Statistik Blogging 2020: Berapa Banyak Blog Di Luar sana?

tajuk blog-statistik


Artikel ini akan memberi anda jawapan kepada soalan paling umum:

Berapa banyak blog yang ada?

Terdapat lebih daripada 600 juta blog di internet pada tahun 2020 dan jumlahnya bertambah setiap hari.

Anda juga akan mendapat jawapan untuk soalan berikut:

Berapa orang blog? Berapa ramai orang membaca blog dengan kerap? Berapa banyak masa yang mereka habiskan untuk membacanya? Dari mana datangnya semua orang itu? Platform blog mana yang paling popular?

Statistik Blog yang Menarik
 • Terdapat lebih daripada 600 juta blog di internet pada tahun 2020
 • 77% orang selalu membaca blog dalam talian
 • 67.5% blogger memulakan kerjaya kerana ingin menjana wang
 • Blogger yang berjaya menghabiskan purata 4 jam untuk menulis catatan
 • 67% blogger yang membuat catatan setiap hari mengatakan bahawa mereka berjaya
 • Rata-rata 1.890 perkataan panjang catatan blog terbaik untuk SEO
 • 97% blogger menggunakan media sosial untuk meningkatkan hasilnya
 • 61% pengguna dalam talian di AS telah membeli sesuatu setelah membaca blog

Sekiranya anda serius dalam membuat blog, anda harus meluangkan masa untuk melihat statistik mengenai blog dengan kerap. Tanpa mempunyai gambaran yang jelas mengenai prestasi catatan blog anda, anda tidak dapat mengetahui apakah ada keperluan untuk penyesuaian atau tidak.

Walau bagaimanapun, anda juga harus memeriksa statistik blogging umum yang terdapat dalam talian, dan bukan hanya yang berkaitan dengan blog anda. Dengan cara itu, anda akan mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai bagaimana anda dapat meningkatkan penulisan anda untuk memenuhi keperluan pembaca sasaran anda dengan betul.

Lagipun, blogging sering digunakan sebagai strategi perniagaan atau sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran digital yang lebih luas. Agar rancangan berjaya, anda perlu mengetahui trend terkini, pilihan pembaca, dan prestasi pesaing.

Statistik dan fakta blog berikut mengenai purata panjang catatan blog, bilangan blog, blog yang paling banyak dibaca, dan banyak lagi akan menjelaskan apa yang menjadikan blog berjaya, dan apa yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan jumlah pembaca anda.

Teruskan membaca untuk meneroka 47 statistik asas blog yang harus diketahui oleh setiap blogger.

Contents

Mengintip dunia blogging

menyelinap di blog

Ini semua adalah soalan penting yang akan memberi anda gambaran yang lebih baik mengenai statistik pembaca blog dan persaingan anda.

Semakin banyak anda belajar mengenai trend umum, semakin baik pemahaman anda tentang kejayaan blog anda sendiri. Bergantung pada jumlah rata-rata pembaca blog biasa, anda dapat menganggarkan ukuran penonton yang seharusnya anda harapkan. Bergantung pada berapa banyak masa yang mereka habiskan untuk membaca, anda dapat menyesuaikan panjang blog anda. Sekiranya terdapat terlalu banyak blogger di tempat anda, anda boleh memastikan blog anda menonjol dengan menjadi lebih spesifik atau dengan memilih topik yang tidak begitu biasa.

Teruskan membaca untuk mengetahui bilangan blogger di Amerika Syarikat, sebab utama mereka membuat blog dan statistik blog lain yang terkenal.

1. Anggaran jumlah blog melebihi 600 juta

(Sumber: Statista.com)

Sukar menentukan bilangan blog yang betul-betul ada di internet. Walaupun terdapat banyak laman web khusus blog, banyak laman web merangkumi bahagian dan artikel blog kecil. Tidak ketinggalan bahawa laman blog baru dibuat setiap hari, banyak dihapus dengan kerap, dan ribuan lagi tidak aktif. Dengan ini, kita masih boleh membuat tekaan yang tepat untuk menentukan anggaran jumlah blog dalam talian. Kita hanya perlu membuat beberapa matematik.

Oleh itu, mari kita lihat terlebih dahulu jumlah laman web dalam bentuk apa pun yang berada dalam talian. Menurut InternetLiveStats, 1.7 bilion laman web wujud di internet. Sebanyak 36% dikuasakan oleh WordPress, CMS blog paling popular di dunia. Tetapi, tentu saja, tidak semua laman WordPress tersebut adalah blog, dan pada masa ini kita berada di bawah tahap 600 juta.

Walau bagaimanapun, terdapat laman blog dan CMS lain yang sangat popular. Statistik penggunaan Tumblr menunjukkan 463.5 juta akaun, Squarespace dengan 24.6 juta laman webnya, Wix dan 22.8 juta lamannya, Blogger dan 15.5 juta laman webnya, dll. Walaupun kita pesimis dan menganggap bahawa peratusan yang sangat rendah dari semua laman web yang disebutkan di atas dan CMS mempunyai blog aktif, kita dapat mengurangkan bahawa lebih dari 600 juta daripadanya.

2. Jumlah blogger di Amerika Syarikat akan mencapai 31.7 juta pada tahun 2020

(Sumber: Statista.com)

Bilangan blogger di AS

Dengan 1.7 bilion laman web dan kira-kira 600 juta blog, ini adalah kesimpulan yang logik bahawa mesti ada jutaan blogger juga. Terutama sekarang, ketika banyak perniagaan mulai lebih fokus pada pemasaran organik dan memerlukan blog untuk membina pautan, menyebarkan kesedaran jenama, dan mendorong lalu lintas organik.

Inilah sebab-sebab utama mengapa bilangan blogger telah meningkat secara pesat sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Menurut Statista Research Department, jumlah blogger di AS pada tahun 2014 adalah 27.4. Unjuran dari tahun 2016 menunjukkan bahawa pada tahun 2020, akan ada 31.7 juta blogger, yang merupakan peningkatan 14%. Jangkaan tinggi bahawa trend ini akan berterusan dan kita akan melihat sejuta lagi blogger tidak lama lagi.

3. Sebanyak 5 juta catatan blog diterbitkan setiap hari

(Sumber: Internetlivestats.com)

Dengan jumlah blog aktif yang melayang sekitar 600 juta, tidak menghairankan apabila mengetahui lebih daripada 5 juta catatan blog diterbitkan setiap hari. Ini sangat tinggi apabila anda mempertimbangkan hakikat bahawa banyak laman blog sebenarnya tidak menyiarkan setiap hari. Sebilangan besar dari mereka membuat catatan hanya beberapa kali dalam seminggu, beberapa kali dalam sebulan.

4. 36% laman web dibina di WordPress

(Sumber: WordPress.com, W3techs.com)

36% daripada 1.7 bilion laman web yang wujud dalam talian dikuasakan oleh satu Sistem Pengurusan Kandungan, WordPress. Lebih dari 635 juta laman WordPress secara keseluruhan, menjadikannya jelas bahawa ia adalah peneraju pasaran yang pasti.

Bukti lain bahawa kebanyakan blog dikuasai oleh WordPress adalah kenyataan bahawa 20 bilion halaman blog dilihat setiap bulan oleh 409 juta pengguna.

Walaupun WordPress memegang 63.2% bahagian pasaran CMS, terdapat banyak platform lain yang serupa. Joomla, Shopify, Drupa, dan Squarespace hanyalah beberapa contoh. Mereka memegang 4.2%, 3.9%, 2.8%, dan 2.5% pangsa pasar, masing-masing, dan walaupun tidak ada yang dapat bersaing dengan WordPress pada masa ini, mereka berkembang pesat, memperoleh ratusan pengguna baru setiap hari.

cms paling popular

5. 24.2% orang memulakan blog kerana ingin bekerja sendiri

(Sumber: Convertkit.com)

Motivasi terbesar untuk memulakan blog adalah bekerja sendiri (24.2%), sementara 17% ingin mengekspresikan diri mereka dengan cara yang kreatif, dan 16% ingin membina penonton sendiri.

6. 77% pengguna internet kerap membaca blog

(Sumber: Quoracreative.com)

Kira-kira 43% orang hanya membaca catatan blog, tetapi 36% pembaca mendapati blog boleh dipercayai jika merangkumi kajian kes.

Statistik panjang kandungan blog

menulis catatan blog

Sama ada anda seorang penulis tamu, penulis hantu, atau mempunyai blog anda sendiri, persoalan terbesar di fikiran anda ialah berapa banyak perkataan yang harus mengandungi catatan anda.
Berapa lama anda mesti membuat kandungan anda untuk memberi pembaca nilai sebenar tetapi memastikan mereka terus terlibat? Bolehkah anda menyampaikan mesej anda dalam jangka masa pendek bahawa orang menghabiskan membaca catatan blog? Berapa lama tajuk utama anda untuk menghasilkan kadar klik-tayang yang lebih tinggi? Soalan-soalan ini sangat penting untuk membuat usaha blog anda terbayar.

Tetapi perlu diingat bahawa walaupun terdapat banyak statistik blog yang menunjukkan panjang catatan tertentu membawa hasil yang lebih baik daripada yang lain, dan walaupun ini dapat menunjukkan anda ke arah yang benar, anda harus tetap berhati-hati. Kejayaan blog anda bergantung pada keseimbangan antara kualiti dan kuantiti, dan anda tidak boleh mengabaikannya. Dengan ini, mari kita bincangkan soalan-soalan yang disebutkan di atas dan lihat berapa panjang catatan yang ideal (sekurang-kurangnya di atas kertas).

Statistik blog berikut akan membantu anda memahami dengan lebih baik bagaimana anda dapat menulis catatan blog yang menarik dan menarik dan mengekalkan pembaca.

7. Catatan blog yang panjangnya 1.890 perkataan rata-rata berprestasi terbaik untuk SEO

(Sumber: Neilpatel.com)

panjang blog terbaik untuk seo

Ini tidak bermaksud bahawa ini adalah nombor ajaib untuk prestasi SEO. Walau bagaimanapun, ini menunjukkan bahawa catatan yang lebih panjang mempunyai prestasi SEO yang lebih baik secara keseluruhan.

8. 2.400 perkataan blog panjang berprestasi tinggi untuk blogger berjaya

(Sumber: Growthbadger.com)

Growthbadger bertanya kepada 1,117 blogger mengenai pos mana yang berprestasi terbaik. Panjang purata catatan blog adalah 2.424 perkataan (83% lebih panjang daripada catatan berprestasi tinggi dari blogger yang kurang berjaya).

9. 55% blogger melaporkan hasil yang bagus untuk catatan blog yang panjangnya sekurang-kurangnya 2000 patah perkataan

(Sumber: Orbitmedia.com)

Trend menunjukkan bahawa catatan blog yang berjaya semakin lama setiap tahun, dengan jumlah catatan melebihi 2000 perkataan meningkat setiap tahun

10. Catatan yang lebih panjang (3,000 hingga 10,000 perkataan) mendapat bahagian terbanyak

(Sumber: Quoracreative.com)

Memandangkan kenyataan bahawa catatan yang lebih panjang lebih baik untuk kata kunci ekor panjang, mereka mempunyai prestasi SEO yang lebih baik, yang membawa kepada peningkatan saham secara langsung.

11. Catatan blog yang panjang mempunyai 77.2% lebih banyak pautan masuk berbanding dengan catatan yang lebih pendek

(Sumber: Backlinko.com)

Catatan blog yang lebih panjang hanya mempunyai lebih banyak maklumat di dalamnya dan oleh itu mempunyai peluang lebih tinggi bagi seseorang untuk mencarinya dan memautkannya.

Statistik tabiat menulis blog

Selain meneliti dan memeriksa statistik blog, penulis yang serius juga harus melihat statistik blogger. Ini dapat menunjukkan kepada anda sama ada anda menghabiskan terlalu banyak (atau terlalu sedikit) masa untuk menulis catatan anda, sama ada anda harus menyesuaikan cara anda menghasilkan tajuk dan tajuk utama, atau sama ada anda harus mengemas kini dan menerbitkan semula catatan blog lama yang sangat berjaya.

Mempelajari kebiasaan blogger lain dapat membantu anda meningkatkan proses penulisan dan menunjukkan kepada anda cara meningkatkan catatan anda. Oleh itu, mari lihat beberapa statistik blog dan fakta blog yang paling penting.

12. 23% blogger melaporkan bahawa mereka memerlukan 2 -3 jam untuk menulis catatan blog

(Sumber: Sidegains.com)

Tinjauan ini juga menunjukkan bahawa blogger memerlukan purata 3.5 jam untuk satu catatan blog. Selain itu, ini juga menunjukkan bahawa blogger yang menghabiskan 6 jam atau lebih untuk menulis kandungan mereka mempunyai kejayaan yang lebih tinggi.

13. 38% blogger yang menghabiskan masa sekurang-kurangnya 6 jam untuk menulis laporan membuat keputusan yang memberangsangkan

(Sumber: Orbitmedia.com)

masa untuk menulis catatan blog yang baik

Rata-rata 30% blogger melaporkan kejayaan, sementara 38% berada di atas tanda aras.

14. Blogger yang berjaya memerlukan masa hampir 4 jam untuk menulis catatan blog

(Sumber: Orbitmedia.com)

Berbanding tahun 2014, blogger memerlukan 65% lebih banyak masa untuk menulis blog secara purata. Walau bagaimanapun, catatan blog sekarang juga rata-rata 56% lebih panjang daripada pada tahun 2014.

15. 38% blogger mengatakan bahawa mereka mengemas kini catatan blog lama mereka

(Sumber: Optinmonster.com)

Walaupun entri blog telah diterbitkan untuk sementara waktu, ia tetap dapat mendorong lalu lintas organik dan mendapatkan bahagian. Inilah sebabnya mengapa penting untuk mengemas kini siaran tersebut dengan maklumat baru.

16. Tajuk blog dengan min 8 perkataan mempunyai klik-tayang 21% lebih baik

(Sumber: Seotribunal.com)

Statistik ini menunjukkan betapa pentingnya tajuk blog. Dengan gabungan kata kunci dan kandungan tajuk yang menarik, pencipta dapat meningkatkan kadar klik-tayang mereka secara drastik.

17. Tajuk utama blog dengan titik dua atau tanda hubung mempunyai klik-tayang 9% lebih tinggi

(Sumber: Socialmediaexaminer.com)

Walaupun tanda hubung atau titik dua tidak meningkatkan klik sendiri, mereka adalah alat berharga yang membolehkan blogger menambahkan kata kunci dan umpan klik mereka sambil mengekalkan tajuk mereka logik.

18. 58% blogger menulis 2-3 tajuk utama sebelum memutuskannya

(Sumber: Orbitmedia.com)

Hanya 1% blogger mencuba 11 hingga lebih 20 tajuk utama untuk blog mereka sebelum membuat keputusan. Walau bagaimanapun, jumlah tajuk utama berkaitan langsung dengan kejayaan catatan blog.

19. 54% blogger bekerja dengan editor, sementara 46% mengedit catatan mereka sendiri

(Sumber: Optinmonster.com)

Statistik ini menunjukkan bahawa tidak masalah sama ada seseorang mengedit siarannya sendiri atau dengan bantuan seseorang. Semuanya datang untuk menjadikan kandungan anda bersih.

20. 71% catatan blog di WordPress ditulis dalam bahasa Inggeris

(Sumber: WordPress.com)

Statistik blog WordPress menunjukkan bahawa sebahagian besar daripadanya berbahasa Inggeris (71%), dengan bahasa Sepanyol menduduki tempat kedua (4.7%). Mereka mempunyai nilai global kerana kebanyakan orang hari ini bertutur dalam bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua mereka.

Statistik tabiat penyiaran blog

Oleh kerana kami telah memeriksa statistik penulisan, mari lihat statistik pengeposan. Seperti yang anda jangkakan, seberapa kerap anda mengepos blog baru dapat memberi kesan yang besar terhadap seberapa besar sasaran audiens anda akan memberi perhatian kepada anda.

Sekiranya anda tidak kerap membuat catatan, pembaca anda boleh melupakan anda dan mencari blog lain di tempat anda untuk menghiburkan dan mendidik diri mereka sendiri. Sekiranya anda menyiarkan blog yang sangat tinggi setiap hari, anda dapat dengan mudah membanjiri khalayak anda dan mendapat reputasi sebagai spam. Kedua-dua pilihan ini tidak baik untuk blogger yang serius.

Oleh itu, mari kita perhatikan statistik blog berikut untuk melihat seberapa kerap beberapa blogger paling berjaya menerbitkan catatan mereka, dan anda dapat menentukan sama ada anda harus meningkatkan tulisan anda atau menurunkannya.

21. Blogger yang mencatat beberapa kali seminggu mempunyai hasil 250% lebih baik

(Sumber: Neilpatel.com)

183 blog melaporkan bahawa mereka menerbitkan 22.8 catatan secara purata setiap bulan. Ketekalan adalah penting untuk mencapai hasil yang lebih baik.

22. 60% blogger yang menyiarkan setiap hari melaporkan hasil yang baik

(Sumber: Quoracreative.com)

15% blogger menghasilkan dan menerbitkan kandungan setiap hari, sementara majoriti mereka yang mengepos setiap hari melaporkan hasil yang baik.

23. 67% blogger yang menyiarkan sekali sehari melaporkan hasil yang sangat baik

(Sumber: Orbitmedia.com)

Sebilangan besar blogger yang menyiarkan setiap hari mengatakan bahawa kekerapan mereka memberikan hasil. Walau bagaimanapun, hanya 46% daripada blogger yang menyiarkan berkali-kali sehari mengatakan bahawa mereka mempunyai prestasi yang diharapkan.

Statistik tabiat membaca blog

Mengetahui kebiasaan membaca blog khalayak sasaran anda adalah kaedah terbaik untuk memastikan blog anda mendapat perhatian.

Sekiranya anda tahu pukul berapa penonton anda suka membaca, anda boleh menjadualkan catatan anda agar sesuai dengan pembaca anda. Sekiranya anda tahu berapa banyak masa yang mereka habiskan untuk membaca, anda boleh menyesuaikan panjang catatan blog anda.

Perlu diingat bahawa sangat penting bagi anda untuk membuat kajian sendiri terhadap khalayak anda. Terdapat statistik blog umum yang dapat mengarahkan anda ke arah yang benar ketika anda memulakan, tetapi setelah anda mengumpulkan pangkalan pembaca yang cukup besar, anda mungkin melihat bahawa khalayak anda sendiri mempunyai tabiat membaca yang agak berbeza.

24. Kebanyakan orang lebih gemar membaca blog dari jam 7 pagi hingga 10 pagi

(Sumber: Hubspot.com)

Dengan mengambil sampel 170,000 catatan blog, HubSpot telah membuat kesimpulan bahawa kebanyakan orang membaca blog dari jam 7 pagi hingga 10 pagi, terutamanya pada hujung minggu.

25. 7 minit adalah masa membaca blog yang disukai

(Sumber: Buffer.com)

Medium meneliti prestasi catatan blog, memandangkan panjangnya dan berapa banyak orang yang benar-benar membacanya. Dengan analisis menyeluruh, mereka menyimpulkan bahawa 1.600 perkataan atau catatan blog 7 minit menunjukkan prestasi terbaik.

Statistik jenis kandungan blog

kandungan blog

Memutuskan jenis kandungan yang akan anda gunakan semasa membuat catatan blog kadang-kadang boleh menjadi luar biasa. Sebagai contoh, anda mungkin lebih suka menulis senarai untuk panduan panduan, tetapi bagaimana dengan catatan bulat dan infografik? Sekiranya anda sedikit sebanyak memperbaikinya dengan jenis kandungan lain sekali-sekala?

Semuanya bergantung pada pilihan peribadi anda dan pembaca anda. Tetapi anda harus meneroka jenis kandungan yang memberikan hasil yang paling positif dari segi lalu lintas sehingga anda dapat menambahkannya secara konsisten.

Walau bagaimanapun, masih penting untuk memilih topik yang anda teruja dan berpengetahuan. Anda perlu menyediakan pembaca dengan kandungan yang berharga, dan anda tidak akan dapat melakukan ini jika anda mendapati topik itu menjengkelkan atau jika anda tidak mempunyai kepakaran yang mencukupi.

Percaya atau tidak, kebanyakan pembaca sangat mudah difahami dan akan menyedari jika catatan blog anda ditulis dengan sepenuh hati. Fokus pada kualiti, dan cari topik yang sesuai dengan minat dan kepakaran anda.

Statistik blog berikut akan memberi anda idea mengenai jenis blog yang berprestasi baik pada umumnya. Gunakannya sebagai inspirasi, tidak semestinya sebagai garis panduan yang ketat.

26. Kandungan berkualiti dapat meningkatkan trafik blog sebanyak 2,000%

(Sumber: Omnicoreagency.com)

Google menetapkan peraturan untuk lalu lintas organik dan memutuskan kandungan apa yang dapat dilihat. Mereka sangat mementingkan kualiti kandungan, dan inilah sebab mengapa artikel yang baik mendapat lebih banyak lalu lintas.

27. 17% tajuk catatan blog adalah tajuk utama “Cara”

(Sumber: Optinmonster.com)

Tajuk blog bagaimana

Tajuk utama adalah kategori khas yang sangat popular dan dikenali oleh pembaca. Ini adalah mesej yang jelas mengenai apa yang diharapkan oleh pembaca.

28. Catatan blog dengan nilai emosi tinggi mempunyai peluang 1000x lebih besar untuk dikongsi

(Sumber: Okdork.com)

Semakin tinggi skor nilai emosi tajuk utama, semakin banyak catatan yang akan dikongsi. Dengan skor 40, ada peluang yang baik untuk mendapatkan 1000 saham untuk setiap pos.

29. Lebih 60% pemasar menyiarkan semula kandungan yang sama di media sosial

(Sumber: Neilpatel.com)

Kandungan pendua di media sosial tidak dikenakan penalti. Itulah sebabnya mengapa banyak blogger menyiarkan semula artikel mereka beberapa hari selepas menerbitkan di blog mereka. Sebilangan besar dari mereka juga memposting semula kandungan yang sama di media sosial seperti Facebook, Medium, Tumblr…

30. 80% pemasar bergantung pada kandungan visual

(Sumber: Hubspot.com)

Kandungan visual telah melampaui blog, kerana hanya 60% pemasar menggunakan blog, sementara 80% menggunakan kandungan visual. Namun, ini tidak menghalang blogger menambahkan visual pada catatan mereka.

31. 47% blogger menambah 2 hingga 3 gambar dalam catatan mereka

(Sumber: Orbitmedia.com)

Imej berkaitan langsung dengan kejayaan catatan blog. Hanya 30% blogger yang menambah 2–3 gambar melaporkan kejayaan, sementara 75% blogger yang menambah 10 gambar atau lebih mengatakan bahawa mereka memperoleh keputusan yang baik.

32. Foto orang sebenar mempunyai penukaran 35% lebih tinggi daripada foto stok

(Sumber: Optinmonster.com)

Bukan hanya dengan menambahkan sebanyak mungkin gambar. Penting untuk menambahkan gambar unik yang dipercayai dan relevan. Tambahan pula, gambar baru dapat memberi lebih banyak nilai SEO.

33. Kandungan audio dalam catatan blog membantu 45% blogger mencapai hasil yang lebih baik

(Sumber: Optinmonster.com)

Sebilangan besar kandungan audio yang disertakan dalam siaran melibatkan podcast. Apabila selesai dengan betul, audio dapat menambahkan lebih mendalam isi anda dan menambahkannya.

Statistik trafik blog

promosi seo dan kandungan

Mengoptimumkan blog anda untuk mesin pencari adalah salah satu langkah paling kritikal yang perlu anda lakukan untuk meningkatkan trafik carian organik dan ranking SEO anda. Ini bermula dengan penyelidikan kata kunci, dan meliputi pelaksanaan gambar dan video yang menarik, dan mengemas kini catatan blog lama untuk meningkatkan prestasinya.

Tetapi untuk mendorong lebih banyak lalu lintas ke blog anda, anda perlu mempromosikan kandungan anda secara berkala. Media sosial adalah pertaruhan terbaik anda pada masa ini, tetapi ada juga iklan berbayar, pemasaran e-mel, promosi SEO, blog tamu, dan pemasaran pengaruh.

Namun, perlu diingat bahawa memandu lalu lintas organik adalah proses, dan akan memerlukan sedikit masa untuk melihat hasilnya. Yang penting adalah konsisten dan bertekad, dan menjangkau khalayak anda sebanyak mungkin. Sekiranya anda menggunakan media sosial untuk mempromosikan blog anda, cubalah dan mulakan perbincangan dengan pengikut anda. Ajukan soalan, jawab komen mereka, balas tweet mereka, dan secara keseluruhan cuba buat mereka tetap terlibat.

Oleh itu, mari kita lihat bagaimana blogger lain mendorong lalu lintas laman web mereka, dan melihat apa yang dapat dipelajari dari mereka.

34. Kandungan video mendorong lalu lintas organik 50 kali lebih banyak

(Sumber: Hubspot)

Kandungan video mendorong lalu lintas

Penyelidikan Omnicore dari 2018 menunjukkan bahawa kandungan video mempunyai peluang 50 lebih tinggi untuk mendorong lalu lintas organik. Pada masa yang sama, 51% pengguna dalam talian lebih suka kandungan video daripada yang lain.

35. Pada tahun 2019, 97% blogger menggunakan media sosial untuk mendorong lalu lintas ke catatan mereka

(Sumber: Orbitmedia.com)

Walaupun pada dasarnya semua blogger menggunakan media sosial, hanya 29% dari mereka yang merasakan bahawa mereka mendapat hasil yang baik dari trafik media sosial. Ini adalah usaha gabungan, dan media sosial ada untuk menambahkan lebih banyak bahan bakar. 69% blogger menggunakan SEO, dan 66% juga menggunakan pemasaran e-mel.

36. 97% blogger melaporkan bahawa media sosial membantu mereka meningkatkan lalu lintas

(Sumber: Socialmediaexaminer.com)

Untuk saluran percuma, media sosial dapat meningkatkan lalu lintas blog anda. 93% pemasar bersetuju bahawa media sosial memberi mereka lebih banyak pendedahan, dan 88% dari mereka mengatakan bahawa mereka mempunyai lebih banyak lalu lintas kerana itu.

Statistik pertumbuhan blog

Setelah anda mencapai tonggak tertentu dalam hal ukuran audiens anda, senang merasa puas dan berjaya, dan berhenti berusaha mengembangkan blog anda lebih jauh.

Namun, jika anda benar-benar serius dengan kerjaya blog anda, anda harus selalu melakukan yang anda mampu untuk memperluas jangkauan dan fokus pada pertumbuhan blog. Berikut adalah beberapa statistik blog yang menunjukkan bagaimana orang lain meningkatkan khalayak mereka dan memperluas jangkauan laman web mereka.

37. 83% blogger melakukan penyelidikan kata kunci, sementara 26% daripadanya melakukannya untuk setiap catatan

(Sumber: Orbitmedia.com)

17% peratus blogger tidak pernah melakukan penyelidikan kata kunci, dan hanya 17% daripadanya yang berjaya. 53% blogger yang selalu melakukan penyelidikan kata kunci melaporkan hasil yang baik.

38. 80% iklan berbayar digunakan untuk membina khalayak

(Sumber: Searchenginewatch.com)

Penyelidikan oleh Search Engine Watch telah menyimpulkan bahawa 80% pasaran menggunakan kaedah berbayar untuk membina khalayak, 65% untuk mendorong lalu lintas, dan 52% untuk khalayak khusus. Hanya 42% yang ingin mempromosikan pelancaran perkhidmatan atau produk baru.

39. Hampir 60% blogger kadang-kadang melayan tetamu

(Sumber: Webinfotech.co)

Pengeposan tetamu adalah cara terbaik untuk menghubungkan kembali ke blog anda dan mendapat lebih banyak pendedahan. Pada masa yang sama, blogger dapat membina rangkaian yang dapat mereka manfaatkan di masa depan.

40. Blogging adalah strategi pemasaran masuk teratas untuk 55% pemasar

(Sumber: Hubspot.com)

Sebilangan besar pemasar (61%) bersetuju bahawa keutamaan masuk utama mereka adalah SEO, sementara 55% daripadanya memberi tumpuan terutamanya pada blog. Namun, kedua-duanya saling berhubung antara satu sama lain.

41. Perniagaan yang membuat blog secara aktif mendapat 97% lebih banyak pautan masuk

(Sumber: Hubspot.com)

Kandungan berkualiti dihargai bukan hanya dengan jumlah pembaca dan perkongsian. Laman web lain juga ingin memautkan ke blog anda sebagai sumber maklumat yang boleh dipercayai.

Statistik perniagaan blogging

faedah blog

Mengapa anda mula menulis blog? Apa yang mendorong anda untuk membuat kandungan untuk orang yang berpikiran sama yang berminat dengan topik yang sama yang anda bahas? Adakah sebab utama wang, atau adakah anda gembira dapat membantu orang mempelajari sesuatu yang baru atau menyelesaikan masalah utama mereka? Adakah anda mungkin membuat blog untuk perniagaan dan ingin memantapkan diri sebagai pakar dalam bidang anda?

Terdapat banyak sebab mengapa individu dan perniagaan memasuki blog, tetapi sekarang banyak perniagaan menggunakan blog untuk meningkatkan keuntungan. Percaya atau tidak, blog yang ringkas dan berkualiti tinggi dapat memberikan keajaiban untuk menjana keuntungan. Banyak menggunakannya untuk meningkatkan generasi peneraju mereka, meningkatkan penjualan, dan mendorong perniagaan mereka maju. Setakat ini, taktik ini terbukti cukup berjaya bagi kebanyakan orang.

Oleh itu, mari kita lihat faedah yang mendorong kebanyakan orang membuat blog dan bagaimana mereka mengewangkan blog mereka

42. 67.5% blog blogger menjana wang

(Sumber: Growthbadger.com)

Menjana wang adalah sebab utama blog

Ini adalah motivasi terbesar untuk kerjaya blogging. Kedua-dua blogger berpendapatan rendah (64%) dan berpendapatan tinggi (71%) mengatakan inilah sebabnya mengapa mereka mula melakukannya.

43. Syarikat yang mempunyai blog secara aktif mempunyai pertumbuhan petunjuk 126% lebih baik

(Sumber: Yourblogworks.com)

Penyelidikan oleh media Orbit telah menyimpulkan bahawa syarikat kecil dengan blog yang mereka aktifkan mempunyai pertumbuhan 126% lebih tinggi dari segi petunjuk.

44. 61% pembeli dalam talian di AS mengatakan bahawa mereka membuat pembelian setelah mendapat cadangan dari catatan blog

(Sumber: Contentmarketinginstitute.com)

Pemasaran blog mempunyai kekuatan untuk membina kepercayaan lebih baik daripada kaedah pemasaran lain. Ini benar-benar mendapat perhatian pengguna dan boleh cukup meyakinkan

45. 80% blogger mengatakan bahawa mereka melihat hasil perniagaan yang positif dari usaha blog mereka

(Sumber: Growthbadger.com)

Ini menunjukkan betapa baiknya blogging sehingga hari ini apabila terdapat begitu banyak pilihan pemasaran yang berbeza.

46. ​​Blog mempengaruhi keputusan pembelian pelanggan kerana 47% daripadanya melalui 3 hingga 5 catatan blog sebelum proses pembelian

(Sumber: Demandgenreport.com)

Blog masih merupakan salah satu pilihan penyelidikan utama ketika membeli produk atau perkhidmatan. Mereka mempunyai kredibiliti dengan pengguna dan dapat memberi mereka maklumat yang mendalam

47. Blogger berpendapatan tinggi mempunyai peluang 5.6x untuk menjual perkhidmatan atau produk daripada blogger berpendapatan rendah

(Sumber: Growthbadger.com)

Blogger yang memperoleh lebih banyak hanya mencari cara yang lebih baik untuk mengewangkan hasil kerja mereka. Sebanyak 45% blogger berpendapatan tinggi menjual produk atau perkhidmatan mereka sendiri, sementara hanya 8% blogger berpendapatan rendah yang melakukannya.

20 statistik trafik laman web blog teratas

Sebilangan besar blog rata-rata mempunyai jumlah pembaca yang beribu-ribu, tetapi ada beberapa terpilih yang membanggakan berjuta-juta jutaan pembaca unik setiap bulan. Apa yang membezakan blog-blog ini ialah blog mereka mempunyai Autoriti Domain yang sangat tinggi. Mereka dipercayai, bermaklumat, dan menyediakan kandungan berharga yang dinikmati oleh khalayak mereka. Ini meningkatkan kedudukan mereka di SERP dan menanamkan kepercayaan di kalangan pembaca.

Sememangnya, semakin tinggi trafik laman web, semakin tinggi keuntungannya, dan banyak laman web yang mempunyai berjuta-juta pembaca bulanan yang unik juga menerima berjuta-juta dolar dari mereka.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa laman blog yang menarik jumlah pembaca tertinggi, dan lihat anggaran anggaran keuntungan mereka.

Anggaran lalu lintas bulanan dari carian dan nilai lalu lintas organik pada April 2020 (Sumber: Ahrefs.com)

PangkatNama laman webAnggaran lalu lintas carian bulananAnggaran nilai lalu lintas organik
1.https://www.techradar.com/54.7M$ 46.5 juta
2.www.cnet.com/33.0M$ 29.5 juta
3.https://www.digitaltrends.com/21.6M$ 20.1M
4.https://www.huffpost.com/21.2M$ 13.4M
5.https://www.tomsguide.com/14.2M$ 13.9 juta
6.https://www.nerdwallet.com/13.9M$ 79.2 juta
7.https://www.howtogeek.com/13.1M$ 13.3M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
8.https://www.pcmag.com/13.1M$ 21.1M
9.https://techcrunch.com/10.2M$ 7.4 juta
10.https://www.consumerreports.org/9.2M$ 14.6
11.https://mashable.com/8.4M$ 5.8M
12.https://thenextweb.com/7.6M$ 2.9M
13.https://nymag.com/5.8M$ 5.2 juta
14.https://www.tmz.com/5.2M$ 5.4 Juta
15.https://thewirecutter.com/5.1M$ 6.1M
16.https://lifehacker.com/4.1M$ 4.0 juta
17.https://www.t3.com/4.0M$ 2.8 juta
18.https://www.engadget.com/3.4M$ 2.4 juta
19.https://www.zdnet.com/3.1M$ 4.9M
20.https://gizmodo.com/2.5M$ 852K

Ramalan blog

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, dunia blogging telah mengalami perubahan besar. Hanya melihat ke belakang dan membandingkan jumlah blogger dari tahun 2014 hingga tahun 2020 menunjukkan betapa banyaknya blogging yang berkembang.

Kini terdapat berjuta-juta laman web blog, berjuta-juta peminat dan pembaca yang berdedikasi, dan ini tidak akan berubah dalam masa terdekat.
Satu-satunya perkara yang boleh berubah adalah trend. Blog akan terus popular selama bertahun-tahun yang akan datang, tetapi bentuk, bentuk, dan kandungannya diharapkan dapat berkembang.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa ramalan blog dan lihat trend yang boleh kita jangkakan di blogosphere:

 • Tumpuan lebih lanjut pada kandungan visual
 • Penyesuaian dengan trend carian suara
 • Beralih ke carian visual
 • Fokus pada kandungan berkualiti tinggi
 • Lebih banyak contoh pemasaran gabungan
 • Kandungan lebih panjang
 • Beralih ke blog berdasarkan data
 • Penerapan SaaS yang lebih besar

Kesimpulannya

Blogging boleh menjadi salah satu usaha yang paling bermanfaat, baik dari segi emosi dan kewangan. Walau bagaimanapun, anda perlu melakukannya dengan betul jika anda ingin menikmati semua faedahnya dan berusaha sedaya upaya. Statistik blogging ini akan membantu anda mendapatkan gambaran yang lebih besar dari semuanya dan memulakan perjalanan untuk pengembaraan blog yang berjaya.

Sumber:

https://www.internetlivestats.com/
https://www.statista.com/statistics/187267/number-of-bloggers-in-usa/
https://convertkit.com/reports/blogging/motivation/
https://wordpress.com/activity/
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://wordpress.com/activity/
https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/7345/When-is-the-Best-Time-to-Publish-Blog-Posts-Infographic.aspx
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://buffer.com/library/the-ideal-length-of-everything-online-according-to-science
https://growthbadger.com/blog-statistics/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://www.orbitmedia.com/blog/blogging-statistics/
https://seotribunal.com/blog/blogging-statistics/
https://www.socialmediaexaminer.com/6-tips-for-writing-headlines-that-drive-traffic/
https://sidegains.com/content/how-long-to-write-post/
https://backlinko.com/content-study
https://neilpatel.com/blog/content-marketing-future/
https://quoracreative.com/article/blogging-statistics-and-trends
https://blog.hubspot.com/marketing/blogging-frequency-benchmark
https://optinmonster.com/blogging-statistics/
https://www.omnicoreagency.com/digital-marketing-statistics/
https://okdork.com/we-analyzed-nearly-1-million-headlines-heres-what-we-learned/
https://blog.hubspot.com/marketing/visual-content-marketing-strategy
https://optinmonster.com/google-analytics-wordpress/
https://www.hubspot.com/marketing-statistics
https://www.wordstream.com/long-tail-keywords
https://www.newmediacampaigns.com/page/seo-vs-ppc—which-provides-you-the-better-value
https://www.socialmediaexaminer.com/report/
https://searchenginewatch.com/2018/11/21/7-content-marketing-stats-2019/
https://webinfotech.co/2020/02/26/blogging-statistics-facts-and-trends-2020/
https://blog.hubspot.com/marketing/business-blogging-in-2015
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/3476323/State%20of%20Inbound%202018%20Global%20Results.pdf
https://growthbadger.com/blog-stats/
https://www.demandgenreport.com/resources/research/2016-demand-generation-benchmark-report

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map