Înțelepciunea robotului și modul în care Jorn Barger a inventat blogurile

Jorn-Barger-post


Jorn Barger și de unde a apărut „Blogul”

Blogurile sunt peste tot. Toată lumea, fiecare afacere, pretutindeni, are un blog în aceste zile, unele rulează pe platforme gratuite, cum ar fi Blogger și WordPress, dar majoritatea blogurilor sunt create pe platforme care sunt găzduite de sine, unde sunteți responsabil de fiecare. Există bloguri despre familie, sănătate, scris, muzică, știri, alte un milion de lucruri și, da, bloguri pe bloguri.

Dar trebuia să înceapă undeva, nu? Sigur, oamenii scriu lucrurile pe internet încă din prima zi, dar cine a decis să înceapă să scrie lucrurile într-un format weblog? Pentru asta, cine a decis să fie numit „weblog”?

Citire recomandată: Ce este un blog?

Ei bine, în ceea ce nu este tocmai cea mai mare întorsătură surpriză din istorie, a fost un bărbat inteligent, oarecum incorect, ușor nebun, cu o barbă cu adevărat magnifică.

Jorn Barger Pic

Cine este Jorn Barger?

Jorn Barger a fost, practic, unul dintre tocilarii originali ai computerului. Născut în Ohio, din toate conturile fără barbă, în 1953, era un tânăr inteligent. Jorn a întâlnit pentru prima dată și s-a îndrăgostit de computere în 1964. Majoritatea oamenilor de astăzi probabil că nici nu ar recunoaște Minivac 601 ca computer, dar Jorn Barger, în vârstă de unsprezece ani. Mai mult decât atât, a văzut potențialul în el.

Jorn a studiat matematica și științele în liceu, apoi a dat birul de la facultate la facultate, la universitate, dar niciodată nu a ajuns să obțină o diplomă. Apoi a abandonat o carieră în calculatoare, pentru a petrece ceva timp descoperindu-se la Ferma, o faimoasă comună hippie din Tennessee și alte locuri, timp de câțiva ani.

A reînceput în anii 1980 ca programator, scriind software pentru cea mai mare parte a deceniului, înainte de a-și urmări interesul mai profund în 1989 și de a ocupa un loc de muncă la Universitatea Northwestern ca cercetător de inteligență artificială.

Acest lucru contează, pentru că se încadrează în obsesia personală a lui Jorn cu ideea de a analiza comportamentul uman prin simularea computerului sau, așa cum l-a numit el, „Robot Wisdom”.

Anii Usenet

A fost odată, în 1980, înainte de venirea Google, înainte de AOL, înainte ca oricine să se gândească chiar să-l numească Internet înainte să existe astfel de lucruri ca punct com, iar un apel telefonic însemna deconectare, nu exista Usenet. Oamenii care au folosit 4Chan, Reddit sau orice forum de internet cu oase goale i s-ar părea familiar dacă nu puțin complicat și arcane. Usenet era (și încă este) doar un loc în care oamenii puteau merge și să vorbească între ei, iar la Jorn Barger, începând cu 1989, era acasă. Totul începe undeva, internetul ca o comunitate a început cu Usenet.

Jorn a luat-o cu un nivel de obsesivitate aproape obsesiv. Aici a fost un loc creat în scopul creării de comunități, accesibil numai altor persoane cu experiență tehnologică. A-și numi scrisul pe acolo prolific ar vinde-o pe scurt. Jorn a fost creditat cu peste zece mii de postări. El a ajutat să scrie unele dintre cele mai vechi întrebări frecvente despre lucruri precum arta ASCII și a activat pe forumuri pe teme la fel de diverse ca AI, cântăreț Kate Bush, și scriitor James Joyce. Era binecunoscut și, după toate aparițiile, bine apreciat pentru primii săi ani în comunitate. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul a trecut, Jorn a început să experimenteze fricțiuni personale atât la locul de muncă, cât și la Usenet. Până la sfârșitul anului 1992, totul a ajuns în cap, iar el s-a trezit că nu mai este angajat la Northwestern și s-a înrădăcinat în conflict în vechile sale forumuri de pe Usenet, în special pe fanii Kate Bush.

El blamează pe toți ceilalți că s-au întors împotriva lui, victima nevinovată. Nu se poate spune dacă acest lucru este adevărat, dar este ușor să înțelegeți, din scrisul său, modul în care s-a trezit că l-a făcut pe ticălos în toate. Există un fel de lipsă nevinovată de conștientizare de sine în toate, mai ales având în vedere că a petrecut o parte mai bună a anilor ’70 lucrând pentru a deveni conștient de sine.

În orice caz, a găsit un loc nou, și a fost aici că s-a ridicat la cele mai înalte culmi și a dat contul lui din aceste dezacorduri din trecut. Revenind la rădăcinile sale filozofice, a chemat locul Înțelepciunea robotului.

Nașterea blog-ului înțelepciunii robotului

Conceptul era simplu, dar inedit. Jorn a creat o pagină care a legat cu alte postări și pagini, unele pe Înțelepciunea robotului, unele în altă parte. De fiecare dată când a postat ceva nou, acesta ar apărea în partea de sus a paginii și toate celelalte s-ar muta puțin în jos. Defilând în jos, te-ai mutat înapoi în timp.

Aici Jorn și-a propus să creeze un spațiu propriu și să-și explice interesele pentru o lume mai largă, pe care spera că le va înțelege și le va întâmpina. Și au făcut-o, pentru o perioadă. A început să posteze în 1995 și a continuat să posteze un deceniu întreg. In acel timp, Înțelepciunea robotului a schimbat modul în care lumea comunica.

Întregul proces de colectare a lucrurilor interesante din întreaga lume și de a scrie despre ele pe internet a fost o idee nouă și, astfel, a fost nevoie de un nume nou. Jorn a decis să-l numească „logging the web”, ceea ce a făcut Înțelepciunea robotului, desigur, primul blog. Așa a devenit Robot Înțelepciune Weblog, iar blogosfera s-a născut pe 17 decembrie 1997.

Înțelepciunea robotului a continuat să beneficieze de interesele diverse ale lui Jorn și de natura sa prolifică. Acesta a fost actualizat de una sau de mai multe ori pe zi și practic nu a fost nimeni care să nu găsească undeva interesele lor și Jorn s-a suprapus, așa că Robot Înțelepciune Weblog crescut. Adevărat ca să formeze, el a ajuns să lucreze și la primul Întrebări frecvente despre bloguri, lansat în 1999.

Întrebările frecvente merită citite, deoarece conțin într-adevăr elementele blogurilor moderne. Jorn Barger, numind blogul, îl definise acum. În el, el spune, printre altele, „Dacă vă gândiți la un nume mai bun decât„ weblog ”, începeți să-l utilizați și să vedeți dacă va continua. Este tot darwinian. ”

Oricare ar fi fost faptul că i-a adus pe oameni pe site-ul său, a funcționat. Înțelepciunea robotului a devenit extrem de popular și Jorn și-a găsit ceva dintr-o pictogramă web timpurie, un pionier al acestei noi idei. El a colectat link-uri către conținut interesant. Orice lucru – totul! – a fost un joc corect, atât timp cât a fost interesant. Jorn Barger s-a considerat influent, făcând parte dintr-un cadru minuscul de creatori de tendințe de internet. În această calitate și-a pus amprenta asupra istoriei bloggingului. În fiecare zi, a rotunjit cel mai bun conținut pe care l-a putut găsi și l-a postat în partea de sus a feedului.

Cea mai importantă parte a Înțelepciunea robotului era acea structură. Acea structură de actualizare se află la baza WordPress, Blogger, Facebook și Twitter; a fost cum a început Myspace. Într-un fel, acest om care a avut probleme să se potrivească incrustă piatra de temelie a ceea ce avea să devină social media. Sigur, era doar un jurnal, dar era disponibil pentru oricine avea conexiune la internet. Jorn putea vorbi despre inteligența artificială, despre copilăria sa oarecum dificilă, Kate Bush sau despre un articol de știri, toate într-un singur loc, toate într-o singură zi. Nu era nevoie să se potrivească, pentru că era locul lui și singurul său. Oricine ar putea să o facă și o mulțime de oameni. Mai multe în fiecare an.

Jorn Barger a ajutat-o ​​împreună cu entuziasmul său incontestabil și atrăgător pentru o multitudine de subiecte, dar există multe supărări în multe dintre mesajele sale personale despre Înțelepciunea robotului. Este clar că Jorn Barger îl vede – s-a văzut întotdeauna – pe sine ca un străin, un „ciudat” auto-descris. Un bărbat ciudat care știa că este ciudat, dar niciodată destul de cum, sau de ce. Și, probabil, asta a văzut oamenii în el, deoarece există puține fire care se înfășoară prin experiența umană atât de comună ca sentimentul că nu suntem înțeleși în totalitate de toți ceilalți. Ca întotdeauna, însă, semințele exodului său au fost plantate.

Dacă Jorn avea dreptate, iar supraviețuirea cea mai potrivită este regula, atunci „blogul” era cu siguranță cel mai potrivit. De atunci, blogul a evoluat, a împărțit și a sired nenumărate urmași. Înțelepciunea robotului, cu toate acestea, nu a fost tocmai atât de potrivit pentru mediul comunității de internet din ce în ce mai mainstream.

Moartea Înțelepciunii Robotului

Este un lucru care, dacă spuneți suficient, veți spune ceva pentru a-i supăra pe oameni. Începutul lungii alunecări de la glorie pentru Înțelepciunea robotului a venit la doar câteva luni după ce Barger a publicat primul blog de întrebări, în decembrie același an, când a postat un pasaj din Israel Shahak la blogul său. În timp ce Shahak este oarecum controversat, probabil că acest lucru nu ar fi fost o problemă majoră, cu excepția lui Barger, încăpățânată de a forma sau poate fi adevărată formei încăpățânate, a insistat, de atunci, publicând declarații în antetul site-ului său, cum ar fi „Iudaismul este rasismul este incompatibil cu democrația ”care a înstrăinat mulți cititori. El a scurtat-o ​​în scurt timp la textul banner, „Iudaismul este rasism”, capitalizarea păstrată așa cum a fost, apropo.

Nu a murit dintr-o dată, desigur. Robot Wisdom s-a scurs ca o baterie care se scurge, pâlpâind și oprit de câteva ori până când Barger nu-și mai permite să o ruleze și se oprește bine. Astăzi, urmărirea traseului lui Barger pe internet este o aventură prin pălării de legături stricate și domenii expirate.

Înțelepciunea robotului acum este accesibil numai prin intermediul Arhivele Wayback Machine.

Unde este Jorn Barger?

Jorn Barger, de atunci, a sărit și a dispărut de mai multe ori – atât fizic, cât și pe internet. În ambele cazuri, el a ieșit la suprafață din nou într-un loc diferit. Era pornit blogspot un pic, apoi a fost pornit Stare de nervozitate timp de câțiva ani, dar s-a supărat că oamenii i-au degresat hrana în loc să o citească în profunzime și s-a lăsat în cap, să nu se mai întoarcă. El a fost presupus la Chicago pentru o perioadă, apoi a fost mutat în Socorro, New Mexico, un oraș mic care este acasă la Institutul de Tehnologie din New Mexico..

El încă răspunde la întrebări cu privire la Quora sau cel puțin la cineva folosind persona lui este.

Moştenire

Deci, Jorn lasă o moștenire ciudată. El a ajutat la crearea blogosferei, a numit-o și a definit ce va deveni. Aceeași intensitate care l-a determinat să rămână pe linia de vârf a tehnologiei și care realizează atât de mult timp acolo, l-a scăzut continuu. Este un om care caută comunități și, atunci când nu le găsește, construiește comunități, doar pentru ca în cele din urmă să fie forțat de la ele. Indiferent de provocările sale personale, el a adus contribuții enorme la internet. El a fost recunoscut de CNET Builder.com (acum defunct) în primele premii Web Innovator (acum defunct) pentru influența sa. Deși faima sa s-a estompat în obscuritate, traseele pe care le-a strălucit prin pustie au devenit unele dintre cele mai aglomerate rute de pe suprafata informației..

Desigur, bloggingul s-ar fi întâmplat cu sau fără Jorn Barger și Înțelepciunea robotului– pur și simplu nu ar fi fost blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map