Robotvisdom og hvordan Jorn Barger opfandt blogging

jorn-Barger-stilling


Jorn Barger og hvor “blog” kom fra

Blogs findes overalt. Alle, enhver virksomhed og overalt har en blog i disse dage, nogle kører på gratis platforme som Blogger og WordPress, men størstedelen af ​​blogs oprettes på platforme med egen vært, hvor du er ansvarlig for alt. Der er blogs om familie, sundhed, skrivning, musik, nyheder, en million andre ting, og ja, blogs om blogging.

Men det måtte starte et sted, ikke? Sikker på, folk har skrevet tingene ned på Internettet siden første dag, men hvem besluttede at begynde at skrive tingene ned i et weblogformat? For den sags skyld, hvem besluttede det skulle kaldes en “weblog”?

Anbefalet læsning: Hvad er en blog?

I det, der ikke er nøjagtigt den største overraskelsesvrid i historien, var det en intelligent, lidt uregelmæssig, lidt skør mand, med et virkelig storslået skæg.

Jorn Barger Pic

Hvem er Jorn Barger?

Jorn Barger var dybest set en af ​​de originale computernerder. Han blev født i Ohio, uanset om han var skægløs, i 1953, og var en smart ung mand. Jorn mødte og forelsket sig først i computere i 1964. De fleste i dag ville sandsynligvis ikke engang genkende et Minivac 601 som en computer, men elleve år gamle Jorn Barger gjorde det. Mere end det så han potentialet i det.

Jorn studerede matematik og videnskaber i gymnasiet og sprang derefter fra college til universitet, til universitet, men kom faktisk aldrig rundt for at få en grad. Derefter opgav han en karriere inden for computere for at bruge lidt tid på at opdage sig selv kl Gården, en berømt hippiekommune i Tennessee og andre steder i flere år.

Han kom igen i 1980’erne som programmerer og skrev software i det meste af årtiet, før han fulgte sin dybere interesse i 1989 og tog et job ved Northwestern University som kunstig intelligensforsker.

Denne bit betyder noget, fordi det passer ind i Jorns personlige besættelse af ideen om at analysere menneskelig adfærd gennem computersimulering, eller, som han kaldte det, “Robots visdom”.

Usenet-årene

Det var engang i 1980, før Google kom, før AOL, før nogen overhovedet havde tænkt at kalde det Internettet, før der var sådan noget som dot com, og et telefonopkald betød afbrydelse, der var Usenet. Mennesker der har brugt 4Chan, Reddit eller ethvert internetforum med bare ben ville synes det er velkendt, hvis ikke lidt kompliceret og arcane. Usenet var (og er stadig) bare et sted, hvor folk kunne gå og tale med hinanden, og med Jorn Barger, fra 1989 og fremefter, var det hjemme. Alt starter et sted, internettet som et samfund startede med Usenet.

Jorn tog til det med et næsten obsessivt niveau af gusto. Her var et sted skabt med det formål at skabe lokalsamfund, der kun var tilgængeligt for andre teknisk kyndige individer. At kalde hans skrivning på der produktive ville sælge det kort. Jorn krediteres over ti tusind stillinger. Han hjalp med at skrive nogle af de tidligste ofte stillede ofte stillede spørgsmål om ASCII-kunst, og var aktiv i fora om emner så forskellige som AI, sanger Kate Bush, og forfatter James Joyce. Han var velkendt og tilsyneladende tilfredsstillende i sine første par år i samfundet. Efterhånden som tiden gik begyndte Jorn at opleve personlig friktion både på arbejdet og på Usenet. Ved udgangen af ​​1992 kom det hele på hovedet, og han befandt sig ikke længere ansat i Northwestern og omfavnet konflikt i hans gamle fora på Usenet, især Kate Bush-fansforum.

Han beskylder alle andre for at have vendt sig mod ham, det uskyldige offer. Det kan ikke siges, om dette er sandt, men det er let at få en fornemmelse fra hans skrivning af, hvordan han fandt, at han skabte skurken i det hele. Der er en slags uskyldig mangel på selvbevidsthed i det hele, især i betragtning af at han tilbragte den bedre del af 1970’erne med at arbejde på at blive selvbevidst.

Under alle omstændigheder fandt han et nyt sted, og det var her han steg op til sine højeste højder og gav hans konto af disse uoverensstemmelser. Da han gik tilbage til sine filosofiske rødder, kaldte han stedet Robot visdom.

Fødselen af ​​robotvisdomsbloggen

Konceptet var enkelt, men nyt. Jorn oprettede en side, der linkede til andre indlæg og sider, nogle på Robot visdom, nogle andre steder. Hver gang han sendte noget nyt, ville det vises øverst på siden, og alt andet ville bevæge sig lidt ned. Ved at rulle ned flyttede du tilbage i tiden.

Det var her Jorn satte sig for at skabe et eget rum og forklare sine interesser for en bredere verden, han håbede, ville forstå og byde dem velkommen. Og det gjorde de et stykke tid. Han startede udstationering i 1995 og fortsatte med at placere i et helt årti. I det tidsrum, Robot visdom ændrede den måde, verden kommunikerede på.

Hele processen med at indsamle interessante ting fra hele verden og skrive om dem på internettet var en ny idé, og derfor havde den brug for et nyt navn. Jorn besluttede at kalde det ”logging the web”, hvilket gjorde Robot visdom, selvfølgelig den første weblog. Så det blev det Robot visdom weblog, og blogosfæren blev født den 17. december 1997.

Robot visdom fortsatte med at drage fordel af Jorns forskellige interesser og hans produktive karakter. Den blev opdateret en eller flere gange om dagen, og der var næsten ingen, der ikke kunne finde et sted deres interesser og Jorns overlappede, og så Robot visdom weblog voksede. Sand til form, fik han også arbejde på den første Ofte stillede spørgsmål om blogging, frigivet i 1999.

Ofte stillede spørgsmål er værd at læse, fordi det virkelig indeholder elementerne i moderne blogging. Efter at have opkaldt bloggen havde Jorn Barger nu defineret den. I det siger han blandt andet: “Hvis du tænker på et bedre navn end ‘weblog’, skal du bare begynde at bruge det og se, om det griber ind. Det hele er darwinistisk. ”

Uanset hvad det var, der bragte folk til hans side, virkede det. Robot visdom blev ekstremt populær, og Jorn fandt sig selv noget af et tidligt webikon, en pioner for denne nye idé. Han samlet links til interessant indhold. Alt – alt! – var fair spil, så længe det var interessant. Jorn Barger fandt sig indflydelsesrig, en del af en lille cadre af internet trendsættere. Det var i denne egenskab, at han markerede sig bloggingens historie. Hver dag afrundede han det bedste indhold, han kunne finde, og placerede det øverst på foderet.

Den vigtigste del af Robot visdom var den struktur. Denne feed-by-date struktur er kernen i WordPress, Blogger, Facebook og Twitter; det var virkelig, hvordan Myspace kom i gang. På en eller anden måde indbragte denne mand, der havde problemer med at montere hjørnestenen i, hvad der ville blive sociale medier. Ja, det var virkelig bare en journal, men den var tilgængelig for alle med internetforbindelse. Jorn kunne tale om kunstig intelligens, hans lidt vanskelige barndom, Kate Bush, eller link til en nyhedsartikel, alt på et sted, alt sammen på en dag. Der var ingen grund til at passe ind, fordi det var hans sted og hans alene. Alle kunne gøre det, og mange mennesker gjorde det. Mere hvert år.

Jorn Barger hjalp det sammen med sin ubestridelige og tiltrækkende begejstring for en overflod af emner, men der er kval i mange af hans personlige indlæg om Robot visdom. Det er tydeligt, at Jorn Barger ser – altid har set – sig selv som en outsider, en selvbeskrevet ”oddball”. En mærkelig mand, der vidste, at han var underlig, men aldrig helt hvordan eller hvorfor. Og måske var det, hvad folk så i ham, fordi der er få tråde, der snoede sig gennem den menneskelige oplevelse, så almindelig som en følelse af, at vi ikke helt forstås af alle andre. Men som altid blev frøene fra hans udvandring plantet.

Hvis Jorn havde ret, og overlevelse af de smukkeste er reglen, så var “bloggen” bestemt den mest fyldige. Bloggen har udviklet sig, splittet og ønsket utallige afkom siden da. Robot visdom, var imidlertid ikke så velegnet til miljøet i det stadig mere almindelige internetfællesskab.

Død af robotvisdom

Det er en given, at hvis du siger nok, vil du sige noget for at gøre folk vrede. Begyndelsen på det lange lysbillede fra ære for Robot visdom kom kun et par måneder efter, at Barger offentliggjorde den første FAQ-blogging, i december samme år, da han udgav en passage fra Israel Shahak til hans blog. Mens Shahak er noget kontroversielt, ville dette sandsynligvis ikke have været et stort emne, undtagen Barger, stædigt sand til form, eller måske sandt til stædig form, insisterede fra da af og fremsatte udsagn i hans sidehoved, som ”jødedom er racisme er uforenelig med demokrati ”, som fremmedgjorde mange læsere. Han forkortede det snart til bannerteksten, “jødedom er racisme”, kapitalisering bevaret som den var, forresten.

Selvfølgelig døde det ikke på én gang. Robotsvisdom drænet væk som et lækkende batteri, der flimrede og sluk et par gange, indtil Barger ikke længere havde råd til at køre det, og det lukkede for godt. I dag er det at spore Bargers sti over internettet et eventyr gennem krat af ødelagte links og udløbne domæner.

Robot visdom er nu kun tilgængelig via Wayback Machine internetarkiver.

Hvor er Jorn Barger?

Jorn Barger har på den tid siden hoppet rundt og forsvundet flere gange – både fysisk og på internettet. I begge tilfælde har han til sidst dukket op igen et andet sted. Han var på Blogspot lidt, så var han på Twitter i et par år, men han blev ked af, at folk skummet hans foder i stedet for at læse det dybtgående og efterlod i en huff for aldrig at vende tilbage. Han var angiveligt et stykke tid i Chicago og flyttede derefter til Socorro, New Mexico, en lille by, der er hjemsted for New Mexico Institute of Technology.

Han svarer stadig på spørgsmål om Quora eller i det mindste nogen ved hjælp af sin persona er.

Eftermæle

Så Jorn efterlader en underlig arv. Han var med til at oprette blogosfæren, navngav den og definerede, hvad den ville blive. Den samme intensitet, der fik ham til at forblive i forkant med teknologien og opnår så meget, mens han er der, har konstant underskrevet ham. Han er en mand, der søger efter samfund, og når han ikke finder dem, bygger lokalsamfund, kun for til sidst at blive tvunget fra dem. Uanset hans personlige udfordringer har han ydet enorme bidrag til Internettet. Han blev anerkendt af CNET Builder.com (nu nedlagt) i de allerførste Web Innovator Awards (nu nedlagt) for sin indflydelse. Selvom hans berømmelse er forsvundet til uklarhed, er stierne, han sprængte gennem ørkenen, blevet nogle af de travleste ruter på informations-motorvejen.

Naturligvis ville blogging være sket med eller uden Jorn Barger og Robot visdom—Det ville bare ikke have blogget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map