Какво е блог пост? – Перфектната структура

Научете-Blogging_blogspot съдържание


Ако искате да започнете нов блог или вече сте започнали, следващата стъпка ще бъде да разберете какво да напишете. Каквато и да е целта на блога, личен или бизнес, съдържанието би играло критична роля за успеха на блога.

Трябва да осъзнаете, че интернет е пренаситен с текстово съдържание. По този начин, за да се откроят публикациите в блога ви, трябва да инвестирате сериозни усилия, за да създадете страхотно съдържание.

В тази статия ще ви покажем как да пишете публикациите в блога си и да ги правим информативни.

Дефиниция на публикация в блога

Публикуването в блога е запис (статия), който пишете в блог. Тя може да включва съдържание под формата на текст, снимки, инфографика или видео.

Структурата на публикацията в блога

Следва основната структура на добра публикация в блога:

структура на блога

Чувствайте се свободни да използвате този шаблон на вашия сайт

Използвайте тези елементи, за да оптимизирате всяка публикация както за четци, така и за търсачки:

Заглавие

Заглавието или заглавието на вашата публикация в блога трябва да привлича вниманието на потенциалните читатели. Хората може да го видят в емисиите си в социалните медии или в резултатите от търсенето. Уверете се, че сте включили основната фраза за ключови думи, която хората биха могли да използват, когато търсят темата, която покривате.

Дата на публикуване

Датата на публикуване на съдържанието ви не е задължителна, но се препоръчва. Ако често актуализирате блога си, датите за публикуване могат да помогнат на посетителите да определят последните публикации. Това не е толкова важно на страниците с вечнозелено съдържание, но често се използва в ежедневно публикувано съдържание.

Автор по ред

Авторският ред помага на читателите да идентифицират кой е написал съдържанието и е особено важен за блогове с много писатели. Освен това, авторът по ред може да ви даде по-голямо доверие на съдържанието ви, ако признат писател го създаде.

Категория на публикациите

Класовете с категории, използвани за групиране на съдържанието ви в отделни секции. Препоръчва се да използвате маркери за категории за всяка публикация в блога, която създавате. Групирането на подходящо съдържание заедно ще бъде полезно за вашите посетители и търсачките да обхождат вашия блог.

Въведение

Първият параграф от публикацията в блога ви или ще задържи хората да четат, или ще накара хората да напуснат. Уверете се, че принуждава хората да четат останалото съдържание. Трябва да използвате насочената си ключова фраза за търсачките поне веднъж в този параграф.

Главно съдържание

Това е основната част от съдържанието на блога ви. Помислете заглавието като обещанието и основното съдържание като изпълнение на този залог. Вашето основно съдържание трябва да угоди на всеки, който посещава публикацията ви въз основа на заглавието. Ако създадете съдържание, което не отговаря на обещанията на заглавието ви, хората ще започнат да определят блога ви като неизпълним. Дължината на вашите публикации в блога може да варира от 300 до 3000 или повече думи. Най-добре е да редувате дължината на публикациите си, докато придобиете представа за това, което работи най-добре за вашата аудитория.

Подзаглавията

Много хора ще сканират съдържанието на вашия блог, за разлика от това да го четат дума по дума. Напишете подглави, които разбиват съдържанието ви на смилаеми секции. Уверете се, че тези подглави представляват съдържанието в тях.

Смел текст

Използвайте удебелен текст в няколко области от основното си съдържание, за да помогнете да подчертаете важни точки. Използвайте го избирателно. В противен случай цялата ви статия ще изглежда удебелена, като по този начин ще ви отнеме възможността за подчертаване на ключови части от съдържанието.

Маркирани / номерирани списъци

Въпреки че не искате цялата ви публикация да е запълнена с точки или цифри, тези списъци помагат да се разделят стъпки и таблици с полезно съдържание.

средства

Допълнете текстовата част на съдържанието си с медии, като свързани изображения и видео. Това ще ви помогне да разбиете съдържанието си и да илюстрира по-добре вашите точки.

Най-малкото, което можете да направите, е да включите представено изображение в публикацията си. Добавете основната фраза на ключовата си публикация в името на файла на снимката, както и маркера ALT. Той ще ви помогне в оптимизирането на търсенето на вашата публикация.

заключение

Изводът трябва да бъде параграф или два в края на публикацията ви, за да обобщите написаното от вас съдържание. Читателят трябва да разбере какъв материал сте покрили. Ако не са, шансовете са, те ще се върнат да видят какво може да са пропуснали.

Призив за действие

Последният ред на вашия блог трябва да е някаква форма на призив за действие. Може да бъде толкова просто, колкото да помолите читателите да споделят своите мисли в коментарите или да споделят публикацията в социалните медии. Ако сте написали публикацията за популяризиране на определен продукт или услуга, призивът за действие трябва да насърчи читателя да научи повече за него.

Бутони за социални споделяния

Социалните медии са полезен инструмент за популяризиране на съдържанието на вашия блог. Необходимо е да включите социални бутони към цялото си съдържание, така че хората да могат лесно да го споделят в социалните мрежи. Можете да ги поставите в горната част на съдържанието си, в долната част на съдържанието или отстрани, като плаваща джаджа.

Секция с коментари

Освен съдържанието на блога ви, коментарите са най-важната част от вашия блог. Този раздел дава възможност на вашите читатели да общуват с вас и други посетители. Важно е да отговорите на коментарите и да отворите разговора.

Не е нужно да включвате всички елементи от този списък във всяка публикация. Уверете се, че винаги имате увлекателно представяне, качествено съдържание и солидно заключение.

Как да напишете първата си публикация в блога

Първият ще бъде най-труден за писане, а шансовете са, че ще се почувствате като Алиса в страната на чудесата. Но е важно да се изтласкате от зоната си на комфорт и да изкарате работата си там.

В първия си пост можете да отделите момент и да се представите. Кажете на читателите си кой сте, какво ви е мотивирало в блога и какво ще напишете. Заглавието на публикацията може да бъде „Добре дошли в моя блог“ или „Първата ми публикация в блога“. Можете също да въведете следващата си публикация в блога тук, където ще говорите по някаква конкретна тема.

Препоръчително четене: Как да напишете съдържание в блога

Примери за добри публикации в блога

Заглавието на вашата публикация в блога трябва да улови читателите и да им покаже стойностно предложение. Тя трябва да включва основните ви ключови думи и ползата, която вашите читатели ще получат от публикацията в блога.

Малко идеи за публикации в блога:

заключение

Сега сте усвоили основите и разбирате структурата на публикацията в блога. Следващото нещо е да експериментирате със съдържанието си. Вашите публикации в блога трябва да се открояват от морето от съдържание, което залива интернет. Опитайте се да бъдете различни и подхождайте към обекта си от нов ъгъл, който дори може да бъде спорен. Късмет!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map