ankthi kanë tendencë të shfaqin sjellje ngacmimi, por asgjë nuk është përfundimtare që nga tani.

9. Statistikat e fundit tregojnë një rritje të qëndrueshme të tendencave sulmuese në internet. (Burimi: Statista.com)

Midis 2007 dhe 2016, numri i adoleshentëve që përjetuan sulm në internet kishte mbetur pothuajse i njëjtë (32% + -). Në statistikat e sulmit në internet në internet, rreth 43% e adoleshentëve (kryesisht vajza dhe ato me orientim seksual jo-tradicional) kishin përjetuar një formë të ngacmimit në internet.

10. 7 në 10 të rinj përjetojnë sulme në internet para se të mbushin moshën 18 vjeç. (Burimi: Ditchthelabel.org)

Kjo është 45% e adoleshentëve të rinj dhe të moshuar (sidomos vajzat dhe anëtarët e komunitetit LGBTQ) të cilët kanë qenë viktima të sulmeve në internet. Percentageshtë një përqindje alarmante që duket se do të shkojë vetëm më lart.

shtatë nga 10

11. Rreth 37% e fëmijëve midis 12 dhe 17 vjet kanë përjetuar sulme në internet të paktën një herë. (Burimi: Comparitech.com)

Megjithëse një numër i madh i të rinjve (60%) kishin dëshmuar se bashkëmoshatarët e tyre nga mosha 12-17 vjeç (37%) ishin keqtrajtuar, ata nuk u shqetësuan të përpiqen dhe të ndalojnë ngacmimin. Shumica e njerëzve nuk duan të ndërhyjnë në mënyrë që të mos bëhen vetë viktimat.

12. Vajzat kanë më shumë të ngjarë se djemtë të jenë viktima dhe autorë të sulmit në internet. (Burimi: Dosomething.org)

Vetëm 6% e djemve raportuan se ishin ngacmuar në internet, krahasuar me 15% të vajzave, veçanërisht vajzave më të moshuara nga 12-17 vjeç. 41% e vajzave të moshuara raportuan se kishin një formë të ngacmimit në internet.

13. 70% e nxënësve të shkollës, nga një sondazh prej 20,000, thanë që dikush përhap thashethemet në lidhje me ta në internet.(Burimi: Universiteti Atlantik i Florida)

Kjo u zbulua nga Universiteti Atlantik i Florida, në një studim të sondazheve të bëra gjatë dekadës së kaluar. Studimi zbuloi gjithashtu se 73% e nxënësve të shkollave të mesme dhe të mesme kishin provuar ngacmimin në baza shkollore.

14. Më shumë se një në 10 studentë (12%) pranuan të sulmojnë në internet dikë tjetër të paktën një herë.(Burimi: Universiteti Atlantik i Florida)

I njëjti studim i Universitetit Atlantik në Florida zbuloi se 12% e të anketuarve rrëfenin se kishin ngacmuar dikë në internet në një moment të jetës së tyre. Autorët e krimit ishin zakonisht djem.

15. Mbi 12% e të rinjve LGBT kanë përjetuar sulme në internet. (Burimi: Netsanity.net)

Statistikat LGBT për sulmin në internet tregojnë se adoleshentët LGBT kanë më shumë të ngjarë të ngacmohen se adoleshentët heteroseksualë. Më shumë se 12% e adoleshentëve LGBT raportuan se u kallëzuan në internet, me 58% që merren me gjuhë urrejtjeje dhe 35% marrin kërcënime në internet.

lgbt në internet

Ku janë njerëzit në internet?

Vende sulmimi në internet

Nuk ka asnjë platformë të vetme ku zhvillohet e gjithë sulmi në internet, dhe asnjë hapësirë ​​në internet nuk është plotësisht e lirë nga sulmet në internet. Meqenëse shumica e fëmijëve dhe të rriturve hyjnë në internet përmes pajisjeve të tyre mobile, ky është mediumi më i zakonshëm përmes të cilit ata përjetojnë këtë lloj ngacmimi.

Statistikat e sulmit në internet tregojnë se Instagram është platforma më e zakonshme për sulmet në internet, e ndjekur nga afër nga Facebook dhe Snapchat. Shumë njerëz përjetojnë sulmime në internet ndërsa luajnë lojëra multiplayer në internet, dhe ndërsa YouTube është ndër platformat me numrin më të madh të përdoruesve, vetëm një e dhjeta e përdoruesve deri më tani kanë raportuar se kanë përjetuar sulme në internet atje.

16. 95% e adoleshentëve në Sh.B.A janë në internet, dhe shumica dërrmuese qasen në internet në pajisjen e tyre mobile, duke e bërë atë mediumin më të zakonshëm për sulmin në internet.. (Burimi: Dosomething.org)

Me përdorimin në rritje të pajisjeve mobile, problemi i sulmit kibernetik në SHBA është rritur. Adoleshentët kanë qasje në internet pothuajse kudo, gjë që e bën shumë të lehtë që ata të ngacmojnë njerëzit në internet.

17. Më shumë të rinj kanë përjetuar sulm në internet në Instagram sesa çdo platformë tjetër. (Burimi: Enough.org)

Një studim i kohëve të fundit tregon se Facebook (42%) dhe Snapchat (37%) nuk vonojnë shumë pas Instagramit (42%), ndërsa ka më pak raste të sulmit në internet në WhatsApp (12%), YouTube (10%) dhe Twitter (9%).

cyberbullying në mediat sociale

18. Trollet e Internetit janë më aktive në mediat sociale. (Burimi: Techjury.net)

Sipas hulumtimit të Statista, 38% e trolleve në internet synojnë njerëzit në mediat sociale, ndërsa 23% preferojnë trolling njerëzit në YouTube dhe platformat e tjera për ndarjen e videove. Ato shpesh operojnë në forume, dhoma bisede dhe blogje.

19. Të anketuarit me fëmijë që luajnë lojëra në internet raportuan një shkallë më të lartë të sulmeve në internet sesa fëmijët e të cilëve përfshihen vetëm në aktivitete standarde të shfletimit.. (Burimi: Telenor.com)

79% e të anketuarve raportuan që fëmija i tyre të merrte kërcënime fizike ndërsa luante lojëra në internet, ndërsa 41% raportuan që fëmija i tyre të merrte vërejtje seksiste ose raciste ose duke provuar thirrje të emrit përmes komenteve mesatare në internet.

20. Cilat lloje lojrash dashurojnë më shumë bullitet në internet? (Burimi: Techjury.net)

Sipas një studimi të Qendrës së Kërkimeve Cyberbullying, lojtarë që preferojnë MMORPGs (26.8%) kanë më shumë të ngjarë të përfshihen në sulm në internet, pasuar nga ata që preferojnë revole të personave të tretë (24.5%), revole të personit të parë (14.2%) dhe lojëra sportive (11.9%).

Ngacmimi në blogje

Ngacmimi në blogje

Me mbi 500 milion blogje në internet, nuk është çudi që bloget, në të vërtetë, janë një nga synimet më të njohura për botërat në internet. Ndërsa seksioni i komenteve zakonisht është i rezervuar për diskutime dhe pyetje për autorin, ju do të vini re komente urrejtëse dhe të dëmshme nganjëherë kanë tendencë të jenë të përhapura. Viktima e ngacmimit të blogjeve nuk është vetëm autori, por edhe shumë komentues.

Ana tjetër e ngacmimit të blogeres është kur autori i blogut poston vetë përmbajtje urrejtëse që kanë për qëllim të sikletojnë, fyen ose për të shqetësuar dikë tjetër. Ndërsa kjo është më e përhapura në mesin e fëmijëve dhe nxënësve të shkollës, është shumë e zakonshme edhe tek të rriturit.

Ndikimet e sulmit në internet

ndikimet e sulmit në internet

Ngacmimi në tërësi ka një ndikim të madh në mirëqenien mendore të viktimës dhe cilësinë e përgjithshme të jetës së tyre, dhe sulmet në internet nuk janë ndryshe. Në të vërtetë, disa studime sugjerojnë që bullitë kanë tendencë të jenë më agresivë në internet pasi rrallëherë ka pasoja në botën reale të veprimeve të tyre, kështu që ndikimi tek viktimat potencialisht mund të jetë edhe më i madh.

Viktimat e sulmit në internet shpesh përjetojnë vetëvlerësim më të ulët, ankth më të madh shoqëror, depresion dhe shumë përvojë mendimesh vetëvrasëse.

Lidhja në internet mund të jetë një shkak i abuzimit me alkoolin dhe drogën, çrregullimet e ngrënies, performancën e dobët të shkollës dhe më shumë. E gjithë kjo shërben për të treguar se sa e dëmshme është sulmi në internet dhe sa e rëndësishme është të ndalosh.

21. Më shumë vetëvrasje për adoleshentët tani i atribuohen në një farë mënyre sulmit në internet se kurrë më parë. (Burimi: Pas-meeting.org)

Midis vitit 2008 dhe 2015, numri i adoleshentëve që kanë tentuar vetëvrasje ose kanë pasur vetëvrasje është dyfishuar, siç u zbulua në Takimin e Shoqërive Akademike Pediatrike të vitit 2017. Shumë raste ishin rezultat i sulmit në internet.

22. Sulmimi në internet mund të ketë ndikime serioze në vetëvlerësimin dhe shëndetin mendor të personave që e përjetojnë atë. (Burimi: Ditchthelabel.org)

Këto statistika alarmante të sulmit në internet tregojnë se sa i madh është ndikimi negativ i ngacmimit dhe sa parësore është të merren masa të forta për ta ndaluar përfundimisht. Shëndeti i përgjithshëm i personave të synuar varet nga kjo.

ndikimet shëndetësore në internet

23. Hulumtimet kanë zbuluar se fëmijët që ngacmohen kanë 9 herë më shumë të ngjarë të jenë viktima të mashtrimit të identitetit. (Burimi: Javelinstrategy.com)

Kjo u zbulua në një studim në mbarë botën për 2017 nga Javelin Strategy & Research, i cili tregoi se ekzistonte një lidhje e madhe mes të qenit të ngacmuar në internet dhe të qenit viktimë e vjedhjes së identitetit më pas.

24. Të dhëna mbi ndikimin psikologjik të grave që përjetojnë abuzim ose ngacmim në internet në të gjithë botën. (Burimi: Statista.com)

Sipas një studimi të vitit 2017 nga Statista, një numër i madh i grave viktima të sulmit në internet përfundojnë të merren me një sërë efektesh negative në shëndetin e tyre mendor dhe mirëqenien e përgjithshme.

ndikimi psikologjik në internet

Cyberbullying në të gjithë botën

sulmimi në internet në të gjithë botën

Ndërhyrjet në internet nuk janë problem vetëm në Shtetet e Bashkuara. Actuallyshtë në fakt një çështje globale. 3 vendet e para ku sulmi në internet është më i përhapuri janë India, Brazili dhe Shtetet e Bashkuara, por kjo është një dukuri e zakonshme kudo. Statistikat e dhënies në internet të mediave sociale tregojnë se mbi 65% e prindërve në të gjithë botën citojnë sulmin në internet në mediat sociale si një nga frikën e tyre më të madhe.

Ndërsa shumë vende po përpiqen të imponojnë ligje kundër ngacmimit, një masë parandaluese efektive ende nuk është zbuluar, dhe banorët e shumë vendeve nuk janë të kënaqur me mënyrën se si luftohet ngacmimi.

Nga ana e ndritshme, ndërgjegjësimi në internet është në një kohë të lartë, do të thotë që qeveritë në të gjithë botën do të duhet të marrin masa për ta parandaluar atë.

25. Një në tre të rinj në 30 vende thanë se ata ishin viktima të ngacmimit në internet, me një në pesë raportuar që kishin kaluar shkollën për shkak të sulmit në internet dhe dhunës. (Burimi: Unicef.org)

Kjo u zbulua kohët e fundit nga një sondazh i UNICEF-it, duke ngritur shqetësimin edhe më shumë për sulmet në internet dhe duke bërë thirrje për veprim urgjent për t’i dhënë fund dhunës përfundimisht në shkolla dhe shoqëri në të gjithë botën.

tre njerëz

26. 20,000 prindër morën pjesë në hulumtimet në të gjithë botën rreth platformave në internet me rrezik të lartë, 65% e veçojnë sulmin në internet në median sociale si frikën e tyre më të madhe. Kërcënime të tjera të zakonshme përfshijnë mesazheve me tekst (38%) dhe dhomat e bisedave (34%). (Burimi: Techjury.net)

Shumica e prindërve të anketuar (65%) kryesisht kanë frikë nga mediat sociale ngacmimi për një arsye të mirë, pasi që shumica e rasteve ndodhin atje, kryesisht në Instagram, Facebook dhe Snapchat.

27. Përqindja e prindërve në të gjithë botën që raportojnë fëmijën e tyre ka qenë viktimë e sulmit në internet. (Burimi: Enough.org)

Statistikat e sulmit në internet tregojnë se rastet e raportuara nga prindërit ndryshojnë shumë nga një vend në tjetrin. Në Indi, 37% e prindërve kanë raportuar që fëmija i tyre të jetë viktimë e sulmit në internet, ndërsa vetëm 1% e prindërve rusë kanë bërë të njëjtën gjë.

sulmet në internet nga vendi

28. Njerëzit nga Evropa dhe Amerika e Jugut janë përgjithësisht të pakënaqur me matjet aktuale të sulmit në internet. (Burimi: Techjury.net)

Edhe në vendet me ligje kundër ngacmimit, njerëzit zakonisht nuk besojnë se ekzistojnë masa të duhura për të ndaluar sulmin në internet. Vetëm 13% e serbëve dhe 15% e Kilianëve janë të kënaqur me gjendjen aktuale të punëve.

29. Ndërgjegjësimi global për informimin në internet është 75%. Suedia dhe Italia po udhëheqin tabelën me vetëdije 91%. Burimi: Statista.com)

Ndërgjegjësimi në internet është në rritje, duke treguar premtime të vërteta për t’i dhënë fund këtij problemi serioz global. Faktet dhe statistikat në internet tregojnë se Arabët Saudite aktualisht janë më pak të vetëdijshëm për sulmet në internet (37%).

Reagime ndaj fakteve në internet

Reagimet ndaj cyberbullying

Ndërsa shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për faktet e ngacmimit dhe sulmit në internet, shumë pak dinë se si të merren me të. Ata që janë dëshmitarë të kësaj rrallë reagojnë, kryesisht sepse nuk mund të jenë anonimë. Prindërit shpesh nuk janë të vetëdijshëm se fëmija i tyre po përbetohet në internet sepse shumica e fëmijëve besojnë se kjo është një dukuri normale dhe nuk duan të njoftojnë prindërit e tyre.

Shumica e fëmijëve përpiqen të ndalojnë sulmet në internet duke bllokuar ngacmuesit në platformat e mediave sociale, dhe deri më tani, kjo duket se është opsioni i tyre më i mirë.

Për fat të mirë, 48 shtete në SH.B.A. kanë futur ligje për ngacmimin elektronik, dhe 44 prej tyre përfshijnë sanksione penale për sulmin në internet.

30. Trendet e Google të dhënat tregojnë se shumë më tepër vëmendje është përqendruar në sulmet në internet se kurrë më parë. (Burimi: Google.com)

Njerëzit po ndërgjegjësohen gjithnjë e më shumë për këtë çështje, e cila nuk vjen si befasi, duke pasur parasysh që sulmet në internet janë rritur në mënyrë të vazhdueshme për vite. Ligjet kundër ngacmimit kanë ndihmuar përfundimisht në ndërgjegjësimin.

tendencat e google

31. Uebfaqja Nobullying.org regjistroi mbi 9.3 milion vizita në 2016 nga njerëz që kërkojnë ndihmë për ngacmimin, sulmin në internet dhe sigurinë në internet. (Burimi: Nobullying.org)

Uebfaqet si Nobullying.org janë rritur në numër vitet e fundit, duke fuqizuar njerëzit që përjetojnë çdo lloj ngacmimi për të kërkuar ndihmë dhe për të rifituar kontrollin e jetës së tyre.

32. Numri i shteteve të SH.B.A. me ligje shtetërore për shkeljen në internet, me zbatimin e politikave: (Burimi: Statista.com)

Ligjet për sulmin në internet në SH.B.A ndryshojnë sipas zbatimit të shtetit dhe politikave. Ndërsa disa shtete në mënyrë të qartë përfshijnë shkeljet në internet dhe ngacmimin në internet në ligjet e tyre, të tjerët gjithashtu përfshijnë sanksione penale dhe politikat e shkollës.

ligjet për trafikimin në internet

33. 83% e të rinjve besojnë se kompanitë e mediave sociale duhet të bëjnë më shumë për të trajtuar sulmet në internet në platformat e tyre. (Burimi: Dosomething.org)

Siç u diskutua tashmë, alternativa e tyre më e mirë duket se është bllokimi i ngacmuesve në mediat sociale, por kjo nuk parandalon që bullistët të përhapin thashethemet në internet dhe të përdorin lloje të tjera të ngacmimit në internet.

34. Frekuenca e të folurit në lidhje me internetin dhe sjelljen në internet midis prindërve dhe fëmijëve: (Burimi: Telenor.com)

Sipas një studimi të mediave sociale nga Telenor Group, shumë prindër (46%) flasin me fëmijët e tyre gjatë gjithë kohës për sjelljen dhe kërcënimet në internet. Sidoqoftë, disa prindër (39%) e bëjnë këtë vetëm ndonjëherë, ndërsa të tjerët (12%) nuk e bëjnë kurrë atë.

Frekuenca e të folurit

35. 4 nga 5 studentë thonë se do të kishin më shumë të ngjarë të ndërhynin në raste të sulmit në internet nëse do të mund ta bënin atë në mënyrë anonime. (Burimi: Dosomething.org)

Shumica e dëshmitarëve të sulmit në internet nuk ndërhyjnë kurrë, pasi ata nuk do të donin që autorët t’i kthejnë. Sidoqoftë, nëse do të kishte një mënyrë anonime për ta bërë atë, 81% e studentëve thonë se ata ndoshta do t’i ndihmonin viktimat.

pesë persona

36. Prindërit duan të përfshihen në ndihmën për të parandaluar dhe zgjidhur sulmet në internet, por nuk dinë se si. Studimi gjithashtu zbuloi se adoleshentët shpesh besojnë se sulmet në internet janë normale dhe nuk duan që prindërit të ndërhyjnë. (Burimi: Gromsocial.com)

Kjo është arsyeja pse ne duhet të vazhdojmë të sensibilizojmë për sulmet në internet. Adoleshentët duhet të kuptojnë se nuk është normale, dhe çdo prind duhet të ketë qasje në zgjidhje efektive kundër kërcënuesve.

37. Fëmijët gjithashtu janë gjithnjë e më të vetëdijshëm për rreziqet e sulmit në internet. 68% e të anketuarve amerikanë konfirmojnë se po ndajnë më pak informacione personale në internet se më parë. (Burimi: Reportlinker.com)

Kjo është padyshim një nga mënyrat për të parandaluar disa forma të sulmit në internet, të tilla si shantazhet. Sa më pak bullitë dinë për dikë, aq më pak të ngjarë të jenë ata që i ngacmojnë si në internet ashtu edhe jashtë linjës.

38. Mbi 70% e adoleshentëve thonë se bllokimi i llogarisë së kryesit ishte metoda më efektive për sigurinë e internetit. (Burimi: Ncpc.org)

Para se të flasin me prindërit e tyre ose të kërkojnë ndonjë ndihmë, shumica e adoleshentëve amerikanë bllokojnë llogarinë e tyre të mediave sociale të detyrës. Ata besojnë se kjo është mënyra më e mirë për të parandaluar sulmet në internet.

përfundim

Ndërsa statistikat dhe faktet e përmendura më lart në internet janë të frikshme, ka një shtrirje argjendi ndaj problemit në rritje të sulmit në internet. Qeveritë në të gjithë botën po përpiqen të kontrollojnë dhe parandalojnë sulmet në internet, ndërgjegjësimi global për problemin është në rritje, dhe shumë platforma të mediave sociale po përpiqen të ndalojnë sulmet në internet si dhe.

Si një shënim i fundit, është e rëndësishme t’u mësoni fëmijëve se çfarë është sulmi në internet, cilat janë ndikimet e tij dhe si mund të parandalohen. Si gjithmonë, arsimi është e vetmja zgjidhje e vërtetë.

burimet:
https://cyberbullying.org/2016-cyberbullying-data/
https://www.verywellfamily.com/cyberbullying-statistics-4589988
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
https://www.nveee.org/statistics/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
(Burimi)
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.comparitech.com/internet-providers/cyberbullying-statistics/
https://www.dosomething.org
https://netsanity.net/blog/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.pas-meeting.org/
https://www.ditchthelabel.org/cyber-bullying-statistics-what-they-tell-us/
https://www.javelinstrategy.com/
https://www.statista.com/statistics/784838/online-harassment-impact-on-women/
https://www.unicef.org/press-releases/unicef-poll-more-third-young-people-30-countries-report-being-victim-online-bullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://www.statista.com/statistics/293192/cyber-bullying-awareness-in-select-countries-worldwide/
https://trends.google.com/trends/
http://nobullying.org/#/
https://www.statista.com/statistics/291082/us-states-with-state-cyber-bullying-laws-policy/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://gromsocial.com/2019/07/22/protect-your-kids-from-cyberbullying/
https://www.reportlinker.com/insight/americas-youth-cyberbully-life-skill.html
https://www.ncpc.org/resources/cyberbullying/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map