Шта је блог пост? – Савршена структура

Научите-Блоггинг_блогспот-садржај


Ако желите да покренете нови блог или сте већ започели, следећи корак би био да схватите шта написати. Без обзира која је сврха блога, лични или пословни, садржај би играо критичну улогу у успеху блога.

Морате схватити да је интернет засићен текстуалним садржајем. Стога, да бисте се истакли на својим блоговима, морате уложити озбиљан напор да бисте створили одличан садржај.

У овом чланку ћемо вам показати како писати постове на блогу и учинити их информативним.

Дефиниција поста на блогу

Пост на блогу је унос (чланак) који пишете на блогу. Може да садржи садржај у облику текста, фотографија, инфографике или видео записа.

Структура поста на блогу

Следи основна структура доброг поста на блогу:

структура блога

Слободно користите овај образац на својој веб локацији

Употријебите ове елементе за оптимизацију сваког поста и за читатеље и за претраживаче:

Наслов

Наслов или наслов вашег блога мора привући пажњу потенцијалних читалаца. Људи га могу видети у информативним феедовима на друштвеним мрежама или у резултатима претраге. Обавезно укључите главну фразу коју су људи могли користити приликом тражења теме коју покривате.

Датум објављивања

Датум објављивања вашег садржаја није обавезан, али се препоручује. Ако често ажурирате свој блог, датуми објава могу вам помоћи посетиоцима да утврде недавне постове. Није толико важно на страницама зимзеленог садржаја, али се често користи на свакодневно објављеном садржају.

Аутор по линији

Ауторски линијски редак помаже читаоцима да препознају ко је написао садржај и што је посебно важно за блогове са многим ауторима. Надаље, аутор би могао додати више поверења вашем садржају ако га створи признати писац.

Категорија поста

Класе категорија које се користе за груписање вашег садржаја у различите одељке. Препоручује се коришћење ознака категорије за сваки пост на блогу који креирате. Груписање релевантног садржаја бит ће корисно за ваше посетиоце и да претраживачи претражију ваш блог.

Увод

Први одломак вашег блога или ће задржати људе да читају или ће људе напустити. Обавезно људе присиљава да читају остатак вашег садржаја. Требали бисте користити циљану фразу за кључне речи за претраживаче најмање једном у овом одломку.

Главни садржај

То је главни део садржаја на вашем блогу. Замислите наслов као обећање, а главни садржај као испуњење тог обећања. Ваш главни садржај требало би да угоди свима који посете ваш пост на основу наслова. Ако направите садржај који не испуњава обећања из вашег наслова, људи ће почети да идентификују ваш блог као неиспуњен. Дужина ваших блогова може се кретати од 300 до 3 000 или више речи. Најбоље је да наизменично дужите своје постове док стекнете увид у оно што најбоље ради вашој публици.

Поднаслови

Многи ће скенирати садржај вашег блога, за разлику од читања из речи у реч. Напишите поднаслове који разбијају ваш садржај у пробављиве одељке. Увјерите се да ти поднаслови представљају садржај унутар њих.

Подебљани текст

Користите подебљани текст у неколико области вашег главног садржаја како бисте помогли да се истакну важне тачке. Користите га селективно. У супротном, цео вам се чланак чини подебљаним, чиме ћете одузети могућност истицања кључних делова садржаја.

Означене / нумерисане листе

Иако не желите да цео ваш пост буде испуњен тачкама или бројевима, ове листе помажу у раздвајању корака и табела са корисним садржајем.

Медији

Допуните текстуални део садржаја медијима, попут сродних слика и видео записа. То ће вам помоћи да разбијете ваш садржај и боље илуструје своје поене.

Најмање што можете учинити је да у свој пост додате истакнуте слике. У назив датотеке додајте главну фразу за кључну реч, као и АЛТ ознаку. То ће вам помоћи у оптимизацији претраге вашег поста.

Закључак

Закључак би требао бити одломак или два на крају вашег поста како бисте сажели садржај који сте написали. Читалац треба да схвати који сте материјал покривали. Ако нису, велике су шансе да ће се вратити шта су пропустили.

Позив на акцију

Последња линија вашег блога треба да буде нека форма позив на акцију. То може бити једноставно као и тражити од читалаца да поделе своје мисли у коментарима или да деле коментар на друштвеним медијима. Ако сте пост написали да бисте промовисали одређени производ или услугу, позив на акцију треба да подстакне читаоца да сазна више о њему.

Дугмад за друштвено дељење

Друштвени медији су користан инструмент за промоцију садржаја вашег блога. Морате бити сигурни да укључите друштвене дугмад у сав свој садржај, како би људи могли лако да га деле на друштвеним мрежама. Можете их поставити на врх вашег садржаја, на дно вашег садржаја или са стране, као плутајући виџет.

Одељак коментара

Поред садржаја на блогу, коментари су најважнији део вашег блога. Овај одељак пружа читаоцима прилику да комуницирају са вама и другим посетиоцима. Важно је да одговорите на коментаре и отворите разговор.

Не морате да укључите све елементе са ове листе у сваки пост. Обавезно водите рачуна о увек занимљивом уводу, квалитетном садржају и чврстим закључцима.

Како написати свој први пост на блогу

Прво ће бити најтеже написати, а велике су шансе да ћете се осећати попут Алице у земљи чудеса. Али, важно је да се гурнете из своје зоне комфора и да тамо будете посла.

У свом првом посту можете издвојити тренутак и представити се. Реците својим читаоцима ко сте, шта вас је мотивисало за блог и шта ћете написати. Наслов поста могао би бити “Добродошли на мој блог” или “Мој први блог”. Овде можете представити и свој следећи блог на коме ћете говорити о некој одређеној теми.

Препоручено читање: Како написати садржај блога

Примери добрих блогова

Наслов Вашег блога треба да привуче читаоце и да им покаже вредност. Требало би да садржи ваше главне кључне речи и корист коју ће ваши читаоци добити од поста на блогу.

Неколико идеја на блоговима:

Закључак

Сада сте савладали основе и разумете структуру блога. Следећа ствар је да експериментишете са својим садржајем. Ваши постови на блогу морају се издвојити из мора садржаја који преплављује интернет. Покушајте бити другачији и приступати своме предмету из новог угла, који чак може бити и контроверзан. Срећно!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map