Pse njerëzit bëjnë blog? 15 përfitimet e Blogging

Mësoni-Blogging-2_What-është-a-Blogging-Platformës


Kur filluan bloget dhe Blogjet, qëllimi origjinal ishte që individët të ndanin jetën e tyre personale në internet, të ngjashme me një ditar në internet. Gjatë dekadës së fundit, bloget kanë evoluar nga synimet më personale dhe më profesionale. Në vend të individëve që bëjnë vetëm blog-un për miqtë dhe familjen e tyre, bloget filluan të përfshijnë profesionistët e blogjeve për publikun për të promovuar markën e tyre personale dhe biznesin e tyre. Në këtë postim, ne do të shohim arsyet tipike pse njerëzit zgjedhin të fillojnë Blogging dhe përfitimet e saj.

Arsyet pse njerëzit blog

pse njerëzit blog

Për të ndarë pasionin e tyre

Kur jeni i apasionuar pas diçkaje, dëshironi ta ndani me botën. Pavarësisht nëse është një pasion për peshkimin, fotografinë ose marketingun, Blogging është një mënyrë e shkëlqyeshme për ta ndarë atë pasion. Kur blogoni për diçka për të cilën jeni të apasionuar, ajo hap derën e lidhjes me ata në mbarë botën që flasin gjuhën tuaj dhe kanë të njëjtat pasione.

Për të edukuar të tjerët

Nëse jeni dikush që pëlqen të mësojë, blog-et mund të jenë një platformë për të mësuar njerëzit që kanë interes në fushat tuaja të ekspertizës. Përmes Blogging, jo vetëm që do t’i mësoni të tjerët, por gjithashtu do t’i mësoni vetes më shumë rreth temës. Do të mësoni sepse gjithmonë do të kërkoni më shumë gjëra për t’i mësuar lexuesit tuaj. Mësimdhënia përmes blogimit natyrisht mund të çojë në fitim parash duke krijuar produkte të informacionit në internet.

Për të fituar ekspozimin

Pronarët e bizneseve të cilët e rritin blogun ekspozojnë për biznesin e tyre në një numër mënyrash. Krijimi i përmbajtjes së blogut në mënyrë të rregullt për faqen tuaj të internetit i jep Google diçka të re për të indeksuar, duke rritur kështu dukshmëria e faqes së internetit në rezultatet e kërkimit. Krijimi i përmbajtjes në blog për botime të tjera në industrinë tuaj, i jep audiencës së re, përkatëse mundësinë për të zbuluar ju dhe biznesin tuaj. Kjo ekspozim ju jep më shumë trafik që mund të shndërroni në shina dhe klientë.

Për të ndërtuar autoritetin

Për ata që duan të flasin në ngjarje në industrinë e tyre ose të bëhen autorë, Blogimi është një platformë që mund të përdorni për të ndërtuar autoritetin. Ndërsa blogoni për kamare që keni më shumë njohuri, njerëzit do të fillojnë të ju njohin si një autoritet në atë kamare. Kjo njohje do të çojë në intervista, podcast, dhe në fund të fundit ftesa për të folur dhe kontrata për të botuar një libër.

Për t’u renditur në makinat e kërkimit

Siç u përmend më herët, blogu juaj i jep Google përmbajtje të re për të indeksuar rregullisht. Ju mund të përdorni çdo pjesë të përmbajtjes për të renditet për fjalë kyçe specifike që do të tërheqë audiencën tuaj të synuar në faqen tuaj të internetit. Për bizneset, një kombinim i faqeve statike të internetit dhe postimeve në blog u lejon atyre të synojnë fjalë kyçe komerciale (ato që tërheqin klientët), si dhe fjalë kyçe jo-komerciale (ato që tërheqin kërkuesit e informacionit). Të dy audienca – klientët dhe kërkuesit e informacionit – mund të çojnë në biznes të ri.

