Statistici, fapte și tendințe de căutare vocală (2020)

imaginea antetului căutării vocale


Căutarea vocală a devenit rapid o parte importantă a SEO și cu siguranță nu va mai dispărea. Un număr mare de consumatori folosesc acum căutarea vocală pentru a căuta produse și servicii online, deoarece este mult mai convenabil decât tastarea.

Dar ce este exact căutarea vocală? Simplu vorbind, este o tehnologie de recunoaștere a vorbirii care permite utilizatorilor să caute pe internet vorbind termenii doriți, mai degrabă decât să le scrieți. Gândiți-vă Amazon Alexa, aplicația de căutare vocală Google sau Siri, toate acestea permit utilizatorilor să comunice cu dispozitivele lor doar prin voce.

Deși tehnologia din spatele căutării vocale este destul de complicată și se bazează pe progrese în procesarea limbajului natural (NLP), optimizarea site-ului dvs. pentru căutarea vocală este doar un alt aspect al SEO și nu ar trebui să vă ia prea mult timp.

Dacă optimizați conținutul dvs. pentru căutarea vocală, veți conduce mai mult trafic către site-ul dvs. web și veți obține poziția SEO la un nivel cu totul nou. Nu toată lumea îl îmbrățișează încă, așa că veți câștiga și un avantaj competitiv.

Statistici interesante de căutare vocală
 • 30% din navigarea web va fi fără ecran până în 2020
 • Căutarea vocală Google acceptă peste 100 de limbi
 • Limba engleză are o rată de precizie de 95% în căutarea vocală Google
 • 32% dintre oameni folosesc căutarea vocală activată zilnic în loc să tasteze
 • 72% dintre proprietarii de boxe inteligente își folosesc dispozitivele ca parte a unei rutine zilnice
 • 43% dintre persoane cumpără online prin intermediul dispozitivelor cu voce vocală
 • Există peste 200 de milioane de boxe inteligente pe tot globul
 • Vânzările de boxe inteligente vor depăși vânzările de tablete până în 2021
 • 58% dintre consumatori găsesc afaceri locale folosind căutarea vocală activată

Contents

tendinţe

tendințe de căutare vocală

Multe tendințe emergente alimentează căutarea vocală și transformă complet SEO și modul în care folosim internetul. Fiecare dintre ele provine dintr-un simplu fapt că vorbim mult mai repede decât am tipărit. Deci, este firesc să apelăm la voce pentru eficiență.

Este mai rapid, mai ușor și nu mai vorbim – mai convenabil. Mai ales acum, când dispozitivele cu mâini libere devin din ce în ce mai populare.

Dar nu este vorba doar de comoditate. Toată lumea trebuie să aibă acces la tehnologie nouă, inclusiv la cei cu dizabilități. Căutarea vocală permite utilizatorilor cu deficiențe de vedere și celor care nu au abilități motrice fine să acceseze internet cu ușurință. Chiar dacă căutarea vocală este încă la început, văzând cum oferă atât comoditate cât și o accesibilitate mai bună, nu este surprinzător faptul că popularitatea sa este rapidă în trecere.

Așadar, aruncăm o privire la câteva tendințe semnificative de căutare vocală și vă arătăm cât de important este să săriți pe banda și să vă alăturați la revoluția de căutare vocală cât mai curând posibil.

1. 30% din navigarea web în 2020 va fi efectuată doar prin voce

(Sursa: Gartner.com)

Cât de frecventă este căutarea vocală

Statisticile de căutare vocală arată că aproape o treime din toate sesiunile de navigare web pe toate motoarele de căutare vor fi complet fără ecran până în 2020.

Cu toate că acest lucru poate părea nerealist la început, trebuie să luați în considerare câți oameni utilizează deja Amazon Alexa, Siri sau asistent vocal Google. Cu toții ne bazăm deja pe căutări fără ecran zilnic, atât în ​​casele noastre, cât și atunci când ne aflăm.

Aceste tendințe de căutare vocală sunt obligate să continue.

Cu avansuri suplimentare și o mai mare disponibilitate a tehnologiei din spatele procesării limbajului natural, căutările vocale pot deveni doar mai populare. AI joacă un rol semnificativ și în acest sens. Prin utilizarea AI, asistenții virtuali pot avea propriile personalități unice, ceea ce face apel la consumatorii finali. Acestea pot fi umoriste, pline de spirit, chiar sarcastice, ceea ce va încuraja utilizatorii să interacționeze mai mult cu ei, dând naștere atât asistenților virtuali cât și căutărilor vocale. Deci, în timp ce prezicerea este că 30% din navigarea web va fi efectuată prin voce până la sfârșitul anului 2020, procentul este probabil mult mai mare.

2. 48% dintre consumatori utilizează tehnologia vocală pentru interogări generale de căutare

(Sursa: Searchengineland.com)

Potrivit Searchengineland, aproape jumătate dintre utilizatori utilizează tehnologia de căutare vocală pentru a găsi rapid răspunsuri la întrebări generale online. După cum am menționat, vorbirea este adesea mult mai rapidă decât tastarea, așa că această tendință era de așteptat. Când utilizatorii sunt în mișcare sau când au timp limitat, apelează la căutări vocale pentru răspunsuri rapide și simple.

Mulți utilizatori acasă, de exemplu, caută rețete online. Când urmați o rețetă și găsiți grame ca unități de măsură, este rapid, ușor și convenabil să utilizați o căutare vocală fără mâini pentru a converti grame în cupe sau uncii..

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de subiecte mai serioase care trebuie studiate și examinate, mulți utilizatori vor căuta informații manual. Acest lucru le oferă o șansă să citească și să recitească informații, să o înțeleagă amănunțit și să îi acorde atenția cuvenită.

3. 27% dintre oameni utilizează căutarea vocală mobilă

(Sursa: DBSwebsite.com)

Potrivit Google, aproape o treime din comunitatea de internet globală utilizează căutarea vocală pe dispozitivele lor mobile.

4. Peste 50% dintre utilizatorii de smartphone-uri folosesc acum căutarea vocală

(Sursa: Comscore.com)

În 2020, majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri de pe tot globul folosesc căutarea prin tehnologie vocală.

5. Recunoașterea vorbirii Google acceptă acum peste 100 de limbi

(Sursa: Google.com)

Câte limbi recunoaște căutarea vocală Google

Google continuă să aducă voce vocală pentru utilizatorii de telefonie mobilă, permițând unui număr mare de utilizatori de telefonie mobilă din întreaga lume să utilizeze căutarea vocală în limba lor maternă.

În prezent, Google folosește recunoașterea vocală în mai mult de 120 de limbi și variantele lor. Pe măsură ce căutarea vocală devine mai populară, ne putem aștepta ca această listă să crească exponențial. Recunoașterea vorbirii Google este alimentată de tehnologia de învățare automată, ceea ce înseamnă că, cu cât utilizatorii se bazează pe căutările vocale, cu atât rezultatele vor fi mai precise. Recunoașterea vorbirii este în prezent cea mai de încredere în limba engleză, dar tehnologia avansează, iar Google devine tot mai lent la înțelegerea altor limbi.

Utilizatorii din peste 120 de limbi pot folosi tehnologia de recunoaștere a vorbirii Google pentru a permite comenzile vocale, transcrierea audio, rezultatele textului în flux, limbajul formatului și multe altele.

6. Limba engleză are o rată de precizie de 95% în căutarea vocală Google

(Sursa: StrategyAnalytics.com)

Deși tehnologia de recunoaștere a vorbirii Google acceptă mai multe limbi, aceasta nu oferă întotdeauna rezultate foarte precise. Utilizatorii de căutare vocală pe Google obțin cele mai precise rezultate atunci când caută în engleză.

7. 4,6 secunde sunt necesare pentru a încărca o pagină de rezultate de căutare vocală

(Sursa: Backlinko.com)

Paginile cu rezultatele căutării vocale se încarcă mult mai rapid, spre deosebire de pagina medie care durează aproximativ 8,8 secunde. Asta înseamnă că paginile cu rezultatele căutării vocale se încarcă cu 52% mai rapid.

8. 32% dintre consumatori preferă vocea să tasteze o interogare de căutare

(Sursa: PwC.com)

Aproape o treime dintre consumatori folosesc tehnologia vocală în fiecare zi pentru a efectua interogări de căutare pe care le-au tastat. Acest lucru se reduce din nou la comoditate și simplitate. Atâta timp cât căutările lor necesită răspunsuri rapide, simple și exacte, un număr mare de utilizatori se vor baza pe căutările vocale, deoarece acestea pot economisi timp și ușura multitarea.

Acest lucru este valabil mai ales în rândul consumatorilor mai tineri care se adaptează mai rapid la noile tehnologii. Totuși, ceea ce este interesant este faptul că, deși consumatorii tineri adoptă mult mai rapid tehnologia de căutare vocală, ei nu sunt considerați utilizatori grei.

Tendințele de căutare vocală arată că o mare majoritate a utilizatorilor se bazează pe căutarea vocală doar atunci când sunt acasă, deoarece le place să aibă confidențialitate mai mare atunci când vorbesc cu asistenții lor vocali. Deoarece utilizatorii mai tineri petrec în general mai puțin timp acasă, este mai puțin probabil să se bazeze zilnic pe căutările vocale.

Astfel, chiar dacă majoritatea utilizatorilor se bucură de comoditatea și simplitatea utilizării dispozitivelor de asistență vocală, căutarea vocală are o modalitate de a merge înainte să devină metoda de căutare preferată atât acasă, cât și în public.

9. 29% dintre consumatori folosesc asistenții vocali pentru a pune întrebări rapide

(Sursa: PwC.com)

Căutarea prin voce este alegerea preferată a multor consumatori care o folosesc zilnic pentru a căuta răspunsuri la întrebări rapide.

10. 35% dintre utilizatori folosesc asistenți vocali pentru a verifica vremea și noutățile

(Sursa: PwC.com)

35% dintre oameni sunt la curent cu noutățile și verifică vremea cu ajutorul asistenților de voce. 15% preferă să o facă în mod vechi.

11. 54% dintre consumatorii lunari folosesc voce pentru navigație și trafic

(Sursa: PwC.com)

Asistenții vocali ajută 19% dintre consumatori (zilnic), iar 54% dintre consumatori (lunar) să navigheze sau să verifice traficul.

12. 40% dintre consumatori folosesc vocea pentru a comanda sau a cumpăra ceva în fiecare lună

(Sursa: PwC.com)

Dispozitivele de asistență vocală ajută oamenii să facă o achiziție, în timp ce doar 10% o fac zilnic. 50% dintre consumatori nu o fac niciodată folosind un asistent vocal.

13. 82% dintre cumpărători cercetează online produsele sau serviciile înainte de a cumpăra ceva

(Sursa: Thinkwithgoogle.com)

Aproape fiecare cumpărător efectuează cercetări online înainte de a face o achiziție.

14. 43% dintre proprietarii de dispozitive vocale își folosesc dispozitivele pentru cumpărături online

(Sursa: Narvar.com)

Cumpărături online cu funcție vocală

Aproape jumătate dintre persoanele care dețin un dispozitiv activat prin voce folosesc acest dispozitiv pentru a face cumpărături online. Dar mulți utilizatori sunt încă sceptici și, prin urmare, sunt foarte atenți atunci când folosesc căutarea vocală pentru cumpărături online.

Acest lucru se datorează în principal faptului că cumpărăturile online necesită utilizatorilor să-i dedice mai mult timp și efort. Trebuie să examineze articolele pe care le comandă, să caute recenzii, să compare prețurile și multe altele. Este o activitate complexă și mulți nu sunt conștienți de amploarea funcțiilor de căutare vocală.

Deci, cei care își folosesc dispozitivele de asistență vocală pentru cumpărăturile online o fac pentru articole mai ieftine și mai obișnuite. Folosesc căutarea vocală pentru a comanda mâncare, alimente, hârtie igienică, cărți și articole similare. În același timp, apelează la căutări manuale online pentru cumpărături de îmbrăcăminte, rezervări de călătorie și articole mai sensibile și mai scumpe.

15. 2 din 5 adulți efectuează o căutare vocală o dată în fiecare zi

(Sursa: Edit.co.uk)

Potrivit Edit, o mulțime de oameni folosesc căutarea vocală doar o dată pe zi.

16. 25% dintre adulții mai tineri cu vârste între 16 și 24 de ani folosesc căutarea vocală mobilă

(Sursa: Globalwebindex.com)

Adulții mai tineri cu vârste între 16 și 24 de ani (25%) folosesc căutarea vocală pe mobil mai mult decât consumatorii cu vârste între 55 și 64 de ani (9%).

17. Bărbații reprezintă mai mulți utilizatori lunari de căutare vocală decât femeile

(Sursa: Socialmediatoday.com)

Statisticile de căutare vocală arată că în 2018, căutarea vocală lunară a bărbaților și a femeilor arăta astfel: 66% față de 55% (smartphone), 53% față de 30% (desktop / laptop), 49% față de 31% (tabletă) și 46% vs 26% (difuzor inteligent).

Viitor

căutare vocală viitor

Există un zgomot uriaș în jurul căutării vocale pe toată planeta, iar piața globală de căutare vocală va continua să crească. Nu există nicio încetinire, mai ales acum, când vorbitorii inteligenți preiau lumea.

În timp ce asistenții vocali au devenit pentru prima dată populari prin intermediul smartphone-urilor, difuzoarele cu voce sunt cele care le duc la nivelul următor și împing tendințele de căutare vocală înainte. Difuzoarele inteligente sunt relativ nou venite pe piață, dar adoptarea lor a fost surprinzător de rapidă. Milioane de oameni din întreaga lume au boxe inteligente în casele lor și, deși au fost folosiți la început în principal pentru scopuri de divertisment (cum ar fi punerea de întrebări distractive), acum sunt mult mai practice.

Statisticile de căutare vocală arată că majoritatea utilizatorilor se bazează în prezent pe boxe inteligente pentru activități mai simple, precum redarea muzicii și verificarea prognozei meteo, dar căutarea vocală generală devine din ce în ce mai frecventă.

Să vedem ce înseamnă viitorul pentru creșterea căutării vocale.

18. Cumpărătorii de boxe activate cu voce vor depăși 25,6 milioane în 2020

(Sursa: Financesonline.com)

Câți oameni cumpără boxe inteligente

Se estimează că numărul de cumpărători de boxe activate cu voce continuă să crească. Până la sfârșitul anului 2020, se așteaptă ca vânzările lor să depășească 25,6 milioane.

În prezent, Amazon Echo domină piața, deținând peste două treimi din cota de piață. Difuzor inteligent și asistent acasă Google Home ocupă locul doi, în timp ce Apple HomePod vine pe locul trei. Mulți utilizatori au mai mult de o marcă de boxe inteligente în casele lor, în primul rând pentru că au alte dispozitive electronice de la diferite mărci – fiecare compatibil cu un difuzor inteligent diferit.

Indiferent de brand, boxele inteligente vor deveni din ce în ce mai populare în casele din întreaga lume. Aceasta, la rândul său, va crește numărul de căutări vocale zilnice și va solicita marketerilor digitali să se concentreze pe căutarea vocală SEO.

19. 16% dintre cetățenii americani dețin un difuzor activat prin voce

(Sursa: NPR.org)

Numărul utilizatorilor de boxe inteligente din SUA este în creștere rapidă. În 2018, 1 din 6 cetățeni americani (16%) dețineau un difuzor cu voce, care este cu 128% mai mulți utilizatori decât în ​​2017.

20. 24% din gospodăriile americane dețin un difuzor inteligent

(Sursa: DBSwebsite.com)

Proprietatea casnică a boxelor inteligente din SUA este în creștere. În 2018, 1 din 4 gospodării din SUA (24%) aveau un difuzor inteligent. La vremea respectivă, 4 din 10 dintre aceste gospodării dețineau mai mult de un difuzor inteligent.

21. Se preconizează că piața difuzoarelor inteligente va depăși 30 de miliarde de dolari până în 2024

(Sursa: Gminsights.com)

Se preconizează că piața va atinge o creștere exponențială până în 2024, depășind vânzările pe care puține alte produse electronice au reușit să le atingă.

22. 19% dintre proprietarii de boxe inteligente și-au folosit asistenții virtuali pentru cumpărături online

(Sursa: Walkersands.com)

19% dintre consumatori și-au folosit deja asistenții de căutare inteligentă în casă, cum ar fi Amazon Echo, pentru cumpărături online, în timp ce 33% dintre aceștia intenționează să urmeze următoarele.

23. Cu 42,2% din unități, SUA rămâne un lider global în adoptarea de boxe inteligente

(Sursa: Canalys.com)

Din peste 200 de milioane de unități instalate în 2019 la nivel mondial, SUA reprezintă 42,2% din unități, care este cea mai mare bază instalată de boxe inteligente din lume.

24. Difuzoarele inteligente vor depăși tabletele până în 2021

(Sursa: Canalys.com)

Difuzoarele inteligente depășesc tabletele

Vânzările de tablete sunt în scădere ușoară, ceea ce facilitează depășirea difuzoarelor inteligente. Este de așteptat ca difuzoarele inteligente să depășească tabletele până în 2021.

Adoptarea boxelor cu voce activă este cea mai mare în țări precum SUA, unde 1 din 4 gospodării au deja cel puțin un astfel de dispozitiv. Cu toate acestea, creșterea clasei de mijloc în țările asiatice, precum China și interesul în creștere pentru noile tehnologii împing vânzările de boxe inteligente, chiar dacă Google și Amazon nu sunt disponibile acolo.

Spre deosebire de aceasta, vânzările de tablete și chiar PC-uri tradiționale sunt în scădere la nivel mondial, chiar dacă asistenții vocali și aplicațiile de căutare vocală sunt disponibile pe ambele dispozitive..

25. 55% din gospodării vor folosi difuzoare inteligente până în 2022

(Sursa: PRNewswire.com)

Utilizarea tot mai mare a boxelor inteligente determină creșterea pieței de cumpărături vocale. Doar 13% din gospodării au avut boxe inteligente în 2018.

Specifics

Specificul căutării vocale

Difuzoarele inteligente sunt înfuriați acum, dar alte dispozitive activate cu voce nu rămân prea mult în urmă. Oamenii le folosesc zilnic sau mai degrabă frecvent pentru a căuta mărci online.

Ei folosesc în special căutarea vocală pentru a descoperi afaceri locale, motiv pentru care este atât de important să optimizați site-ul dvs. pentru căutarea vocală. Îți îmbunătățește vizibilitatea și îți poate afecta semnificativ clasamentul pe motoarele de căutare, crescând astfel ratele de clic și te ajută să generezi mai multe oportunități. Odată cu numărul de boxe activate cu voce și asistenți de căutare vocală în creștere și cu avansările în procesarea limbajelor naturale, inteligența artificială și învățarea automată, căutarea vocală va deveni tot mai populară, ceea ce face ca optimizarea căutării vocale să fie crucială pentru succesul oricărei companii..

Așadar, să ne aruncăm în detalii pentru a obține o perspectivă clară a tendinței și a vedea cum puteți utiliza căutarea vocală pentru a promova afacerea dvs. înainte.

26. 400 de milioane de dispozitive acceptă acum Google Assistant

(Sursa: Voicebot.ai)

Conform statisticilor de căutare vocală, Google Assistant și-a extins considerabil acoperirea globală cu peste 400 de milioane de dispozitive făcând ca asistentul său vocal să fie instalat baza cea mai mare pe planetă.

27. 94% din toate boxele inteligente disponibile în lume provin de la Google și Amazon

(Sursa: Techrepublic.com)

Conform Techrepublic, Google și Amazon oferă aproape toate boxele cu voce activă disponibile în prezent.

28. Google Home are o precizie de 81% atunci când oferă răspunsuri la căutarea vocală

(Sursa: Loupventures.com)

Google Home, care arată statisticile de căutare vocală, este câștigător la răspunsul la întrebările de căutare vocală cu exactitate (81% acuratețe), urmat de Amazon Echo (64%), Harman Kardon Invoke (57%) și Apple HomePod (52,3%).

29. 25% din toate căutările în bara de activități Windows 10 sunt bazate pe voce

(Sursa: Twitter.com)

Potrivit Purna Virji, Senior Manager al Global Engagement la Microsoft, o a patra dintre căutările pe bara de activități Windows 10 sunt bazate pe voce..

30. 93% dintre utilizatori declară că sunt mulțumiți de asistenții lor vocali

(Sursa: PwC.com)

Oamenii sunt în general mulțumiți de asistenții lor digitali cu voce. Criteriile lor minime includ acuratețe (73%), economisirea timpului (59%) și ușurarea vieții lor (55%).

31. Rezultatul mediu al căutării vocale Google conține doar 29 de cuvinte

(Sursa: Backlinko.com)

După analizarea a 10.000 de rezultate de căutare Google Home, Backlinko a constatat că rezultatele căutării vocale pe Google sunt de obicei scurte și concise.

32. 20% din căutările vocale conțin o combinație de 25 de cuvinte cheie

(Sursa: seoClarity.net)

Mai mult de o cincime din căutările vocale online include doar 25 de cuvinte cheie comune. Cel mai comun este „cum”, „ce”, „cel mai bun” și „ușor”.

33. 58% dintre consumatorii din SUA au căutat afaceri locale folosind tehnologia vocală

(Sursa: Brightlocal.com)

Mai mult de jumătate din consumatorii americani au efectuat o căutare vocală pentru afaceri locale.

34. 76% dintre proprietarii de boxe inteligente folosesc căutarea vocală locală cel puțin o dată pe săptămână

(Sursa: Brightlocal.com)

Majoritatea utilizatorilor de boxe inteligente caută afaceri locale pe cale vocală săptămânal, 46% dintre utilizatori fac același lucru zilnic.

35. 51% din căutările vocale ale afacerilor locale sunt restaurante și cafenele

(Sursa: Brightlocal.com)

51% dintre consumatori folosesc căutarea vocală locală pentru a găsi restaurante și cafenele, urmate de magazine alimentare (41%), livrare de produse alimentare (35%), magazine de îmbrăcăminte (32%) și hoteluri sau pensiuni (30%).

36. Publicitatea audio digitală poate fi următorul lucru important pentru companii

(Sursa: Choozle.com)

Publicitate audio digitală

Deoarece tehnologia vocală determină consumatorii să reducă timpul ecranului, creează o mulțime de oportunități pentru creșterea publicității audio digitale.

37. Utilizatorii de telefonie mobilă au 3 ori mai multe șanse să utilizeze căutarea vocală

(Sursa: Searchenginewatch.com)

Există mai multe căutări locale bazate pe voce decât pe text pe mobil. Atunci când efectuează căutări locale, utilizatorii de telefonie mobilă au de trei ori mai multe șanse să folosească căutarea vocală decât să tasteze interogările de căutare.

Concluzie

Toate aceste statistici de căutare vocală arată clar că căutarea vocală nu va merge nicăieri în curând, niciodată. Dispozitivele din ce în ce mai inteligente vor continua să ajungă pe piață, făcând căutarea vocală să devină o adiere absolută. Aceasta înseamnă că mai multe persoane vor folosi această caracteristică utilă și vor influența în continuare creșterea pieței globale.

Ați început să vă optimizați conținutul pentru căutarea vocală? E timpul să o facem acum! Cu cât începeți să optimizați, cu atât mai repede puteți culege avantajele fantastice. Începeți cu aceste statistici cruciale de căutare vocală și valorificați întreaga putere a căutării vocale!

surse:

https://www.comscore.com/Insights/Presentations-and-Whitepapers/2017/The-Future-of-Voice-From-Smartphones-to-Smart-Speakers-to-Smart-Homes
https://www.gartner.com/en/newsroom/id/3482177
https://searchengineland.com/nine-voice-search-stats-to-close-out-2019-326884
https://www.dbswebsite.com/blog/trends-in-voice-search/
https://econsultancy.com/the-future-of-voice-search-2020-and-beyond/
https://www.blog.google/products/search/type-less-talk-more/
https://www.strategyanalytics.com/access-services/devices/connected-home/smart-speakers-and-screens/market-data/report-detail/global-smart-speaker-vendor-os-shipment-and- instalat-base-market-share-cu-regiune-q3-2018
https://backlinko.com/voice-search-seo-study
https://www.technavio.com/report/global-voice-recognition-biometrics-market-2015-2019
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/near-me-searches/
https://www.pwc.com/us/en/services/consulting/library/consumer-intelligence-series/voice-assistants.html
https://www.searchenginewatch.com/2020/01/03/voice-search-impact-seo-in-2020/
https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/voice-assistance-consumer-experience/
https://blog.globalwebindex.com/trends/voice-search-commerce/
https://financesonline.com/voice-search-statistics/
https://cta.tech/Research-Standards/Reports-Studies/Studies/Supplements/Holiday-Forecast-2018.aspx
https://www.npr.org/about-npr/577007267/jan-2018-smart-audio-report
https://voicebot.ai/2019/07/09/new-data-on-voice-assistant-seo-is-a-wake-up-call-for-brands/
https://geomarketing.com/what-do-people-use-smart-speakers-for
https://www.dialogtech.com/blog/voice-search-statistics/
https://www.emarketer.com/Article/Alexa-Say-What-Voice-Enabled-Speaker-Usage-Grow-Nearly-130-This-Year/1015812?mc_cid=da020f88d1&mc_eid=31cb543a39
https://see.narvar.com/Connecting-with-Shoppers-Report.html?utm_source=press&utm_medium=pressrelease
https://edit.co.uk/blog/locationworld-2016/
https://blog.globalwebindex.com/chart-of-the-day/1-in-5-using-voice-search-on-mobile/
https://www.walkersands.com/walker-sands-2017-future-of-retail-report-the-rise-of-the-connected-consumer/
https://www.socialmediatoday.com/news/106-fascinating-voice-search-facts-infographic/527108/
https://www.gminsights.com/pressrelease/smart-speaker-market
https://www.walkersands.com/resources/the-future-of-retail-2019/
https://www.canalys.com/static/press_release/2019/Canalys-pr20190415Global-smart-speaker-installed-base-to-top-200-million-by-end-of-2019.pdf
https://www.prnewswire.com/news-releases/voice-shopping-set-to-jump-to-40-billion-by-2022-rising-from-2-billion-today-300605596.html
https://quoracreative.com/article/voice-search-statistics-trends
https://voicebot.ai/2018/01/06/google-assistant-now-available-400-million-devices/
https://www.techrepublic.com/article/94-of-smart-speakers-used-today-are-from-amazon-or-google/
https://loupventures.com/we-ran-homepod-through-the-smart-speaker-gauntlet/
https://twitter.com/purnavirji
https://www.seoclarity.net/next-generation-search-voice-17099/
https://www.thinkwithgoogle.com/search/#?query=voice%20search&current_source=data_points&page=0,0&sort_field=date&limit=12&locale=en-us
https://www.brightlocal.com/research/voice-search-for-local-business-study/
https://www.searchenginewatch.com/2013/09/26/how-will-voice-search-change-seo-for-local-stores-global-enterprises/
http://www.biakelsey.com/biakelsey-estimates-click-call-influences-1-trillion-u-s-consumer-spending/
https://www.dialogtech.com/blog/forrester-study-phone-calls/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map