Ο πλήρης οδηγός μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Μάθετε-Blogging-2_ Ο πλήρης οδηγός μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου-16


Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι μια εξελιγμένη προσέγγιση την οποία οι επιχειρήσεις πρέπει να λάβουν υπόψη για να επιτύχουν στο διαδίκτυο. Λόγω της ανάπτυξης διαφορετικών τεχνολογιών, οι πελάτες έχουν στρέψει την προσοχή τους σε άλλες συσκευές και σε άλλες μορφές επικοινωνίας. Αναγκάζει τις επιχειρήσεις να βασίζονται στο μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, στη δημιουργία περιεχομένου, στις καμπάνιες της ΔΕΗ και στο μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοτικότητά του και γιατί εξακολουθεί να είναι ένα ισχυρό κανάλι διαφήμισης των επιχειρήσεων. Πρόκειται να μάθετε για τη δημιουργία καμπανιών μάρκετινγκ μέσω email, ποιους τύπους υπάρχουν και ποιες είναι οι κρίσιμες συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε σε ολόκληρη τη διαδικασία. Επομένως, ας ξεκινήσουμε με μια εξήγηση του μάρκετινγκ μέσω email.

Contents

Τι είναι το μάρκετινγκ μέσω email?

Το μάρκετινγκ μέσω email περιλαμβάνει την επικοινωνία με πελάτες ή συνδρομητές που έχουν αποφασίσει να μοιραστούν τη διεύθυνση email τους μαζί σας.

Αφού αποκτήσετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την άδειά τους, δικαιούστε να τους στείλετε διαφορετικούς τύπους μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Η όλη διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς, με στόχο την προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων συνδρομητών email.

Κύκλος μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις μάρκετινγκ, επειδή ένα άτομο που αποφασίζει να μοιραστεί τις πληροφορίες του μαζί σας δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το ιστολόγιο ή την επιχείρησή σας και τι προσφέρει. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι σαφές ότι το άτομο είναι επίσης πρόθυμο να αγοράσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, εξηγώντας γιατί το μάρκετινγκ μέσω email έχει υψηλά ποσοστά μετατροπής.

Το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένα συναρπαστική διαφημιστική στρατηγική. Πολλές επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν, και έτσι θα πρέπει, ανεξάρτητα από το ποια είναι η θέση σας.

Γιατί χρειάζεστε μάρκετινγκ μέσω email?

Εάν αναρωτιέστε γιατί μάρκετινγκ μέσω email είναι απαραίτητο για το blog ή την επιχείρησή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε αμέσως:

 • Είναι μακροπρόθεσμο στρατηγική ανάπτυξης, Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης που θεωρείται σοβαρή και επιρροή μάρκα δεν είναι εύκολη υπόθεση.
 • Εάν θέλετε να επιτύχετε αυτόν τον στόχο χωρίς σημαντική οικονομική επένδυση, θα χρειαστεί χρόνος και θα απαιτηθεί τεράστια υπομονή και αφοσίωση.
 • Εάν ψάχνετε έναν τρόπο να δημιουργήσετε μια ομάδα πιστών πελατών χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, η δημιουργία μιας μεγάλης λίστας email είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε. Θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε την επιχείρησή σας αργά, με μια λίστα email που είναι γεμάτη από άτομα που θέλουν να σας υποστηρίξουν.
 • Επίσης, αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε τον αριθμό των επιστρεφόμενων επισκεπτών. Δημιουργία κοινότητας των υποστηρικτικών και επιστρεφόμενων πελατών έχει μεγάλη σημασία και μια μεγάλη λίστα email που ακολουθείται από μια μεγάλη στρατηγική μάρκετινγκ μπορεί να το μετατρέψει σε πραγματικότητα.

Μάρκετινγκ μέσω email είναι ένα από τα υψηλότερα κανάλια μάρκετινγκ μετατροπής.

Ο λόγος για αυτό έγκειται στο γεγονός ότι το άτομο που έχει εγγραφεί στη λίστα αλληλογραφίας σας ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο, την υπηρεσία ή το προϊόν σας. Επιπλέον, η επικοινωνία μέσω email θεωρείται ιδιωτική, πράγμα που σημαίνει ότι ένα άτομο διατηρεί κάποιο επίπεδο εμπιστοσύνης προς την επιχείρησή σας.

Κατά μέσο όρο, κάθε άτομο έχει 1,7 διευθύνσεις email. Αυτό ισοδυναμεί με δισεκατομμύρια διευθύνσεις email παγκοσμίως. Μέχρι το τέλος του 2018, θα υπάρξει πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια χρήστες email. Επιπλέον, τα άτομα είναι πλέον πιο εύκολα προσβάσιμα μέσω των λογαριασμών email τους, καθώς η πλειοψηφία τους συνδέεται με τις κινητές συσκευές τους.

Όταν εξετάζετε όλα αυτά τα σημεία, είναι προφανές πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η σωστή προσέγγιση μάρκετινγκ μέσω email. Ας ανακαλύψουμε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να αυξήσετε τον αριθμό των συνδρομητών στη λίστα email σας.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Ο απόλυτος οδηγός για την ανάπτυξη του προγράμματος μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Η συνιστώμενη υπηρεσία μάρκετινγκ email

Σταθερή επαφή

Σταθερή επαφή

Το πρόγραμμα επεξεργασίας της Constant Contact διευκολύνει την προσαρμογή του προτύπου email της επιλογής σας ώστε να μοιάζει με την επιχείρηση που γνωρίζουν οι πελάτες σας.

Μάθε περισσότερα

Ποιοι είναι οι στόχοι σου?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ο σκοπός της καμπάνιας μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σχετίζεται στενά με τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας, κάτι για το οποίο θα συζητήσουμε στην επόμενη ενότητα.

Με μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email, μπορείτε να επαναφέρετε τα άτομα στον ιστότοπό σας για να μοιραστείτε περιεχόμενο ή να πουλήσετε περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες ή να κάνετε μια ανακοίνωση πρόσκλησης που κάνει η επιχείρησή σας..

Σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, θα αρχίσετε να εργάζεστε σε μια συγκεκριμένη καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ας δούμε σε βάθος για κάθε έναν από αυτούς τους τύπους στρατηγικών email.

Αποφασίστε ποια είναι η στρατηγική της καμπάνιας σας

Ανάλογα με τους στόχους σας, αυτοί είναι οι τύποι email που μπορείτε να δημιουργήσετε:

Ενημερωτικό δελτίο

Αυτό είναι ένα είδος email που σχετίζεται με τις ειδήσεις στον ιστότοπό σας. Αυτή η προσέγγιση επιλέγεται συνήθως από ιστότοπους που βασίζονται κυρίως σε κέρδη από έσοδα από διαφημίσεις. Εάν ανήκετε σε αυτήν την ομάδα, ένα ενημερωτικό δελτίο είναι μια καλή στρατηγική που θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε σταθερή αύξηση της επισκεψιμότητας στο ιστολόγιο ή στον ιστότοπό σας.

Ενημερωτικό δελτίο

Μια προσφορά

Οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να κάνουν προσφορές μέσω email, συνήθως ανήκουν στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Το όφελος για όσους βρίσκονται στη λίστα αλληλογραφίας είναι συγκεκριμένες προσφορές που μπορούν να λάβουν από την εταιρεία σας. Αυτό το είδος προσέγγισης παρέχει αξία και για τα δύο μέρη. Η επιχείρηση μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των πωληθέντων αντικειμένων, ενώ ο πελάτης βρίσκεται σε ειδική θέση ως αποτέλεσμα της εγγραφής στην επιχείρησή σας.

μια προσφορά

Αύξηση της ευαισθητοποίησης

Αυτή είναι συνήθως μια πρόσκληση που αποστέλλεται σε ολόκληρη τη λίστα αλληλογραφίας. Εάν η εταιρεία σας πραγματοποιεί κάποια εκδήλωση, όπως μια φυσική αποκάλυψη ενός προϊόντος ή ένα διαδικτυακό σεμινάριο, αυτό είναι το σημείο εκκίνησης που θα αυξήσει σημαντικά την ευαισθητοποίηση. Πρόκειται για ένα μείγμα ενός ενημερωτικού δελτίου και προσφέρει email, καθώς οι άνθρωποι καλούνται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση που είτε μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο, είτε να κάνουν μια αγορά επίσης.

Αύξηση της ευαισθητοποίησης

Ανακοίνωση

Αυτή η προσέγγιση είναι τέλεια ως στρατηγική διατήρησης πελατών. Εάν πουλάτε μια υπηρεσία στους συνδρομητές σας, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τους ενημερώσετε για τις νέες δυνατότητες ενός προϊόντος που έχουν λάβει. Παρόλο που οι showrunners χρησιμοποιούν κυρίως αυτόν τον τύπο email, μπορεί να βρει μια θέση σε επιχειρήσεις που προσφέρουν εργαλεία λογισμικού στους πελάτες τους.

Ανακοίνωση

Για παράδειγμα, μπορείτε να βελτιώσετε την έναρξη ενός νέου εργαλείου λογισμικού στη σουίτα σας, ανακοινώνοντάς το μόνο μέσω της λίστας email.

Ενεργοποιήστε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Αυτή είναι μια εξαιρετική προσέγγιση για όσους αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το καλάθι αγορών σας. Δημιουργήστε ένα σύστημα που θα τους υπενθυμίσει ότι έχουν εγκαταλείψει το καλάθι αγορών και δεν έχουν ολοκληρώσει την αγορά. Το καλύτερο από όλα, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, αλλά επιφέρει βελτίωση στα ποσοστά μετατροπής των πελατών.

Ενεργοποιήστε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Ανάλογα με τους στόχους που έχετε ορίσει για την επιχείρησή σας, μπορείτε να κάνετε κύκλο διαφόρων τύπων email που αποστέλλονται στους συνδρομητές σας, κάτι που θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ email σας. Ωστόσο, προτού αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη βελτιστοποίηση, ας ρίξουμε μια ματιά στην ανάπτυξη της λίστας συνδρομητών και πώς θα πρέπει να δημιουργηθεί.

Πώς να συλλέξετε περισσότερους συνδρομητές?

Τα παρακάτω είναι μερικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη λίστα email σας πιο αποτελεσματικά.

Δώστε αξία σε αντάλλαγμα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Γιατί ένα άτομο πρέπει να αφήσει τα στοιχεία επικοινωνίας του στον ιστότοπό σας; Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας και την ομάδα μάρκετινγκ. Εργαστείτε για τη δημιουργία ενός συστήματος που θα παρακινήσει τους ανθρώπους να αφήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να δώσετε ένα δωρεάν ebook στους αναγνώστες σας, με αντάλλαγμα το email επικοινωνίας τους. Επιπλέον, μπορείτε να δημιουργήσετε ειδικές προσφορές που αφορούν μόνο συνδρομητές. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο που θα ωθήσει ένα υψηλότερο ποσοστό επισκεπτών να εγγραφούν στη λίστα email σας.

Αποκτήστε δωρεάν eBook

Υπενθυμίστε στους χρήστες να εγγραφούν

Το να έχετε το κουμπί εγγραφής σε μία σελίδα δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση για την ανάπτυξη της λίστας αλληλογραφίας σας. Σε ορισμένες σελίδες, μπορείτε να κάνετε το κουμπί πιο εμφανές, αλλά συνολικά, ο χρήστης θα πρέπει να μπορεί να εγγραφεί από οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, για να συμβεί αυτό, είναι καλύτερο να τρέχετε περιοδικά ένα banner στο επάνω μέρος των σελίδων του ιστότοπού σας, την κεφαλίδα.

Υπενθύμιση συνδρομής

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε άλλα κανάλια μάρκετινγκ για να ενημερώσετε τα άτομα σχετικά με τη λίστα email σας. Ένα δίκτυο κοινωνικών μέσων είναι ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορείτε να ενημερώσετε τους οπαδούς σας για αυτό.

Κάντε το κουμπί εγγραφής αισθητό

Οι συνδρομητές θα πρέπει πάντα να μπορούν να παρατηρούν γρήγορα την επιλογή εγγραφής. Αυτό θα αυξήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της λίστας συνδρομητών σας, καθώς ένας μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών θα μπορεί να δει το κουμπί.

Για παράδειγμα, εάν ολόκληρος ο ιστότοπος κυριαρχεί σε ένα χρώμα, χρησιμοποιήστε το άλλο χρώμα για να προσελκύσετε την προσοχή των επισκεπτών. Θα ξέρουν αμέσως πού πρέπει να κάνουν κλικ για να εγγραφούν και αφού λάβουν την ετυμηγορία, με βάση την ποιότητα του περιεχομένου σας, θα μπορούν εύκολα να το κάνουν.

Αξιοσημείωτο κουμπί συνδρομής

Κάντε τη συμμετοχή όσο το δυνατόν πιο απλή

Η εγγραφή στη λίστα email σας θα πρέπει να απαιτεί όσο το δυνατόν λιγότερα βήματα. Ξεχάστε τη χρήση φορμών που χρειάζονται πάρα πολλές λεπτομέρειες. Δημιουργήστε πάντα μια απλή φόρμα συμμετοχής. Οι άνθρωποι μισούν τη σπατάλη χρόνου, επομένως, η συμπλήρωση της επιλογής με το email και το όνομά τους αρκούν για εσάς και τους αφήνουν να συμπληρώσουν τα κενά γρήγορα.

Απλή συμμετοχή

Μάθετε ποιος στοχεύετε

Σε ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού, είναι σημαντικό να σκεφτείτε ποιος συμμετέχει στη λίστα email. Δημιουργήστε ένα σύστημα που θα σας επιτρέψει να προσδιορίσετε την ηλικία και το φύλο του συνδρομητή. Θα κάνει την εξατομίκευση των email πολύ πιο εύκολη εργασία, ενώ θα βελτιώσει επίσης την αποτελεσματικότητά της.

Καλώς ορίσατε και βγείτε αναδυόμενα παράθυρα

Αυτά τα δύο φορές πλαίσια είναι ιδανικά για να ζητήσετε στοιχεία επικοινωνίας. Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται τον ιστότοπο, αυτό είναι ένα μήνυμα καλωσορίσματος, αλλά όταν τελειώσει, δεν υπάρχει πρόβλημα με ένα αναδυόμενο παράθυρο πριν κλείσουν την καρτέλα του προγράμματος περιήγησης. Αυτά τα μικρά βήματα θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ευκολότερα τη λίστα αλληλογραφίας σας.

Αναδυόμενα παράθυρα

Με αυτά τα βήματα, θα διασφαλίσετε ότι ένας μεγαλύτερος αριθμός ατόμων εγγράφεται στη λίστα email σας. Αν ψάχνετε για πιο συναρπαστικές συμβουλές για την προσέλκυση περισσότερων συνδρομητών, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον άλλο οδηγό μας που καλύπτει αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενη ανάγνωση: 16 Πρακτικές συμβουλές που εγγυώνται περισσότερους συνδρομητές ιστολογίου

Πώς να δημιουργήσετε την καμπάνια μάρκετινγκ email σας

Πώς να δημιουργήσετε την καμπάνια μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο στον ιστότοπό σας

Το επόμενο βήμα είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ένα email πρέπει να είναι αποτελεσματικό. Τα υψηλότερα ποσοστά κλικ-κλικ και μετατροπών είναι δύσκολο να επιτευχθούν, αλλά με ορισμένες συμβουλές βελτιστοποίησης, είναι εφικτό.

 • Τίτλος. Η δημιουργία τίτλου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να εστιάσετε. Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να γίνετε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικοί και να δοκιμάζετε διάφορους τύπους τίτλων email. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ένας χρήστης και θα πρέπει να δημιουργηθεί για να προσελκύσει τον αναγνώστη και να τους ανοίξει το email. Όσο πιο ελκυστικό είναι το θέμα του email σας, τόσο υψηλότερες είναι οι ανοιχτές τιμές.
  Το χτύπημα του γλυκού σημείου απαιτεί χρόνο, οπότε πειραματιστείτε με διαφορετικά πρότυπα τίτλου και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα.
 • Μήκος email Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφέρουν από το συνηθισμένο περιεχόμενο του ιστότοπου και πρέπει να φέρουν ένα σαφές και σύντομο μήνυμα. Πρέπει να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο ανάγνωσης, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να κάνει κλικ στον σύνδεσμο ή όχι.
 • Γλώσσα. Χρησιμοποιήστε απλή γλώσσα, καθώς θα διατηρήσει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα για τον χρήστη. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να συγχέετε με περίπλοκες δομές και λέξεις.
 • Συμπεριλάβετε εικόνες. Οι εικόνες προσελκύουν περισσότερη προσοχή. Μπορείτε πάντα να δημιουργήσετε εικόνες που δείχνουν την προσφορά που στέλνετε στους πελάτες σας. Μην ξεχάσετε να φτιάξετε μικρότερες εικόνες, καθώς πολλά άτομα θα λάβουν το email σας στα smartphone και τα tablet τους.
 • Κουμπί κατάργησης εγγραφής. Αυτή είναι η ελευθερία επιλογής που δίνετε στους συνδρομητές σας, αλλά είναι επίσης ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό επειδή σας προστατεύει από την τοποθέτηση στο φάκελο spam.
 • Συμπεριλάβετε μια παρότρυνση για δράση. Ο παραλήπτης του email θα πρέπει ήδη να καταλάβει τι είναι το email σας από το θέμα του email σας και μια σύντομη περιγραφή. Είναι έτοιμος να αναλάβει δράση σε λίγα δευτερόλεπτα, επομένως, κάντε μια σαφή παρότρυνση για δράση στο email σας και διευκολύνετε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο.
 • Έλεγχος ταυτότητας μέσω email. Αυτό είναι ένα άλλο μέτρο ασφαλείας που θα σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από το φίλτρο spam. Επιπλέον, αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη των πελατών σας στην επωνυμία σας, καθώς το email σας καθίσταται πρακτικά αδύνατο να αναπαραχθεί.
 • Προσωπική προσέγγιση. Αποφύγετε την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως εταιρεία. Το άτομο πρέπει να γνωρίζει από ποιον προέρχεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά να χρησιμοποιεί τη διεύθυνση αλληλογραφίας ενός υπαλλήλου σε όλη τη διαδικασία. Ο παραλήπτης του email θα αισθανθεί ότι έρχεται σε επαφή με κάποιο άτομο και όχι με την εταιρεία. Θα επηρεάσει θετικά τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων μέσω email.
 • Συνάφεια περιεχομένου. Πάντα να στέλνετε περιεχόμενο που πραγματικά συγχέει ο συνδρομητής. Κάνοντας οποιοδήποτε άλλο βήμα και προσπαθώντας να εξαπατήσετε τους ανθρώπους, η πυρκαγιά θα προκαλέσει γρήγορα και θα προκαλέσει μείωση των αριθμών των συνδρομητών σας.
 • Βελτιστοποιήστε τη σελίδα προορισμού. Πάντα σιγουρευτείτε ότι βελτιστοποιείτε κυρίως τις σελίδες προορισμού που επισκέπτονται από τη λίστα αλληλογραφίας. Η μη πραγματική σελίδα θα έχει ως αποτέλεσμα αρνητικά ποσοστά μετατροπών. Ακόμα κι αν δημιουργήσετε μια μεγάλη αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων μέσω email, χωρίς τη σωστή σελίδα προορισμού, δεν θα έχετε καλά αποτελέσματα.
  Απλώς κάντε εύκολη την πλοήγηση στη σελίδα. Κάντε το κουμπί παρότρυνσης για δράση στρατηγικής εμφανές και δώστε μερικές πρόσθετες λεπτομέρειες που υποστηρίζουν τις πληροφορίες που δίνονται στο email. Μην προσθέτετε πάρα πολλά στοιχεία στη σελίδα προορισμού, καθώς θα αποσπά την προσοχή του επισκέπτη.

Ακολουθώντας αυτές τις πληροφορίες, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική στρατηγική μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όσο περισσότερες δοκιμές κάνετε, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Μετρήστε τα αποτελέσματα της καμπάνιας σας, βελτιστοποιήστε και βελτιώστε

Ένα καλό πράγμα για το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι είναι απολύτως μετρήσιμο. Αυτό είναι σημαντικό επειδή μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές A / B για να προσδιορίσετε ποια προσέγγιση αποδίδει καλύτερα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά πρότυπα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δείτε ποιο από αυτά θα έχει την καλύτερη απόδοση. Το ίδιο ισχύει και για τις σελίδες προορισμού, οι οποίες μπορούν επίσης να βελτιστοποιηθούν για να έχουν καλύτερη απόδοση.

Επιπροσθέτως, εργαλεία αυτοματισμού email θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τι είναι ανοιχτό το email και οι αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων. Αυτό θα σας επιτρέψει να πειραματιστείτε με διαφορετικές εικόνες, παροτρύνσεις για δράση και τίτλους email.

Η υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης είναι απαραίτητη επειδή θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας με την πάροδο του χρόνου. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε δεδομένα και να αυτοματοποιήσετε συγκεκριμένες διαδικασίες.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Προκλήσεις αυτοματισμού μάρκετινγκ

Χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία

Πριν μπείτε σε εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε εύκολα τις καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει με την ανάπτυξη λίστας email.

Το OptinMonster είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε οποιονδήποτε ιστότοπο. Επίσης, λειτουργεί καλά με άλλο λογισμικό διαχείρισης μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή. Επιπλέον, συνοδεύεται από πληθώρα χρήσιμων λειτουργιών που θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ευκολότερα τη λίστα αλληλογραφίας σας.

Τώρα, ας προχωρήσουμε σε μερικά εργαλεία για τη διαχείριση μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 • Το Constant Contact είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό που θα σας βοηθήσει γρήγορα να δημιουργήσετε εκπληκτικά email. Έρχεται με πολλά πρότυπα. Επιπλέον, σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα email σε μια ανάρτηση κοινωνικών μέσων απευθείας.
  Όπως και η πλειονότητα των εργαλείων διαχείρισης email, αυτό περιλαμβάνει επίσης δεδομένα σχετικά με τη συμπεριφορά των αναγκών όλων στη λίστα email σας, παρέχοντάς σας πληροφορίες σχετικά με το ποσοστό των ανοιχτών email και τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων.
 • Το Aweber είναι ένα άλλο αγαπημένο εργαλείο που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Συσκευάζει επίσης ένα τεράστιο πλήθος δυνατοτήτων, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό εργαλείο λογισμικού διαχείρισης email. Ο αυτοματισμός, η παρακολούθηση και η δημιουργία προτύπων είναι εύκολο να εκτελεστούν με αυτό το εργαλείο, κερδίζοντας μια θέση σε αυτήν τη σύντομη λίστα. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί εύκολα σε όλους τους τύπους ιστότοπων.

Η επιλογή ενός καλού λογισμικού διαχείρισης μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι επίσης σημαντική, διότι επηρεάζει εάν το email σας καταλήγει στο φάκελο Εισερχόμενα ή Ανεπιθύμητα του πελάτη. Η επιλογή ενός από αυτά τα τρία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτό το ζήτημα από την αρχή.

Από τη στιγμή που αποφασίζετε δημιουργήστε τη λίστα email σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο διαχείρισης μάρκετινγκ μέσω email, καθώς θέλετε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με τη λίστα αλληλογραφίας σας, ενώ αυξάνεται σταθερά.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτόν τον οδηγό μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρήσιμο. Όπως μπορείτε να δείτε, με μερικές έξυπνες κινήσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κύκλο στον οποίο η λίστα αλληλογραφίας σας θα αυξάνεται συνεχώς. Καθώς η αγορά αλλάζει συνεχώς, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προαναφερθέντα εργαλεία, καθώς θα σας διευκολύνει να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε και να βελτιστοποιήσετε τη στρατηγική email σας για την καλύτερη απόδοση.

Καλή τύχη και μείνετε υπομονετικοί – τα αποτελέσματα θα έρθουν μετά από λίγο και θα τα λατρέψετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map