Për të patur përmbajtje për tu shpërndarë

Audienca e mediave sociale ka më shumë prirje për postimet në blog sesa ato janë reklama ose faqe shitje, dhe gjithashtu, ka më shumë të ngjarë të ndajnë postimet në blog me lidhjet e tyre sesa reklamat ose faqet e shitjeve. Duke krijuar përmbajtje në blog, ju i jepni vetes më shumë për të ndarë në profilet e mediave tuaja sociale, dhe ju jepni vizitorëve tuaj diçka për të ndarë kur vizitojnë faqen tuaj të internetit. Ndarja sociale e përmbajtjes tuaj do të rrisë ekspozimin ndaj audiencës tuaj të synuar dhe do të çojë në më shumë trafik në hyrje.

Postimet në blog gjithashtu ju japin një mënyrë jo shitje për të promovuar biznesin tuaj. Nëse dikush do të kërkonte të bënte diçka në një rrjet social, lehtë mund të përgjigjesh me një postim në blog. Në kundërshtim me përgjigjen me një faqe shitje për produktet ose shërbimet tuaja, përgjigjja me një postim në blog do të shihet si e dobishme dhe natyrisht do ta çojë personin drejt produkteve dhe shërbimeve tuaja, veçanërisht nëse përfshini një thirrje të mirë për veprim në fund të secilit të postimeve tuaja.

Këtu është se si Blogging mund të përfitojë jetën tuaj

përfitimet e Blogging

Siç mund ta dini tashmë, Blogging ka ndihmuar shumë njerëz dhe kompani gjatë 10-15 viteve të fundit. Shtë e vërtetë se mbi dy dekada më parë, bloget vështirë se ekzistonin. Sot, ka miliona bloge në internet në të gjithë botën!

Por, ne ende shqetësohemi duke u përpjekur të bindim njerëzit në lidhje me përfitimet e Blogging. Edhe nëse fitimi i parave në internet nuk është një qëllim parësor, blog mund të ndihmojë në shumë mënyra të tjera. Le të shohim të gjitha shpërblimet që marrin blogerët.

1. Ju mund të menaxhoni identitetin tuaj në internet dhe të krijoni besim

Të dy njerëzit dhe bizneset kanë informacionin e tyre të postuar në internet. Happensfarë ndodh atëherë kur dikush kërkon emrin tuaj? Një nga avantazhet e blogeve është se ju lejon të ndërtoni dhe kontrolloni identitetin tuaj në internet.

Përveç profileve të rrjeteve sociale, njerëzit që janë duke kërkuar emrin tuaj mund të gjejnë blogun tuaj ose faqen tuaj të autorëve në bloge të tjera. Këto informacione do t’i ndihmojnë njerëzit të njihen më mirë duke lexuar punën tuaj.

2. Do të mësoni gjëra të reja

Ju jo vetëm që i mësoni të tjerët kur bëni blog. Ju mësoni gjithashtu. Në fillim, do të mësoni më shumë rreth kamareve tuaj sepse duhet eduko veten për të mësuar të tjerët. Do të mësoni gjithashtu shumë rreth fushave të tjera, të tilla si marketing në internet, pavarësisht se çfarë shkruani.

Pavarësisht nëse ju pëlqen apo jo, ka një sasi të njohurive të marketingut që do t’ju duhet për të rritur trafikun në blogun tuaj. Njohuritë tuaja në lidhje me marketingun me email, marketingun e motorëve të kërkimit dhe marketingun e mediave sociale do të vazhdojnë të rriten.

3. Do të përmirësoni aftësitë tuaja për të shkruar

Sa më shumë të bësh diçka, aq më mirë do të bëhesh me atë aftësi. Shkrimi nuk bën përjashtim. Edhe nëse nuk vendosni të studioni shkrimin, shkrimi juaj do të përmirësohet sa më shumë që ta bëni. Ju madje mund të investoni në mjetet gramatikore, si p.sh. Grammarly, për t’ju ndihmuar me bazat e shkrimit, pikësimin, drejtshkrimin, strukturën e fjalive dhe stilin gjatë kohës që shkruani.

