Hvad er tekstforfatter? Hvem er tekstforfatter?

Hvad er tekstforfatter-


Det kan ikke være nogen skyld, at ordet “tekstforfatter” er begyndt at miste sin betydning. I sprogvidenskab genkender vi dette fænomen som ”semantisk mætning” – du gentager et ord så mange gange, at det til sidst begynder at gå i stykker i en uforståelig bogstavstreng. Da tekstforfattere findes overalt, er det ikke noget særligt, at vi har mistet enhver idé om, hvad den står for.

Er det et ord for en digital skribler? Involverer det en marketingmedarbejder? Hvad med kreativ og indholdsskrivning? Kan det være, at du også er tekstforfatter? Det er som det måtte være, vi inviterer dig til at deltage i os til et hurtigt spil af definitioner. Hvem ved, kan det være, at dine sande opkald skjuler sig i slutningen af ​​denne artikel.

I jagt efter definition

Sandheden er, at tekstforfatter dækker en række job, der er så store, at det ikke er så overraskende, når selv tekstforfattere ikke selv kan forklare, hvad de gør for en levende. Bare spørg en, og lyt til dem stamme. I bedste tilfælde vil du modtage den værste form for logisk forkert – en cirkulær definition.

Sådan er den, der tilbydes af Dictionary.com, som i øvrigt overhovedet ikke definerer tekstforfatter. I stedet tilbyder det en anden cirkulær definition for en tekstforfatter, der er oprettet som ”en forfatter til en kopi”. Riktignok bliver forklaringen mindre defekt i slutningen, hvor det er specificeret, at en tekstforfatter skriver kopier “især til reklamer eller reklamemeddelelser”.

Måske er gensidig eksklusivitet vores eneste chance for at få det rigtigt. Indtil videre er den bedste definition, vi har fundet, den, der sammenligner copywriting med indholdsskrivning, hvori den første anmoder læserne om at gribe ind, mens sidstnævnte kun informerer.

Nu er det noget, vi kan arbejde med. Hvis oprettelsen af ​​relevant og værdifuldt indhold er gensidigt med både tekstforfatter og indholdsskrivning, ligger deres særpræg i deres potentiale til at engagere sig. Copywriting kan derfor defineres som kunsten at levere ord på en strategisk, engagerende og handlingsmæssig måde.

Copywriting som en del af marketing

Men hvad har det nøjagtigt at gøre med “reklamer og reklamefrigivelser”? Det er indlysende, at tekstforfatter er markedsføring, men hvilken? Hvor vigtig er det for denne niche, og hvorfor? Uanset hvilken slags digital skribleri du er i, er det tid til at finde ud af, hvor copywriting passer.

Lad os først sige det: traditionel reklame kæmper for at overleve. Det er naturligvis stadig langt fra at være død, men dets klikfrekvens falder, mens vi taler. I stedet for at falde for betalte reklamer, reagerer publikum nu på økologisk markedsføring, både indgående og udgående.

På trods af at der også er en smule copywriting i offline-annoncering, er det sikkert at sige, at dets primære fokus er inbound marketing. I et stort antal tilfælde inkluderer dette blogindlæg, artikler og infografik, selvom tekstforfattere også gør en hel del produktbeskrivelser, e-mails og sociale medieindlæg..

Som sådan står copywriting i begyndelsen af ​​hver marketingkampagne. Idet internetbrugere skynder sig at søge efter søgemaskiner for information om produkter, de vil købe, opfordrer tekstforfattere til deres shoppinginstinkter med lokkende temaer og engagerende ordlyd.

Derfor får alle, hvad de vil. Læserne får glæde af de relevante oplysninger på en meget underholdende måde, mens mærker får rangere bedre i Google, tiltrækker flere kunder, og vigtigst af alt, udvikler en stemme, der er stærk, pålidelig og unik.

Færdigheder, som en tekstforfatter har brug for

En tekstforfatter skal naturligvis være ordetsmeder, men det er ikke her deres jobkrav slutter. Der er en uofficiel regel, der siger, at kvalitetsindhold beder om en proces, der er halvt research og en tredjedels redigering, mens den faktiske skrivning kun udgør omkring seks procent af det samlede projekt.

Udover at være dygtige til at forske, skrive og redigere, er tekstforfattere nødt til at mestre nogle aspekter af projektstyring også, i det mindste når det kommer til planlægning og implementering af marketingkampagner. Det kræver et omfattende færdigheds sæt, som ikke er så let at finde eller udvikle.

Følgende er de fire elementer, som en tekstforfatter ikke kan undvære.

Skrivning og videre

Som nævnt et par gange før går copywriting lidt ud over de grundlæggende skrivefærdigheder. Det siger sig selv, at en tekstforfatter er grammatik skal være pletfri. Stadig er der også brug for et bredt ordforråd, endda lingo, der er unikt for visse nicher. Endelig er det tekstforfatterens unikke stil, der gør hele forskellen.

opfindsomhed

Kun usædvanligt succesrige tekstforfattere får valgt deres emner. Med hensyn til resten af ​​os er alsidighed en anden evne, der er afgørende. Begyndere skriver om stort set alt og forventes at vide, hvordan de kan finde relevante og pålidelige ressourcer til emner lige fra kæledyrsfoder til blygenerering.

Kreativitet

Det lyder lidt generisk, men det er intet andet end. Tag f.eks. Kæledyrfoderet nævnt, og husk, at det første krav til tekstforfatter er evnen til at engagere sig. En tekstforfatters opgave er at gøre alt, hvad der lyder spændende, uanset hvor kedeligt eller teknisk det kan være.

Læser-centricity

Selvom SEO ikke netop er en tekstforfatteropgave, er de fleste af os nødt til at flirte med det for at få succes. I mellemtiden har Neil Patel en anden forståelse af, hvordan tekstforfatter fungerer: efter hans ekspertudtalelse skal nøgleordene, overskrifterne og selve indholdet skræddersyes til at passe til læsernes forventninger og behov, ikke til at imødekomme arbejdsgivermærket..

Kopier oprettelsesproces

Læser-centricitet bringer os helt til starten af ​​copywriting-processen – uanset hvad det er, som en tekstforfatter har brug for at skrive om, bør deres første bekymring være, hvordan man får det til at friste og tilfredsstille læseren. Det er den gåte, der skal løses igen og igen, hvert skridt på vejen.

Markeds- og nicheforskning

Generelt har forskning i et tekstforfatterprojekt tre faser. Først samler en tekstforfatter information om det produkt eller den service, der er til rådighed. Derefter konsulterer de en person, der er involveret i oprettelse eller salg. Endelig sætter en tekstforfatter sig i en potentiel købers sko og bestemmer, hvilken slags indhold der vil friste dem til at foretage et køb.

Specifikt, hvad markeds- og nicheforskning kommer ned på, er processen med at blive fortrolig med læserens forventninger og behov. En tekstforfatter er nødt til at tilpasse indholdet til deres bevidsthedsniveau, da både dybden af ​​information og tonen i skrivningen afhænger af det. Heldigvis er der mange populære copywriting og skriveværktøjer, der hjælper dem med at lykkes i processen.

Derefter er en tekstforfatter nødt til at forstå den centrale motivation, der ligger i roden af ​​udsigtets beslutningstræ. Denne motivation er afgørende for at skræddersy en besked, der resonerer med publikum. Når alt kommer til alt, er et stort antal købsbeslutninger baseret på følelser – for at engagere, skal en kopi også være i stand til at komme til læsen ved læserens hjertestreng.

Copywriting principper

Stadig er det kun de bedste tekster, der besidder den følelsesmæssige komponent. Meget vigtigere er, at indholdet skal være relevant nok til at give al den information, som en potentiel kunde har brug for at vide. Kort sagt skal en god kopi tilbyde klare fordele for læseren.

Tre copywriting-principper bidrager til, hvor værdifuldt og gavnligt indhold er: AIDA, WAYS og You vs. We. Alle tre er lige gyldige, så vi vil kort undersøge hver af dem.

AIDA

At være den ultimative formel for vellykkede salgspladser, AIDA har hurtigt fundet vej ind i copywriting-sæt. “A” står for læserens “opmærksomhed”, som en kopi skal tiltrække, “jeg” for den “interesse”, de skal vise for produktet efter at have læst en kopi, “D” for “ønsket” om at købe, og “A” til den eventuelle “handling”, der konverterer en læser til en kunde.

VEJE

Det, der lyder som et fjollet navn på en tekstforfattermetode, er faktisk en smart forkortelse for “Skriv som du taler.” WAYS foreslår enkelhed i stil og konversationssprog og er således det bedste princip, når det kommer til kortfattet, men alligevel faktatæt tekstforfatter.

Du mod os

Kan du huske læsercentricitet? Du vs. Vi fokuserer kun på, men sørger for, at kopien imødekommer publikums behov i stedet for at skubbe til usynlig reklame.

Oprettelse af indhold

Når forskningen udføres korrekt, er oprettelse af indhold den nemmeste del af processen. Det handler om at placere alle puslespilene i en sammenhængende helhed, som er en opgave, som tekstforfattere synes er utrolig givende. Det eneste, der er behov for, er tid og fokus, da alt andet allerede er der.

Det bedste råd er at placere al den information, du har, i en enkelt, uafbrudt strøm af ord. Stop ikke med at læse, hvad du har skrevet ned, men fortsæt med at skrive (uanset om du skriver et blogindlæg, salgs-e-mail eller en bog). I slutningen af ​​denne fase skal en tekstforfatter have en rå version af kopien, den der er gavnlig for læseren og hævet i stil, men ikke nødvendigvis poleret på sprog og klar til udgivelse.

Grammatikanmeldelse

Endelig ankommer vi det sidste kapitel i vores tekstforfatterhåndbog. På samme tid er det den sidste del af den kreative proces og det sidste stykke af puslespillet. Redigering skal gøre en kopi fuldstændig narresikker, og det indebærer normalt mere end en simpel grammatikcheck.

Skriv bedre, lige nu!

Grammatik gør dig til en bedre forfatter ved at finde og rette op til 10 minutter flere fejl end din tekstbehandler

I forlagsbranchen er en kopieredaktør ansvarlig for alt fra syntaks og sætningsstruktur til nøjagtige ordvalg og foretrukne stil. Det samme gælder tekstforfatter, hvorfor denne del af processen kræver mere tid og kræfter end at skrive selv.

Uanset hvor velskrevet du måske tror, ​​at kopien er, skal du tænke igen. Tag den potentielle købers perspektiv, og læs det så mange gange du har brug for, indtil det endelig lyder informativt og spændende nok til at tiltrække og beholde. Pas på skrivefejl og mindre problemer, da nutidens læsere har nul tolerance for fejl.

Konklusion

Nu hvor du ved, hvad tekstforfatter er, og hvad tekstforfattere gør, kan vi kun håbe at se dig i vores midte inden for kort tid. Uanset hvad dit tempo måtte være, og uanset hvordan du vælger at nærme sig det, skal du være tålmodig og engageret. Det er kun med prøve og fejl, at du trods alt kan få succes, så bare fortsæt med at skrive.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map