Статистика и факти за Google Търсене 2020 (Трябва да знаете)

google stats search search


Google е най-голямата в света търсачка. Има някои много забележителни статистически данни за търсене на Google, които трябва да преминете, когато го разглеждате от по-широка гледна точка. Втората най-популярна търсачка на пазара е нейният китайски конкурент, Baidu, което представлява само по-малък дял от световния пазар на търсачки.

За да разберем чистия размер на Google, трябва да знаем степента на интернет като цяло. Google е услуга за индексиране, която ни предоставя уебсайтове и страници въз основа на нашите специфични заявки за търсене. Въпреки че може да индексира всичко, за което някога можете да се сетите, интернет като цяло е много по-голямо нещо. Проучванията показват, че Google индексира само 35 трилиона уеб страници. Да, само. Вярвате или не, това дори не е драскане по повърхността на интернет. Някои проучвания показват, че интернет като цяло е дом на огромните 17,5 квадрилиона различни страници.

Въпреки че Google все още има дълъг път, това е най-голямата колекция от уеб страници, достъпни в интернет. Това огромно количество налични уеб страници дава на Google известен маркетингов потенциал, което го прави инструментално маркетингово средство за бизнеса.

Интересна статистика на търсенето с Google
 • Всеки ден се извършват повече от 3,5 милиарда търсения с Google
 • 76% от всички глобални търсения се извършват в Google
 • Индексът за търсене на Google съдържа повече от 100 000 000 GB
 • Повече от 60% от търсенията с Google идват от мобилни устройства
 • 16-20% от всички годишни резултати от търсенето с Google са нови

Contents

Глобалното господство на Googles

колко е глобален Google

Google може да е най-голямата търсачка в света, но знаете ли, че тя представлява огромните 76% от глобалните търсения в търсачките. За да добиете представа колко е глобална, трябва да знаете, че тя остава без цензура във всички страни с изключение на Крим, Куба, Иран, Северна Корея, Судан и Сирия, в които е забранена или цензурирана..

Google е не само търсачка, но е и огромен собственик на бизнес. Той притежава множество различни онлайн услуги и е там с гиганти като Apple, Amazon, Facebook и Microsoft. Комбинацията от тези компании е основната част от широко разпространената дейност в интернет.

Google също е движеща сила в света на бизнеса, тъй като маркетинговият му потенциал е огромен. Тъй като това е най-популярната търсачка, различните индустрии се възползват от рекламите в Google. Това нарасна до такава степен, че приходите от реклама достигнаха 95 000 000 000,00 долара през 2017 г..

1. Има 40 000 търсения с Google всяка секунда

(Източник: Internet Live Stats)

Google заявки за търсене

Нито една секунда не върви, че Google няма около 40 000 заявки за търсене, които да обработва. Това означава, че в световен мащаб Google обработва повече от 3,5 милиарда търсения всеки ден и 1,2 милиарда търсения всяка година.

За да разгледате нещата в перспектива, разгледайте статистиката на Google от ранните дни на гигантската търсачка.

Веднага след основаването си през 1998 г. търсачката обработва само 10 000 търсения с Google на ден. Макар това да изглежда малко незначително, по онова време беше огромно. Само година по-късно този брой нарасна до 3,5 милиона заявки за търсене на ден. Това е увеличение от 17 000% на година на търсене. Говорете за растеж! По-малко от година след това всеки ден имаше огромни 18 милиона търсения в Google.

През следващите години статистиката на Google показва, че търсенията в Google продължават да се увеличават с мълниеносни темпове, което й помага да достигне глобалното доминиране на интернет търсенето, което има днес. Въпреки че със сигурност няма да станем свидетели на същия процент на растеж на търсенето като в началото (тъй като почти всички хора по света вече го използват), Google определено ще продължи да бъде сила на търсачката, с която трябва да се съобразява..

2. Топ 10 глобални търсения с Google през 2019 г.

(Източник: Google.com)

Следните са най-търсените думи в Google в световен мащаб през 2019 г.:

 1. Индия срещу Южна Африка
 2. Камерън Бойс
 3. Копа Америка
 4. Бангладеш срещу Индия
 5. iPhone 11
 6. Игра на тронове
 7. Отмъстители: Endgame
 8. джокер
 9. Нотр Дам
 10. ICC Световна купа по крикет

В световен мащаб най-търсените думи в Google през 2019 г. бяха „Индия срещу Южна Африка“. Това се отнася за мача по крикет, който се проведе през септември на Световната купа по крикет през 2019 г..

Докато хората по света се интересуваха предимно от най-новите спортни събития през 2019 г., топ търсенията на Google в САЩ нарисуваха малко по-различна картина. За сравнение 5-те най-популярни търсения с Google в САЩ бяха „Дисни плюс“, „Камерън Бойс“, „Нипси Хъсл“, „Ураган Дориан“ и „Антонио Браун“.

Хората в САЩ най-вече искаха да научат повече за новата услуга за поточно предаване на видео по поръчка, тоест Disney Plus. Те също така искаха да прочетат някои известни личности, както и да бъдат в течение с най-новите новини за най-опустошителния ураган, ударил Бахамите.

Интересното е, че Disney Plus стартира на 12 ноември 2019 г. Така за по-малко от два месеца той успя да се изкачи на върха на всички търсения в Google за тенденции през 2019 в САЩ. Той надмина всички останали годишни търсения в страната.

3. 76% от всички глобални търсения се извършват в Google

(Източник: Internet Live Stats)

Популярността на Google за търсене е невероятна. Той доминира в световния пазар на търсенето, тъй като 76% от всички търсения се случват в неговия домейн. Baidu е на второ място с 15%, докато Yahoo, Yandex, Ask, DuckDuckGo, Naver, AOL и Dogpile имат колективен дял от 9%.

4. Топ 5 домейни с най-много посещения през февруари 2020 г.

(Източник: SimilarWeb)

домейни с повечето посещения

Като водещ домейн Google отчита 74,14 милиарда посещения, следван от YouTube с 27,365 милиарда посещения, Facebook с 21,35 милиарда посещения, Baidu с 6,38 милиарда посещения и Twitter с 4,54 милиарда посещения.

5. Индексът за търсене на Google съдържа повече от 100 000 000 GB

(Източник: Google)

Google индексиран размер на страницата

Размерът на индекса за търсене на Google е огромен – повече от 100 000 000 GB. Размерът може да изглежда изненадващ, но роботите на уебсайтове на Google са индексирали стотици милиарди уеб страници.

6. Google има най-висок дял на пазара за търсене в Бразилия с 95%

(Източник: Statista)

Популярността на търсенето с Google е най-висока в Бразилия с 95% пазарен дял в търсенето. Той е най-малко популярен в Китай, където има пазарен дял от едва 8,04%.

Навиците на потребителите на Google за търсене

навици за търсене

Това, което е доста завладяващо, е, че този процент не се е променил от 2013 г. Статистическите данни за търсенето с Google показват, че 25% от всички търсения са били напълно нови през 2007 г., никога не са виждани от Google преди.

Освен че постоянно търсят нови неща, хората все повече търсят в Google, използвайки естествен език, тоест пишете в своите заявки, точно както те са разговаряли с истински човек. Има все повече и повече разговорни заявки за търсене, които помагат на хората да намерят по-конкретни отговори на своите въпроси.

По подобен начин те все по-често използват гласово търсене, за да намерят отговорите си по-ефективно.

Още една промяна в навиците за търсене на потребителите на Google е нарастващото нетърпение на хората. Те добавят думи като „наблизо“, „близо до мен“, „отворен“ и „сега“ към своите заявки за бързо намиране на различни желани услуги за незабавно ангажиране. Намирането на конкретен ресторант например няма да го режем повече. Те искат такова, от което веднага могат да отидат или да поръчат. Тези статистически данни за търсене в Google принуждават много фирми да инвестират в местно SEO в Google, помагайки на потребителите да ги намират по-лесно.

Тъй като Google е най-голямата в света търсачка досега, е естествено, че потребителите ще развият различни навици за търсене. Статистиката на Google показва, че навиците на търсене на потребителите на Google варират силно, като впечатляващите 15% от всички търсения са първите по рода си. Този причудливо висок процент дължи някои от размерите си на правописни грешки, грешки и грешки в заявката за търсене. Google индексира всякакви неща от индустрии, хобита и други услуги, които всички допринасят за огромна популярност в търсенето с Google и разнообразна потребителска база.

7. 23,98% от търсенията в Google са с дължина поне две думи

(Източник: Moz)

Хората обикновено използват две думи (23,98%), една дума (27,71%) и три думи (19,60%) в заявката си за търсене. По-малко хора използват 4 (13,89%), 5 (8,70%) или 6+ думи (12,12%) в търсенията с Google.

8. Между 16% и 20% от всички годишни търсения с Google са нови

(Източник: Internet Live Stats)

нови заявки за търсене в Google

Google обработва между 16% и 20% изцяло нови търсения всяка година. Това са заявки за търсене, които никой не е използвал преди.

9. Повече от 60% от общите търсения с Google идват от мобилни устройства

(Източник: Знайте мобилния си)

Google мобилни търсения

Използването на мобилни устройства все още се увеличава, така че е естествено, че търсенията с Google, извършвани на мобилни устройства (над 60%, според прогнозата през 2019 г.), също се увеличават.

10. През 2019 г. мобилните устройства представляват 69% от всички платени кликвания на Google от реклами в САЩ

(Източник: eMarketer)

Платени кликвания за търсене на мобилни устройства

През второто тримесечие на 2019 г. 69% от платените кликвания на Google от реклами в САЩ идваха от мобилни устройства. Това е доста по-високо от мобилните кликвания върху Bing, които представляват 34%

11. Google има над 1 милиард потребители на своите продукти и услуги

(Източник: Популярни науки)

Използване на продукти и услуги на Google

Продуктите и услугите на Google наброяват повече от 1 милиард потребители по целия свят, а броят продължава да се увеличава. С 250,5 милиона потребители Google Sites има най-голямата клиентска база.

12. Местните търсения на Google на мобилни устройства се увеличиха с повече от 250%

(Източник: 99firms)

Местни търсения от Google

От всички търсения с Google, 46% са местни. И с огромен ръст от 250% в локалните търсения на мобилни устройства между 2017-2019 г., предприятията трябва да инвестират повече усилия в локално SEO и мобилна оптимизация.

13. За всеки $ 1, който бизнес инвестира в Google Ads, те получават 8 $ печалба чрез Google Търсене

(Източник: Google)

Google за бизнес

Инвестирането в Google Ads може да бъде много доходоносно – превръщането на всеки $ 1 в $ 8. През 2018 г. Google Търсене увеличи икономиката на САЩ с 335 милиарда долара.

14. Случайни статистически данни за търсене с Google

Потребителите бързо възприемат технологията за гласово търсене, тъй като това им помага бързо да намерят отговори на горещите си въпроси. Това е естествено, тъй като говорим много по-бързо, отколкото пишем. Според много експерти, 30% от всички търсения ще бъдат извършени чрез глас през 2020 г. Така че, ние сме длъжни да видим по-голям скок в обема на гласово търсене през следващите години.

Що се отнася до Google Images, те представляват 22,6% от всички търсения в интернет, но всъщност представляват 62,6% от всички търсения в Google Web Search. Този висок интерес към изображенията вероятно ще подтикне бизнеса да инвестира повече във визуално съдържание.

Статистиката на Google показва, че гласовото търсене с 20% и търсенето на изображения с Google с 22.6% нарастват.

Друг интересен факт е, че една средна сесия за търсене в Google не трае повече от 1 минута.

Google Тенденции

Google Trends е безплатна услуга за търсене от Google, която ви позволява да намерите множество от най-добрите търсения в Google. Можете да намерите тенденциите в Google по държави или държави, тенденциите по години, колко хора използват Google на ден и много други.

Можете да откривате ежедневни и актуални търсения в реално време, да намерите ниши и нишови теми, да разкривате сезонните тенденции в различни индустрии, да го използвате за тенденциите на ключовите думи в Google и дори да сравнявате позициите на конкурентите на пазара. Можете също да сравните различни заявки, направени през определени периоди от време, и да видите графики за по-добро визуализиране на данните за обема на търсене.

Измислянето как да намерите най-добрите търсения с Google чрез Google Trends е доста просто. Просто трябва да въведете дума за търсене или тема в лентата за търсене и да видите магията да се разгръща пред очите ви.

Сайтът има лента за търсене в горната част и функция за модерни търсения. Освен това има функция за година в търсене с много различни категории за изследване, като новини, хора, спортисти, диети, филми, търсене в домашен стил и други.

Можете незабавно да видите най-новите истории и прозрения, последните търсения с Google навсякъде по света, най-търсените думи в Google и всички графики за визуализация на данни..

заключение

Тези статистически данни за търсенето с Google ни показват, че Google е в непрекъснат ръст от създаването си и изглежда не показва признаци за забавяне на бързите си темпове. Малко уебсайтове могат да се похвалят, че са достигнали числата, които има Google.

Няма предвидимо бъдеще, в което търсачките няма да играят решаваща роля в ежедневието ни, така че можем спокойно да предположим, че Google няма да ходи никъде, скоро.

Източници:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked