Статистика и чињенице Гоогле претраге 2020 (морате знати)

гоогле сеарцх сеарцх


Гоогле је највећи свјетски претраживач. Постоји неколико врло изванредних статистика Гоогле претраге које треба да се преиспитају када их гледате из шире перспективе. Други најпопуларнији претраживач на тржишту је његов кинески конкурент, Баиду, што представља само мањи удео на глобалном тржишту претраживача.

Да бисмо разумели величину Гооглеа, морамо знати опсег интернета у целини. Гоогле је услуга индексирања, која нам пружа веб странице и странице на основу наших специфичних упита за претрагу. Иако може индексирати све што се икада можете сјетити, Интернет у цјелини је много већа ствар. Студије показују да Гоогле индексира само три билиона веб страница. Да, само. Вјеровали или не, ово није гребање по површини интернета. Неке студије показују да је Интернет у целини дом огромних 17,5 квадратних различитих страница.

Иако Гоогле још увек чека дуг пут, то је далеко највећа колекција веб страница доступних на интернету. Ова огромна количина доступних веб страница даје Гооглеу обећавајући маркетиншки потенцијал, што га чини инструменталним маркетиншким алатом за предузећа.

Занимљиве статистике Гоогле претраге
 • Свакодневно се обави више од 3,5 милијарди Гоогле претрага
 • 76% свих глобалних претрага врши се на Гоогле-у
 • Гоогле индекс претраге садржи више од 100.000.000 ГБ
 • Више од 60% Гоогле претрага долази са мобилних уређаја
 • 16-20% свих годишњих резултата Гоогле претраживања су нови

Contents

Глобална доминација Гооглеса

колико је глобални Гоогле

Гоогле је можда највећи претраживач на свету, али да ли сте знали да он чини огромних 76% глобалних претрага на претраживачима. Да бисте добили представу о томе колико је глобална, требало би да знате да је она без цензуре у свим земљама осим Крима, Кубе, Ирана, Северне Кореје, Судана и Сирије у којима је или забрањена или цензурисана..

Гоогле није само претраживач, већ је и велики власник предузећа. Поседује бројне различите интернетске сервисе и веле је са гигантима као што су Аппле, Амазон, Фацебоок и Мицрософт. Комбинација ових компанија представља већину широко распрострањене активности на Интернету.

Гоогле је такође покретачка снага у пословном свету, јер је његов маркетиншки потенцијал огроман. Будући да је најпопуларнија машина за претрагу, различите индустрије имају користи од Гоогле огласа. То је нарасло до те мере да су његови приходи од оглашавања у 2017. достигли 95.000.000.000,00 УСД.

1. Постоји 40.000 Гоогле претрага сваке секунде

(Извор: Интернет Ливе Статс)

Гоогле упити за претрагу

Ни секунда не пролази да Гоогле нема око 40.000 упита за обраду. То значи да Гоогле глобално процесуира више од 3,5 милијарди претрага сваки дан, а 1,2 милијарде претрага сваке године.

Да бисте ствари поставили у перспективу, погледајте Гооглеове статистике из раних дана дивовског претраживача.

Одмах након што је основан 1998. године, претраживач је дневно обрађивао само 10.000 Гоогле претрага. Иако се то сада чини мало безначајно, у то време је било огромно. Само годину дана касније, тај се број повећао на 3,5 милиона упита дневно. То је пораст претрага за 17.000% у години у години. Говори о расту! Мање од годину дана након тога, било је огромних 18 милиона претрага Гооглеа сваки дан.

У годинама које су уследиле, Гоогле статистика показује да се претрага на Гооглеу непрестано повећавала, помажући му да достигне глобалну доминацију интернет претраживања коју данас има. Иако сигурно никада неће бити сведоци исте стопе раста претраживања као на почетку (будући да га готово сви на свету већ користе), Гоогле ће дефинитивно наставити да буде сила претраживача са којом треба да се рачуна..

2. Топ 10 глобалних Гоогле претрага у 2019. години

(Извор: Гоогле.цом)

Следе најтраженије речи на Гоогле-у широм света у 2019. години:

 1. Индија вс Јужна Африка
 2. Цамерон Боице
 3. Цопа Америца
 4. Бангладеш вс Индија
 5. иПхоне 11
 6. Игра престола
 7. Осветници: Ендгаме
 8. Јокер
 9. Нотре Даме
 10. ИЦЦ крикет светски куп

У глобалу, најтраженије речи на Гооглеу у 2019. години биле су „Индија против Јужне Африке“. То се односи на крикет утакмицу која је одржана у септембру на ИЦЦ Свјетском купу за крикет 2019. године.

Док су људе широм света првенствено занимали најновији спортски догађаји 2019. године, врхунске Гооглеове претраге у САД-у дале су другачију слику. Поређења ради, 5 најпопуларнијих претрага Гоогле-а у САД-у биле су „Диснеи Плус“, „Цамерон Боице“, „Нипсеи Хуссле“, „ураган Дориан“ и „Антонио Бровн“.

Људи у Америци углавном су желели да сазнају више о новој претплатничкој услузи за пренос видеа на захтев, односно Диснеи Плус. Они су такође желели да читају о одређеним познатим личностима, као и да буду у току са најновијим вестима о најразорнијем урагану који је погодио Бахаме.

Оно што је заиста занимљиво јесте да је Диснеи Плус представљен 12. новембра 2019. Дакле, за мање од два месеца успео је да се домогне врха свих претраживања трендова у САД-у за 2019. годину у САД-у. Премашио је све остале годишње претраге у земљи.

3. 76% свих глобалних претрага врши се на Гоогле-у

(Извор: Интернет Ливе Статс)

Гоогле-ова популарност у претраживању је невероватна. Он доминира удела на глобалном тржишту претраживања, јер се 76% свих претрага дешава на његовом домену. Баиду је други са 15%, док Иахоо, Иандек, Аск, ДуцкДуцкГо, Навер, АОЛ и Догпиле имају заједнички удео од 9%.

4. Топ 5 домена са највише посета у фебруару 2020

(Извор: СимиларВеб)

домени са највише посета

Као водећи домен Гоогле броји 74,14 милијарди посета, а следе ИоуТубе са 27,365 милијарди посета, Фацебоок са 21,35 милијарди посета, Баиду са 6,38 милијарди посета и Твиттер са 4,54 милијарде посета.

5. Гоогле индекс претраге садржи више од 100.000.000 ГБ

(Извор: Гоогле)

Гоогле индексирана величина странице

Величина индекса Гоогле претраге је огромна – више од 100.000.000 ГБ. Величина може изгледати изненађујуће, али Гоогле-ови претраживачи веб страница су индексирали стотине милијарди веб страница.

6. Гоогле има највећи удио на претраживачком тржишту у Бразилу са 95%

(Извор: Статиста)

Популарност Гоогле претраге највиша је у Бразилу са удјелом на тржишту претраживања од 95%. Најмање је популарно у Кини, где има тржишни удео од свега 8,04%.

Навике претраживања Гоогле потрошача

навике претраживања

Оно што је прилично фасцинантно је да се тај проценат није променио од 2013. године. Гоогле претрага статистика показује да је 25% свих претрага у 2007. години било потпуно ново, а Гоогле никада није видео.

Осим што стално траже нове ствари, људи све више претражују и на Гооглеу користећи природни језик, односно уписују у своје упите баш као да разговарају са стварном особом. Све је више разговора за претрагу који људима помажу да пронађу прецизније одговоре на своја питања.

Слично томе, они све чешће користе гласовно претраживање да би ефикасније пронашли своје одговоре.

Још једна промена Гоогле-ових потрошачких навика је растуће нестрпљење људи. Они додају речи као што су „у близини“, „близу мене“, „отвори“ и „сада“ у своје упите да брзо пронађу разне жељене услуге за тренутни ангажман. На примјер, проналазак одређеног ресторана, више га неће смањити. Желе једно од кога могу одмах отићи или наручити. Ове статистике Гоогле претраге присиљавају многе компаније да улажу у локални СЕО на Гооглеу, помажући потрошачима да их лакше пронађу.

Будући да је Гоогле до сада највећи претраживач на свету, једино је природно да ће корисници развити различите навике претраживања. Гоогле статистика показује да навике претраживања Гоогле-ових корисника веома варирају, са импресивних 15% свих претрага је прва такве врсте. Овај бизарно висок проценат дугује неке од својих величина погрешним правописима, грешкама и грешкама у упиту за претрагу. Гоогле индексира све врсте ствари, од индустрије, хобија и других услуга, што све доприноси огромној популарности Гоогле претраге и разноврсној корисничкој бази.

7. 23,98% претрага на Гоогле-у има најмање две речи

(Извор: Моз)

У свом претраживању људи обично користе две речи (23,98%), једну реч (27,71%) и три речи (19,60%). Мање људи користи 4 (13,89%), 5 (8,70%) или 6+ речи (12,12%) у Гоогле претрагама..

8. Између 16% и 20% свих Гоогле претрага годишње су нове

(Извор: Интернет Ливе Статс)

нови упити за претраживање Гоогле

Гоогле сваке године обрађује између 16% и 20% потпуно нових претрага. То су упити за претрагу које нико раније није користио.

9. Више од 60% укупне Гоогле претраге долази са мобилног уређаја

(Извор: Кнов Иоур Мобиле)

Гоогле претраживања за мобилне уређаје

Употреба мобилних уређаја и даље је у порасту, па је природно да Гоогле претрага извршена на мобилним уређајима (преко 60%, процијењено у 2019.) такође расте.

10. У 2019. години мобилни уређаји су чинили 69% свих Гоогле-ових плаћених кликова на огласе у САД-у

(Извор: еМаркетер)

Плаћени кликови за претрагу на мобилном уређају

У К2 2019. године 69% Гоогле-ових плаћених кликова на огласе у САД-у долазило је са мобилног телефона. Ово је прилично више од кликова на мобилном телефону на Бингу, који су износили 34%

11. Гоогле има преко милијарду корисника својих производа и услуга

(Извор: Популар Сциенце)

Употреба Гоогле производа и услуга

Гооглеови производи и услуге броје више од милијарду корисника широм света, а њихов број се стално повећава. Са 250,5 милиона корисника, Гоогле Ситес има највећу корисничку базу.

12. Гоогле-ове локалне претраге на мобилним уређајима повећане су за више од 250%

(Извор: 99фирмс)

Гоогле-ове локалне претраге

Од свих Гоогле претрага, 46% је локалних. Уз огроман пораст од 250% у локалним претрагама на мобилним уређајима између 2017-2019, предузећа би требало да уложе више напора у локалну СЕО и мобилну оптимизацију.

13. За сваких 1 УСД који компанија уложи у Гоогле Адс, они зарађују 8 УСД кроз Гоогле Сеарцх

(Извор: Гоогле)

Гоогле за пословне

Улагање у Гоогле огласе може бити веома уносно – сваких 1 УСД претворити у 8 УСД. У 2018. години Гоогле претрага је ојачала америчку економију за 335 милијарди долара.

14. Случајна статистика Гоогле претраге

Потрошачи брзо прихватају технологију гласовног претраживања јер им помаже да брзо пронађу одговоре на своја горућа питања. То је једино природно јер говоримо много брже него што пишемо. Према многим стручњацима, 30% свих претрага извршит ће се гласом 2020. године. Дакле, обавезни смо да приметимо већи скок у опсегу гласне претраге у наредним годинама.

Када је ријеч о Гоогле Имагес-у, они чине 22,6% свих претрага на интернету, али заправо чине 62,6% свих претрага на Гоогле претраживању веба. Ово велико интересовање за слике ће вероватно подстаћи предузећа да више улажу у визуелни садржај.

Гоогле статистика показује да се гласовна претрага са 20% и Гоогле претрага слика са 22,6% повећавају.

Друга занимљива чињеница је да једна просечна сесија претраге на Гооглеу не траје дуже од једне минуте.

Гоогле Трендс

Гоогле Трендс је Гоогле-ова бесплатна услуга претраживања која вам омогућава да пронађете пуно различитих најпопуларнијих претрага на Гоогле-у. Можете да пронађете Гоогле трендове по држави или држави, трендове по години, колико људи користи Гоогле дневно и још много тога.

Можете открити свакодневне и трендовне претраге у стварном времену, пронаћи нише и нишне теме, открити сезонске трендове у разним индустријама, користити га за трендове Гоогле кључних речи и чак упоредити позиције конкурената на тржишту. Такође можете упоређивати различите упите који се постављају у одређеним временским периодима и прегледати графиконе ради боље визуелизације података о обиму претраживања.

Откривање начина налажења најпопуларнијих Гоогле претрага помоћу Гоогле Трендс-а прилично је једноставно. Једноставно је потребно да унесете појам за претрагу или тему у траку за претрагу и видите магију како се одвија пред вашим очима.

На врху се налази трака за претрагу и значајка Трендинг Сеарцхес. Такође има функцију Године у претраживању са мноштвом различитих категорија које треба да истражите, као што су вести, људи, спортисти, дијета, филмови, претраге у кућном стилу и још много тога.

Можете одмах да видите најновије приче и увиде, недавне Гоогле претраге било где у свету, најтраженије речи на Гооглеу и све карте за визуелизацију података..

Закључак

Ове статистике Гоогле претраге показују да је Гоогле у сталном порасту од свог оснивања и чини се да не показује знаке успоравања у свом брзом темпу. Мало се веб локација може похвалити да су достигли бројеве које има Гоогле.

Не постоји предвидива будућност у којој претраживачи неће играти пресудну улогу у нашем свакодневном животу, тако да са сигурношћу можемо претпоставити да Гоогле не иде никуда, ускоро.

Извори:
хттпс://ввв.с подобнивеб.цом/топ-вебситес
хттпс://ввв.гоогле.цом/сеарцх/ховсеарцхворкс/цравлинг-индекинг/
хттпс://ввв.интернетливестатс.цом/гоогле-сеарцх-статистицс/
хттпс://ввв.статиста.цом/топицс/1001/гоогле/
хттпс://моз.цом/блог/стате-оф-сеарцхер-бехавиор-ревеалед
хттпс://ввв.кновиоурмобиле.цом/невс/гоогле-сеарцх-статс-2019-рисе-оф-цонверсион-рате-оптимизатион/
хттпс://ввв.емаркетер.цом/цонтент/мобиле-сеарцх-ад-перформанце-плаис-цатцх-уп
хттпс://ввв.попсци.цом/гоогле-хас-7-продуцтс-витх-1-биллион-усерс/
хттпс://99фирмс.цом/блог/гоогле-сеарцх-статистицс/#греф
хттпс://ецономицимпацт.гоогле.цом/метходологи/
хттпс://ецономицимпацт.гоогле.цом/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map