Статистика на блоговете 2020: Колко блога са там?

блог-статистика заглавие


Тази статия ще ви отговори на най-често срещания въпрос:

Колко блога има?

Има повече от 600 милиона блога в интернет през 2020 г. и този брой нараства всеки ден.

Също така, ще намерите отговори на следните въпроси:

Колко хора блог? Колко хора четат блогове редовно? Колко време прекарват да ги четат? Откъде идват всички тези хора? Коя блог платформа е най-популярната?

Интересна статистика на блога
 • През 2020 г. в интернет има повече от 600 милиона блога
 • 77% от хората редовно четат блогове онлайн
 • 67,5% от блогърите започнаха кариерата си, защото искаха да правят пари
 • Успешните блогъри прекарват средно 4 часа, за да напишат публикация
 • 67% от блогърите, които публикуват ежедневно, казват, че са успешни
 • 1,890 думи средна дължина на блога най-добра за SEO
 • 97% от блогърите използват социалните медии, за да повишат своите резултати
 • 61% от онлайн потребителите в САЩ са закупили нещо, след като са прочели блог

Ако се занимавате сериозно с блоговете, трябва да отделите време, за да разгледате редовно статистическите данни за блоговете. Без да имате ясна представа за ефективността на публикациите в блога си, не можете да знаете дали има нужда от някои корекции или не.

Трябва обаче да проверите и общата статистика на блоговете, налична онлайн, а не само тези, свързани с вашия блог. По този начин ще имате по-добро разбиране как можете да подобрите писането си, за да отговорите правилно на нуждите на целевите си читатели.

В крайна сметка блоговете често се използват като бизнес стратегия или като част от по-широка стратегия за дигитален маркетинг. За да бъде успешен всеки план, трябва да имате представа за текущите тенденции, предпочитанията на читателите и представянето на конкурентите.

Следните статистически данни и факти за блоговете за средна дължина на публикациите в блога, брой блогове, най-четени блогове и други ще ви дадат ясно какво е това, което прави блога успешен и какво можете да направите, за да увеличите читателската си аудитория.

Прочетете нататък, за да разгледате 47 основни статистически данни за блоговете, с които всеки блогър трябва да бъде запознат.

Contents

Подъл поглед към света на блоговете

промъкване на пика при блоговете

Това са всички основни въпроси, които ще ви дадат по-добър поглед върху статистиката на читателите на блога и вашата конкуренция.

Колкото повече научите за общите тенденции, толкова по-добре ще разберете успеха на собствения си блог. В зависимост от средния брой редовни читатели на блогове, можете да прецените размера на аудиторията, която трябва да очаквате. В зависимост от това колко време прекарват в четене, можете да адаптирате дължината на блоговете си. Ако във вашата ниша има твърде много блогъри, можете да гарантирате, че блогът ви се откроява, като сте малко по-конкретни или като изберете теми, които не са толкова чести.

Прочетете, за да откриете броя на блогърите в Съединените щати, техните основни причини за блоговете и други забележителни статистически данни за блоговете.

1. Очакваният брой блогове е над 600 милиона

(Източник: Statista.com)

Трудно е да се определи точният брой блогове, които съществуват в интернет. Въпреки че съществуват множество уебсайтове, специфични за блога, много сайтове просто включват малки блог секции и статии. Да не говорим, че ежедневно се създават нови блог сайтове, безброй изтриват много често, а хиляди повече стават неактивни. Имайки това предвид, все още можем да направим едно познато предположение, за да определим приблизителния брой онлайн блогове. Просто ще трябва да се занимаваме с математика.

Затова нека първо разгледаме броя на уебсайтовете от всякакъв вид, които са онлайн. Според InternetLiveStats, 1.7 милиарда уебсайтове съществуват в интернет. Около 36% са захранвани от WordPress, най-популярната CMS за блогове в света. Но, разбира се, не всички от тези сайтове на WordPress са блогове и в момента сме доста под 600 милиона марки.

Съществуват обаче и други изключително популярни сайтове за блогове и CMS. Показват се статистиките за използване на Tumblr 463,5 милиона сметки, Squarespace със своите 24,6 милиона уебсайтове, Wix и неговите 22,8 милиона сайта, Blogger и неговите 15,5 милиона сайта и т.н. Дори и да сме песимистични и да приемем, че много нисък процент от всички споменати по-горе сайтове и CMS имат активни блогове, можем да извадим толкова над 600 милиона от тях.

2. Броят на блогърите в САЩ ще достигне 31,7 милиона през 2020 г.

(Източник: Statista.com)

Брой блогъри в САЩ

Със 1,7 милиарда сайтове и приблизително 600 милиона блогове е логично заключение, че трябва да има и милиони блогъри. Особено сега, когато много фирми започват да се фокусират все повече върху органичния маркетинг и се нуждаят от блогове за изграждане на връзки, разпространяване на информираността за марката и задвижване на органичен трафик.

Това са основните причини, поради които броят на блогърите нараства експоненциално през последните няколко години. Според изследователския отдел на Statista броят на блогърите в САЩ през 2014 г. е бил 27,4. Прогнозата от 2016 г. показа, че през 2020 г. ще има 31,7 милиона блогъри, което е 14% увеличение. Големи са очакванията, че тази тенденция ще продължи и скоро ще видим милион повече блогъри.

3. Около 5 милиона публикации в блога се публикуват на ден

(Източник: Internetlivestats.com)

Тъй като броят на активните блогове се движи около 600 милиона, не е изненадващо да разберете, че над 5 милиона публикации в блога се публикуват ежедневно. Това е изключително високо, когато вземете предвид факта, че много блог сайтове всъщност не публикуват всеки ден. Много от тях публикуват само няколко пъти седмично, дори няколко пъти месечно.

4. 36% от уебсайтовете са изградени на WordPress

(Източник: WordPress.com, W3techs.com)

36% от всички 1.7 милиарда уебсайтове, които съществуват онлайн, се захранват от единна система за управление на съдържанието, WordPress. Това е над 635 милиона WordPress сайтове, което прави очевидно, че той е категоричен лидер на пазара.

Друго доказателство, че повечето блогове се захранват от WordPress, е фактът, че 20 милиарда страници на блогове се преглеждат всеки месец от 409 милиона потребители.

Въпреки че WordPress е в сила 63,2% от пазарния дял на CMS, има много други подобни платформи. Joomla, Shopify, Drupa и Squarespace са само част от примерите. Те притежават съответно 4,2%, 3,9%, 2,8% и 2,5% от пазарния дял и въпреки че никой от тях в момента не може да се конкурира с WordPress, те растат бързо, като ежедневно придобиват стотици нови потребители..

най-популярните cms

5. 24,2% от хората започват блогове, защото искат да бъдат самостоятелно заети

(Източник: Convertkit.com)

Най-голямата мотивация за започване на блог е самостоятелната заетост (24,2%), докато 17% искат да се изразят по творчески начин, а 16% искат да създадат собствена аудитория..

6. 77% от интернет потребителите редовно четат блогове

(Източник: Quoracreative.com)

Около 43% от хората само прескачат публикации в блогове, но 36% от читателите намират блоговете за достоверни, ако включват и казуси.

Статистически данни за дължината на блога

писане на публикация в блог

Независимо дали сте гост писател, призрак или имате свой собствен блог, най-големият въпрос на ума ви е вероятно колко думи трябва да съдържат вашите публикации.
Колко време трябва да правите съдържанието си, за да осигурите на читателите си истинска стойност, но да ги ангажирате докрай? Можете ли да получите съобщението си за кратък период от време, че хората прекарват в четене на блог? Колко време трябва да са вашите заглавия, за да генерирате по-високи кликвания? Тези въпроси са жизненоважни за изплащането на вашите усилия в блоговете.

