Hvordan finne en nisje for bloggen din (trinn-for-trinn-guide)

new8


Før du oppretter en blogg og går videre til å bli en vellykket blogger, bør du vurdere følgende:

Meningen med livet er å oppnå den høyeste formen for kunnskap, som er ideen om det gode. ” – Antikke greske filosofer

Det samme gjelder blogging. Du ønsker å nå den høyeste kunnskapsformen i emnet du velger. Så velg den som appellerer til deg – den du brenner for og er mest interessert i. Håper etter suksess, lykke, sikkerhet og anerkjennelse. Ved å velge din nisje av interesse og ha et synspunkt, vil du kunne posisjonere og skille bloggen din fra konkurransen.

Det er mange måter å finne ut hvilken nisje som er riktig for din nye blogg, men vi kan gjøre prosessen enda enklere. I denne artikkelen viser vi deg nøyaktige trinn du må ta for å velge riktig nisje når du oppretter en ny blogg.

Brainstorm emnet ditt

Uten å tenke på noe annet, kan du starte nisjebeslutningsprosessen ved å skrive ned alle tingene som interesserer deg. Dette kan være personlige interesser eller profesjonelle interesser.

 • Begynn med å tenke på tingene du liker å gjøre, eller ville like å gjøre hvis du hadde sjansen. For eksempel er du amatørfotograf. Fotograferingsblogging kan være en flott nisje. Du kan dele bildene dine, detaljkunnskapene dine eller opplevelsen din med kamerateknologi.
 • Deretter tenker du på de tingene du vil like å lære. For eksempel er du interessert i å delta på matlagingskurs. Selv om du ikke har tid eller budsjett til å starte matlagingskurs, kan du starte en matblogg der du analyserer oppskrifter du finner på nettet. Og diskuter hvordan du velger perfekte ingredienser, og veier fordelene ved organiske kontra GMO-ingredienser.
 • Til slutt, tenk på tingene du allerede dykker dypt inn i. La oss for eksempel si at du er en voksen som skal tilbake for å fullføre graden på høgskolen. Du kommer til å gjøre mye research på studenter og online gradsstudier, hvilket universitet du skal velge, hvordan du kommer tilbake i studiet og så videre. Dette er gode temaer for en nisjeblogg om høyere utdanning.

I løpet av denne øvelsen vil du få en bedre følelse av temaene som gir deg lyd. De du brenner mest for er de beste kandidatene for din nisje. Les også dette innlegget for å forstå hvilke typer blogger som finnes på nettet.

Enten du er spent på en nisjeidee eller flere av dem, kan du liste dem ned. Deretter viser vi deg en 3-trinns formel for å bekrefte din nisje for å lykkes.

Validering av suksess for bloggen

Enten du vil blogge for prestisje, inntekt, moro eller tilkoblinger, vil du undersøke nisjen du velger og sørge for at emnet er levedyktig. Følgende “blogg suksess validering” øvelse vil hjelpe deg å avgjøre om bloggen din har et reelt potensial. Det vil også hjelpe deg å forstå hvorfor 90% av bloggene mislykkes.

1. Potensiell nisjestørrelse

Selv om du tror det er en strålende bloggidee, vil du sannsynligvis kjempe for å lykkes med mindre du finner et nisjemarked som tiltrekker seg nok mennesker. Du vil ikke at nisjen din skal være for liten eller for stor.

For eksempel er størrelsen på “golf” -nisje for stor og bred med millioner av søkeordideer. Men hvis du forfølger en nisje som er veldig smal, for eksempel “flygolfsvingbor,” vil søkemengden være for liten. En nisje ned fra “golf” vil være “golftips” eller enda dypere “golftips for nybegynnere.”

Sjekk størrelsen på din nisje

Sjekk de fem beste nøkkelordene for nisjeemnet ditt. Se etter minst ti tusen månedlige søk kombinert for de fem nøkkelordene. Du kan bruke Googles nøkkelordplanlegger (gratis), SERPs verktøy (gratis) eller Wordtracker (freemium) for å se etter volumet av søk og få ideer til nøkkelord. Du vil være sikker på at det er et stort nok publikum som leter etter den informasjonen du vil gi. Men det skal ikke være for stort at du går seg vill i mengden.

Med Google Nøkkelordplanleggerverktøy kan du få gode søkeordideer. Det vil imidlertid ikke gi deg eksakte antall søkevolum og bare intervallet for vanlige søk. Denne informasjonen vil gi deg en grov ide om nøkkelord og søkevolum. Dermed foreslår vi å bruke Google-verktøy for å få ideer til søkeord og andre verktøy for å få gjennomsnittlig søkevolum for spesifikke søkeord.

Hvis du vil få nøyaktig søkevolum, bruk SERPs-verktøyet. Skriv inn det primære nøkkelordet ditt (for eksempel bruk “golftips”) og få ideer ved å se på listen over foreslåtte søkeord. Velg de fem øverste nøkkelordene som passer til nisjeemnet du valgte. Kontroller søkevolumet for hvert søkeord, og legg dem sammen.

SERPs verktøy

Bruk av denne søkeprosessen for våre fem golftippsøkkelord ga for eksempel følgende søkeresultater:

 • “Golftips” – 6 600
 • “Golf swing tips” – 6 600
 • “Golf-putetips” – 1 000
 • “Golftips for nybegynnere” – 880
 • “Golf-tipskjøring” – 880

Med disse fem nøkkelordene har vi litt over 20 000 gjennomsnittlige månedlige søk. Dette nisjemarkedet (“golftips”) har nok volum og ville være et godt valg for en blogg.

Anbefalt verktøy: Rangsporing

2. Potensiell konkurranse

Det er et godt tegn hvis du har konkurranse. Det betyr at andre snakker om nisjen din og forfølger den. Det er også viktig å merke seg at bloggere i din nisje ikke alltid er din konkurranse. Og du må bli kjent med dem før eller siden gjennom bloggreisen din.

Følgende er en konkurransevurderingsprosess du kan bruke:

 • Gjør en Google søk etter “[nisje] blogg” eller “beste [nisje] blogger.” Kan du finne blogger som for øyeblikket er rettet mot din nisje? Er det minst fem populære blogger med fokus på temaet ditt? Ikke mist interessen hvis du ser et stort antall blogger i din nisje. Hvis de kan gjøre det, kan du også gjøre det!
 • Gå til Facebook og søk etter [din nisje]. Er det aktive Facebook-sider? Ikke alle emner låner seg til Facebook, men de fleste gjør det. Se etter Facebook-sider og se hvor mange følgere de har. Gode ​​nisjer vil stille ut minst 1000 fans.
 • Gå til Twitter og søk etter [din nisje]. Er det aktive Twitter-kontoer? Du bør finne mange referanser til din nisje på Twitter. Sjekk Twitter-kontoer til personer som er involvert i din nisje. Se hvor mange følgere de har (skal være minst 1 000).
 • Er det offline magasiner? Dette er gullstandarden for en nisje. Hvis noen skal bry seg med å lage et papirmagasin sentrert om din nisje, kan du være sikker på at fans på nettet leter etter den informasjonen. Du kan sjekke Amazon Magazines eller bare søke på Google etter “[din nisje] magasin eller journal.” Når det gjelder “golftips” -eksemplet, var dette en brain, vi ser alle golfrelaterte magasiner i de lokale dagligvarebutikkene.

Hvis ett eller to av disse punktene er positive, er det et godt tegn at din nisje har et potensial.

3. Potensiell inntektsgenerering

Vil du tjene penger med bloggen din? Mange begynner å blogge som en hobby uten å se på å tjene penger på bloggen. Men andre ønsker å tjene ekstra penger eller til og med drømme om å tjene til livets opphold ved å blogge. Det har ikke noe å si hvilken kategori som er din. Det ville ikke skade å vite om bloggen din kan gi inntektene du ønsker. Hvis du fant andre blogger, aktive sosiale profiler og offline magasiner i de foregående seksjonene, indikerer dette at nisjen er levende og kan tjene penger..

Undersøk følgende for å sikre at nisjen din kan tjene penger.

 • Selger noen informasjon eller produkter relatert til din nisje? Den enkleste måten å finne ut av dette er å se hva konkurrentene dine promoterer.
 • Er kjente annonsører i din nisje? Dette kan være de store merkevarene eller e-handelsnettstedene.
 • Er det tilknyttede tilbud i din nisje? Slik finner du tilknyttede tilbud: Sjekk tilknyttede nettverk (Clickbank.com, CJ.com og ShareSale.com og Amazon-tilknyttet).
 • Gjør et Google-søk etter “[ditt søkeord] -tilknyttet” eller “[ditt søkeord] -program.”

Disse punktene kan hjelpe deg med å finne ut om du kan etablere en blogg i den nisjen du ønsker, som hjelper deg med å generere inntekter.

Ta den endelige avgjørelsen

Nå som du har gjort en valideringsprosess for alle emnene du hadde listet opp. Du bør ha en klar idé om størrelsen, konkurransen og inntektsgenereringspotensialet for hvert fag. Og det er på tide å begrense nisjene dine.

Hvis du avsluttet denne øvelsen med en nisje i tankene, er du klar til å gå og begynne den nye bloggen din.

Hvis du er spent på flere nisjer, kan du føle at du vil lage en blogg om dem alle samtidig. Den beste tilnærmingen, ennå, vil være å fokusere på én om gangen. På denne måten kan du lage en solid bloggstrategi og forbedre den ved å utforske nye emner senere.

Konklusjon

Ikke hopp inn i nisjespesifikk blogging uten en plan. Forsikre deg om at nisjevalget ditt er noe du vil ønske å holde fast i i mange år fremover. Med personlig interesse, interesse fra andre og evne til å skape inntekter, kan nisjebloggen din bli en vellykket satsning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked