Комплетни водич за маркетинг путем е-поште: све што бисте требали знати!

Леарн-Блоггинг-2_Цјеловити водич за маркетинг путем е-поште-16


Дигитални маркетинг је софистициран приступ који компаније морају узети у обзир да би успјеле на мрежи. Због развоја различитих технологија, купци су скренули пажњу на друге уређаје и друге видове комуникације. То је приморало предузећа да се ослањају на маркетинг друштвених медија, креирање садржаја, ППЦ кампање и маркетинг путем е-поште.

Данас ћемо разговарати о маркетингу путем е-поште, његовој популарности и зашто је то још увек моћан канал за пословно оглашавање. Научићете о креирању маркетиншких кампања путем е-поште, које врсте постоје и који су кључни савети које требате пратити током целог процеса. Зато кренимо од објашњења маркетинга путем е-поште.

Шта је маркетинг путем е-поште?

Маркетинг путем е-поште укључује контакт са купцима или претплатницима који су одлучили да поделе своју адресу е-поште са вама.

Након што стекнете њихову адресу е-поште уз њихову дозволу, имате право да им шаљете различите врсте е-поште и промовишете своје пословање. Читав процес се непрестано понавља, а циљ је да се досегне што више претплатника путем е-поште.

Е-маил маркетинг циклус

То је један од најефикаснијих маркетиншких приступа јер особа која се одлучи да подели своје информације са вама показује да су заинтересовани за ваш блог или посао и шта оно нуди. Имајући то у виду, јасно је да је та особа такође вољна да купи ваше производе или услуге, објашњавајући зашто маркетинг путем е-поште има високе стопе конверзије..

Маркетинг путем е-поште је убедљива стратегија оглашавања. Многе компаније га користе, а исто би требало и вама, без обзира на вашу нишу.

Зашто вам треба маркетинг путем е-поште?

Ако се питате зашто емејл Маркетинг неопходно је за ваш блог или посао, постоји неколико ствари које би требало одмах да схватите:

 • То је дугорочно стратегија раста, изградња предузећа које се доживљава као озбиљан и утицајан бренд није лак задатак.
 • Ако желите да постигнете овај циљ без значајних финансијских улагања, требаће времена и изискује огромну количину стрпљења и посвећености.
 • Ако тражите начин да изградите групу лојалних купаца без трошења много новца, изградња велике листе е-поште је први корак који бисте требали предузети. Омогућиће вам да полако развијате посао, са списком е-поште који је препун људи који вас желе подржати.
 • Такође, ово је одличан начин за повећање броја повратника. Изградња заједнице подршке и повратка купаца је од великог значаја, а велика листа е-поште праћена сјајном маркетиншком стратегијом може ово претворити у стварност.

Емејл Маркетинг је један од највиших конвертибилних маркетиншких канала.

Разлог за то лежи у чињеници да је особа која се претплатила на вашу маилинг листу заинтересована за ваш садржај, услугу или производ. Надаље, комуникација путем е-поште сматра се приватном, што значи да особа има одређени ниво повјерења према свом послу.

У просеку, свака особа има 1.7 адреса е-поште. Ово износи милијарде адреса е-поште на глобалној разини. До краја 2018. године преко 3,8 милијарди корисника е-поште. Штавише, људи су сада лакше доступни путем својих налога за е-пошту, јер је већина њих повезана са својим мобилним уређајима.

Када размотрите све ове тачке, видљиво је колико моћан може бити прави маркетинг маркетинг приступ. Погледајмо детаље о томе како бисте могли повећати број претплатника на вашој листи е-поште.

Препоручено читање: Врхунски водич за израду плана маркетинга е-поште.

Наш препоручени сервис за маркетинг путем е-поште

Стални контакт

Стални контакт

Едитор сталног контакта олакшава прилагођавање шаблона е-поште по вашем избору тако да изгледа као посао који клијенти знају.

Сазнајте више

Који су ваши циљеви?

Прво што би требало да размислите је сврха ваше маркетиншке кампање путем е-поште. То је уско повезано са опцијама које имате на располагању, о чему ћемо разговарати у следећем одељку.

Помоћу маркетиншке кампање путем е-поште можете да вратите људе на вашу веб локацију да деле садржај или продају више производа и услуга или најаву позивницу коју ваше предузеће ради.

У складу са потребама вашег предузећа, почећете да радите на одређеној маркетиншкој кампањи путем е-поште. Идемо у детаље о свакој од ових врста стратегија е-поште.

Одлучите која је стратегија ваше кампање

У зависности од ваших циљева, то су типови е-поште које можете креирати:

Билтен

Ово је врста е-поште која је повезана са вестима на вашој веб локацији. Овај приступ обично бирају веб локације које се првенствено ослањају на добит од прихода од огласа. Ако припадате овој групи, билтен је добра стратегија која ће вам омогућити да изградите стабилан раст промета на свом блогу или веб локацији.

Билтен

Понуда

Предузећа која одлуче да дају е-пошту, обично припадају индустрији е-трговине. Предност за оне који су на листи за слање су конкретне понуде које могу добити од ваше компаније. Овакав приступ пружа вредност за обе стране. Предузеће може повећати број продатих предмета, док је купац на посебном положају због претплате на ваше пословање.

понуда

Повећање свести

То је обично позивница која се шаље целој листи за слање. Ако се у вашој компанији одржава неки догађај, као што је физичко откривање производа или вебинар, то је полазна основа која ће значајно повећати свест. Ово је мешавина билтена и понуде е-поште, јер се од људи тражи да учествују у случају да могу само да гледају, или такође изврше куповину..

Повећање свести

Најава

Овај приступ је савршен као стратегија задржавања клијената. Ако продајете услугу својим претплатницима, ово је најбољи начин да их обавестите о новим карактеристикама производа који су добили. Иако сховруннери првенствено користе ову врсту е-поште, она може наћи место у предузећима која нуде софтверске алате својим клијентима.

Најава

На пример, можете да побољшате покретање новог софтверског алата у свом апартману, само тако што ћете га најавити путем листе е-поште.

Покретање е-поште

Ово је одличан приступ за оне који се одлуче напустити своју кошарицу. Направите систем који ће их подсетити да су напустили кошарицу и нису завршили куповину. Најбоље од свега је што овај процес може бити у потпуности аутоматизован, али ипак доноси побољшање стопе конверзије купаца.

Покретање е-поште

У зависности од циљева које сте поставили свом послу, можете да циклизирате неколико врста е-порука посланих својим претплатницима, што ће максимизирати ефикасност вашег маркетинга путем е-поште. Али, пре него што уђемо у више детаља о оптимизацији, прелистајмо раст листе претплатника и како то треба креирати.

Како прикупити више претплатника?

Следе неки од начина који ће вам помоћи да ефикасније повећате своју листу е-поште.

Обезбедите вредност у замену за е-поруке

Зашто особа треба да оставља своје контакт податке на вашој веб локацији? То је прво што би требало да питате себе и свој маркетиншки тим. Радите на стварању система који ће мотивисати људе да оставе своје контакт податке.

На пример, можете да поклоните бесплатну е-књигу својим читаоцима, у замену за њихову е-пошту за контакт. Поред тога, можете креирати посебне понуде које су само за претплатнике. Ово је сјајан подстицај који ће потакнути већи проценат посетилаца да се претплате на вашу листу е-поште.

Набавите бесплатну е-књигу

Подсетите кориснике да се претплате

Имати дугме за претплату на једној страници није најбољи приступ за раст листе поште. На неким страницама можете да учините дугме истакнутијим, али у целини, корисник би требао бити у могућности да се претплати са било које странице ваше веб странице.

На пример, да би се то догодило, најбоље је повремено покренути транспарент у горњем делу страница веб странице, заглавље.

Подсетник за претплату

Надаље, користите друге маркетиншке канале како бисте обавијестили људе о вашој листи е-поште. Мрежа друштвених медија је сјајно место где можете да кажете својим следбеницима.

Укључите дугме за претплату

Претплатници би увек требали бити у могућности да брзо примете могућност претплате. То ће повећати стопе раста ваше листе претплатника, јер ће већи број посетилаца моћи да види дугме.

На пример, ако цела веб локација доминира у једној боји, користите другу боју да бисте привукли пажњу посетилаца. Они ће одмах знати где треба да кликну да би се претплатили, а када донесу пресуду на основу квалитета вашег садржаја, лако ће то моћи да ураде.

Видљиво дугме за претплату

Укључивање учините што једноставнијим

Претплата на вашу листу е-поште треба да захтева што је мање могуће корака. Заборавите на употребу образаца за које је потребно превише детаља. Увек креирајте једноставан образац за пријаву. Људи мрзе губљење времена, стога је довољно да попуните пријаву е-поштом и именом и дозволите им да брзо попуњавају празнине.

Једноставно пријављивање

Знајте на кога циљате

У читавом процесу планирања, од кључне је важности да размислите о томе ко се придружује листи е-поште. Направите систем који ће вам омогућити да одредите старост и пол претплатника. Учиниће да персонализација е-порука буде много лакши задатак, а истовремено ће побољшати и њену ефикасност.

Поздравни и излазни скочни прозори

Ови двоструки оквири савршени су за тражење контакт података. Када корисник посети веб локацију, то је порука добродошлице, али када је завршена, нема проблема са скочним прозором пре него што затвори картицу прегледача. Ови мали кораци помоћи ће вам да лакше растете списак адреса.

Попупс

Подузимањем ових корака осигураћете да се већи број људи претплати на вашу листу е-поште. Ако тражите узбудљиве савете о привлачењу више претплатника, погледајте наш други водич који покрива ову одређену тему.

Препоручено читање: 16 практичних савета који гарантују више претплатника на блогу

Како креирати маркетиншку кампању путем е-поште

Како креирати маркетиншку кампању путем е-поште

Слободно користите овај образац на својој веб локацији

Следећи корак је разумевање начина на који е-пошта треба да изгледа како би била ефикасна. Веће стопе кликова и конверзија су изазовне за постизање, али уз неке савете за оптимизацију, то је изведиво.

 • Наслов. Стварање наслова је најважнија ствар на коју бисте се требали фокусирати. Временом бисте требали постати што креативнији и тестирати разне врсте наслова е-поште. То је прво што корисник види, а требало би га створити како би ангажовало читаоца и натерало их да отворе е-пошту. Што је тема е-поште више ангажована, то ће бити веће отворене цене.
  Ударање у слатко место захтева време, па експериментишите са различитим предлошцима наслова и погледајте шта најбоље ради.
 • Дужина е-поште. Е-поруке се разликују од уобичајеног садржаја на веб локацијама и треба да садрже јасну и кратку поруку. Потребно је да вам одузме што мање времена за читање, тако да читалац може да одлучи да ли треба да кликне на везу или не.
 • Језик. Користите једноставан језик, јер ће он знатно олакшати ствари кориснику. Посљедња ствар коју желите учинити је збунити са сложеним реченицама и ријечима.
 • Укључите слике. Слике привлаче више пажње. Увек можете креирати слике које приказују понуду коју шаљете својим купцима. Не заборавите да правите мање слике, јер ће доста људи добијати вашу е-пошту на своје паметне телефоне и таблете.
 • Дугме за одјављивање. Ово је слобода избора коју дајете својим претплатницима, али је такође корисна функција јер вас спречава да сместите у мапу нежељене поште.
 • Укључите позив на акцију. Прималац е-поште требало би већ да разуме о чему се ради у вашој е-пошти и кратак опис. Он је спреман да предузме акцију у само неколико секунди, стога јасно затражите акцију у свом имејлу и олакшајте кликом на везу.
 • Провјера идентитета путем е-поште. Ово је још једна безбедносна мера која ће вам помоћи да се држите подаље од филтра нежељене поште. Поред тога, то ће повећати поверење ваших клијената у ваш бренд, јер је практично немогуће копирати вашу е-пошту.
 • Лични приступ. Избегавајте да шаљете е-пошту као компанија. Особа треба да зна од кога долази адреса е-поште, али да користи поштанску адресу запосленика у целом процесу. Прималац е-поште ће имати осећај као да га контактира особа, а не компанија. Позитивно ће утицати на стопу кликова путем е-поште.
 • Релевантност садржаја Увек шаљите садржај који заправо претплати претплатника. Ако предузмете било који други корак и покушате да преварите људе, брзо ће се активирати и изазвати пад броја ваших претплатника.
 • Оптимизирајте одредишну страницу. Увек проверите да ли оптимизујете одредишне странице које се пре свега посећују са листе за слање. Нема стварне странице резултираће негативним стопама конверзије. Чак и ако направите сјајну стопу кликова путем е-поште, без праве одредишне странице, нећете добити добре резултате.
  Једноставно учините страницу једноставном за кретање. Укључите истакнути стратегију за позивање на акцију и додајте неке додатне детаље који подржавају информације наведене у е-поруци. Не додајте превише елемената на одредишну страницу, јер ће они ометати посетиоца.

Слиједећи ове информације моћи ћете креирати ефикасну стратегију маркетинга путем е-поште. Што више тестирате, бољи ће вам бити резултати.

Измерите резултате своје кампање, оптимизујте и побољшајте

Добра ствар у маркетингу путем е-поште је та што је он потпуно мерљив. Ово је важно јер можете извршити А / Б тестирање како бисте утврдили који приступ је бољи.

На пример, можете да поставите неколико образаца е-поште да бисте видели који ће од њих најбоље функционисати. Исто важи и за одредишне странице, које се такође могу оптимизовати да би биле боље.

Поред тога, алати за аутоматизацију е-поште ће вам помоћи да боље схватите шта су адресе е-поште и кликови. Ово ће вам омогућити да експериментишете са различитим сликама, позивима на радњу и насловима е-поште.

Овај приступ је неопходан јер ће вам омогућити да побољшате ефикасност свог маркетинга путем времена. Погледајмо неколико алата који ће вам помоћи у праћењу података и аутоматизацији одређених процеса.

Препоручено читање: Изазови маркетиншке аутоматизације

Коришћење правих алата

Пре него што уђемо у алате за маркетинг путем е-поште који ће вам помоћи да лако управљате својим маркетиншким кампањама е-поште, желимо да споменимо алат који вам може помоћи у расту листе листа е-поште.

ОптинМонстер је одличан алат који се лако може интегрисати с било којег веб сајта. Такође, добро функционира са осталим софтвером за управљање маркетингом путем е-поште, што га чини одличним избором. Уз то, долази са мноштвом корисних функција које ће вам помоћи да лакше растете своју листу слања.

А сада пређимо на неколико алата за управљање маркетингом путем е-поште.

 • Стални контакт одличан је део софтвера који ће вам брзо помоћи да створите невероватне е-поруке. Долази са бројним предлошцима. Уз то вам омогућава директно претварање е-поште у пост на друштвеним медијима.
  Као и већина алата за управљање е-поштом, и овај садржи податке о понашању потреба свих на вашој листи е-поште, пружајући вам увид у проценат отворених порука е-поште и стопу кликова на везу.
 • Авебер је још једно омиљено средство које је намењено малим и средњим предузећима. Такође садржи огромну количину функција, што га чини изванредним софтвером за управљање е-поштом. Аутоматизација, праћење и израда шаблона све се једноставно изводи помоћу овог алата, заслужујући то место у овом ужем избору. Такође се може лако интегрисати у све врсте веб локација.

Бирање доброг софтвера за управљање маркетингом путем е-поште је такође важно јер утиче на то да ли ће ваша е-пошта завршити у корисничкој мапи „Инбок“ или „Спам“. Одабиром једне од ове три помоћи ће вам да овај проблем избегнете од самог почетка.

Од тренутка када се одлучиш направите своју листу е-поште, од суштинске је важности употреба алата за управљање е-поштом за управљање е-поштом, јер желите да можете да комуницирате са својом списком поштанских адреса, док он непрестано расте..

Закључак

Надамо се да сте овај водич за маркетинг путем е-поште сматрали корисним. Као што видите, уз неколико паметних потеза, можете креирати циклус у којем ће ваша поштанска листа непрестано расти. Како се тржиште непрестано мења, не заборавите да користите један од горе наведених алата, јер ће вам они олакшати тестирање, експериментисање и оптимизацију стратегије е-поште за најбоље перформансе.

Сретно и останите стрпљиви – резултати ће доћи након неког времена, и ви ћете их вољети.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked