Какво е блог? – Определението за блог, блог и Blogger

какво е изображение на блога


Знаете ли какви са блоговете? Ако не го направите, тогава ще дойдете на правилното място В началото блогът беше по-скоро от личен дневник, който хората споделяха онлайн, и той започва от 1994 г. В този онлайн дневник можете да говорите за ежедневието си или да споделяте неща, които правите. Но хората видяха възможност да предадат всяка информация по нов начин. Така започна красивият свят на блоговете.

Днес в мрежата има повече от 600 милиона блога.

Какво е блог?

Определение на блог

Блогът (съкращаване на „weblog“) е онлайн дневник или информационен уебсайт, показващ информация в обратен хронологичен ред, като най-новите публикации се появяват на първо място. Това е платформа, където писател или дори група писатели споделят мненията си по отделна тема.

Каква е целта на блога?

Има много причини да започнете блог за лична употреба и само шепа силни за бизнес блогове. Блогът за бизнес, проекти или нещо друго, което може да ви донесе пари, има много ясна цел – да класирате уебсайта си по-високо в Google SERPs, a.k.a. увеличете видимостта си.

Като бизнес разчитате на потребителите да продължават да купуват вашите продукти и услуги. Като нов бизнес разчитате на блоговете, за да ви помогнат да стигнете до тези потребители и да привлечете вниманието им. Без блогове уебсайтът ви ще остане невидим, докато воденето на блог ви прави търсене и конкурентоспособни.

И така, основната цел на блога е да ви свърже със съответната аудитория. Друг е да увеличите трафика си и да изпратите качествени клиенти до вашия уебсайт.

Колкото по-чести и по-добри са вашите публикации в блога, толкова по-големи са шансовете уебсайтът ви да бъде открит и посетен от целевата ви аудитория. Което означава, че блогът е ефективно средство за генериране на олово. Добавете страхотен призив за действие (CTA) и той ще превърне трафика на уебсайта ви във висококачествени клиенти. Но блогът също така ви позволява да покажете своя авторитет и да изградите марка.

Когато използвате вашите нишови знания за създаване на информативни и ангажиращи публикации, това изгражда доверие у вашата аудитория. Страхотното водене на блогове прави бизнеса ви по-надежден, което е особено важно, ако вашата марка е все още млада и доста непозната. Той гарантира едновременно присъствие и авторитет.

Структура на блога

Външният вид на блоговете се променя с течение на времето и в днешно време блоговете включват различни елементи. Но повечето блогове включват някои стандартни функции и структура. Ето общи характеристики, които типичният блог ще включва:

 • Заглавка с менюто или лентата за навигация
 • Основна област на съдържание с подчертани или най-нови публикации в блога
 • Странична лента със социални профили, любимо съдържание или призив за действие
 • Footer със съответните връзки като отказ от отговорност, политика за поверителност, страница за контакти и т.н..

Основна структура на блога

Чувствайте се свободни да използвате този шаблон на вашия сайт

Горният пример е основната структура на блога. Всеки елемент има своето значение и помага на посетителите да се ориентират в блога ви.

Блогове и уебсайтове

Повечето хора все още се чудят дали има някаква разлика между блог и уебсайт. Какво е блог и какво е уебсайт? Днес е още по-предизвикателно да разграничавате двете. Много компании интегрират блогове в своите сайтове, за да изпълняват същата функция.

Какво отличава блоговете от уебсайтовете?

Блоговете се нуждаят от чести актуализации. Добрите примери включват блог за храна, споделящ рецепти за хранене или компания, която пише за своите новини от индустрията.

Блоговете насърчават перфектната ангажираност на читателите. Читателите получават шанс да коментират и да изразят различните си притеснения пред зрителя. Статичните уебсайтове, от друга страна, се състоят от съдържанието, представено на статични страници. Собствениците на статични уебсайтове рядко актуализират страниците си. Собствениците на блогове актуализират сайта си с нови публикации в блога редовно.

Основните елементи, които идентифицират публикация в блог от статична страница, включват дата на публикуване, референция на автора, категории и маркери в един байла. Въпреки че не всички публикации в блога имат всички онези елементи на страницата, статичните страници на уебсайтове нямат нито един от тези елементи. От гледна точка на посетителите, съдържанието в статичен сайт няма да се промени от едно посещение до следващо. Съдържанието в блог все пак има потенциал да предложи нещо ново всеки ден, седмица или месец. В зависимост от графика за публикуване на собственика на блога.

Какво е блогване?

В началото на 2000-те блоговете се появяват във всички различни фази, когато се раждат няколко политически блога. Също така започнаха да се появяват блогове с ръководства за употреба. Установените институции започнаха да отбелязват разликата между журналистиката и блоговете. Броят на блогърите в САЩ се очаква да достигне 31,7 милиона потребители през 2020 г..

Дефиниция на блоговете

Блогът е набор от много умения, които човек трябва да управлява и контролира блог. Оборудване на уеб страница с инструменти за улесняване на процеса на писане, публикуване, свързване и споделяне на съдържание в интернет.

Защо блогът е толкова популярен?

Важно е да споменем, че блоговете се увеличават с всеки изминал ден! Следователно, за да отговорим на въпроса „какво представлява блоговете“, трябва да разгледаме факторите, които стоят зад неговото възход.

В ранните етапи блоговете се превърнаха в мейнстрийм, тъй като информационните услуги започнаха да ги използват като инструменти за просвета и формиране на мнение. Той се превърна в нов източник на информация.

Защо блогът е толкова популярен

Бизнесът видя добър начин да подобри нивото на удовлетвореност на клиента. Чрез блоговете компаниите поддържат клиентите и клиентите в крак с времето. Колкото повече хора посещават вашия блог, толкова повече излагат и се доверяват на вашата марка.

Личните и нишевите блогъри видяха потенциала да достигнат до повече хора, които се интересуват от конкретни теми. Чрез блог посетителите могат да коментират и да взаимодействат с вас или вашата марка, което ви помага да създадете мрежа от лоялни последователи.

Знаете ли, че можете да печелите пари чрез блогове? След като блогът ви получи достатъчно внимание и фенове, можете да разгледате начини за осигуряване на приходи от вашия блог. Чрез блога можете да предлагате услугите си и да продавате продукти.

Кой е блогър?

В последно време блогърите станаха известни по различни причини. Алтернативна кариера или работа на много, повече хора избират да се присъединят към редиците. И така, кои са блогърите? Това са личности, които обичат да споделят части от живота си с вас. Те публикуват различни теми от артикули за изкуства, дизайн на дома, дърводелство и финанси. Блогерите са мобилни и не е необходимо да са на едно място. Те живеят в интернет!

Определение за блогър

Блогърът е човек, който управлява и контролира блог. Той или тя споделя мнението си по различни теми за целева аудитория.

Защо днес много хора блогват?

Искате ли да имате свой блог? Да! Повечето хора днес създават блог по различни причини. Всяко човешко същество има какво да разкаже. Следователно чрез интернет блогърите могат да комуникират с по-голяма група хора.

Защо блогът е толкова популярен? Блоговете ви позволяват да говорите по всякакви теми и да изразявате своето мнение. Ще намерите някои блогъри, които пишат за всяка дейност, която се е провела през деня. Те могат да варират от малки проблеми като събуждането, до големи проблеми като правата на човека и климатичните промени! Не забравяйте, че като блогър, който управлява свой собствен блог, трябва да разчитате на темите, които обичате и да се стремите да станете един от най-добрите блогове в мрежата.

Плащат ли блогърите?

Блогерите наистина печелят пари, но това не е богат-бърз вид професия.

Преди да можете да започнете да осигурявате приходи от блога си, трябва да изградите както класацията си в Google SERPs, така и своето нишево влияние. А това отнема много време и качествено съдържание. Възможностите за печелене на пари няма да се представят, докато не спечелите известна достоверност в тази област. Така че, пристъпете към бизнеса.

Ето как можете да спечелите добри пари като най-високо класиран ниггер блогър:

 • Продажба на рекламно пространство в блога ви частно или чрез Google AdSense.
 • Станете партньорски партньор частно или чрез рекламни мрежи.
 • Продажба на ваши собствени цифрови продукти, като електронни книги и уроци.
 • Продажба на членства за достъп до изключително съдържание или съвети.
 • Използване на вашия блог като инструмент за маркетинг на съдържание за вашия бизнес.

Ако стартирате блог като начин да пускате на пазара и да увеличите съществуващия си бизнес, вероятно няма да продавате рекламно пространство или членство. Но можете да създадете и започнете да предлагате ексклузивни цифрови продукти като електронни книги, ръководства или онлайн курсове като водещ инструмент за улавяне в замяна на имейл адресите на посетителите. По този начин ще ги насочите с една стъпка по-надолу във вашата фуния за продажби.

Искате да започнете блог самостоятелно?

Създаването на собствен личен блог отнема няколко стъпки. Първо, трябва да вземете име за вашия блог, наречен също име на домейн, и да изберете най-добрата платформа за блогове. Препоръчваме да отидете със самостоятелно хостваната платформа. Има малко възможности за избор, когато става въпрос за самостоятелно хоствани платформи, но най-популярният е WordPress.org.

След това трябва да изберете уеб хостинг услуга и за нови блогъри, силно препоръчваме Bluehost, компания, която разполага с над 2 милиона уебсайтове по целия свят. Ще получите Безплатно име на домейн когато се регистрирате с тях и ако не харесвате техните услуги, те предлагат 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Първа стъпка

Кликнете върху тази връзка и ще отидете на страницата „Ексклузивна оферта“, запазена за нашите фенове. След като стигнете до там, кликнете върху „Започнете сега“.

Първа стъпка

Стъпка втора

Ако това е първият ви хостинг акаунт някога, трябва да започнете с основния план, защото ще ви трябва време, за да определите вашите нужди и възможности. В основния план има всичко, което всеки начинаещ има нужда, за да създаде нов блог. Помислете за други планове по-късно, когато вашият блог излита и вашите нужди стават по-големи.
стъпка втора

Стъпка трета

Вашето име на домейн ще играе жизненоважна роля за бъдещото развитие на вашия блог и затова е важно да отделите време и да измислите добро име на домейн. След като направите това, въведете името в колоната „нов домейн“ и изберете вашия домейн от най-високо ниво.
стъпка трета

Препоръчителен инструмент:

Просто въведете желания домейн в това поле „нов домейн“ и BlueHost ще ви покаже дали е наличен или не. Ако не, ще ви предостави списък с подобни имена, от които можете да избирате.

заключение

Надяваме се, че сте научили нещо важно, що се отнася до света на блоговете. Ако сте успели да стартирате блог, следващата ви стъпка е да работите върху съдържанието на блога си, за да сте доволни и ангажирани бъдещите ви читатели. Чувствайте се свободни да разгледате нашия обширен списък с блог ресурси, които ще ви помогнат да стартирате и развивате новия си блог.

Какво е-е-a-блог инфографика

Чувствайте се свободни да използвате тази инфографика на вашия уебсайт

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map