Si të bëhet një Blogger Autoriteti në Niche Tuaj

Mësoni-Blogging_Authority-bloger


Ka kaq shumë blogerë të ndryshëm atje, disa që kërkojnë të shprehen dhe ofrojnë këshilla frymëzuese për ata që kanë nevojë për të, të tjerë që kërkojnë t’i shndërrojnë bloget e tyre në diçka më shumë, duke u bërë blogerët me autoritet të vërtetë me famë në industrinë e tyre dhe duke arritur sukses të egër.

Sidoqoftë, një numër i madh i tyre thjesht nuk e kanë idenë se si të transformohen nga amatorë në profesionistë. Ata duan të vendosen si një autoritet në kamare, por thjesht nuk mund të ngrenë zërin dhe të dëgjohen.

Shtë një botë shumë e zhurmshme, kështu që, nëse dëshiron të kesh një zë të lartë, duhet të kesh autoritet. Pa të, ju thjesht përfundoni duke pëshpëritur dhe askush nuk mund të dëgjojë me të vërtetë ato që keni për të thënë. Kur keni autoritet, keni edhe besueshmëri, dhe tërheqni lehtësisht vëmendjen, duke qëndruar larg nga turma dhe duke besuar besnikëri.

Si mund ta realizoni atë? Si mund të bëheni një bloger autoriteti në kamare tuaj? Sigurisht që nuk ka një formulë sekrete që mund të përdorni për të arritur suksesin që dëshironi brenda natës, por ka disa teknika të provuara dhe të vërteta që patjetër mund t’ju ndihmojnë në rrugën tuaj për t’u bërë një bloger profesionist, kështu që lexoni më tej për t’i kontrolluar ato.

8 hapa për t’u bërë një Blogger Autoriteti në Niche Tuaj

Vendosja e besimit

Në mënyrë që blogu juaj të marrë më shumë vëmendje, duhet ndërtoni besim me lexuesit tuaj. Ndërtimi i besimit frymëzon besnikëri dhe ju ndihmon vërtet të dalloheni nga mijëra blogerë atje. Vendosja e besimit nënkupton sigurimin e audiencës suaj me informacion të rëndësishëm dhe të dobishëm që u jep atyre vlera reale.

Përmbajtja është mbret, pasi mund të keni dëgjuar mijëra herë sepse është pikërisht ajo që i ndihmon njerëzit të mësojnë më shumë për ju dhe për ato që keni për të ofruar. Nëse siguroni vazhdimisht përmbajtje me cilësi të lartë që ndihmon lexuesit tuaj të synuar të zgjidhin problemet e tyre, ata do t’ju shohin si një burim të besueshëm dhe të besueshëm të informacionit. Ju do të bëheni burimi i tyre për sa herë që ata kanë nevojë për diçka që ju mund të siguroni.

Ju mund të mendoni se kjo është thënë më lehtë sesa bëhet, por, nëse hulumtoni audiencën tuaj të synuar dhe mësoni më shumë rreth interesave dhe preferencave të tyre, do të dini saktësisht se çfarë drejtimi të bëni kur krijoni përmbajtjen tuaj, dhe do të jeni në gjendje të krijoni postime bindëse në blog kjo do të kënaqë nevojën e çdo lexuesi. Sigurimi i vlerës në mënyrë të rregullt është pikërisht ajo që do t’ju ndihmojë të krijoni besim me lexuesit tuaj dhe t’ju vendosni në rrugën e duhur për t’u bërë një bloger i autoritetit.

Networking

networking

Rrjetëzimi është një nga çelësat më të fundit të suksesit në blogosferë. Ka shumë blogerë me autoritet që kanë vëmendjen e miliona njerëzve dhe, nëse lidheni me ta dhe bëheni pjesë e rrethit të tyre të brendshëm, do të merrni mundësinë e mahnitshme për të dalë në detin e gjerë të blogerëve.

Rrjetëzimi me blogerët e tjerë dhe formimi i marrëdhënieve me ta mund të hapë shumë dyer për ju dhe t’ju mundësojë të arrini një numër të konsiderueshëm lexuesish të rinj. Njerëzit që i ndjekin ata me të vërtetë u besojnë atyre, nëse ata vendosin një fjalë të mirë për ju dhe ju rekomandojnë blogun tuaj, ndjekësit e tyre do t’ju shohin si një burim të besueshëm gjithashtu. Ju nuk do të jeni vetëm një bloger tjetër duke u përpjekur ta dilni atje sepse do të luani me qenët e mëdhenj, duke u bërë përfundimisht një vetë.

Nëse merrni pjesë në konferenca për bloge, do të merrni një shans të takoni një numër blogerësh autoriteti në vend tuajin. Ju mund të krijoni lidhje që mund të çojnë në vite bashkëpunimesh të frytshme dhe madje edhe partneritete afatgjata. Ju madje mund të intervistoheni dhe të ftoheni të merrni pjesë në disa konferenca dhe ngjarje të tjera, mbase madje ju kërkohet të flisni në një ngjarje. Mund të ndodhin shumë gjëra interesante, kjo është pikërisht arsyeja pse rrjetëzimi është një nga gjërat më të mira që mund t’i ndodhë një blogeri.

Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni kur bëhet fjalë për krijimin e rrjeteve është hyrja në botën e blogeve për mysafirë. Kjo do t’ju ndihmojë të krijoni lidhje të paçmueshme dhe të arrini lexuesit shumë më tepër. Do të fitoni një ekspozim më të madh dhe do ta poziciononi veten si autoritet në fushën tuaj.

Metodat profesionale të shkrimit

metodat e shkrimit

Ne jemi përsëri në pyetjen e përmbajtjes, por rëndësia e saj me të vërtetë nuk mund të theksohet sa duhet. Nëse do të bëheni një bloger i suksesshëm, duhet të pikturoni portretin e një profesionisti të vërtetë. Stili juaj i të shkruarit duhet të tregojë që ju jeni dikush që e njeh industrinë brenda dhe jashtë, dhe që e di saktësisht se çfarë kërkon për të zgjidhur problemet e lexuesve tuaj.

Shtimi i një kontakti personal dhe një vërejtje humori kur është e përshtatshme, padyshim nuk është joprofesionale. Në fakt, përmbajtja e personalizuar është ajo që njerëzit kënaqen dhe duan të lexojnë. Prandaj, ndjehuni të lirë të liroheni dhe të tregoni njerëzve që jeni vërtet. Shtë pikërisht ajo që do t’ju ndihmojë të lidheni më mirë me ta dhe t’i përfshini ato në blogun tuaj.

Sidoqoftë, ajo që do t’ju ndihmojë të vendosni autoritetin më së shumti është kërkimi i mirë, si dhe besimi i burimeve që përdorni, në vend që t’i prezantoni ato vetëm si mendimet tuaja. Asnjëherë mos vidhni përmbajtjen e personave të tjerë, por përkundrazi citojini ato nëse doni të përdorni postimet e tyre për të bërë një pikë. Më e rëndësishmja, sigurohuni që gramatika juaj të jetë e përsosur, sepse do t’ju ndihmojë të bëheni më të besueshëm.

bashkëpunim

Bashkëpunimi me blogerët e tjerë është gjithmonë një zgjedhje e mirë. Sidoqoftë, mos e ngatërroni bashkëpunimin me rrjetëzimin. Ndërsa rrjetëzimi ka të bëjë me krijimin e lidhjeve të reja dhe krijimin e marrëdhënieve me blogerët e tjerë, bashkëpunimi është rezultat i rrjetëzimit.

Prandaj, pasi të krijoni lidhje të forta, sigurohuni që të punoni në bashkëpunimin me blogerët e autoriteteve, pasi kjo do t’ju ndihmojë të shkoni përtej potencialit tuaj. Kur bashkoni forcat me njerëz të një mendje të njëjtë, mund të arrini shumë më tepër sesa të punonit vetë.

Përveç postimit të të ftuarve, ju mund të punoni së bashku në projekte të ndryshme në grup, të tilla si shkrimi i një eBook, për shembull, për të cilin disa blogerë do të japin kontribute të barabarta. Të kesh një bashkëpunim të vazhdueshëm me blogerë me ndikim mund të kalojë vërtet shumë, kështu që patjetër që duhet ta përdorësh atë në potencialin e tij të plotë.

Për shkak të gabimeve tuaja dhe korrigjimit të punës tuaj

zotëroni gabimet tuaja

Ka shumë gabime në Blogging që duhet të shmangni, por nëse bëni një gabim në udhëtimin tuaj për Blogim, sigurisht që nuk është fundi i botës. Edhe pse, nëse vazhdimisht bëni gabime, duhet të ndaloni dhe të mendoni se çfarë mund të bëni për të përmirësuar blogun tuaj, që të mos rrezikoni të bini në një vrimë lepuri nga e cila nuk mund të gjeni rrugën tuaj për të dalë.

Sidoqoftë, nëse bëni një gabim, duhet të zotëroni atë. Pavarësisht nëse është diçka e vogël si typo ose ju ndodh të keni dhënë informacion të rremë për shkak të hulumtimit të dobët, duhet të pranoni se keni qenë gabim dhe të korrigjoni punën tuaj.

Nëse nuk fshiheni pas gabimeve tuaja ose madje nuk i fajësoni ato për dikë tjetër, do të krijoni më shumë besim. Ju jeni një njeri, në fund të fundit, dhe gabimet janë në natyrën tuaj, por zotërimi i tyre merr guxim dhe vetëdije, dhe është pikërisht ajo që do t’i bëjë ndjekësit tuaj të ju respektojnë më shumë.

Gjetja e një avantazhi unik

Sigurimi i diçkaje unike që lexuesit tuaj nuk mund ta gjejnë askund tjetër është pikërisht ajo që do t’ju diferencojë nga blogerët e tjerë në kamare dhe do t’ju ndihmojë të qëndroni. Gjetja e një avantazhi unik do t’ju lejojë të pajisni lexuesit tuaj me diçka të re dhe të freskët që do të bëjë me të vërtetë një ndryshim.

Sa herë keni hasur në një postim të ri në blog që mund të betoheni se keni lexuar tashmë më parë? Ju e dini që nuk është plagjiaturë, por thjesht nuk duket se siguroni asgjë që nuk është thënë tashmë mijëra herë. Njerëzit nuk duan të humbin kohë duke lexuar diçka që ata tashmë e dinë. Ata duan diçka të re që mund t’u japë atyre vlera dhe të përfitojnë në jetën e tyre.

Mos u mbyt në detin e blogerëve që rrotullojnë përsëri të njëjtin lloj përmbajtjeje, por përkundrazi bëj kthesën tënde dhe merr një qasje të ndryshme. Shikoni temat me të cilat merreni nga një këndvështrim krejt i ri, dhe sigurisht që do të ndizni rrugën tuaj drejt bërjes me të vërtetë një bloger të autoritetit në kamare tuaj.

Komunikoni si një profesionist

Nëse doni autoritet, ju duhet të komunikoni si një profesionist. Shmangni klishet dhe qëndroni larg zhargonit, por sigurohuni që të shkruani ndërsa flisni. Përdorni një ton zëri miqësor dhe bisedor, sepse po flisni me një audiencë, jo duke shkruar një ese shkollore.

Sidoqoftë, është e rëndësishme të godisni atë pikë të ëmbël midis komunikimit miqësor dhe një profesionist. E para është jetike për t’u angazhuar dhe duke u lidhur me lexuesit tuaj, por kjo e fundit është thelbësore për vendosjen e besimit dhe besueshmërisë dhe, në fund të fundit, autoritetit.

Një nga këshillat më të mira që mund të merrni është të veproni ashtu siç keni autoritet, edhe nëse nuk e keni atë ende mjaft. Kjo do të thotë që ju duhet të tregoni besim dhe të qëndroni fort pas çdo fjale të vetme që shkruani. Kjo do t’ju ndihmojë të komunikoni me të vërtetë si një profesionist dhe para se ta njihni atë, lexuesit tuaj do t’ju njohin si një bloger autoriteti që di të bëjë jetën e tyre më mirë.

Mos u bëj i ngathët

Ky është një nga gabimet më të këqija që mund të bëni si bloger. Nëse jeni i ngathët, e vetmja gjë që do të arrini është të lini një shije të keqe në gojën e lexuesve tuaj, për të mos përmendur blogerët e tjerë në kamare. Kjo është saktësisht njësoj si të qenit i ngathët në jetën tuaj të përditshme – askush nuk e pëlqen atë.

Për shembull, mos e promovoni veten në blogjet e njerëzve të tjerë pa pëlqimin e mëparshëm, madje as të vidhni përmbajtjen ose imazhet e tyre që ata kanë postuar. Kjo është një dhjam i madh JO, dhe patjetër që nuk do të fitoni asnjë respekt. Hugeshtë jashtëzakonisht joprofesionale dhe çdo lloj shtrëngimi është një mënyrë e sigurt për dështim.

përfundim

Nëse dëshironi të bëheni një bloger autoriteti në kamare tuaj, sigurohuni që të ndiqni këto këshilla, pasi ato me siguri do t’ju ndihmojnë të hapni rrugën për të shkuar shpejt nga amatori në profesionist. Ju duhet të investoni shumë përpjekje në ndërtimin e rrugës suaj drejt suksesit, por këto mënyra që krijojnë sukses janë shkurtesat e shkëlqyera që duhet të merrni, pasi ato patjetër do t’ju ndihmojnë të ngrini zërin tuaj dhe të dilni jashtë në botën e blogjeve..

Një burim shtesë që ju rekomandojmë të lexoni – nëse doni të bëheni të njohur në jetën tuaj profesionale dhe të ndikoni te të tjerët, është një libër me emrin ‘NDNJ written shkruar nga Mark W. Schaefer, një ndikues i fuqishëm dhe një tregtar i shkëlqyeshëm. Mund ta kontrolloni këtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map