Но имайте предвид, че въпреки че има много статистически данни в блога, които показват определени дължини на публикациите, носят по-добри резултати от други и въпреки че това може да ви насочи в правилната посока, все пак трябва да бъдете внимателни. Успехът на вашите блогове зависи от деликатния баланс между качество и количество и не бива да пренебрегвате това. Имайки това предвид, нека разгледаме въпросите, споменати по-горе, и да видим каква е идеалната дължина на публикацията (поне на хартия).

Следващата статистика на блога ще ви помогне да разберете по-добре как можете да пишете убедителни публикации в блога и да привлечете и задържате читатели.

7. Блог публикациите, които са с дължина 1890 думи, се представят най-добре за SEO

(Източник: Neilpatel.com)

най-добрата дължина на блога за seo

Това не означава, че това е вълшебното число за SEO изпълнение. Все пак това показва, че по-дългите публикации имат по-добри SEO резултати като цяло.

8. 2400 думи дълги публикации в блогове са най-добри за успешните блогъри

(Източник: Growthbadger.com)

Growthbadger попита общо 1117 блогъри за това кой от публикациите им се представя най-добре. Средната дължина на публикациите в блогове беше 2424 думи (83% по-дълга от най-ефективните публикации от по-малко успешните блогъри).

9. 55% от блогърите отчитат страхотни резултати за публикации в блогове, дълги поне 2000 думи

(Източник: Orbitmedia.com)

Тенденциите показват, че успешните публикации в блога стават все по-дълги с всяка година, като броят на публикациите над 2000 думи се увеличава всяка година

10. По-дългите (3000 до 10 000 думи) публикации получават най-много акции

(Източник: Quoracreative.com)

Предвид факта, че по-дългите публикации са по-добри за ключовите думи с дълга опашка, те имат по-добра SEO ефективност, което води до директно увеличение на акциите.

11. Дългите публикации в блога имат 77.2% повече входящи връзки в сравнение с по-късите публикации

(Източник: Backlinko.com)

По-дългите публикации в блогове просто имат повече информация в тях и затова имат по-голям шанс някой да ги намери и да се свърже с тях.

Статистически навици за писане на блогове

Освен да разглеждат и изследват статистиките на блога, сериозните писатели трябва да се вглеждат и в статистиките на блогърите. Те могат да ви покажат дали харчите твърде много (или твърде малко) време за писане на вашите публикации, дали трябва да адаптирате начина, по който измисляте заглавия и заглавия, или дали трябва да актуализирате и публикувате тази стара публикация в блога, която беше значително успешен.

Изучаването на навиците на други блогъри може да ви помогне да подобрите процеса на писане и да ви покаже как да подобрите публикациите си. Така че, нека да разгледаме някои от най-важните статистически данни за блоговете и фактите в блога.

12. 23% от блогърите съобщават, че им трябва 2 -3 часа, за да напишат публикация в блога

(Източник: Sidegains.com)

Това проучване също показа, че блогърите се нуждаят средно от 3,5 часа за една публикация в блога. На всичкото отгоре това показва също, че блогърите, които отделят 6 часа или повече за писане на съдържанието си, имат по-голям успех.

13. 38% от блогърите, които прекарват поне 6 часа в писане на пост, отчитат страхотни резултати

(Източник: Orbitmedia.com)

време да напиша добра публикация в блога

Средно 30% от блогърите отчитат успех, докато 38% са доста над показателя.

14. На успешните блогъри са нужни почти 4 часа, за да напишат публикация в блога

(Източник: Orbitmedia.com)

В сравнение с 2014 г., блогърите се нуждаят от 65% повече време, за да напишат блог средно. Въпреки това, публикациите в блогове вече също са с 56% по-дълги, отколкото през 2014 г..

15. 38% от блогърите казват, че актуализират старите си публикации в блога

(Източник: Optinmonster.com)

Дори ако публикацията в блога е публикувана за известно време, тя все още може да стимулира органичен трафик и да получи акции. Ето защо е важно тези публикации да се актуализират с нова информация.

16. Заглавията на блога с минимум 8 думи имат 21% по-добро кликване

(Източник: Seotribunal.com)

Тази статистика показва колко важно е заглавието на блога. С правилната комбинация от ключови думи и закачливо съдържание на заглавие създателите могат драстично да увеличат честотата на кликване.

17. Заглавията на блога с колони или тирета имат 9% по-високо кликване

(Източник: Socialmediaexaminer.com)

Въпреки че тиретата или колоните не увеличават кликването самостоятелно, те са ценни инструменти, които позволяват на блогърите да добавят своите ключови думи и клик, докато запазват заглавията си логични.

18. 58% от блогърите пишат 2-3 заглавия, преди да вземат решение за такъв

(Източник: Orbitmedia.com)

Само 1% от блогърите изпробват 11 до над 20 заглавия за своите блогове, преди да вземат решение. Броят на заглавията обаче е пряко свързан с успеха на публикациите в блога.

19. 54% от блогърите работят с редактори, докато 46% редактират собствените си публикации

(Източник: Optinmonster.com)

Тази статистика показва, че няма значение дали някой редактира публикациите си самостоятелно или с нечия помощ. Всичко се свежда до това, че съдържанието ви е безпроблемно.

20. 71% от публикациите в блогове за WordPress са написани на английски

(Източник: WordPress.com)

Статистика на блога на WordPress показва, че повечето от тях са на английски (71%), като испанският е на второ място (4.7%). Те имат глобална стойност, тъй като повечето хора днес говорят английски като втори език.

Статистически навици за публикуване в блога

Тъй като разгледахме статистиката за писане, нека видим статистиката за публикуването. Както можете да очаквате, колко често публикувате нови блогове може да има голямо влияние върху това колко целевата ви аудитория ще ви обърне внимание.

Ако не публикувате достатъчно често, вашите читатели могат да забравят за вас и да намерят други блогове във вашата ниша, за да се забавляват и обучават. Ако ежедневно публикувате много голям брой блогове, лесно можете да затрупате аудиторията си и да придобиете репутацията на спам. Нито една от тези опции не е добра за сериозен блогър.

Така че, нека разгледаме следната статистика на блоговете, за да видим колко често някои от най-успешните блогъри публикуват публикациите си и можете да определите дали трябва да усилите написаното си или да го свалите на ниво.

21. Блогърите, които публикуват няколко пъти седмично, имат 250% по-добри резултати

(Източник: Neilpatel.com)

183 блога съобщават, че публикуват средно по 22,8 публикации на месец. Последователността е важна за постигане на по-добри резултати.

22. 60% от блогърите, които публикуват ежедневно, отчитат страхотни резултати

(Източник: Quoracreative.com)

15% от блогърите произвеждат и публикуват съдържание ежедневно, докато по-голямата част от тези, които публикуват всеки ден, отчитат добри резултати.

23. 67% от блогърите, които публикуват веднъж на ден, отчитат отлични резултати

(Източник: Orbitmedia.com)

Повечето блогъри, които публикуват ежедневно, казват, че честотата им дава резултати. Само 46% от блогърите, които публикуват няколко пъти на ден, казват, че имат желана ефективност.

Статистически навици за четене на блога

Познаването на навиците за четене на блога на вашата целева аудитория е най-добрият начин да гарантирате, че блоговете ви ще бъдат забелязани.

Ако знаете по кое време на деня вашата аудитория обича да чете, можете да планирате публикациите си, за да отговарят на вашите читатели. Ако знаете колко време обичат да прекарват в четене, можете да коригирате дължината на публикацията си в блога.

Само имайте предвид, че за вас ще бъде от съществено значение да направите собствено проучване на вашата аудитория. Има обща статистика на блоговете, която може да ви насочи в правилната посока, когато започвате, но след като сте събрали достатъчно голяма читателска база, може да видите, че вашата собствена аудитория има малко по-различни навици за четене.

24. Повечето хора предпочитат да четат блогове от 7 до 10 часа сутринта

(Източник: Hubspot.com)

Чрез вземане на проби от 170 000 публикации в блога, HubSpot стигна до заключението, че повечето хора четат блогове от 7 до 10 часа сутринта, особено през почивните дни.

25. 7 минути е предпочитано време за четене на блогове

(Източник: Buffer.com)

Medium изследва ефективността на публикациите в блогове, като взема предвид дължината им и колко хора всъщност ги четат. С задълбочен анализ те стигнаха до извода, че 1600 думи или 7-минутни публикации в блога се представят най-добре.

Статистика на типовото съдържание в блога

съдържание в блога

Решението за вида на съдържанието, което ще използвате при създаването на публикация в блог, понякога може да бъде преобладаващо. Например, можете да предпочетете да пишете списъци пред ръководства за употреба, но какво да кажете за публикации в кръг и инфографика? Трябва ли да разпръсквате нещата по малко с други типове съдържание от време на време?

Всичко зависи от вашите лични предпочитания и вашите читатели. Но трябва да проучите какви видове съдържание дават най-положителни резултати по отношение на трафика, така че да можете постоянно да го увеличавате.

Все пак е важно да изберете тема, която ви вълнува и знае. Ще трябва да предоставите на читателите си ценно съдържание и няма да можете да го направите, ако темата ви е досадна или нямате достатъчно опит в нея.

И вярвате или не, повечето читатели са силно забележими и ще забележат дали публикациите в блога ви са написани полусърдечно. Съсредоточете се върху качеството и намерете темите, които отговарят на вашите интереси и опит.

Следващата статистика на блоговете ще ви даде представа за това кои видове блогове обикновено се представят добре. Използвайте ги като вдъхновение, а не непременно като строги указания.

26. Качественото съдържание може да увеличи трафика на блогове с 2000%

(Източник: Omnicoreagency.com)

Google задава правилата за органичен трафик и решава какво съдържание се вижда. Те придават голямо значение на качеството на съдържанието и затова добрите статии получават повече трафик.

27. 17% от заглавията на блоговете са заглавия „Как да“

(Източник: Optinmonster.com)

Заглавия в блога

Заглавията на начина на употреба са специална категория, която е много популярна и разпознаваема от читателите. Това е ясно послание за това какво могат да очакват читателите.

28. Блог публикациите с висока емоционална стойност имат 1000x по-голям шанс да бъдат споделени

(Източник: Okdork.com)

Колкото по-висок е резултатът от емоционалната стойност на заглавието, толкова повече ще бъде споделена тази публикация. С оценка 40, има голям шанс да получите 1000 акции за всяка публикация.

29. Над 60% от търговците преразполагат същото съдържание в социалните медии

(Източник: Neilpatel.com)

Дублираното съдържание в социалните медии не е санкционирано. Ето защо много блогъри препращат статиите си няколко дни след публикуването в блоговете си. Голяма част от тях препращат същото съдържание в социални медии като Facebook, Medium, Tumblr …

30. 80% от търговците разчитат на визуално съдържание

(Източник: Hubspot.com)

Визуалното съдържание надмина блоговете, тъй като само 60% от маркетолозите използват блогове, докато 80% използват визуално съдържание. Това обаче не спира блогърите да добавят визуализации към своите публикации.

31. 47% от блогърите добавят 2 до 3 изображения в публикациите си

(Източник: Orbitmedia.com)

Изображенията са пряко свързани с успеха на публикациите в блога. Само 30% от блогърите, които добавят 2-3 изображения, отчитат успех, докато 75% от блогърите, които добавят 10 или повече изображения, казват, че са постигнали солидни резултати.

32. Снимките на реални хора имат 35% по-висока реализация от стоковите снимки

(Източник: Optinmonster.com)

Не става въпрос само за добавяне на възможно най-много изображения. Важно е да добавите уникални изображения, които да са надеждни и подходящи. Освен това новите изображения могат да дадат повече SEO стойност.

33. Аудио съдържание в публикации в блогове помогна на 45% от блогърите да постигнат по-добри резултати

(Източник: Optinmonster.com)

По-голямата част от аудио съдържанието, което е включено в публикациите, включва подкасти. Когато се прави правилно, аудиото може да добави повече дълбочина към съдържанието ви и да го подправи.

Статистика за трафика на блога

seo и промоция на съдържание

Оптимизирането на вашия блог за търсачките е една от най-важните стъпки, които трябва да предприемете, за да увеличите своя органичен трафик за търсене и SEO класиране. Това започва с проучване на ключови думи и се разширява до внедряване на ангажиращи изображения и видеоклипове и актуализиране на по-стари публикации в блога за подобряване на тяхната ефективност.

Но за да привлечете повече трафик към блога си, трябва редовно да популяризирате съдържанието си. Социалните медии са най-добрият ви залог в днешно време, но има и платени реклами, имейл маркетинг, SEO промоции, гостуващи блогове и маркетинг за влияния.

Имайте предвид обаче, че шофирането на органичен трафик е процес и ще отнеме известно време, за да забележите резултатите. Важното е да сте последователни и решителни и да достигнете до аудиторията си колкото можете повече. Ако използвате социални медии за популяризиране на блоговете си, опитайте се и започнете дискусия със своите последователи. Задавайте въпроси, отговаряйте на техните коментари, отговаряйте на техните туитове и като цяло просто се опитайте да ги ангажирате.

Така че, имайки това предвид, нека разгледаме как други блогъри задвижват трафика на уебсайта си и да видим какво може да се научи от тях.

34. Видеосъдържанието води до 50 пъти повече органичен трафик

(Източник: Hubspot)

Видео съдържание задвижва трафика

Изследванията на Omnicore от 2018 г. показват, че видеосъдържанието има 50 по-голям шанс да задвижва органичен трафик. В същото време 51% от онлайн потребителите предпочитат видео съдържание пред всяко друго.

35. През 2019 г. 97% от блогърите са използвали социални медии, за да привличат трафик към своите публикации

(Източник: Orbitmedia.com)

Въпреки че по принцип всички блогъри използват социални медии, само 29% от тях смятат, че получават добри резултати от трафика на социални медии. Това е комбинирано усилие и социалните медии са там, за да добавят повече гориво към огъня. 69% от блогърите използват SEO, а 66% използват маркетинг по имейл.

36. 97% от блогърите съобщават, че социалните медии им помагат да увеличат трафика

(Източник: Socialmediaexaminer.com)

За безплатен канал социалните медии могат да увеличат трафика на блога ви. 93% от маркетолозите са съгласни, че социалните медии им дават повече експозиция, а 88% от тях казват, че имат повече трафик заради това.

Статистика за растеж на блога

След като сте достигнали известна стъпка, когато става въпрос за размера на вашата аудитория, е лесно да почувствате съдържание и успех и спрете да се опитвате да разширите блога си допълнително.

Ако обаче наистина се отнасяте сериозно към кариерата си в блогове, винаги трябва да направите всичко възможно, за да разширите обхвата си и да се съсредоточите върху растежа на блога. По-долу са само някои статистически данни за блогове, които показват как други нарастват аудиторията си и разширяват обхвата на сайта си.

37. 83% от блогърите правят проучвания на ключови думи, докато 26% от тях правят това за всяка публикация

(Източник: Orbitmedia.com)

17% процента от блогърите никога не правят проучвания на ключови думи и само 17% от тях имат успешни резултати. 53% от блогърите, които винаги правят изследвания на ключови думи, отчитат силни резултати.

38. 80% от платените реклами се използват за изграждане на аудитория

(Източник: Searchenginewatch.com)

Изследване на Search Engine Watch заключи, че 80% от пазарите използват платени методи за изграждане на аудитория, 65% за привличане на трафик и 52% за нишова аудитория. Само 42% гледат да насърчават пускането на нови услуги или продукти.

39. Почти 60% от блогърите от време на време публикуват гост

(Източник: Webinfotech.co)

Публикуването на гости е чудесен начин да се свържете обратно към вашия блог и да получите повече експозиция. В същото време блогърите могат да изграждат мрежи, от които могат да се възползват в бъдеще.

40. Блогъзирането е водещата входяща маркетингова стратегия за 55% от маркетолозите

(Източник: Hubspot.com)

Повечето търговци (61%) са съгласни, че основният им входящ приоритет е SEO, докато 55% от тях се фокусират основно върху блоговете. Тези двамата обаче са дълбоко свързани помежду си.

41. Фирмите, които блогът активно получават 97% повече входящи връзки

(Източник: Hubspot.com)

Качественото съдържание се възнаграждава не само от броя на читателите и споделянията. Други сайтове също ще искат да се свързват към вашите блогове като достоверни източници на информация.

Блог на бизнес статистики

предимства в блоговете

Защо започнахте да блогирате? Какво е това, което ви мотивира да изработвате съдържание за съмишленици, които се интересуват от същите теми, които обхващате? Основната причина за паричната природа ли е, или намирате ли радост да помагате на хората да научат нещо ново или да решат основните си болкови точки? Може би блог за бизнес и искате да се утвърдите като експерт във вашата област?

Има много причини, поради които хората и бизнеса влизат в блоговете, но много предприятия сега използват блогове за увеличаване на печалбата. И вярвате или не, един прост, висококачествен блог наистина може да създаде чудеса за водене на печалба. Много от тях го използват за подобряване на своето поколение, увеличаване на продажбите и изтласкване на бизнеса си напред. Досега тази тактика се оказа доста успешна за повечето.

Така че, нека да разгледаме предимствата, които мотивират повечето хора да правят блогове и как печелят от своите блогове

42. 67,5% от блогърите блог да правят пари

(Източник: Growthbadger.com)

Печеленето на пари е основната причина за блог

Това е най-голямата мотивация за кариера в блогове. Както блогърите с ниска печалба (64%), така и с висока печалба (71%) казват, че това е причината да започнат да го правят.

43. Компаниите, които активно публикуват блог, имат 126% по-добър ръст на олово

(Източник: Yourblogworks.com)

Изследване на Orbit media заключава, че малките компании с блогове, върху които активно работят, имат 126% по-голям ръст по отношение на броя на потенциалните клиенти.

44. 61% от онлайн купувачите в САЩ казват, че са направили покупка, след като са получили препоръка от публикация в блог

(Източник: Contentmarketinginstitute.com)

Блог маркетингът има силата да изгради доверие по-добре от всеки друг маркетингов метод. Той наистина получава вниманието на потребителите и може да бъде доста убедителен

45. 80% от блогърите казват, че виждат положителни бизнес резултати от своите блогови усилия

(Източник: Growthbadger.com)

Това показва колко добър блог може да бъде дори днес, когато има толкова много различни маркетингови възможности.

46. ​​Блоговете влияят на решенията за купуване на клиенти, тъй като 47% от тях преминават през 3 до 5 публикации в блога преди процеса на покупка

(Източник: Demandgenreport.com)

Блоговете все още са една от основните възможности за изследване, когато става дума за пазаруване на продукти или услуги. Те имат доверие в потребителите и могат да им дадат задълбочена информация

47. Блогърите с висока печалба имат 5.6x шанс да продават услуги или продукти, отколкото блогъри с ниска печалба

(Източник: Growthbadger.com)

Блогерите, които печелят повече, просто са намерили по-добри начини да осигурят приходи от работата си. Огромни 45% от блогърите с високи доходи продават свои продукти или услуги, докато само 8% от блогърите с ниска печалба го правят.

Топ 20 статистически данни за уебсайтове на блогове

По-голямата част от средните блогове имат хиляди читатели, но има избрани няколко, които се хвалят милиони и милиони уникални читатели всеки месец. Това, което отличава тези блогове е, че те имат много висок авторитет на домейна. Те са надеждни, информативни и предоставят ценно съдържание, от което се радват публиката им. Това подобрява класирането им по SERP и внушава доверие сред читателите.

Естествено, колкото по-голям е трафикът на уебсайта, толкова по-големи са печалбите и много от сайтовете, които имат милиони уникални месечни читатели, също получават милиони долари от тях.

Така че, нека да разгледаме някои от блоговете, които привличат най-голям брой читатели, и да видим каква е прогнозната им печалба.

Прогнозен месечен трафик от търсенето и стойността на органичния трафик към април 2020 г. (Източник: Ahrefs.com)

рангИме на уебсайтПрогнозен месечен трафик за търсенеПрогнозна стойност на органичния трафик
1.https://www.techradar.com/54.7M$ 46.5M
2.www.cnet.com/33.0M$ 29.5M
3.https://www.digitaltrends.com/21.6M$ 20.1M
4.https://www.huffpost.com/21.2M$ 13.4M
5.https://www.tomsguide.com/14.2M$ 13.9M
6.https://www.nerdwallet.com/13.9M$ 79.2M
7.https://www.howtogeek.com/13.1M$ 13.3M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
9.https://techcrunch.com/10.2M$ 7.4M
10.https://www.consumerreports.org/9.2M$ 14.6
11.https://mashable.com/8.4M$ 5.8M
12.https://thenextweb.com/7,6 милиона$ 2,9 М
13.https://nymag.com/5.8M$ 5,2 млн
14.https://www.tmz.com/5,2$ 5.4М
15.https://thewirecutter.com/5,1$ 6,1 млн
16.https://lifehacker.com/4.1 М$ 4.0M
17.https://www.t3.com/4.0M$ 2,8 м
18.https://www.engadget.com/3,4 м,$ 2,4 М
19.https://www.zdnet.com/3.1M$ 4.9M
20.https://gizmodo.com/2.5M$ 852K

Прогнози за блогове

През последните няколко години светът на блоговете претърпя големи промени. Просто поглеждайки назад и сравнявайки броя на блогърите от 2014 г. с този от 2020 г., показва колко блогът е нараснал.

В момента има милиони уебсайтове за блогове, милиони посветени фенове и читатели и това няма да се промени скоро.
Единствените неща, които биха могли да се променят, са тенденциите. Блоговете ще продължат да бъдат популярни още много години напред, но се очаква тяхната форма, форма и съдържание да се развиват.

Така че, нека да разгледаме няколко блогови прогнози и да видим кои тенденции можем да очакваме в блогосферата:

 • По-нататъшен фокус върху визуалното съдържание
 • Адаптиране към тенденцията на гласовите търсения
 • Преминаване към визуални търсения
 • Съсредоточете се върху висококачественото съдържание
 • Повече случаи на партньорски маркетинг
 • Още по-дълго съдържание
 • Преминаване към блоговете, управлявани от данни
 • По-голямо приемане на SaaS

заключение

Блогът може да бъде едно от най-възнаграждаващите начинания, както емоционално, така и финансово. Трябва обаче да го направите правилно, ако искате да изпитате всичките му предимства и да направите всичките си усилия да се изплатят. Тези статистически данни за блоговете ще ви помогнат да получите по-голяма представа за всичко това и да зададете платна за успешно приключение с блогове.

Източници:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmarks
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistics
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc-which-provides-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map