Ne uporabljajte FeedBurner – 10 odličnih možnosti RSS za WordPress

Ne uporabljajte FeedBurner - 10 odličnih alternativ RSS za WordPress


Ko ste se odločili za začetek bloga, ste očitno želeli, da bodo ljudje lažje dobili dostop do vaših objav. Povprečen uporabnik bo verjetno naletel na vašo spletno stran prek iskalnikov ali družbenih medijev in si le ogledal eno ali morda dve strani. Kaj pa se zgodi, če se uporabnik odloči redno spremljati vaš blog?

Kaj je RSS?

V prvih dneh spletnih blogov bi se morali ljudje ustaviti pri vaši domači strani in osvežiti vsebino, da bi videli, ali ste vi in ​​vaši avtorji objavili kaj novega. Čeprav je to povsem normalno, če želite slediti le nekaj spletnim mestom, stvari postanejo zapletene in zamudne, takoj ko razširite seznam priljubljenih spletnih dnevnikov.

RSS vir

Na srečo so pametni ljudje razvili tehnologijo, ki omogoča samodejno obveščanje o novi vsebini. RSS je kratica, za katero ste verjetno že slišali. Pomeni resnično preprosto združevanje ali povzetek obogatenega spletnega mesta, vendar ga mnogi uporabniki interneta poznajo kot vire ali vire novic.

Čeprav mnogi o njem mislijo kot o zastarelem, je RSS še vedno veliko živ in milijoni ga še vedno uporabljajo vsakodnevno.

Z uporabo RSS-a so založniki dobili možnost lažjega sinteziranja svoje vsebine in priprave objav na spletnem dnevniku za uporabnike po vsem svetu. Z uporabo tehnologije lahko vaši zvesti bralci o svojih novih vsebinah na spletnem mestu obveščajo svoje brskalnike, aplikacije drugih proizvajalcev in celo pametne telefone in tablične računalnike. Še bolje je, da lahko berejo celotne objave iz bralnika RSS, če jim to dovolite.

Izogibajte se FeedBurner in si prihranite čas in živce

FeedBurner je priljubljen ponudnik upravljanja RSS. Čeprav smo vsi navajeni na to, da je vse, kar prihaja od Googla, vrhunsko, je ta storitev polna napak in uporabniki jo težko uveljavijo v svojih blogih WordPress.

FeedBurner je postal priljubljen, ker je ponujal podrobne statistike, enostavno e-poštno registracijo in funkcije za skupno rabo v družabnih omrežjih. Toda težave, ki jih povzroča, so postale preveč preveč.

Google je tudi ustavil razvoj storitve in vsi čakamo, da se ta popolnoma ustavi.

10 odličnih RSS alternativ za WordPress

Preden zapravite čas za nastavitev FeedBurnerja, si oglejte vse druge možnosti, ki bodo za vas veliko boljše. Na srečo bo večina njih ponudila vse, kar počne FeedBurner, vendar vas ne bodo prisilili, da boste z glavo udarjali po tipkovnici, ko naletite na hrošča.

1. izvorni RSS za WordPress

CENA: Brezplačno

WordPress RSS

Preden nastavite dodatne vire RSS in plačate storitve tretjih oseb, bi radi spomnili na funkcijo, ki je v paketu WordPress. WordPress privzeto samodejno pripravi vir za novice za vaš blog. Čeprav je zelo preprost, večina blogerjev ne bo potrebovala več, kot lahko ponudi.

Za dostop do vira RSS preprosto pojdite na www.yourblog.com/feed, in vse vam bo postreženo v nekaj milisekundah. Če se odločite za uporabo izvornega RSS vira, boste dobili popoln nadzor nad njim.

Medtem ko boste vir lahko spreminjali tako, da bo v njega kodiral funkcije ali jih razširil z različnimi vtičniki, morate vedeti, da ima nekatere omejitve. Za začetek ne boste mogli vedeti, koliko ljudi je gledalo vaš vir, niti ne boste dobili podrobnih statističnih podatkov in možnosti naročnine po e-pošti. Če vas nekaj zadeva, pojdite na naslednje možnosti na našem seznamu.

2. FeedPress

CENA: Od 4 USD na mesec

Če že uporabljate FeedBurner, vam bo všeč dejstvo, da FeedPress omogoča enostavno selitev iz storitve. Po selitvi naročnikov se lahko nehate baviti, kaj se bo zgodilo, če bo zloglasna Googlova storitev prenehala delovati.

To ni edina prednost registracije računa FeedPress. Storitev vam bo omogočila lažje sledenje virov in naročnin s svojim orodjem za analitiko. Prav tako lahko prilagodite svoj račun in uporabite domensko ime po meri pri objavljanju novih virov.

Ker je na beli barvi, vam ni treba skrbeti, da bodo vaši bralci vedeli, da uporabljate storitev tretjih oseb. Preprosto uporabite svoje logotipe, slike in imena in personalizirajte vir RSS v svoj blog. FeedPress olajša samodejno objavljanje virov na Facebook, Twitter in Buffer. In ker govorimo o WordPressu, bi morali vedeti o tem brezplačen vtičnik FeedPress to bo vse olajšalo.

3. Hranljivost

CENA: Od 6 USD na mesec

Ta fantastična storitev samodejno črpa podatke s katerega koli spletnega mesta, ki ga želite. V delčku sekunde ustvari vir s spletnega mesta in iz njega ustvari naročljiva ali objavljiva obvestila.

Z osnovnim načrtom lahko uporabite do 20 virov. Osvežijo vsakih šest ur. Uporabljate lahko tudi analitiko vira, urejanje naslovov in brez dodatnega okolja, vendar lahko paket razširite in pridobite veliko več možnosti s svojimi načrti Plus, Business in Corporate..

4. RapidFeeds

CENA: Od 4.49 $ na mesec 

RapidFeeds

Ne glede na to, ali želite samo ustvariti vir in ga objaviti svojim naročnikom ali ga interno uporabljati s svojo ekipo, vam bo RapidFeeds pomagal. Z njihovo zmogljivo aplikacijo FeedManager<, you get to see daily and monthly statistics, geo-distribution, click-through details, user-agent stats and much more. The service allows you to use your domain for the RSS feed so that you can work on the brand name. By setting up automated tweets, you can forget about manually updating the status on the popular social media site. Instead, every time that you publish a new post, RapidFeeds will also tweet it to your followers. You can also schedule RSS feed updates, protect them with a password if needed, and it is good to know that the support team is there for you 24/7.

5. FeedBlitz

CENA: Od 7 USD na mesec

FeedBlitz je na voljo z integriranimi sistemi za komentarje, s pomočjo katerih lahko ustvarite dinamičen in bolj živ vir RSS. Če zagotovite enostavno migracijo FeedBurnerja, se sprostite, če uporabljate storitev, ki je nihče več ne mara.

FeedBlitz vam omogoča uporabo strukture URL po meri. Tako lahko na primer vire novic strežete neposredno iz feeds.yourblog.com in prilagodite celotno okolje svoji blagovni znamki. Če imate podcast, lahko ta neverjetna storitev poskrbi tudi za celotno zadevo.

Vsebuje tudi oglasno mrežo, prijazno do RSS, tako da lahko s FeedBlitzom zaslužite celo denar. Naročninskih načrtov je več, tako da boste poiskali tistega, ki je najboljši za število naročnikov.

6. Enostavna statistika napajanja

CENA: Brezplačno

Enostavna statistika vira

Simple Feed Stats je brezplačen WordPress vtičnik, ki lahko izboljša vaš privzeti vir RSS. Samodejno lahko spremlja vir in nudi koristne statistike. Različna orodja in možnosti vam bodo pomagala konfigurirati in upravljati vir RSS, kot profesionalec.

Z uporabo vtičnika lahko enostavno označite število naročnikov prek predloge oznake ali preproste kratke kode.

Ker je vtičnik brezplačen, vam ni treba izbrati mesečnih naročnin niti uporabljati storitev tretjih oseb. Če ste preprost uporabnik vira RSS, poskusite vtičnik, preden začnete plačati, ker je morda ravno pravšnji za vas.

7. Aweber

CENA: Od 19 dolarjev na mesec

Čeprav Aweber ni povsem namenjen RSS-virom, je FeedBurner še vedno odlična alternativa. Za 19 dolarjev na mesec dobite delo z do 500 naročniki. Dnevno, tedensko ali mesečno jim lahko pošiljate RSS vire in nadzorujete podrobnosti o naročninah. Izberite določene dneve, ko želite naročnike obvestiti o novih člankih.

Če želite še več nadzora, obstaja a prijetna možnost, ki vam omogoča, da pošljete vir RSS po objavi določenega števila člankov.

8. MailChimp

CENA: Brezplačno

MailChimp je ena izmed najbolj priljubljenih spletnih storitev za trženje e-pošte. Med številnimi neverjetnimi funkcijami, ki jih ponuja, nas danes zanima njegova funkcija Email to RSS.

Ustvarite predloge RSS po meri in nadzirajte, kako pogosto bo MailChimp pošiljal posodobitve svojim naročnikom. Ko objavite vsebino, vam ne bo treba skrbeti za pošiljanje posodobitev – MailChimp bo naredil vse samodejno, da se boste lahko osredotočili na druge stvari.

Ker je MailChimp brezplačen, če imate manj kot 2000 naročnikov, morate samo prijaviti brezplačen račun in preizkusiti storitev. Odlična alternativa za tiste, ki še vedno nimate toliko RSS naročnikov.

9. Mad Mimi

CENA: Od 10 USD na mesec

Mad Mimi je še en ponudnik trženja e-pošte, ki ponuja storitev RSS to Email.

Uvoz vira RSS je zelo preprost. Po tem morate samo izbrati slog, ki vam je všeč in publiko, ki bo prejela vir. Mad Mimi bo privzeto vključila celotne objave v vaš vir, vendar je to nekaj, kar lahko preprosto uredite na strani z nastavitvami. Čeprav gre za vrhunsko storitev, jo lahko preizkusite brezplačno in preverite, ali je dovolj dobra za vaš blog.

10. Posebni viri

CENA: Brezplačno

Z uvedbo nove možnosti naročnine na vaše spletno mesto lahko svojim obiskovalcem omogočite, da članke oddajo prav njim. Naj se vaši uporabniki odločijo, kakšne vrste posodobitev bodo prejeli. Uporabniki se lahko na primer enostavno odločijo za sprejemanje sporočil z določenimi oznakami, avtorji ali ključnimi besedami. To bo izboljšalo uporabniško izkušnjo in manj verjetno boste dobili uporabnike, ki se odjavijo po novih posodobitvah.

Uporabniki lahko izbirajo tudi, če želijo samo naslove ali celotno vsebino z vašega spletnega mesta. Z določitvijo kanala za dostavo lahko uporabniki spremenijo način združevanja vsebine z vašega spletnega mesta. Tako bodo cenili vsebino.

Določeni viri so popolnoma brezplačni, zato ga ne bi poskusili?

Zaključek

Čeprav FeedBurner še vedno deluje in ga lahko uporabite, če res želite, je očitno, da je storitev problematična. Število nezadovoljnih uporabnikov se iz dneva v dan povečuje in nikoli ne morete vedeti, kdaj bo Google v celoti ugasnil FeedBurner.

Ker je toliko dobrih alternativ, da lahko naročnike iz FeedBurnerja celo preselijo, verjamemo, da bi morali vsi preiti na drugega ponudnika. Če ne želite plačati nekaj dolarjev na mesec za vrhunsko storitev, je na seznamu nekaj fantastičnih, ki jih lahko brezplačno uporabljate. Na koncu, če imate manjši blog z ne toliko RSS bralniki, lahko vedno pustite stvari takšne, kot so, in uporabite domačo storitev RSS RSS.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map