Penjana Nama Blog Terbaik – Cari Domain Yang Sempurna

Belajar-Blogging_Blog-nama-penjana-instg


Semasa memulakan blog, salah satu perkara yang mesti anda putuskan adalah nama blog (domain) anda. Apabila anda memilih nama blog anda, nama itu akan kekal selamanya, dan nama inilah yang akan mewakili anda dalam talian. Penting agar nama anda menarik dan senang diingat.

Nama domain yang baik akan meningkatkan peluang orang mengingatnya. Kadar klik anda boleh menjadi lebih tinggi jika orang mengenali blog anda dalam hasil carian mereka. Sebaiknya URL dan nama blog sesuai, kerana bakal pembaca anda akan mendapat pekerjaan yang lebih mudah untuk mencari blog anda.

Tetapi, memandangkan terdapat banyak blog pada masa ini, kemungkinan URL yang anda inginkan sudah diambil. Dalam situasi seperti ini, anda perlu melakukan penggalian untuk mendapatkan domain yang berkaitan dengan topik blog anda.

Alat yang disyorkan:

Tetapi, datang dengan nama domain asal bukanlah tugas yang mudah. Inilah sebabnya mengapa kami memutuskan untuk berkongsi penjana nama blog ini yang dapat membantu anda mencapainya.

Payudara Nama

laman utama bustaname

Bust a Name adalah laman web yang menawarkan pelbagai alat penyaringan yang akan membantu anda mencari nama domain yang sesuai untuk keperluan blog anda. Perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah menapis kata kunci yang anda cari. Setelah anda melakukannya, periksa pilihan “berakhir” dan “bermula” dan lihat bagaimana kata kunci anda sesuai dengannya.

Anda boleh menyempitkan carian anda dengan menetapkan bilangan watak yang anda inginkan. Bust a Name membolehkan anda mencari domain mengikut peluasannya termasuk .org, .net, atau .com. Sambil mencari nama domain yang sempurna, anda dapat melihat cadangan serupa di bahagian bawah halaman.

Adakah anda tidak tahu dan tidak tahu mahu bermula dari mana? Jangan risau. Bust a Name memberikan pilihan domain rawak yang boleh anda gunakan untuk sumbang saran dan mendapatkan beberapa idea atau memilih domain rawak yang sesuai dengan keperluan anda.

Panabee

laman utama panabee

Tidak seperti penjana domain lain, Panabee tidak hanya menawarkan pelbagai pilihan fonetik frasa domain pilihan anda. Ia juga melalui dua rangkaian sosial terbesar, Twitter dan Facebook, dan seluruh web, untuk mencari frasa atau nama serupa yang digunakan oleh orang lain.

Panabee juga mempunyai fungsi terjemahan dan membolehkan anda mencari frasa yang berkaitan di Wikipedia. Sekiranya nama domain tersedia, anda mempunyai pilihan untuk membelinya melalui syarikat pendaftar rakan kongsi mereka, GoDaddy.

Domain Pilihan

laman utama pickydomains

Sekiranya anda ingin mempunyai seluruh komuniti blogger menggunakan nama anda, maka Pickydomains adalah perkara yang tepat untuk anda. Yang mesti anda buat ialah mendaftar, menerangkan semua butiran tugas: niche, audiens, pasaran, tujuan, dan jenis nama yang anda sukai.

Sebaik sahaja anda melakukannya, orang-orang di Pickydomains akan berkongsi semua maklumat itu dengan komuniti pengguna yang ramai. Terdapat banyak pemasar di sana, dan mereka akan mula menyusun idea pelbagai domain yang mungkin anda anggap berharga.

Anda akan mendapat cadangan daripada orang yang berpengalaman, dan yang harus anda lakukan adalah memilih yang paling anda gemari. Sekiranya anda ingin mendapatkan nama domain yang disyorkan, anda perlu membayar yuran $ 50. Separuh daripadanya akan diserahkan kepada orang yang membuatnya sementara separuh lagi akan pergi ke PickyDomains.

Lubang Domain

laman web domainhole

Domain Hole adalah penjana nama domain serba lengkap yang dapat melayani pelbagai tujuan. Di samping itu, ia mempunyai lapan pendekatan berbeza yang boleh anda lakukan untuk mencari tajuk blog yang paling anda sukai. Berikut adalah lapan alat yang boleh anda gunakan dengan Domain Hole:

 • Pencarian domain luput: melalui pangkalan data luas nama domain yang telah tamat tempoh dan anda dapat melihat apakah anda dapat memanfaatkan mana-mana untuk mendapatkan hasil yang lebih baik.
 • Nama pemintal: masukkan kata kunci anda dan gabungkan dengan pelbagai kata lain untuk mencari cadangan nama domain yang menarik.
 • Pemeriksaan ketersediaan segera: tidak mempunyai banyak pilihan, berbanding dengan alat lain, untuk mencari domain yang tidak didaftarkan.
 • Pemeriksaan lengkap: cari TLD domain yang ada.
 • Penjana nama: jika anda tidak mempunyai idea untuk nama blog, gunakan alat ini untuk mencari nama domain yang boleh dijenamakan dan tidak dapat dilupakan.
 • Makluman domain: melanggan alat ini dan anda akan dapat menonton beberapa nama domain dan diberitahu apabila tersedia.
 • Pemeriksaan domain pukal: berfungsi seperti alat lain, tetapi jika anda memasukkan lebih banyak pilihan kata kunci atau nama domain, ia akan menyemaknya semula dan memberi anda hasil yang lebih baik.
 • Brainstormer: nama alat ini mengatakan semuanya; ia membantu anda menghasilkan idea nama domain blog baru.

Nama Mesh

laman web namemesh

Name Mesh adalah penjana nama blog yang sempurna jika anda mempunyai beberapa kata kunci. Masukkan dua atau tiga kata kunci ke dalam kotak carian dan buat senarai anda sendiri. Name Mesh mempunyai pendekatan yang berbeza untuk memberikan hasil. Mereka akan dikategorikan berdasarkan faktor-faktor seperti SEO, nama serupa, nama baru, nama umum, dan nama pendek.

Name Mesh bergantung pada antonim dan sinonim untuk membolehkan anda menghasilkan domain yang unik semasa menggunakan sekitar 20 penjana lain. Apabila anda mencari kata kunci, kata kunci itu menyaring hasil berdasarkan panjang, domain tidak berdaftar, atau berdasarkan peluasan domainnya. Seperti penjana nama domain lain, Name Mesh akan memberi anda cadangan carian kata kunci untuk meneroka lebih banyak pilihan jika diperlukan.

Domainr

laman web domainr

Domainr mungkin tidak memiliki banyak alat, fitur, atau penapis untuk pencarian nama domain anda, tetapi alat ini berfungsi dengan sempurna. Domainr dapat melalui seluruh ruang nama domain antara .org, .net. dan .com. Ini dapat membantu anda mengetahui nama domain baru yang berpotensi besar.

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, sukar untuk mencari nama blog yang baik dan boleh dijenamakan hari ini yang diakhiri dengan pelanjutan .com tradisional. Alat ini mempunyai kekuatan untuk mencari melalui TLD yang berbeza yang menjadikan beberapa blog khusus yang paling berjaya menonjol dan menjadi terkenal. Ia bergantung pada dua pangkalan data luaran dan memiliki kekuatan untuk melacak carian sekitar 2000 TLD. Anda boleh mendaftarkan domain dengan lebih dari 200 syarikat pendaftar bertauliah.

Sekiranya anda ingin mendapat skor besar dan membuat strategi sebenar mengenai nama anda, Domainr adalah alat yang anda perlukan.

Carian Domain Lean

laman utama leandomainsearch

Apabila anda memasuki Lean Domain Search, anda perlu memasukkan satu kata kunci, dan mencari domain. Penjana ini menawarkan banyak hasil, dan kadang-kadang terdapat lebih dari seribu cadangan untuk idea nama domain. Hasil yang anda perolehi adalah semua ekstensi .com, dan semuanya tersedia.

Selain itu, alat ini juga membolehkan anda menyaring hasil mengikut populariti, panjang dan mengikut abjad. Anda boleh menyimpan nama domain yang anda suka dan memeriksanya kemudian. Anda juga dapat melacak sejarah carian anda, berkongsi hasil jika anda bekerja dengan seseorang, dan memeriksa idea anda, kemudian, untuk melihat apakah mereka masih tersedia.

Sebilangan besar orang yang menggunakan Lean Domain Search kekurangan idea baru, dan mereka bergantung pada alat ini untuk mendapatkan nama domain yang lengkap. Ini adalah pilihan yang popular, berfungsi dengan baik, dan itulah sebabnya ia ada dalam senarai kami.

Penjana Nama Softwarefindr

tangkapan skrin perisianfindr

Penjana nama Softwarefindr adalah alat yang bagus yang membolehkan anda mencari dengan cepat melalui ribuan kombinasi nama domain yang berbeza dalam beberapa saat. Ini membolehkan anda mengurangkan masa yang dihabiskan dengan memberikan nama yang hebat dan lebih banyak masa untuk melaksanakan idea anda.

Tidak seperti penjana lain, alat Sofwarefindr melakukan semua tugas berat di belakang tabir dengan menambahkan lebih dari seratus awalan dan akhiran yang berbeza pada kata kunci anda yang diatur oleh yang paling popular dan panjang terpendek.

Sebilangan besar orang yang menggunakan penjana nama domain ini adalah mereka yang ingin mengambil tindakan tegas dan tidak mahu menyusun ribuan hasil. Sebaliknya, mereka lebih suka melihat gabungan 20 teratas yang tersedia untuk mempercepat proses membuat keputusan.

Wordoid

laman web wordoid

Sekiranya anda bergelut untuk mencari nama unik untuk blog anda yang akan menonjol dari orang ramai, maka Wordoid adalah perkara yang anda cari. Bagaimana Wordoid berfungsi? Ini memberi anda banyak pilihan nama yang berbeza yang akan membantu orang mencari URL anda.

Wordoid menawarkan banyak bahasa termasuk bahasa Inggeris, Itali, Perancis, dan Sepanyol. Ciri tidak biasa yang kedua adalah anda boleh memilih apakah anda ingin mendasarkan hasil anda pada beberapa huruf pada awal, tengah, atau akhir.

Ciri ketiga yang menarik banyak orang ke Wordoid adalah hakikat bahawa anda boleh memilih jika anda mahu kata-kata yang anda cadangkan benar-benar semula jadi. Ini menjadikan keseluruhan proses lebih mudah, dan cukup mudah, anda mesti setuju.

Semua perkataan yang dibuat oleh Wordoid unik dan direka bentuk untuk menjadi jenama, yang bererti ia kelihatan dan hebat. Kata-kata yang dihasilkan panjangnya sepuluh huruf, maksimum, dan anda bahkan boleh menggabungkan dua bahasa yang berbeza untuk mendapatkan kombinasi yang tidak biasa.

Kemustahilan

laman utama kemustahilan

Penjana nama domain dengan pendekatan yang berbeza. Perkara pertama yang harus anda lakukan adalah sumbang saran kata kunci anda sendiri dan kemudian tambahkan kata kerja, kata sifat, dan kata nama pada awalnya. Kemustahilan memberi anda pilihan untuk menambahkan perkataan 4, 5 atau 6 huruf, atau anda boleh mencampurkan apa sahaja yang anda mahukan dengan kata kunci tersebut.

Ini adalah alat yang bagus untuk sumbang saran nama yang tersedia sambil bersenang-senang sepanjang proses. Kemustahilan juga menghubungkan ke Namecheap atau GoDaddy untuk nama yang tersedia, dan anda boleh terus membeli nama anda apabila anda telah membuat keputusan. Kemustahilan bergantung pada beberapa pelayan untuk memberikan hasil terbaik.

Roda Domain

laman web domainwheel

Domain Wheel mungkin mempunyai penampilan yang sederhana dan bersih, tetapi berdasarkan teknik gabungan yang kompleks. Ini adalah salah satu alat yang baru dilancarkan yang dikemas kini setiap hari. Seperti di kebanyakan penjana nama domain, anda akan dapat memberikan input sendiri dan memasukkan kata kunci (tanpa had), tetapi anda juga akan mendapat beberapa cadangan untuk memulakan anda.

Setelah menekan butang “Cari Domain”, hasilnya akan muncul dalam tiga kategori. Fist one akan menjadikan peluasan domain yang paling popular seperti .com, .blog, .net, .org dengan fokus pada yang tersedia, ditandai dengan warna hijau. Seterusnya, anda akan mendapat hasil Roda Domain asli dengan cadangan yang ‘dipilih sendiri’ untuk anda.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan senarai domain yang dihasilkan, anda akan menerima senarai kata ketiga yang diilhamkan oleh kata kunci awal yang anda pilih. Ini didasarkan pada pelbagai tindakan pencampuran dan pemintalan (tambah / tambah, huruf kecil, ejaan ke belakang, suku kata campuran, huruf ganda, dll).

Senang melihat alat baru menaikkan bar dan membuat domain hebat untuk laman web baru yang menyertai web.

Bersedia untuk memulakan blog yang dihoskan sendiri?

Sekiranya anda baru bermula, kami mengesyorkan anda menggunakan WordPress. Anda akan dapat memasang tema, plugin, dan perkhidmatan yang anda inginkan, menjalankan iklan dan mengewangkan blog dengan cara yang anda mahukan. Tidak ada batasan untuk blog WordPress yang dihoskan sendiri.

Untuk memulakan blog pertama anda, kami selalu mengesyorkan Bluehost. Dengan Bluehost, bahkan pilihan dengan harga terendah memberikan anda Nama Domain Percuma, Sijil SSL untuk menjadikan blog anda selamat, dan sokongan 24/7.

Bluehost akan membolehkan anda mendaftarkan nama domain baru secara PERCUMA. Terdapat 14 domain peringkat teratas yang boleh anda pilih termasuk .com, .net dan .org untuk beberapa nama. Perkara yang menarik bagi mereka adalah, jika nama domain yang anda mahukan sudah digunakan, Bluehost akan membiarkan anda memilihnya kemudian. Ini akan memberi anda masa untuk melakukan kajian dan pemikiran.

Domain Percuma Nanti

Kesimpulannya

Dengan pilihan di atas, anda akan mempunyai banyak pilihan dan mencari alat yang paling sesuai dengan anda. Terokai penjana nama domain ini, dan kami menjamin bahawa anda akan dapat memberikan nama terbaik yang sesuai dengan keperluan anda. Luangkan masa anda dan jangan membuat keputusan cepat; ingat, anda mesti hidup dengannya sebentar, dan banyak perkara bergantung padanya. Nasib baik dan jangan ragu untuk berkongsi pengalaman anda dengan alat ini atau sebutkan beberapa penjana lain yang kami ketinggalan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map