Δέκα χαρακτηριστικά ενός ιστολογίου και μια ποιοτική ανάρτηση ιστολογίου

χαρακτηριστικά-του-a-blog


Μερικές φορές ένα διαδικτυακό περιοδικό, άλλες φορές ένας ενημερωτικός ιστότοπος, ένα blog είναι ο τρόπος του Διαδικτύου να ενθαρρύνει συγγραφείς και να καθοδηγεί περίεργους αναγνώστες. Είναι ένα μέρος στο διαδικτυακό σύμπαν όπου άτομα (ή ομάδες αυτών) μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να τα μοιραστούν με εκατομμύρια.

Ο ορισμός του ιστολογίου είναι κάπως ασαφής και οι τρόποι για να το περιγράψετε είναι πολλοί.

Οι πιο δημοφιλείς θέσεις blogging ασχολούνται με την προσωπική χρηματοδότηση και ανάπτυξη, την υγεία και την φυσική κατάσταση, την ομορφιά και τη μόδα και το αγαπημένο όλων – blog τροφίμων. Τα ιστολόγια μπορεί να είναι βαθιά προσωπικά και ενδοσκοπικά, μοιάζοντας με ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο. Όταν γράφονται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, διαθέτουν αρκετή δύναμη για να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις και την πολιτική.

Πρέπει να υπάρχει κάτι αμοιβαίο σε όλους, σωστά; Κάποια καθολικά χαρακτηριστικά σε έναν κατά τα άλλα διαφορετικό κόσμο?

Δέκα χαρακτηριστικά ενός blog

Έχουμε κάνει κάποια μέτρηση και καταλήξαμε σε δέκα βασικά χαρακτηριστικά ενός ιστολογίου:

1. Ένα ιστολόγιο πρέπει πάντα να είναι δυναμικό

Μια κοινή ερώτηση σχετικά με ένα ιστολόγιο είναι πώς σχετίζεται με έναν ιστότοπο – είναι ουσιαστικά τα δύο αυτά ίδια ή υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους; Ενώ οι ιστότοποι είναι κυρίως παρουσίαση, τα ιστολόγια προορίζονται πάντα να αλληλεπιδρούν. Επομένως, ένας ιστότοπος είναι στατικός, σε αντίθεση με ένα ιστολόγιο που πρέπει να είναι δυναμικό.

Οι πληροφορίες που προσφέρονται από ιστότοπους παρουσιάζονται σε στατικές σελίδες, με τη μορφή ενός αειθαλούς περιεχομένου που δεν απαιτεί ενημερώσεις. Οι αναρτήσεις ιστολογίου, από την άλλη πλευρά, είναι σαν καταχωρήσεις ημερολογίου. Περιλαμβάνουν ημερομηνία δημοσίευσης και μετα-ετικέτες. Οι νέες καταχωρήσεις και οι τακτικές ενημερώσεις είναι το κλειδί για την εκτέλεση κάθε είδους ιστολογίου.

2. Οι δημοσιεύσεις εμφανίζονται με αντίστροφη σειρά

Σε αντίθεση με ένα προσωπικό ημερολόγιο γραμμένο σε ένα σημειωματάριο, οι καταχωρίσεις ιστολογίου εμφανίζονται με αντίστροφη χρονολογική σειρά – οι τελευταίες δημοσιεύσεις βρίσκονται στην κορυφή. Τα πιο πρόσφατα σπρώχνουν τα προηγούμενα δημοσιευμένα στη λίστα μέχρι να εξαφανιστούν εντελώς από τη σελίδα προορισμού. Οι παλαιότερες αναρτήσεις αρχειοθετούνται συνήθως στις ακόλουθες σελίδες, αλλά μπορούν επίσης να οργανωθούν μέχρι το μήνα ή το έτος που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά.

3. Τα περισσότερα ιστολόγια έχουν την ίδια δομή

Πρώτα έρχεται μια κεφαλίδα με το μενού ή τη γραμμή πλοήγησης για να καταστρέψει τη σελίδα και να κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση. Ακολουθείται από την κύρια περιοχή περιεχομένου στην οποία εμφανίζονται αναρτήσεις ιστολογίου είτε με σειρά δημοσίευσης είτε με συνάφεια. Παρακάτω υπάρχουν σελίδες επαφών, πολιτικές απορρήτου και σχετικοί σύνδεσμοι, τακτοποιημένοι σε υποσέλιδο. Μια πλευρική γραμμή επισημαίνει τις αγαπημένες καταχωρίσεις και εμφανίζει κοινωνικά προφίλ και παρότρυνση για δράση.

βασική δομή ιστολογίου

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο στον ιστότοπό σας

4. Το κορυφαίο αστέρι του ιστολογίου είναι το περιεχόμενό του

Διαφορετικά ιστολόγια δημοσιεύουν διαφορετικούς τύπους δημοσιεύσεων, αν και η πλειοψηφία τους βασίζεται στη δύναμη της γραπτής λέξης. Ανάλογα με την πρόθεση του συγγραφέα, ένα άρθρο είναι συνήθως ένα κομμάτι γνώμης, ένας εκπαιδευτικός οδηγός ή μια ανάρτηση ειδήσεων. Μονοτονικά κομμάτια κειμένου διαχωρίζονται με εικόνες ή βίντεο.

Μια ανάρτηση ιστολογίου μπορεί επίσης να είναι μια εικόνα με λίγο ή καθόλου κείμενο. Είναι μια κοινή τάση στα ιστολόγια μόδας και ταξιδιού, αν και δεν είναι σπάνιο για τις εξειδικευμένες επιχειρήσεις να δημοσιεύουν infographics αντί εκπαιδευτικών άρθρων. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το μέσο, ​​ένα ιστολόγιο καθορίζεται πάντα από την ποιότητα του δημοσιευμένου περιεχομένου του.  

Συνιστώμενη ανάγνωση: Τρόπος σύνταξης περιεχομένου ιστολογίου

5. Οι τίτλοι πρέπει να είναι αρπακτικοί προσοχής

Η ονομασία μιας ανάρτησης ιστολογίου είναι μια τέχνη από μόνη της. Υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία πίσω γράφοντας τίτλους άρθρων – ένας συναρπαστικός μπορεί πραγματικά να σιγήσει τον θόρυβο, δημιουργώντας αμέσως κλικ, οδηγώντας κίνηση και προσελκύοντας έναν αναγνώστη να διαβάσει. Πουθενά στο διαδικτυακό σύμπαν οι τίτλοι δεν έχουν την ίδια προσοχή όπως εδώ.

6. Ένας κανόνας ισχύει για όλα τα ιστολόγια: Συνάφεια

Αν και κάθε ελκυστικό περιεχόμενο πρέπει να είναι σχετικό, αυτός ο κανόνας ισχύει ειδικά για τις αναρτήσεις ιστολογίων. Μπορεί να διαφέρουν σε τύπους, μέσα, μορφές και στυλ. Για να προκαλέσουν ενδιαφέρον ή να προκαλέσουν συζητήσεις, πρέπει να είναι πρωτότυπες και μοναδικές. αλλά για να διαβαστεί καθόλου, οι αναρτήσεις ιστολογίου πρέπει πάντα να ανταποκρίνονται στην υπόσχεσή τους.

7. Τα ιστολόγια και οι σύνδεσμοι συμβαδίζουν

Ως στρατηγική προώθησης, κτίριο συνδέσμων δεν περιορίζεται σε αναρτήσεις ιστολογίου, αλλά είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα αξιοπρεπή ιστολόγια. Τα ιστολόγια και οι σύνδεσμοι συμβαδίζουν ακόμη και όταν το μάρκετινγκ δεν είναι ο στόχος. Η εσωτερική σύνδεση, για παράδειγμα, εξασφαλίζει διαισθητική πλοήγηση μεταξύ αμοιβαία σχετικών δημοσιεύσεων, παρέχοντας έτσι μια εξαιρετική εμπειρία ανάγνωσης. Πρόκειται για τη ροή και τη διευκόλυνση της μεταφοράς γνώσης.

8. Ένα ιστολόγιο ιδρύεται με προσωπικό άγγιγμα

Η λέξη “blog” προέρχεται από παλαιότερη έκδοση “weblog”, η οποία αρχικά αναφέρεται σε προσωπικά διαδικτυακά περιοδικά. Προτού τα ιστολόγια γίνουν πολιτικά στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ήταν απλώς μέσο δημοσίευσης ιδιωτικών σκέψεων και απόψεων. Η προσωπική πινελιά, ωστόσο, παραμένει το ζωτικό χαρακτηριστικό τους μέχρι σήμερα.

Ακόμα και με τα σημερινά καθολικά θέματα, η προτεινόμενη ερμηνευτική προσέγγιση είναι αυτή που συνεπάγεται τη μοναδικότητα. Εάν το αντικείμενο απαιτεί μέγιστη αντικειμενικότητα, η προσωπική πινελιά επιτυγχάνεται μέσω ενός ατομικιστικού στυλ γραφής. Κάθε συγγραφέας ιστολογίου έχει μια σελίδα “Σχετικά με εμένα” και ένα ξεχωριστό σήμα υπογραφής.

9. Οι δημοσιεύσεις πρέπει πάντα να ενθαρρύνουν τη συζήτηση

Η ενότητα σχολίων είναι ένα άλλο αμοιβαίο χαρακτηριστικό των αξιοσέβαστων ιστολογίων. Συνήθως βρίσκεται στο τέλος κάθε ανάρτησης, ως μέρος για τους αναγνώστες να συμμετέχουν σε μια συνομιλία και να αφήνουν τα ειλικρινά σχόλιά τους. Η ικανότητα πρόκλησης απόκρισης και ενθάρρυνσης της αλληλεπίδρασης θεωρείται απόλυτα από όλους τους αναγνώστες.

10. Όλα τα ιστολόγια αφορούν την επικοινωνία

Με ή χωρίς ανοιχτή συζήτηση, η επικοινωνία εξακολουθεί να είναι ο τελικός σκοπός κάθε ανάρτησης ιστολογίου. Εάν το ιστολόγιο είναι διαφημιστικό, ο στόχος του είναι να προσελκύσει το κοινό και να ανοίξει έναν διάλογο που ελπίζουμε ότι θα τους πείσει να αγοράσουν αυτό που πουλάει ο ιδιοκτήτης. Αν όχι για τις πωλήσεις, τότε πρόκειται για τη διάδοση της πληροφορίας.

Είτε μεταδίδει γνώση, παρέχει λύσεις, είτε απλά διασκεδάζει, το blogging είναι ένας λαμπρός τρόπος προσέγγισης και επικοινωνίας με τον κόσμο. Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια μετασχηματιστική δύναμη της ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε καταπληκτικού ιστολογίου.

Χαρακτηριστικά μιας ποιοτικής ανάρτησης ιστολογίου

Κάθε ανάρτηση ιστολογίου απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Ο χρόνος που αφιερώνεται για τη δημιουργία αναρτήσεων ποιότητας μεταφράζεται άμεσα σε περισσότερα κλικ και υψηλότερη επισκεψιμότητα ιστότοπων, καθιστώντας την επένδυση αξίζει τον κόπο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα των αναρτήσεων ιστολογίου σας και όλα εξαρτώνται κυρίως από τη θέση, το στυλ και το κοινό σας. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικές είναι οι αναρτήσεις ιστολογίου, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά πράγματα στα οποία όλοι πρέπει να προσέχουν αν θέλουν να αφήσουν μια συνολική καλή εντύπωση στους αναγνώστες τους..

Στοχαστικός σχεδιασμός

Έχουμε ήδη αγγίξει το θέμα των μονότονων κομματιών κειμένου και πόσο ανεπιθύμητα είναι σε αναρτήσεις ιστολογίου. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι πόσο γρήγορα οι αναγνώστες σας αποφασίζουν για την ανάρτησή σας. Έχεις περίπου 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση.

Τα μπλοκ κειμένου είναι συχνά συντριπτικά και αν οι αναγνώστες δεν μπορούν να σαρώσουν εύκολα το κείμενο, θα προχωρήσουν από τον ιστότοπό σας. Επομένως, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε σύντομες παραγράφους, χωρίστε το κείμενο με μερικά ενδιαφέροντα γραφικά όπως εικόνες, GIF, βίντεο, γραφήματα κ.λπ..

Τέλειο μήκος

Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις αναρτήσεις ιστολογίου είναι πόσο καιρό πρέπει να είναι. Η απλούστερη απάντηση είναι αρκετά μεγάλη.

Οι περισσότεροι θα το πίστευαν λόγω του μικρότερη διάρκεια προσοχής των αναγνωστών, οι θέσεις θα πρέπει να είναι μικρότερες.

Το γεγονός είναι ότι όσο η ανάρτησή σας είναι ενημερωτική και όσο απαντά στις ερωτήσεις του κοινού σας, δεν έχει σημασία πόσο καιρό είναι.

Εάν έχετε όριο 500 λέξεων αλλά έχετε πολλά να πείτε για το θέμα, προχωρήστε αμέσως. Από την άλλη πλευρά, μην απλώνετε περιεχόμενο 500 λέξεων σε 3000 λέξεις.

Η εστίαση πρέπει να είναι στην ποιότητα του περιεχομένου. Εφόσον η ανάρτηση ιστολογίου προσφέρει αξία στον αναγνώστη, το μήκος της είναι ασήμαντο.

Πρωτότυπο περιεχόμενο

Ανεξάρτητα από τη θέση που επιλέγετε για το ιστολόγιό σας, είναι πολύ πιθανό κάποιος να έχει καλύψει το θέμα στο παρελθόν. Όλα έχουν ήδη ειπωθεί και ολοκληρωθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε το περιεχόμενο.

Κατά κύριο λόγο, για να ξεχωρίσετε από το πλήθος, πρέπει να προσφέρετε μια νέα προσέγγιση στα καλυμμένα θέματα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον τόνο της φωνής σας, το στυλ γραφής ή την άποψη.

Επιστρέφοντας σε αυτό το “προσωπικό άγγιγμα”, αν έχετε επιλέξει μια θέση για την οποία είστε παθιασμένοι, προσφέροντας τη δική σας μοναδική προσέγγιση σε αυτό δεν πρέπει να είναι δύσκολη.

Μεγάλη έρευνα

Κάθε ανάρτηση ιστολογίου υψηλής ποιότητας απαιτεί χρόνο και προσπάθεια που επενδύεται στην έρευνα. Όσο περισσότερο αφιερώνεστε στην έρευνα, τόσο πιο εύκολο γίνεται να γράφετε την ανάρτηση.

Κατά κύριο λόγο, αυτό θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τις απόψεις άλλων σχετικά με το θέμα, θα εμβαθύνετε βαθύτερα σε αυτό, καθιστώντας ευκολότερο να διαμορφώσετε τη δική σας μοναδική προσέγγιση σε αυτό.

Δεύτερον, ο ευκολότερος τρόπος να χάσετε τους αναγνώστες είναι να είστε αναξιόπιστοι. Κάθε αξίωση πρέπει να υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία, επομένως είναι απαραίτητοι σύνδεσμοι και παραπομπές από αξιόπιστες πηγές.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα blog μόνοι σας?

Η εκκίνηση του ιστολογίου σας γίνεται σε λίγα βήματα. Πρώτα, χρειάζεστε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας και για να επιλέξετε την πλατφόρμα blogging. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το WordPress.org, την αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα.

Μόλις αποφασίσετε για το όνομά σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων. Για νέους bloggers, προτείνουμε την Bluehost, μια εταιρεία που διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Θα πάρετε ένα Δωρεάν όνομα τομέα όταν εγγραφείτε μαζί τους και προσφέρουν Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Η εταιρεία φιλοξενίας ιστοσελίδων Bluehost συνιστάται από WordPress.org ως ένα από τα καλύτερα και λαμπρότερα του κόσμου φιλοξενίας.

WordPress Bluehost

συμπέρασμα

Ο ορισμός του ιστολογίου μπορεί να είναι αόριστος, αλλά αυτό είναι εντάξει. Όπως μπορεί να καταθέσει οποιοσδήποτε blogger, η γοητεία αυτής της πρακτικής πηγάζει από την ποικιλομορφία της. Τα προηγούμενα χαρακτηριστικά είναι επομένως περισσότερο από αυτά που θα καλούσατε κατευθυντήριες γραμμές από ότι είναι ενιαίοι κανόνες, εκτός από έναν κοινό παρονομαστή. Η επικοινωνία παραμένει η ουσία του blogging, ενώ όλα τα άλλα χρησιμεύουν για να μας βοηθήσουν να προσελκύσουμε, να δελεάσουμε και να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map