Edhe ata prej jush që nuk përqendrohen në përmbajtjen e shkruar, siç janë podcast-et dhe blogerët me video, do të përmirësojnë aftësitë e të shkruarit përmes blogimit. Si? Do të duhet të shkruani përshkrime për podcast-et dhe videot tuaja. Dhe do të duhet të bashkëveproni me pajtimtarët tuaj të blogut në komentet për podcast dhe videot që publikoni.

4. Mund të bëhesh i aftë në një gjuhë të re

Duke folur për të mësuar dhe për të përmirësuar aftësitë tuaja, nëse dëshironi të mësoni një gjuhë të dytë, Blogimi është rruga për të vazhduar. Ata prej jush që bëni blog-un në një gjuhë jo amtare do të bëhen më të aftë në atë gjuhë.

Ju do të merrni një shans për të bashkëvepruar me të tjerët që flasin gjuhën e re përmes komenteve dhe angazhimit të mediave sociale. Jo vetëm që do të shkruani më mirë në atë gjuhë, por mund të filloni të flisni më mirë kur të ftohen të marrin pjesë në intervista audio ose video.

5. Ju mund të merrni njohuri teknike

Pavarësisht nëse e synon apo jo, do të mësosh një fjalor të ri. Si dhe, sistemet, mjetet dhe metodat që lidhen me teknologjinë ndërsa kalojnë procesin e krijimit dhe rritjes së një blogu.

Kjo nuk ka pse të jetë gjuhë programimi ose ekspertizë profesionale në krijimin e faqes në internet. Këto ditë ka shumë mjete dhe procese gjysëm të automatizuara në dispozicion në internet për të reja për njerëzit e internetit. Dhe mund të mësoni se si t’i përdorni ato duke lexuar informacione në internet ose duke shikuar mësime video.

6. Do të lidheni me njerëz të rinj

Një nga përfitimet më të mëdha të Blogging është lidhja me të tjerët. Ju nuk rritni vetëm disa ndjekës në rrjetet sociale ose listat e postave elektronike. Ju ndërtoni marrëdhënie të mirëfillta. Ju bëni miqësi me njerëz që nuk do të kishit takuar ndryshe.

Diqka që surprizon shumë njerëz është se ata zhvillojnë një bazë tifozësh përmes blogeve. Nëse merrni pjesë në ngjarje në industrinë tuaj, do të njiheni nga njerëz që nuk keni takuar kurrë. Ata do t’ju falënderojnë për gjithë punën e shkëlqyeshme që keni bërë. Kryesisht njerëzit që takoni në fillim të udhëtimit tuaj për bloge. Ata do të jenë tifozët tuaj më besnikë nëse vazhdoni të kultivoni lidhjen tuaj me ta.

7. Do të shpalleni një ekspert

Ekspertët e vërtetë kurrë nuk kanë nevojë ta quajnë veten ekspertë. Të tjerët do ta bëjnë atë për ju. Ndërsa bëheni të njohur në nofkën tuaj, do të ftoheni të merrni pjesë në intervista dhe postime në blog që përpilojnë këshilla ose këshilla të ekspertëve. E fundit do t’ju vendos në shoqërinë e ekspertëve të tjerë në kamare dhe do t’ju ndihmojë të bëheni më shpesh të etiketuar si ekspert.

Një nga çelësat për të fituar njohjen e ekspertëve është gjithmonë të jesh i dobishëm. Ndërsa nuk doni të filloni të ofroni shërbime këshillimi falas, ju dëshironi të ndihmoni sa më shumë njerëz në mënyra të vogla. Duke iu përgjigjur një pyetjeje këtu dhe do të bëjë që më shumë njerëz t’ju respektojnë.

8. Do të ftoheni të flisni

Hapi tjetër pas njohjes si një ekspert në ngrohtë tuaj është duke u ftuar të flasë në ngjarjet e industrisë përkatëse. Mund të fillojë me ftesa për t’u ulur në një panel të ftuar, ose mund të jetë kërkesa e drejtpërdrejtë për të mbajtur seancën tuaj.

Të folurit mund të ju ndihmojë të vazhdoni të rritni reputacionin tuaj si ekspert në vend tuaj. Ju fitoni besueshmëri të menjëhershme kur mund të thoni se keni folur në ngjarje popullore. Për ata që kërkojnë më shumë mënyra për të fituar para, ju mund të filloni të paguani për angazhimet e të folurit.

9. Mund të bëhesh autor

Blog-u juaj është portofoli juaj. Blogerët që kanë njohuri interesante, aftësi të jashtëzakonshme për të shkruar, dhe audiencë të madhe kanë një avantazh nëse duan të bëhen autorë të botuar. Shumë blogerë më të mirë të njohur nga kompanitë botuese dhe shpesh ofrojnë marrëveshje librash. Të tjerët kanë qenë në gjendje të dërgojnë pjesë në kompanitë botuese për të siguruar marrëveshje për librat që duan të shkruajnë.

Nëse doni të vini re nga një botues, së pari bëni disa studime mbi botuesit që ka shumë të ngjarë të kenë interes për një libër brenda kamareve tuaja. Shikoni blogerët e tjerë që kanë shkruar libra në kamare tuaj dhe shihni kush i ka botuar ato. Pastaj filloni të bashkëveproni me kompaninë botuese në mediat sociale për të marrë radarin e tyre.

10. Do të merrni oferta pune

Blogging në një vend të lidhur me biznesin mund t’ju ndihmojë të tokës një punë. Bizneset që njohin përfitimet e marketingut të përmbajtjes gjithmonë në kërkim të punonjësve që mund të krijojnë përmbajtje bindëse. Ndërsa rrjetëzoni me të tjerët në kamare, ju ka të ngjarë të futeni në njerëz që janë rekrutuar për punë të hapura.

Nëse jeni në treg për një vend pune, profesionalizmi është çelësi. Blog-u dhe profilet e tij shoqërore publike duhet të jenë të lira nga gjithçka që mund të të tregojë negativisht. Kjo përfshin ato fotografi të palës së dehur ose qiratë në lidhje me punëdhënësin tuaj aktual.

11. Ju mund të filloni një biznes të ri

Në disa situata, një blog mund të fillojë si hobi vetëm për tu pjekur në një biznes me kohë të plotë dhe me pagë të mirë. Për shembull, Pat Flynn krijoi Akademia e Provimeve të Gjelbërta blog për të shkëmbyer mendimin dhe mendimet e tij për arkitekturën. Pasi u pushua nga puna e tij, ai vendosi ta merrte seriozisht blogjen. Si e ndryshoi kjo jetën e tij?
Blog-u i tij u shndërrua në një biznes të vërtetë, dhe ai mund të sigurojë jetesën nga ai. Historia e Flynn është një ndër shumë njerëz që kanë filluar biznese të suksesshme përmes Blogimit.

12. Mund të shesni më shumë produkte

Po drejtoni faqen tuaj të biznesit? Blogimi do t’ju ndihmojë të shesni më shumë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të krijoni përmbajtje që i bën lexuesit të interesohen për produktet dhe shërbimet tuaja. Promovoni përmbajtjen tuaj për klientët tuaj ideal, dhe do të zbuloni se filloni të kapni çon dhe mbyllni më shumë shitje.

Shitja e më shumë vlen për produktet dhe shërbimet që ju ofroni, si dhe disa oferta të bashkëpunëtorëve. Për shitjet e produkteve të anëtarëve, zbatohet i njëjti rregull. Shkruani postime në blog që i shtyjnë lexuesit të përfshihen me artikujt që bizneset e tjera mund të ofrojnë. Dhe ju mund të merrni një komision prej tyre.

13. Ju mund të merrni reagime të menjëhershme

Nuk ka rëndësi nëse drejtoni një blog ose blog personal për kompaninë në të cilën punoni, bloget do t’ju ndihmojnë të merrni reagime nga fansat dhe klientët. Mund të jetë negativ ose pozitiv, por është e rëndësishme të dini se çfarë mendojnë njerëzit për përmbajtjen që nxirrni.

Si një bloger, ju duhet të lexoni komente në të njëjtën ditë kur postoni përmbajtjen. Kjo ju ndihmon të merrni reagime pothuajse të menjëhershme dhe të merrni një ide se si po performon përmbajtja juaj.

14. Do të krijoni më shumë blog ose do të shkruani në bloge të tjera

Shumica e blogerëve nuk ndalen në një blog. Disa blogerë të cilët fillojnë me bloqe specifike të ngrohta, përfshihen në krijimin e blogeve në lidhje me vetë procesin e Blogimit. Të tjerët merren me fitimin e parave në internet kur bloget e tyre të ngrohta bëhen të suksesshme. Ose, blogerët që fillojnë me bloge shumë të përgjithësuar mund të përfshihen në bloge specifike të ngrohta.

Nëse doni të filloni një blog të ri, do të keni një kuptim më të mirë se si ta bëni një sukses blogun tuaj të ri. Me të gjitha provat dhe gabimet që kaluat me blogun tuaj të parë. Kjo njohuri do t’ju ndihmojë të bëni blogun tuaj të ri të suksesshëm në një periudhë më të shkurtër. Dhe t’ju ndihmojë të provoni të gjitha përfitimet e mësipërme përsëri ose në një thellësi më të madhe.

15. Blogimi mund t’ju japë liri

Blogimi ju jep të drejtën për të punuar nga çdo vend dhe në çdo kohë të caktuar. Për më tepër, ju gjithashtu merrni një shans për të bërë gjëra që doni të bëni! Kaloni më shumë kohë me familjen tuaj, bëni aktivitete sportive dhe merrni pjesë në programet e zhvillimit të komunitetit.

Nëse e doni udhëtimin, bloget gjithashtu ju ndihmojnë të shkoni dhe të shihni bukuritë e botës. Ju mund t’i bëni të gjitha këto ndërsa akoma shijoni një jetë modeste nga bloget!

A jeni gati për të filluar blogun tuaj?

Krijimi i një blogu personal mund të bëhet kaq shpejt. Së pari duhet të zgjidhni një emër për blogun tuaj. Sshtë një nga hapat më të rëndësishëm kur filloni një blog të ri.

Mjet i rekomanduar:

Pas zgjedhjes së emrit tuaj të domain, ju duhet të vendosni për një platformë të Blogging dhe një ofrues të një web hosting. Për të gjithë blogerët e rinj, ne ju rekomandojmë vetë-pritur WordPress.org dhe Bluehost, një kompani që ka mbi 2 milion faqe interneti në të gjithë botën. Ju do të merrni një emër domain falas kur regjistroheni me ta dhe nëse nuk ju pëlqejnë shërbimet e tyre, ata ofrojnë një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

përfundim

A doni të ndani pasionin tuaj, të edukoni të tjerët, të fitoni ekspozimin, të krijoni autoritet, të renditeni në kërkim ose të keni përmbajtje për të ndarë? Nëse po, ju mund të jeni gati për të nisur blogun tuaj të ri. Por mbani mend një gjë, vizioni juaj duhet të jetë afatgjatë. Farëdo që të bësh sot, do të ndikojë në praninë tënde në internet në të ardhmen. Dhe siç mund ta shihni, ka përfitime të ndryshme të blogezimit që shkojnë përtej fitimit të parave.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map