Най-добрите лични и нишови блогове (30+ реални примери)

примери-на-блогове


Всички обичаме да четем качествени блогове. Това е чудесен начин да научите нещо ново, нещо полезно; или да се забавляват. Много хора обаче искат да станат влиятелни блогъри, тъй като тази позиция има голям потенциал за осигуряване на приходи.

Ако мислите да започнете блог, можете да направите това доста бързо.

По някаква причина искате да създадете блог; можете да сте сигурни, че това е едно от най-добрите решения, които можете да вземете. Защото блоговете могат да ви осигурят многобройни ползи, от мощното чувство на удовлетвореност от образованието, вдъхновяването и подпомагането на другите за изграждане на информираност, придобиване на влияние и формиране на връзки, които дори могат да доведат до отлична оферта за работа. Блогът може да отвори за вас много врати за възможности и да ви помогне да направите промяна не само в личния и професионалния си живот, но и в живота на вашите читатели.

Разбира се, разпространението на думата за това и привличането на подходящия вид читатели, които ще намерят съдържанието ви за интересно и полезно, изисква да имате добри и ефективни стратегии.

И така, какво ще правите? Е, вашето домашно, за начало; трябва да знаете вашите неща, за да се открояват сред тази тълпа. Добро място за начало може да бъде тази статия със списъка на най-добрите блогове в мрежата. Намерете хората, които правят това, което искате да правите, и го правите добре. След това вземете най-добрите им практики, намерете свой собствен спин, за да включите концепцията, и пишете, пишете, пишете!

Какво точно е блог?

Нека бързо да разгледаме какво е блог? Блогът (съкратено от фразата „weblog“) е уебсайт или уеб страница, която се актуализира редовно със съдържание, което читателите на блога могат да намерят вдъхновяващо или образователно. Блогът може да има различни цели, като например повишаване на осведомеността за индивидуална кауза или марка, установяване на себе си като експерт в определена област или насърчаване на бизнес и увеличаване на продажбите, само някои от тях. Всичко зависи от вида на блога, разбира се.

Блогът ви може да бъде вашето онлайн списание, например, в което ще изразите своите мисли и чувства и ще ги споделите със света. Това може да бъде всичко, което искате да бъде, но ключът към неговия успех е осигуряването на истинска стойност за вашите читатели, използвайки приятелски и разговорен тон на гласа, като оставате последователни.
Какво е-е-a-блог инфографика

Чувствайте се свободни да използвате тази инфографика на вашия уебсайт

Какви общи блогове имат общо??

В интернет има милиони блогове, но как наистина успешните блогъри успяха да пресекат шума на конкуренцията и да избутат блоговете си до върха? Те предоставиха съдържание, което предложи истинска стойност на своите читатели. Те имаха уникален глас, който техните читатели искаха да чуят и точно това ги направи различни. Това прави известна жестока конкуренция за новите участници в блогосферата, които се опитват да си дадат името.

Дори ако тема, която искате да се заемете, включва идея, която е казана хиляди пъти, все пак можете да направите обрат и да разкажете историята си. Можете да създадете завладяващо съдържание, което ще има уникална личност, с която вашите читатели могат да се свържат и наистина да се влюбят във всяка една написана от вас дума..

Качественото съдържание е точно това, което имат всички общи любими блогове. Разбира се, има броят на последователите, но съдържанието е единственият елемент, който ги привлича на първо място и ги кара да се връщат за още.

Ето защо, ако искате да направите блога си привлекателен, винаги се фокусирайте върху качеството на съдържанието си.

Най-популярните ниши, които задвижват трафика и печелят пари

блоговете карат пари

Когато търсите ниша, върху която да съсредоточите блога си, трябва да помислите за тези с процъфтяващ пазар. За да осигурите приходи от блога си, трябва да намерите ниша с голям потенциал за генериране на трафик и приходи.

Следващите ниши са най-популярните, така че имат голям трафик и мощност на доходите. Те са малко широки, но можете да намерите адекватна микро-ниша в тях, след като откриете страстта си и измислите начин да подобрите живота на хората.

Пътуващи блогове

Пътуващите блогове имат огромен потенциал за шофиране на много трафик и печелене на пари. Хората обичат да пътуват и винаги ще търсят нови възможности да отидат някъде, където никога не са били, и да изследват нови култури.

Можете да вземете много упътвания с вашия блог за пътуване. Можете да водите блог, специфичен за региона, блог за пътуване с храна или личен блог за пътуване, изпълнен със собствени вълнуващи приключения и пътеводители.

Вашият блог също може да се съсредоточи върху отзивите за хотела или ресторанта или за пътуване, така че да можете да печелите пари от партньорски връзки. Нишата е огромна, така че има много неща, върху които можете да се съсредоточите.

Здравни блогове

Тази ниша също има големи възможности за партньорство, тъй като можете да пишете за храни, добавки, продукти за упражнения и много други.

Можете да съсредоточите блога си върху здравословни рецепти, диети, сутрешни съчетания, домашни тренировки, тренировки във фитнес, съвети за здравеопазване и съвети – вие го наречете. Тук има много възможности за масов трафик и приходи.

Блогове за електронно обучение

Електронното обучение се разраства със светкавична скорост, тъй като Интернет направи обучението и знанията достъпни за всички. Винаги ще има хора, които искат да получат нови знания и умения онлайн, от уюта на дома си.

Ако имате конкретни знания или умения, които страстно пишете, защо да не помогнете и на други хора да станат експерти? Можете да дадете уроци по китара, уроци по кодиране, уроци за обучение на кучета, уроци за използване на всякакъв вид софтуер, езикови уроци и почти всичко друго, което искате.

Технически и игрови блогове

Геймърите се интересуват от пазара на технологии, така че комбинирането на двете ще ви помогне да спечелите значителна сума пари. Това е една от най-печелившите ниши, от които можете да избирате и, отново, тя предлага изобилие от ниши и възможности за партньорство.

Можете да напишете ревюта на приложения и видеоигри, ревюта на технически джаджи, съвети за ремонти на мобилни устройства и компютри, уроци за видеоигри или друга свързана тема, която ви интересува и има какво да кажете за.

Блогове за родители

Това е една от онези ниши, които винаги ще задвижват трафика и парите. Майките са навсякъде, така че винаги ще имате страхотна публика, която се интересува от полезни съвети и съвети за родителите.

Има стотици теми, които можете да избирате, свързани с грижите за бебета и деца и помагането на новите майки да избират най-добрите храни, дрехи, безопасни играчки и забавни занимания за своите малки или да планират перфектно детско парти за рожден ден.

Можете също така да дадете съвети за бременност и буквално всякакви други полезни съвети както за майките, така и за татковците. Най-добрият начин да осигурите приходи от вашия блог за родители е да се включите в партньорски маркетинг, като популяризирате най-добрите продукти за деца и родители.

Искате да стартирате личен блог?

Ако искате да стартирате свой собствен личен блог, можете да направите това доста бързо сами. Имате нужда от име за вашия блог (име на домейн), най-добрата платформа за блогове (горещо препоръчваме самостоятелно хостван WordPress) и доставчик на уеб хостинг. Всички тези стъпки са много ясни и можете да започнете да работите в блога си за нула време.

Първо ще трябва да изберете вашия доставчик на уеб хостинг и за нови блогъри, препоръчваме Bluehost, компания, която разполага с над 2 милиона уебсайтове по целия свят. Ще получите безплатно име на домейн когато се регистрирате с тях, плюс те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Първа стъпка

Кликнете тук и ще попаднете на страницата „Ексклузивна оферта“, запазена за нашите читатели. След това кликнете върху „Започнете сега“.

Първа стъпка

Втора стъпка

Предлагаме да започнете с основния план, тъй като ще ви трябва време, за да определите вашите нужди и възможности. В основния план има всичко, което всеки начинаещ има нужда, за да създаде нов блог. Помислете за други планове по-късно, когато вашият блог излита и вашите нужди стават по-големи.
стъпка втора

Трета стъпка

Вашето име на домейн ще играе жизненоважна роля за бъдещото развитие на вашия блог и затова е важно да отделите време и да измислите добро име на домейн. След като направите това, въведете името в колоната „нов домейн“ и изберете вашия домейн от най-високо ниво.
стъпка трета

Препоръчителен инструмент:

Просто въведете желания домейн в това поле „нов домейн“ и BlueHost ще ви покаже дали е наличен или не. Ако не, ще ви предостави списък с подобни имена, от които можете да избирате.

Не забравяйте, че след като създадете блога си и започнете да пишете своето съдържание, трябва винаги да се фокусирате върху целевата си аудитория и техните нужди, за да можете да им осигурите реална стойност и качество, защото именно това ще направи блога ви успешен. Уверете се, че сте се потопили по-дълбоко в нашия блог раздел и прочетете всичко, тъй като със сигурност ще намерите много полезни съвети за блогове.

Други видове блогове

други видове блогове

Блогърите са много креативни хора. Има и други видове блогове, освен най-популярните.

Блогове на общността

Блоговете в общността са предназначени да обединят съмишленици. Тези блогове обикновено обхващат темите, които интересуват съмишленици и разполагат с раздел за коментари и силна социална подкрепа за насърчаване на комуникацията.

Блогове с нестопанска цел

Блоговете с нестопанска цел са предназначени да помагат на хората, работещи и работещи в нестопански организации. Те обхващат всякакви теми, като нестопански комуникации, нестопански дигитален маркетинг, набиране на средства и други неща.

Блогове на уеб камери на живо

Писането за световни дестинации във вашия блог е едно, но показването им в реално време на поток към вашата аудитория е друго.

Блоговете на уеб камери на живо включват и тези, при които създателите на съдържание не пишат съдържанието, а го предават устно на аудиторията. В комбинация с чат на живо, този тип блогове са много ангажиращи и могат да бъдат доходоносни.

Блогове на живо на екранни блогове

Тези блогове са насочени към демографски, който се интересува от спорт и без възможност да гледат удобно игрите, които искат и как искат. Със софтуера за стрийминг и права за излъчване, тези типове блогове се настройват много лесно.

Блогове от типа устройства

Блоговете от типа на устройството са насочени към хора с технически възможности. Тези блогове съдържат най-новата информация за устройствата, техните функции, функционалност и т.н. С бързото развитие на технологиите намирането на вдъхновение за теми не е проблем в тази ниша.

Подкасти блогове

Блоговете подкаст станаха изключително популярни през последните няколко години. Те обхващат различни теми, включително най-популярните. Подкастингът е тенденция и доказателството са много известни блогове, които добавиха подкасти към стандартното им предложение. В САЩ има приблизително 104 милиона слушатели на подкасти месечно.

Препоръчително четене: Как да стартирате подкаст – окончателното ръководство за начинаещи 2020

Видео блогове

Дори с YouTube наоколо все още има влогъри, които предпочитат да качват и споделят своите видеоклипове на собствения си уебсайт.

Смеси от всички видове

И накрая, имаме блогове, които стоят като смеси от всички типове, за които сме говорили по-горе. Тези блогове могат да обхващат различни теми, да са насочени към няколко демографски данни и да включват всички видове медийни формати.

Вижте този списък с най-добрите нишови блогове

И така, тук в FirstSiteGuide решихме да ви дадем възможност да бъдете в крак с всички най-нови тенденции в определена ниша.

Днес съставихме списък на различните блогове в интернет. Погледнете какво правят правилно в своите блогове и вижте дали можете да намерите начин да го направите по-добре! Можете да придобиете ценна представа и всъщност да имате с какво да работите, когато установите своя нов подход към блоговете. Надяваме се, че ще ви вдъхнови създаването на отличен блог, който ще привлече значителен брой последователи, които винаги ще се радват да прочетат всяка нова публикация в блога, която публикувате.

Еко и зелени блогове
Блогове за мама
Копирайт и писателски блогове
Блогове в социалните медии
Блогове за домашни любимци
Дизайнерски блогове
Блогове за бизнес и предприемачество
Образователни блогове
Игрови блогове

заключение

Със сигурност има много по-успешни блогове, които можете да вземете за модел. Споменатите по-горе са едни от най-добрите примери за блогове, които със сигурност ще ви вдъхновят и ще ви помогнат да поемете в правилната посока, която ще ви доведе до успеха, към който се стремите.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map