Statistikat e Blogjeve 2020: Sa Blog ka atje?

titull Blogging-statistikash


Ky artikull do t’ju marrë përgjigjen për pyetjen më të zakonshme:

Sa blog ka atje?

Ka më shumë se 600 milion bloge në internet në vitin 2020 dhe ai numër po rritet çdo ditë.

Gjithashtu, do të gjeni përgjigje për pyetjet e mëposhtme:

Sa njerëz bëjnë blog? Sa njerëz lexojnë bloge rregullisht? Sa kohë kalojnë duke i lexuar? Nga vijnë të gjithë ata njerëz? Cila platformë e blogjeve është më e popullarizuara?

Statistikat interesante të blogut
 • Ka më shumë se 600 milion bloge në internet në vitin 2020
 • 77% e njerëzve lexojnë rregullisht bloge në internet
 • 67.5% e blogerëve filluan karrierën e tyre sepse donin të fitonin para
 • Blogerët e suksesshëm kalojnë 4 orë mesatarisht për të shkruar një postim
 • 67% e blogerëve që postojnë çdo ditë thonë se janë të suksesshëm
 • 1890 fjalë mesatare mesatare të postimit në blog më të mirë për SEO
 • 97% e blogerëve përdorin mediat sociale për të rritur rezultatet e tyre
 • 61% e përdoruesve në internet në SH.B.A. kanë blerë diçka pasi të lexojnë një blog

Nëse jeni serioz në lidhje me bllokimin, duhet të merrni kohën për të parë rregullisht statistikat në lidhje me blogjet. Pa pasur një pasqyrë të qartë për punën e postimeve tuaja në blog, nuk mund të dini nëse ka apo jo nevojë për disa rregullime.

Sidoqoftë, ju gjithashtu duhet të kontrolloni statistikat e përgjithshme të blogjeve në dispozicion në internet, dhe jo vetëm ato që lidhen me blogun tuaj. Në këtë mënyrë, ju do të keni një kuptim më të mirë se si mund të përmirësoni shkrimin tuaj për të adresuar saktë nevojat e lexuesve tuaj të synuar.

Në fund të fundit, bloget shpesh përdoren si një strategji biznesi ose si pjesë e një strategjie më të gjerë të marketingut dixhital. Që çdo plan të jetë i suksesshëm, duhet të keni njohuri mbi tendencat aktuale, preferencat e lexuesit dhe performancën e konkurrencës.

Statistikat dhe faktet e mëposhtme të blogjeve në mesatare të gjatësisë së postimeve në blog, numri i blogjeve, bloget më të lexuara, dhe më shumë do të sqarojnë se çfarë është ajo që e bën një blog të suksesshëm, dhe çfarë mund të bëni për të rritur lexueshmërinë tuaj.

Lexoni më tej për të eksploruar 47 statistikat themelore të blogezave që çdo bloger duhet të jetë i vetëdijshëm.

Contents

Një vështrim i poshtër në botën e blogjeve

vjedhës kulmin në Blogging

Këto janë të gjitha pyetjet thelbësore që do t’ju japin një vështrim më të mirë në statistikat e lexueshmërisë në blog dhe konkurencën tuaj.

Sa më shumë të mësoni për tendencat e përgjithshme, aq më mirë do të kuptoni për suksesin e blogut tuaj. Në varësi të numrit mesatar të lexuesve të rregullt të blogut, ju mund të vlerësoni madhësinë e audiencës që duhet të prisni. Në varësi të sa kohë ata kalojnë duke lexuar, ju mund të përshtatni gjatësinë e blogs tuaj. Nëse ka shumë blogerë në kamare tuaj, mund të siguroni që blog-u juaj të dallohet duke qenë pak më specifik ose duke zgjedhur tema që nuk janë aq të zakonshme.

Lexoni më tej për të zbuluar numrin e blogerëve në Shtetet e Bashkuara, arsyet kryesore të tyre për Blogging dhe statistikat e tjera të dukshme të blogeres.

1. Numri i vlerësuar i blogeve është mbi 600 milion

(Burimi: Statista.com)

Shtë e vështirë të përcaktosh numrin e saktë të blogeve që ekzistojnë në internet. Ndërsa ka shumë faqe në internet specifike për bloge, shumë faqe thjesht përfshijnë seksione dhe artikuj të vegjël në blog. Për të mos përmendur që faqet e reja të blogeve krijohen çdo ditë, të panumërta fshihen shumë shpesh, dhe mijëra të tjerë bëhen joaktivë. Duke pasur parasysh këtë, ne ende mund të bëjmë një supozim të arsimuar për të përcaktuar numrin e përafërt të blogjeve në internet. Thjesht do të duhet të bëjmë disa matematikë.

Pra, le të hedhim një vështrim në numrin e faqeve të internetit të çdo lloji që janë në internet. Sipas InternetLiveStats, 1.7 miliardë faqet e internetit ekzistojnë në internet. Rreth 36% mundësohen nga WordPress, CMS më i pëlqyeri i blogeres në botë. Por, sigurisht, jo të gjitha ato faqet e WordPress janë blog, dhe aktualisht ne jemi shumë më pak se 600 milion milion.

Sidoqoftë, ka site të tjerë për blogging dhe CMS të tjera tejet të njohura. Statistikat e përdorimit të Tumblr tregojnë 463.5 milion llogari, Squarespace me 24.6 milion faqet e saj të internetit, Wix dhe 22.8 milion faqet e saj, Blogger dhe 15.5 milion faqet e saj, etj. Edhe nëse ne jemi duke qenë pesimist dhe duke supozuar se një përqindje shumë e ulët e të gjitha faqeve të përmendura më lart dhe CMS kanë blog aktivë, ne mund të nxjerrim në pah se mbi 600 milion prej tyre.

2. Numri i blogerëve në Shtetet e Bashkuara do të arrijë 31.7 milion në vitin 2020

(Burimi: Statista.com)

Numri i blogerëve në SH.B.A.

Me 1.7 miliardë faqe dhe afro 600 milion blogje, është një përfundim logjik se duhet të ketë edhe miliona blogerë. Sidomos tani, kur shumë biznese kanë filluar të përqëndrohen gjithnjë e më shumë në marketingun organik dhe kanë nevojë për bloge për ndërtimin e lidhjeve, përhapjen e vetëdijes për markën dhe drejtimin e trafikut organik.

Këto janë arsyet kryesore pse numri i blogerëve është rritur në mënyrë eksponenciale gjatë viteve të kaluara. Sipas Departamentit të Kërkimeve të Statistikës, numri i blogerëve në SH.B.A. në vitin 2014 ishte 27.4. Projeksioni nga viti 2016 tregoi se në vitin 2020, do të ketë 31.7 milion blogerë, që është një rritje prej 14%. Pritjet janë të larta që kjo prirje do të vazhdojë dhe se së shpejti do të shohim një milion më shumë blogerë.

3. Rreth 5 milion postime në blog publikohen në ditë

(Burimi: Internetlivestats.com)

Me numrin e blogeve aktivë që lëvizin rreth 600 milion, nuk është për t’u habitur të zbuloni se mbi 5 milion postime në blog janë botuar çdo ditë. Kjo është jashtëzakonisht e lartë kur merrni parasysh faktin se shumë faqe në blog nuk i postojnë në të vërtetë çdo ditë. Shumë prej tyre postojnë vetëm disa herë në javë, disa herë në muaj madje.

4. 36% e faqeve të internetit janë ndërtuar në WordPress

(Burimi: WordPress.com, W3techs.com)

36% e të gjitha 1.7 miliardë faqeve të internetit që ekzistojnë në internet janë mundësuar nga një sistem i vetëm i menaxhimit të përmbajtjes, WordPress. Kjo është mbi 635 milion site WordPress në total, duke e bërë të qartë se është një udhëheqës përfundimtar i tregut.

Një tjetër provë se shumica e blogjeve mundësohen nga WordPress është fakti që 20 miliardë faqe në blog shikohen çdo muaj nga 409 milion përdorues.

Edhe pse WordPress mban 63.2% e pjesës së tregut CMS, ka shumë platforma të tjera të ngjashme. Joomla, Shopify, Drupa dhe Squarespace janë vetëm disa nga shembujt. Ata zotërojnë përkatësisht 4.2%, 3.9%, 2.8% dhe 2.5% të pjesës së tregut, dhe megjithëse asnjë prej tyre aktualisht nuk mund të konkurrojë me WordPress, ata po rriten shpejt, duke përvetësuar qindra përdorues të rinj çdo ditë.

cms më të njohura

5. 24.2% e njerëzve fillojnë bloge sepse duan të jenë të vetëpunësuar

(Burimi: Convertkit.com)

Motivimi më i madh për fillimin e një blog është vetë-punësimi (24.2%), ndërsa 17% donin të shprehen në mënyrë krijuese, dhe 16% donin të ndërtonin një audiencë të tyre.

6. 77% e përdoruesve të internetit lexojnë rregullisht bloge

(Burimi: Quoracreative.com)

Rreth 43% e njerëzve zhvishen vetëm përmes postimeve në blog, por 36% e lexuesve i shohin blogjet e besueshëm nëse përfshijnë studime të rasteve.

Statistikat e gjatësisë së përmbajtjes së blogut

shkrimi i një postimi në blog

Pavarësisht nëse jeni një shkrimtar i ftuar, shkrimtar fantazmë, ose keni blogun tuaj, pyetja më e madhe në mendjen tuaj ka të ngjarë se sa fjalë duhet të përmbajnë postimet tuaja.
Sa kohë duhet të bëni përmbajtjen tuaj për t’iu siguruar lexuesve tuaj vlera reale, por t’i mbani ata të angazhuar gjatë gjithë rrugës? A mund ta merrni mesazhin tuaj brenda një periudhe të shkurtër kohore kur njerëzit kalojnë duke lexuar një postim në blog? Sa kohë duhet të jenë titujt tuaj për të gjeneruar norma më të larta të klikimeve? Këto pyetje janë thelbësore për të bërë që përpjekjet tuaja për Blogging të shlyhen.

Por mbani në mend se megjithëse ka mjaft statistika në blog që tregojnë se disa gjatësi postimesh sjellin rezultate më të mira se të tjerët, dhe megjithëse kjo mund t’ju tregojë në drejtimin e duhur, duhet të jeni ende të kujdesshëm. Suksesi i blogjeve tuaja varet nga ekuilibri delikat midis cilësisë dhe sasisë, dhe nuk duhet ta lini pas dore këtë. Duke pasur parasysh këtë, le të bëjmë pyetje të përmendura më lart dhe të shohim se cila është gjatësia ideale e postimit (të paktën në letër).

Statistikat e mëposhtme të blog-ut do t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë sesi mund të shkruani postime bindëse në blog dhe të tërheqni dhe mbani lexuesit.

7. Postimet në blog që janë mesatarisht 1,890 fjalë kryejnë më së miri për SEO

(Burimi: Neilpatel.com)

Gjatësia më e mirë e blog-ut për SEO

Kjo nuk do të thotë se ky është numri magjik për punën e SEO. Sidoqoftë, tregon se postimet më të gjata kanë performancë më të mirë të SEO në përgjithësi.

8. 2,400 fjalë me postime të gjata në blog janë më të mira për blogeret e suksesshme

(Burimi: Growthbadger.com)

Growthbadger pyeti gjithsej 1,117 blogerë se cilat nga postimet e tyre performuan më mirë. Gjatësia mesatare e postimeve në blog ishte 2,424 fjalë (83% më e gjatë se postimet me performanca të larta nga blogerët më pak të suksesshëm).

9. 55% e blogerëve raportojnë rezultate të shkëlqyera për postimet në blog që janë të paktën 2000 fjalë të gjata

(Burimi: Orbitmedia.com)

Tendencat tregojnë se postimet e suksesshme në blog po zgjaten çdo vit, me numrin e postimeve mbi 2000 fjalë që rriten çdo vit

10. Postimet më të gjata (3000 deri në 10,000 fjalë) marrin më shumë aksione

(Burimi: Quoracreative.com)

Duke pasur parasysh faktin se postimet më të gjata janë më të mira për fjalë kyçe me bisht të gjatë, ato kanë performancë më të mirë të SEO, gjë që çon në një rritje të drejtpërdrejtë të aksioneve.

11. Postimet e gjata të blog-ut kanë 77.2% më shumë lidhje hyrëse në krahasim me postimet më të shkurtra

(Burimi: Backlinko.com)

Postimet më të gjata në blog thjesht kanë më shumë informacion në to dhe për këtë arsye kanë një shans më të lartë që dikush t’i gjejë ato dhe të lidhet me ta.

Statistikat e shprehive të shkrimit në blog

Për më tepër, duke kërkuar dhe shqyrtuar statistikat në blog, shkrimtarët seriozë duhet të shikojnë edhe statistikat e blogerëve. Këto mund t’ju tregojnë nëse po shpenzoni shumë (ose shumë pak) kohë për të shkruar postimet tuaja, nëse duhet të përshtateni me mënyrën si keni dalë me tituj dhe tituj, ose nëse duhet të azhurnoni dhe ribotoheni atë postim të vjetër në blog që ishte shumë e suksesshme.

Studimi i zakoneve të blogerëve të tjerë mund t’ju ndihmojë të përmirësoni procesin tuaj të shkrimit dhe t’ju tregoni se si të rritni postimet tuaja. Pra, le të kontrollojmë disa nga statistikat më të rëndësishme të blogjeve dhe faktet në blog.

12. 23% e blogerëve raportuan se u duhen 2 -3 orë për të shkruar një postim në blog

(Burimi: Sidegains.com)

Ky studim tregoi gjithashtu se blogerëve u duhen mesatarisht 3.5 orë për një postim të vetëm në blog. Për më tepër, kjo gjithashtu tregon se blogerët që shpenzojnë 6 orë ose më shumë për të shkruar përmbajtjen e tyre kanë sukses më të lartë.

13. 38% e blogerëve që kalojnë të paktën 6 orë duke shkruar një post raportojnë rezultate të shkëlqyera

(Burimi: Orbitmedia.com)

koha për të shkruar postim të mirë në blog

Mesatarisht 30% e blogerëve raportojnë sukses, ndërsa 38% është mbi nivelin e vlerësimit.

14. Bloggerëve të suksesshëm u duhen gati 4 orë për të shkruar një postim në blog

(Burimi: Orbitmedia.com)

Në krahasim me vitin 2014, blogerëve u duhet 65% më shumë kohë për të shkruar një blog mesatarisht. Sidoqoftë, postimet në blog tani janë gjithashtu 56% më të gjatë se sa në vitin 2014.

15. 38% e blogerëve thonë se ata azhurnojnë postimet e tyre të vjetra në blog

(Burimi: Optinmonster.com)

Edhe nëse një postim në blog është botuar për një kohë, ai ende mund të drejtojë trafik organik dhe të marrë aksione. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të azhurnoni ato postime me informacion të freskët.

16. Titujt e blogeve me min 8 fjalë kanë një klikim më të mirë 21%

(Burimi: Seotribunal.com)

Kjo statistikë tregon se sa i rëndësishëm është titulli i një blogu. Me kombinimin e duhur të fjalëve kyç dhe krijuesit e përmbajtjes së titullit tërheqës mund të rrisin në mënyrë drastike normën e tyre të klikimit.

17. Titujt e blog-ut me kolonat ose grilat kanë 9% më të larta të klikimeve

(Burimi: Socialmediaexaminer.com)

Megjithëse grilat ose kolonat nuk e rrisin vetë klikimin, ato janë mjete të vlefshme që lejojnë blogerët të shtojnë fjalët e tyre kryesore dhe klikimet duke i mbajtur titujt e tyre logjikë.

18. 58% e blogerëve shkruajnë 2-3 tituj para se të vendosin për një

(Burimi: Orbitmedia.com)

Vetëm 1% e blogerëve provojnë 11 deri mbi 20 tituj për bloget e tyre përpara se të marrin një vendim. Sidoqoftë, numri i titujve lidhet drejtpërdrejt me suksesin e postimeve në blog.

19. 54% e blogerëve punojnë me redaktorë, ndërsa 46% redaktojnë postimet e tyre

(Burimi: Optinmonster.com)

Kjo statistikë tregon se nuk ka rëndësi nëse dikush i redakton postimet e tyre vetë ose me ndihmën e dikujt. E gjitha varet për ta bërë përmbajtjen tuaj pa vend.

20. 71% e postimeve në blog në WordPress janë shkruar në anglisht

(Burimi: WordPress.com)

Statistikat e blogut të WordPress tregojnë se shumica e tyre janë në gjuhën angleze (71%), me vendin e dytë spanjoll (4.7%). Ato kanë vlerë globale pasi që shumica e njerëzve sot flasin anglisht si gjuhën e tyre të dytë.

Statistikat e zakoneve të postimit në blog

Meqenëse kemi shqyrtuar statistikat e shkrimit, le të shohim statistikat e postimit. Siç mund ta prisni, sa shpesh ju postoni bloge të reja mund të kenë një ndikim të madh në sa do t’i kushtojë vëmendje audiencës tuaj të synuar.

Nëse nuk postoni mjaft shpesh, lexuesit tuaj mund të harrojnë për ju dhe të gjeni bloge të tjera në kamare për tu argëtuar dhe arsimuar. Nëse postoni një numër shumë të lartë blogesh në baza ditore, lehtë mund të mposhtni audiencën tuaj dhe të merrni reputacionin e të qenit spammy. Asnjë nga këto mundësi nuk është e mirë për një bloger serioz.

Pra, le të shohim statistikat e mëposhtme të blogeres për të parë se sa shpesh disa nga blogerët më të suksesshëm publikojnë postimet e tyre, dhe ju mund të përcaktoni nëse duhet të përmirësoni shkrimet tuaja ose ta zvogëloni atë.

21. Blogerët që postojnë disa herë në javë kanë 250% rezultate më të mira

(Burimi: Neilpatel.com)

183 blogje raportuan se ata publikojnë 22.8 postime mesatarisht në muaj. Konsistenca është e rëndësishme për të arritur rezultate më të mira.

22. 60% e blogerëve që postojnë çdo ditë raportojnë rezultate të shkëlqyera

(Burimi: Quoracreative.com)

15% e blogerëve prodhojnë dhe publikojnë çdo ditë përmbajtje, ndërsa shumica e atyre që postojnë çdo ditë raportojnë rezultate të mira.

23. 67% e blogerëve që postojnë një herë në ditë raportojnë rezultate të shkëlqyera

(Burimi: Orbitmedia.com)

Shumica e blogerëve që postojnë çdo ditë thonë se frekuenca e tyre u jep rezultate. Sidoqoftë, vetëm 46% e blogerëve që postojnë shumë herë në ditë shprehen se kanë performancë të dëshirueshme.

Statistikat e shprehive të leximit të blogut

Njohja me zakonet e leximit të blogut të audiencës tuaj të synuar është mënyra më e mirë për të siguruar që bloget tuaja të vihen re.

Nëse e dini në cilën orë të ditës audienca juaj pëlqen të lexojë, ju mund të planifikoni postimet tuaja që t’u përshtaten lexuesve tuaj. Nëse e dini se sa kohë u pëlqen të shpenzojnë duke lexuar, mund të rregulloni gjatësinë e postimit tuaj në blog.

Vetëm mbani në mend se do të jetë thelbësore që ju të bëni vetë hulumtimin tuaj për audiencën tuaj. Ekzistojnë statistika të përgjithshme të blogeve që mund t’ju drejtojnë në drejtimin e duhur kur filloni, por pasi të keni mbledhur një bazë të mjaftueshme të lexuesve, mund të shihni që audienca juaj ka zakone të ndryshme leximi.

24. Shumica e njerëzve preferojnë të lexojnë bloge nga 7 e mëngjesit deri në 10 të mëngjesit

(Burimi: Hubspot.com)

Duke përzgjedhur 170,000 postime në blog, HubSpot ka arritur në përfundimin se shumica e njerëzve lexojnë bloge nga 7 e mëngjesit deri në 10 të mëngjesit, veçanërisht gjatë fundjavave.

25. 7 minuta është një kohë e preferuar e leximit të blogeve

(Burimi: Buffer.com)

Medium hulumtoi ecurinë e postimeve në blog, duke marrë parasysh gjatësinë e tyre dhe sa njerëz në të vërtetë i lexojnë ato. Me një analizë të plotë, ata arritën në përfundimin se 1.600 fjalë ose postime në blog 7-minutësh performuan më së miri.

Llojet e statistikave në blog

përmbajtja në blog

Vendosja për llojin e përmbajtjes që do të përdorni kur krijoni një postim në blog, ndonjëherë mund të jetë dërrmuese. Për shembull, ju mund të preferoni të shkruani listëza për udhëzuesit-si, por çfarë lidhje me postimet e përmbledhjes dhe infografikën? Nëse duhet t’i spërkatni gjërat pak me llojet e tjera të përmbajtjes, një herë në një kohë?

E gjitha varet nga preferencat tuaja personale dhe lexuesit tuaj. Por duhet të eksploroni se cilat lloje të përmbajtjes japin rezultatet më pozitive në drejtim të trafikut, në mënyrë që të mund t’i rritni vazhdimisht.

Sidoqoftë, është akoma e rëndësishme të zgjidhni një temë për të cilën jeni ngacmuar dhe njohuri. Ju do të duhet t’i siguroni lexuesve tuaj përmbajtje të vlefshme dhe nuk do të jeni në gjendje ta bëni këtë nëse e shihni temën e bezdisshme ose nëse nuk keni ekspertizë të mjaftueshme në të.

Dhe besojeni apo jo, shumica e lexuesve janë shumë të ndjeshëm dhe do të vërejnë nëse postimet në blogun tuaj janë shkruar gjysmë zemre. Përqendrohuni te cilësia dhe gjeni temat që ju përshtaten interesave dhe ekspertizës suaj.

Statistikat e mëposhtme të blogjeve do t’ju japin një ide se cilat lloje të blogeve në përgjithësi performojnë mirë. Përdorni ato si një frymëzim, jo ​​domosdoshmërisht si udhëzime të rrepta.

26. Përmbajtja e cilësisë mund të rrisë trafikun në blog me 2,000%

(Burimi: Omnicoreagency.com)

Google vendos rregullat për trafikun organik dhe vendos se cila përmbajtje është e dukshme. Ata i kushtojnë shumë rëndësi cilësisë së përmbajtjes dhe kjo është arsyeja pse artikujt e mirë marrin më shumë trafik.

27. 17% e titujve të postimeve në blog janë titujt “Si-te”

(Burimi: Optinmonster.com)

Titujt si-në blog

Titujt How-to janë një kategori e veçantë që është shumë e popullarizuar dhe e njohur nga lexuesit. Shtë një mesazh i qartë për atë që lexuesit mund të presin.

28. Postimet në blog me një vlerë të lartë emocionale kanë një shans 1000x më të madh për t’u ndarë

(Burimi: Okdork.com)

Sa më i lartë të jetë rezultati i vlerës emocionale të një titulli, aq më shumë që postimi do të ndahet. Me rezultatin 40, ekziston një shans i mirë për të marrë 1000 aksione për secilin post.

29. Mbi 60% e tregtarëve repostojnë të njëjtën përmbajtje në mediat sociale

(Burimi: Neilpatel.com)

Përmbajtja e kopjuar në mediat sociale nuk është penalizuar. Kjo është arsyeja pse shumë blogerë i ripranojnë artikujt e tyre disa ditë pas publikimit në bloget e tyre. Shumë prej tyre gjithashtu repostojnë të njëjtën përmbajtje në mediat sociale si Facebook, Medium, Tumblr…

30. 80% e tregtarëve mbështeten në përmbajtjen vizive

(Burimi: Hubspot.com)

Përmbajtja vizuale ka tejkaluar Blogging, pasi vetëm 60% e tregtarëve përdorin blogezimin, ndërsa 80% përdorin përmbajtje vizuale. Sidoqoftë, kjo nuk i ndalon blogerët të shtojnë vizuale në postimet e tyre.

31. 47% e blogerëve shtojnë 2 deri në 3 imazhe në postimet e tyre

(Burimi: Orbitmedia.com)

Imazhet lidhen drejtpërdrejt me suksesin e postimeve në blog. Vetëm 30% e blogerëve që shtojnë 2-3 figura raportojnë sukses, ndërsa 75% e blogerëve që shtojnë 10 ose më shumë imazhe thonë se kanë arritur rezultate solide.

32. Fotografitë e njerëzve të vërtetë kanë 35% konvertime më të larta se fotot e aksioneve

(Burimi: Optinmonster.com)

Nuk ka të bëjë vetëm me shtimin e sa më shumë imazheve të jetë e mundur. Shtë e rëndësishme të shtoni imazhe unike që janë të besueshme dhe të rëndësishme. Për më tepër, imazhet e reja mund të japin më shumë vlerë SEO.

33. Përmbajtja audio në postimet në blog ndihmoi 45% të blogerëve të arrinin rezultate më të mira

(Burimi: Optinmonster.com)

Shumica e përmbajtjes audio që është përfshirë në postime përfshin podcast. Kur të kryhet si duhet, audio mund të shtojë më shumë thellësi në përmbajtjen tuaj dhe ta nxisë atë.

Statistikat e trafikut në blog

promovimi i përmbajtjes dhe përmbajtjes

Optimizimi i blogut tuaj për motorët e kërkimit është një nga hapat më kritikë që duhet të ndërmerrni për të rritur trafikun tuaj të kërkimit organik dhe renditjen e SEO. Kjo fillon me hulumtimin e fjalëve, dhe shtrihet në zbatimin e imazheve dhe videove tërheqëse, dhe azhurnimit të postimeve të vjetra në blog për të përmirësuar performancën e tyre.

Por për të drejtuar më shumë trafik në blogun tuaj, duhet të promovoni përmbajtjen tuaj rregullisht. Media sociale është basti juaj më i mirë në ditët e sotme, por ka edhe reklama me pagesë, marketing përmes postës elektronike, promovime të SEO, Blogging të ftuar dhe marketing influencues.

Sidoqoftë, mbani në mend se ngarja e trafikut organik është një proces, dhe do të duhet ca kohë për të vërejtur rezultatet. Ajo që është e rëndësishme është të jeni konsistent dhe i vendosur, dhe të arrini audiencën tuaj sa më shumë që të keni mundësi. Nëse jeni duke përdorur media sociale për të promovuar bloget tuaja, megjithatë, provoni dhe filloni një diskutim me ndjekësit tuaj. Bëni pyetje, përgjigjuni komenteve të tyre, përgjigjuni në tweet-et e tyre dhe në përgjithësi thjesht përpiquni t’i mbani të angazhuar.

Prandaj, duke pasur parasysh këtë, le të hedhim një vështrim se si blogerët e tjerë po udhëheqin trafikun e tyre në faqen e internetit dhe do të shohim se çfarë mund të mësohet prej tyre.

34. Përmbajtja e videos drejton 50 herë më shumë trafik organik

(Burimi: Hubspot)

Trafiku i vozitjes me përmbajtje video

Hulumtimi i Omnicore nga 2018 tregon që përmbajtja e videos ka një shans më të lartë për të drejtuar trafik organik. Në të njëjtën kohë, 51% e përdoruesve në internet preferojnë përmbajtje video mbi cilindo tjetër.

35. Në vitin 2019, 97% e blogerëve përdorën mediat sociale për të çuar trafikun në postimet e tyre

(Burimi: Orbitmedia.com)

Edhe pse në thelb të gjithë blogerët përdorin media sociale, vetëm 29% e tyre mendojnë se marrin rezultate të mira nga trafiku i mediave sociale. Shtë një përpjekje e kombinuar dhe media sociale është atje për të shtuar më shumë karburant në zjarr. 69% e blogerëve përdorin SEO, dhe 66% përdorin marketing me email gjithashtu.

36. 97% e blogerëve raportojnë se media sociale i ndihmon ata të rrisin trafikun

(Burimi: Socialmediaexaminer.com)

Për një kanal falas, mediat sociale mund të rritin trafikun tuaj në blog. 93% e tregtarëve pajtohen që mediat sociale u japin më shumë ekspozim, dhe 88% e tyre thonë se kanë më shumë trafik për shkak të saj.

Statistikat e rritjes së blogut

Pasi të keni arritur një moment historik të caktuar kur bëhet fjalë për madhësinë e audiencës tuaj, është e lehtë të ndjeheni të kënaqur dhe të suksesshëm dhe të ndaloni të përpiqeni të rritni blogun tuaj më tej.

Sidoqoftë, nëse jeni vërtet serioz në lidhje me karrierën tuaj në bloget, gjithmonë duhet të bëni atë që mundeni për të zgjeruar mundësitë tuaja dhe të përqëndroheni në rritjen e blogut. Më poshtë janë vetëm disa statistika për blogez që ilustrojnë se si të tjerët po rritin audiencën e tyre dhe zgjerojnë arritjen e faqes së tyre.

37. 83% e blogerëve bëjnë kërkime për fjalen, ndërsa 26% e tyre e bëjnë atë për çdo postim

(Burimi: Orbitmedia.com)

17% përqind e blogerëve kurrë nuk bëjnë kërkime për fjalen, dhe vetëm 17% e tyre kanë rezultate të suksesshme. 53% e blogerëve që gjithmonë bëjnë kërkime fjalen raportojnë rezultate të forta.

38. 80% e reklamave të paguara përdoren për ndërtimin e një audiencë

(Burimi: Searchenginewatch.com)

Hulumtimi nga Search Engine Watch ka arritur në përfundimin se 80% e tregjeve përdorin metoda të paguara për të krijuar audiencë, 65% për të përzënë trafik dhe 52% për audiencë të ngrohtë. Vetëm 42% kërkojnë të promovojnë fillimin e shërbimeve ose produkteve të reja.

39. Pothuajse 60% e blogerëve herë pas here bëjnë postë të ftuar

(Burimi: Webinfotech.co)

Postimi i vizitorëve është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lidhur përsëri në blogun tuaj dhe për të marrë më shumë ekspozim. Në të njëjtën kohë, blogerët mund të ndërtojnë rrjete nga të cilat mund të përfitojnë në të ardhmen.

40. Blogimi është strategjia kryesore e marketingut përbrenda për 55% të tregtarëve

(Burimi: Hubspot.com)

Shumica e tregtarëve (61%) pajtohen që përparësia kryesore e tyre hyrëse është SEO, ndërsa 55% e tyre përqendrohen kryesisht në Blogging. Sidoqoftë, këto dy janë thellësisht të lidhura me njëra-tjetrën.

41. Bizneset që blog marrin aktivisht 97% më shumë lidhje hyrëse

(Burimi: Hubspot.com)

Përmbajtja e cilësisë shpërblehet jo vetëm nga numri i lexuesve dhe aksioneve. Faqet e tjera gjithashtu do të duan të lidhen me bloget tuaja si burim informacioni të besueshëm.

Blogime statistikash të biznesit

përfitimet nga Blogimi

Pse filluat Blogging? Farë është ajo që ju motivon të krijoni përmbajtje për të njëjtët mendje të interesuar për të njëjtat tema që mbuloni? A është arsyeja kryesore e natyrës monetare, apo a keni kënaqësi të ndihmoni njerëzit të mësojnë diçka të re ose të zgjidhin pikat e tyre kryesore të dhimbjes? A keni ndoshta blog për biznes dhe doni të vendoseni veten si ekspert në fushën tuaj?

Ka shumë arsye pse individët dhe bizneset futen në Blogging, por shumë biznese tani përdorin bloge për të rritur fitimet. Dhe besoni apo jo, një blog i thjeshtë, me cilësi të lartë, mund të bëjë vërtet mrekulli për fitime drejtimi. Shumë e përdorin atë për të përmirësuar gjenerimin e tyre të plumbit, për të rritur shitjet dhe për të nxitur biznesin e tyre përpara. Deri më tani, kjo taktikë është dëshmuar të jetë mjaft e suksesshme për shumicën.

Pra, le t’i hedhim një sy përfitimeve që motivojnë shumicën e njerëzve të bëjnë blog dhe si i fitojnë paratë e tyre nga blogjet

42. 67.5% e blogerëve bëjnë bloge për të fituar para

(Burimi: Growthbadger.com)

Marrja e parave është arsyeja kryesore për të bërë blog

Ky është motivimi më i madh për një karrierë në Blogging. Të dy blogerët me të ardhura të ulëta (64%) dhe fitues të lartë (71%) thonë se kjo është arsyeja pse ata filluan ta bëjnë atë.

43. Kompanitë që blog në mënyrë aktive kanë një rritje më të mirë të plumbit 126%

(Burimi: Yourblogworks.com)

Hulumtimi nga media Orbit ka arritur në përfundimin se ndërmarrjet e vogla me bloge ku punojnë në mënyrë aktive kanë 126% rritje më të lartë për sa i përket epërsive.

44. 61% e blerësve në internet në SH.B.A. thonë se ata bënë një blerje pasi morën një rekomandim nga një postim në blog

(Burimi: Contentmarketinginstitute.com)

Marketingu në blog ka fuqinë për të ndërtuar besim më mirë se çdo metodë tjetër e marketingut. Me të vërtetë merr vëmendjen e konsumatorëve dhe mund të jetë mjaft bindës

45. 80% e blogerëve thonë se ata shohin rezultate pozitive të biznesit nga përpjekjet e tyre për Blogging

(Burimi: Growthbadger.com)

Kjo tregon se sa Blogging mirë mund të jetë edhe sot, kur ka kaq shumë mundësi të ndryshme të marketingut.

46. ​​Blogjet ndikojnë në vendimet për blerjen e klientëve pasi 47% e tyre kalojnë nga 3 deri në 5 postime në blog përpara procesit të blerjes

(Burimi: Demandgenreport.com)

Blogjet janë akoma një nga opsionet kryesore të kërkimit kur bëhet fjalë për blerjen e produkteve ose shërbimeve. Ata kanë besueshmëri me konsumatorët dhe mund t’u japin atyre informacion të thelluar

47. Bloggerët me të ardhura të larta kanë shanse 5.6x për të shitur shërbim ose produkte sesa blogerët me fitim të ulët

(Burimi: Growthbadger.com)

Blogerët që fitojnë më shumë thjesht kanë gjetur mënyra më të mira për të fituar para punën e tyre. 45% e blogerëve me të ardhura të larta shesin produktet ose shërbimet e tyre, ndërsa vetëm 8% e blogerëve me të ardhura të ulëta e bëjnë këtë.

20 statistikat kryesore të trafikut në faqet e internetit në blog

Një shumicë dërrmuese e blogeve mesatare kanë një lexues në mijëra, por ka disa të zgjedhura që mburren me miliona miliona lexues unikë çdo muaj. Ajo që i veçon këto blogje është se ata kanë një Autorizim Domain shumë të lartë. Ata janë të besueshëm, informues dhe ofrojnë përmbajtje të vlefshme që gëzojnë audienca e tyre. Kjo përmirëson renditjen e tyre në SERP dhe krijon besim tek lexuesit.

Natyrisht, sa më i lartë trafiku i faqes në internet, aq më i lartë është fitimi dhe shumë nga faqet që kanë miliona lexues unikë mujorë gjithashtu marrin miliona dollarë prej tyre.

Pra, le të hedhim një vështrim në disa nga faqet e blog-ut që tërheqin numrin më të madh të lexuesve dhe shohim se cilat janë fitimet e tyre të vlerësuara.

Vlerësimi i trafikut mujor nga kërkimi dhe vlera e trafikut organik që nga prilli i vitit 2020 (Burimi: Ahrefs.com)

gradëEmri i faqes në internetTrafiku i parashikuar mujor i kërkimitVlera e vlerësuar e trafikut organik
1.https://www.techradar.com/54.7M46.5 milion $
2.www.cnet.com/33.0M$ 29.5M
3.https://www.digitaltrends.com/21.6M$ 20.1M
4.https://www.huffpost.com/21.2M$ 13.4
5.https://www.tomsguide.com/14.2M$ 13.9M
6.https://www.nerdwallet.com/13.9M$ 79.2M
7.https://www.howtogeek.com/13.1M$ 13.3M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
9.https://techcrunch.com/10.2M$ 7.4M
10.https://www.consumerreports.org/9.2M$ 14.6
11.https://mashable.com/8.4M$ 5.8M
12.https://thenextweb.com/7.6$ 2.9
13.https://nymag.com/5.8M$ 5.2M
14.https://www.tmz.com/5.2M$ 5.4M
15.https://thewirecutter.com/5.1M$ 6.1M
16.https://lifehacker.com/4.1M$ 4.0M
17.https://www.t3.com/4.0M$ 2.8M
18.https://www.engadget.com/3.4M$ 2.4M
19.https://www.zdnet.com/3.1 milion$ 4.9M
20.https://gizmodo.com/2.5 M$ 852K

Parashikimet e Blogimit

Gjatë viteve të fundit, bota e blogezimit ka pësuar ndryshime masive. Vetëm duke parë mbrapa dhe duke krahasuar numrin e blogerëve nga viti 2014 me atë të vitit 2020 tregon se sa shumë është rritur bloget.

Aktualisht ka miliona faqe në internet për blogela, miliona adhurues dhe lexues të dedikuar, dhe kjo nuk do të ndryshojë së shpejti.
E vetmja gjë që mund të ndryshojë është tendencat. Blogjet do të vazhdojnë të jenë të njohura për shumë vite që vijnë, por forma, forma dhe përmbajtja e tyre pritet të evoluojë.

Pra, le të hedhim një vështrim në disa parashikime të blogjeve dhe të shohim se cilat prirje mund të presim në blogosferë:

 • Përqendrimi i mëtejshëm në përmbajtjen vizuale
 • Përshtatja me trendin e kërkimeve në zë
 • Kalimi në kërkimet vizuale
 • Përqendrohuni tek përmbajtja me cilësi të lartë
 • Më shumë raste të marketingut të filialeve
 • Më shumë përmbajtje me forma të gjata
 • Kalimi në Blogging të drejtuar nga të dhënat
 • Miratimi më i madh i Saas

përfundim

Blogimi mund të jetë një nga përpjekjet më të dobishme, si emocionale, ashtu edhe financiare. Sidoqoftë, ju duhet ta bëni mirë nëse do të përjetoni të gjitha përfitimet e tij dhe do të bëni që të gjitha përpjekjet tuaja të shlyhen. Këto statistika të blogeres do t’ju ndihmojnë të merrni një pamje më të madhe të të gjitha dhe të vendosni vela për një aventurë të suksesshme të blogeres.

burimet:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmarks
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistics
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc-which-provides-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map