Како постати Блогер ауторитета у својој ниши

Леарн-Блоггинг_Аутхорити-блоггер


Постоји толико много различитих блогера, неки желе да се изразе и пруже инспиративне савете онима којима је то потребно, други који желе да своје блогове претворе у нешто више, постајући прави блогери ауторитета који су уважени у својој индустрији и постижу дивљи успех.

Међутим, велики број њих једноставно нема појма како се трансформисати из аматера у професионалца. Они се желе успоставити као ауторитет у својој ниши, али изгледа да не могу подићи глас и чути.

То је веома бучан свет, па ако желите да имате гласан глас, морате да имате и ауторитет. Без тога, на крају шапућете и нико заиста не може чути шта имате да кажете. Када имате ауторитет, имате и кредибилитет и лако привлачите пажњу, стојећи из гомиле и надахњујући верност.

Како то можете остварити? Како у својој ниши можете постати блогер ауторитета? Сигурно не постоји тајна формула коју можете користити да бисте постигли успех који желите преко ноћи, али постоји неколико испробаних техника које вам дефинитивно могу помоћи на путу да постанете про блогер, па прочитајте да бисте их проверили..

8 корака да постанете Блогер ауторитета у вашој ниши

Успостављање поверења

Да би ваш блог привукао више пажње, морате изградите поверење са својим читаоцима. Изградња поверења надахњује верност и помаже вам да се истински истакнете међу хиљадама блогера тамо. Успостављање поверења значи пружити вашој публици релевантне и корисне информације које им дају стварну вредност.

Садржај је краљевски, као што сте можда чули хиљаду пута, јер управо то људима помаже да сазнају више о вама и о ономе што имате за понудити. Ако доследно пружите висококвалитетни садржај који помаже циљаним читаоцима да реше њихове проблеме, они ће вас видети као веродостојан и поуздан извор информација. Постаћете њихов ресурс за ићи кад год им затреба нешто што само ви можете да им пружите.

Можда мислите да је то лакше рећи него учинити, али ако истражите своју циљну публику и сазнате више о њиховим интересима и склоностима, знаћете тачно у ком правцу треба да кренете приликом креирања вашег садржаја и моћи ћете да направите убедљиве постове на блогу који ће задовољити потребе сваког читаоца. Редовно обезбеђивање вредности управо је оно што ће вам помоћи да успоставите поверење са својим читаоцима и да вас постави на прави пут ка постању ауторитет блоггер.

Умрежавање

умрежавање

Умрежавање је један од крајњих кључева успеха у блогосфери. Постоје многи блогери о ауторитетима који имају пажњу милиона људи и ако се повежете са њима и постанете део њиховог унутрашњег круга, добићете невероватну прилику да се истакнете у огромном мору блогера.

Умрежавање с другим блогерима и успостављање односа с њима могу вам отворити многа врата и омогућити вам да привучете знатан број нових читалаца. Људи који их прате заиста им верују, па ако вам додају добру реч и препоруче ваш блог, њихови следбеници ће вас такође видети као поуздан извор. Више нећете бити само још један блогер који покушава успети тамо јер ћете се играти са великим псима, с временом и сами постати једно.

Ако присуствујете блогерским конференцијама, добићете прилику да упознате бројне ауторитете блогере у вашој ниши. Можете створити везе које могу довести до година плодне сарадње, па чак и дуготрајних партнерстава. Можете чак да будете интервјуисани и позвани да присуствујете неким другим конференцијама и догађајима, а можда чак и затражени да говорите на неком догађају. Може се догодити пуно узбудљивих ствари, а управо је због тога умрежавање једна од најбољих ствари које се могу догодити блогеру.

Једна од најважнијих ствари које бисте требали учинити када је у питању умрежавање јесте улазак у свијет гостујућих блогања. То ће вам помоћи да створите непроцењиве везе и допрете до прилично много више читалаца. Добит ћете већу изложеност и позиционирати се као ауторитет у својој области.

Професионалне методе писања

методе писања

Повратак смо питању садржаја, али његову важност заиста не можемо довољно нагласити. Ако желите да постанете успешан блогер, мораћете да сликате портрет истинског професионалца. Ваш стил писања треба да покаже да сте неко ко познаје индустрију и изван ње и ко тачно зна шта је потребно да се реши проблеми ваших читалаца..

Додавање личног додира и шаљиве примедбе када је прикладно, дефинитивно није непрофесионално. У ствари, персонализовани садржај је оно што људи уживају и желе да читају. Стога се слободно олабавите и покажите људима ко сте заиста. Управо ће вам то помоћи да се боље повежете са њима и укључите их у свој блог.

Међутим, оно што ће вам помоћи да успоставите ауторитет је добро истраживање, као и кредитирање извора које користите, уместо да их представљате само као своје мишљење. Никада не крајте садржај других људи, већ их цитирајте ако желите да употребите њихове објаве да бисте поентирали. Оно што је најважније, будите сигурни да је ваша граматика беспрекорна јер ће вам помоћи да постанете веродостојнији.

Сарадња

Сарадња с другим блогерима увек је добар избор. Међутим, немојте мешати сарадњу са умрежавањем. Иако је умрежавање везано за успостављање нових веза и успостављање односа са другим блогерима, сарадња је резултат умрежавања.

Стога, кад успоставите снажне везе, обавезно радите на сарадњи са ауторима блогерима, јер ће вам то помоћи да превазиђете свој потенцијал. Када удружите снаге са истомишљеницима, можете постићи много више него ако бисте радили сами.

Осим објављивања госта, заједно можете радити и на разним групним пројектима, попут писања е-књиге, за шта ће неколико блогера дати једнак допринос. Стална сарадња са утицајним блогерима заиста може ићи доста, тако да свакако треба да је искористите на свој пуни потенцијал.

Посједовање својих грешака и исправљање вашег рада

поседујте своје грешке

Пуно је грешака у блогању које бисте требали избјегавати, али ако погријешите на свом блогерском путовању, сигурно није крај свијета. Иако, ако непрестано правите грешке, треба да застанете и размислите шта можете учинити да побољшате свој блог, како не бисте ризиковали да упаднете у зечју рупу из које не можете да пронађете излаз.

Ипак, ако погрешите, морате то да примите. Без обзира да ли је нешто погрешно као погрешка у штампању или сте случајно давали лажне информације због лошег истраживања, морате да признате да нисте били у праву и да исправите свој рад.

Ако се не кријете иза сопствених грешака или их чак окривите за некога другог, успоставићете више поверења. Ви сте човек, уосталом, и грешке су у вашој природи, али власништво над њима захтева храброст и самосвест, и управо ће вас следбеници више поштовати.

Проналажење јединствене ивице

Пружање нечег јединственог које ваши читаоци не могу пронаћи нигде другде, управо је оно што ће вас разликовати од осталих блогера у вашој ниши и помоћи вам да се истакнете. Проналажење јединствене ивице омогућит ће вам да својим читаоцима пружите нешто ново и свјеже што ће заиста донијети промјену.

Колико пута сте наишли на нови пост на блогу за који се можете заклети да сте већ прочитали? Знате да није плагиран, али чини се да вам не пружа ништа што већ није речено хиљаду пута. Људи не желе губити време читајући нешто што већ знају. Желе нешто ново што може да им вреди и користи живот.

Не утапајте се у мору блогера који изнова и изнова врте исту врсту садржаја, већ уместо тога направите свој преокрет и користите другачији приступ. Погледајте теме које се бавите из потпуно нове перспективе и сигурно ћете си олакшати пут ка томе да заиста постанете блогер ауторитета у својој ниши.

Комуницирајте као професионалац

Ако желите ауторитет, треба да комуницирате као професионалац. Избегавајте клишеје и клоните се жаргона, али обавезно пишите док говорите. Користите пријатељски и разговорни тон гласа, јер разговарате са публиком, а не пишете школски есеј.

Међутим, важно је пронаћи оно слатко место између пријатељске комуникације и професионалне. Прва је од виталне важности за ангажовање и повезивање са читаоцима, али ово последње је пресудно за успостављање поверења и кредибилитета и, на крају, и ауторитета.

Један од најбољих савета који можете добити је да се понашате као да имате ауторитет, чак иако га још немате. То значи да треба да покажете самопоуздање и чврсто стојите иза сваке написане речи. То ће вам помоћи да заиста комуницирате као професионалац и пре него што то сазнате, ваши читаоци ће вас препознати као ауторитета блогера који зна како да побољша свој живот.

Не буди лепљив

Ово је једна од најгорих грешака које можете учинити као блогер. Ако сте лепљиви, једино што ћете постићи је да оставите лош укус у устима својих читалаца, а да не спомињете остале блогере у вашој ниши. То је потпуно исто као и да у свом свакодневном животу остајете лепљиви – то нико не воли.

На пример, немојте се промовисати на блоговима других људи без претходног пристанка или чак красти њихов садржај или слике које су објавили. Ово је велико дебело НЕ и сигурно нећете заслужити поштовање. То је изузетно непрофесионално и свака врста приноса је сигуран пут до неуспеха.

Закључак

Ако желите постати ауторски блогер у својој ниши, обавезно се придржавајте ових савјета, јер ће вам они сигурно помоћи да отворите пут од брзог преласка од аматера до професионалца. Морате уложити много напора у изградњу свог пута ка успеху, али ови начини генерисања успеха су одличне пречице које бисте требали предузети, јер ће вам они дефинитивно помоћи да подигнете свој глас и истакнете се у свету блогања..

Додатни ресурс који вам препоручујемо да прочитате – ако желите да постанете препознати у свом професионалном животу и утичете на друге, јесте књига под називом „ЗНАЊЕ“ коју је написао Марк В. Сцхаефер, снажни инфлуенцер и сјајан трговац. Можете то да проверите овде.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map