Как да станете авторитетен блогър във вашата ниша

Научете-Blogging_Authority-блогър


Има толкова много различни блогъри навън, някои искат да изразят себе си и да дадат вдъхновяващи съвети на тези, които се нуждаят от това, други искат да превърнат блоговете си в нещо повече, превръщайки се в истински авторитетни блогъри, уважавани в своята индустрия и постигащи див успех.

Голяма част от тях обаче просто нямат представа как да се трансформират от любители в професионалисти. Те искат да се утвърдят като авторитет в своята ниша, но просто не могат да повишат гласа си и да бъдат чути.

Това е много шумен свят, така че ако искате да имате силен глас, трябва да имате авторитет. Без него просто накрая шепнеш и никой не може наистина да чуе какво имаш да кажеш. Когато имате авторитет, имате и доверие и лесно привличате вниманието, откроявайки се от тълпата и вдъхновяваща лоялност.

Как можете да постигнете това? Как можете да станете авторитетен блогър във вашата ниша? Със сигурност няма секретна формула, която можете да използвате, за да постигнете успеха, който искате за една нощ, но има няколко изпитани техники, които определено могат да ви помогнат по пътя ви да станете професионален блогър, така че прочетете, за да ги проверите..

8 стъпки, за да станете авторитетен блогър във вашата ниша

Установяване на доверие

За да може вашият блог да привлече повече внимание, трябва изградете доверие у своите читатели. Изграждането на доверие вдъхновява лоялността и ви помага наистина да се откроите от хиляди блогъри там. Създаването на доверие означава да предоставите на аудиторията си подходяща и полезна информация, която им дава реална стойност.

Съдържанието е крал, както може би сте чували хиляди пъти, защото именно това помага на хората да научат повече за вас и за това, което имате да предложите. Ако постоянно предоставяте висококачествено съдържание, което помага на целевите ви читатели да решат проблемите им, те ще ви видят като достоверен и надежден източник на информация. Вие ще станете техният идеален ресурс всеки път, когато имат нужда от нещо, което само вие можете да осигурите.

Може да си мислите, че това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но ако изследвате целевата си аудитория и научите повече за техните интереси и предпочитания, ще знаете точно каква посока да предприемете при създаването на съдържанието си и ще можете да изработите убедителни публикации в блогове които ще задоволят нуждите на всеки читател. Предоставянето на стойност редовно е точно това, което ще ви помогне да установите доверие в своите читатели и ще ви насочи по правилния път да станете авторитетен блогър.

Работа в мрежа

мрежи

Мрежата е един от основните ключове за успех в блогосферата. Има много авторитетни блогъри, които имат вниманието на милиони хора и ако се свържете с тях и станете част от техния вътрешен кръг, ще получите невероятната възможност да се откроите в необятното море от блогъри.

Мрежата с други блогъри и създаването на връзки с тях може да отвори много врати за вас и да ви даде възможност да достигнете до значителен брой нови читатели. Хората, които ги следват, наистина им се доверяват, така че ако те сложат добра дума за вас и препоръчат блога ви, техните последователи ще ви видят и като достоен източник. Вече няма да сте просто друг блогър, който се опитва да го направи там, защото ще играете с големите кучета, в крайна сметка ще станете едно такова.

Ако посещавате блог конференции, ще получите шанс да се срещнете с редица авторитетни блогъри във вашата ниша. Можете да създадете връзки, които могат да доведат до години ползотворни сътрудничества и дори дълготрайни партньорства. Можете дори да бъдете интервюирани и поканени да присъствате на някои други конференции и събития, може би дори да бъдете помолени да говорите на събитие. Могат да се случат много вълнуващи неща, именно поради тази причина мрежите са едно от най-добрите неща, които могат да се случат на блогър.

Едно от най-важните неща, които трябва да направите, когато става въпрос за работа в мрежа, е да влезете в света на гостните блогове. Ще ви помогне да създадете безценни връзки и да достигнете до доста повече читатели. Ще спечелите по-голяма експозиция и ще се позиционирате като авторитет във вашата област.

Професионални методи за писане

методи за писане

Връщаме се отново към въпроса за съдържанието, но неговото значение наистина не може да бъде подчертано достатъчно. Ако искате да станете успешен блогър, трябва да нарисувате портрета на истински професионалист. Вашият стил на писане трябва да показва, че вие ​​сте някой, който познава индустрията във и извън и който знае точно какво е необходимо за решаването на проблемите на вашите читатели..

Добавянето на лично докосване и хумористична забележка, когато е подходящо, определено не е непрофесионално. Всъщност персонализираното съдържание е това, което хората се радват и искат да четат. Следователно, не се колебайте да се разхлабите и да покажете на хората кой сте всъщност. Точно това ще ви помогне да се свържете по-добре с тях и да ги ангажирате в своя блог.

Това, което най-много ще ви помогне да установите авторитет, е доброто изследване, както и кредитирането на източниците, които използвате, вместо да ги представяте само като собствено мнение. Никога не крадете съдържанието на други хора, а по-скоро ги цитирайте, ако искате да използвате публикациите им, за да направите смисъл. Най-важното е, уверете се, че граматиката ви е безупречна, защото това ще ви помогне да станете по-достоверни.

Сътрудничество

Сътрудничеството с други блогъри винаги е добър избор. Въпреки това не бъркайте сътрудничеството с работата в мрежа. Докато работата в мрежа е свързана с осъществяване на нови връзки и създаване на връзки с други блогъри, сътрудничеството е резултат от работата в мрежа.

Следователно, след като установите силни връзки, не забравяйте да работите върху сътрудничеството с авторитетни блогъри, тъй като това ще ви помогне да надхвърлите потенциала си. Когато обедините сили с хора с единомислие, можете да постигнете много повече, отколкото ако работете сами.

Освен публикуването на гости, можете да работите заедно по различни групови проекти, като например да пишете електронна книга, за която няколко блогъри ще дадат еднакъв принос. Постоянното сътрудничество с влиятелни блогъри наистина може да извърви дълъг път, така че определено трябва да го използвате с пълния си потенциал.

Притежаване на грешките и корекция на работата ви

притежавайте грешките си

Има много грешки в блоговете, които трябва да избягвате, но ако направите грешка в блоговото си пътуване, това със сигурност не е краят на света. Въпреки че, ако непрекъснато правите грешки, трябва да спрете и да помислите какво можете да направите, за да подобрите блога си, за да не рискувате да попаднете в заешка дупка, от която не можете да намерите своя изход.

Независимо от това, ако направите грешка, трябва да я притежавате. Независимо дали е нещо незначително като печатна грешка или случайно сте предоставили невярна информация поради лоши изследвания, трябва да признаете, че грешите и да коригирате работата си.

Ако не се криете зад собствените си грешки или дори ги обвинявате на някой друг, ще установите повече доверие. В крайна сметка вие сте човек и грешките са в природата ви, но притежаването им изисква смелост и самосъзнание и точно това ще накара последователите ви да ви уважават повече.

Намиране на уникален ръб

Предоставянето на нещо уникално, което вашите читатели не могат да намерят никъде другаде, е точно това, което ще ви отличи от другите блогъри във вашата ниша и ще ви помогне да се откроите. Намирането на уникален ръб ще ви позволи да предоставите на вашите читатели нещо ново и свежо, което наистина ще промени.

Колко пъти се натъкнахте на нова публикация в блога, за която бихте могли да се закълнете, че вече сте чели преди? Знаеш, че не е плагиат, но изглежда просто не осигурява нещо, което не е казано хиляди пъти. Хората не искат да губят време да четат нещо, което вече знаят. Те искат нещо ново, което може да им даде стойност и да е от полза за живота им.

Не се удавяйте в морето от блогъри, които въртят един и същ вид съдържание отново и отново, а вместо това направете свой собствен обрат и вземете различен подход. Обърнете внимание на темите, които се занимавате от съвсем нова гледна точка, и със сигурност ще насочите пътя си към истински ставане на авторитетен блогър във вашата ниша.

Общувайте като професионалист

Ако искате авторитет, трябва да общувате като професионалист. Избягвайте клишетата и стойте далеч от жаргона, но не забравяйте да пишете, докато говорите. Използвайте приятелски и разговорен тон на гласа, защото говорите пред публика, а не пишете училищно есе.

Важно е обаче да постигнете това сладко място между приятелска комуникация и професионална. Първият е жизненоважен за ангажиране и свързване с вашите читатели, но последното е от решаващо значение за установяване на доверие и достоверност и в крайна сметка авторитет.

Един от най-добрите съвети, които можете да получите, е да се държите така, че да имате авторитет, дори ако още не го имате. Това означава, че трябва да проявите увереност и твърдо да застанете зад всяка написана дума. Ще ви помогне наистина да общувате като професионалист и преди да го знаете, вашите читатели ще ви разпознаят като авторитетен блогър, който знае как да подобри живота си по-добре.

Не бъдете лепкави

Това е една от най-лошите грешки, които можете да направите като блогър. Ако сте лепкави, единственото, което ще постигнете, е да оставите лош вкус в устата на вашите читатели, да не говорим за други блогъри във вашата ниша. Това е абсолютно същото като да сте лепкави в ежедневието си – никой не го харесва.

Например, не се популяризирайте в блоговете на други хора без предварително съгласие и дори не крадете тяхното съдържание или изображения, които са публикували. Това е голям дебел НЕ и определено няма да спечелите никакво уважение. Това е изключително непрофесионално и всякакъв вид лепкавост е сигурен път към провал.

заключение

Ако искате да станете авторитетен блогър във вашата ниша, не забравяйте да следвате тези съвети, тъй като те със сигурност ще ви помогнат да проправите пътя за бързо преминаване от аматьор към професионалист. Трябва да инвестирате много усилия в изграждането на своя път към успеха, но тези начини за генериране на успех са отлични преки пътища, които трябва да предприемете, тъй като те определено ще ви помогнат да повишите гласа си и да изпъкнете в света на блоговете.

Допълнителен ресурс, който ви препоръчваме да прочетете – ако искате да станете признати в професионалния си живот и да повлияете на другите, е книга, наречена „ЗНАЙ“, написана от Марк У. Шефер, мощен влиятелен агент и страхотен маркетолог. Можете да го проверите тук.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked