Hva er en blogg? – Definisjonen av blogg, blogging og blogger

hva er et bloggbilde


Vet du hva blogger er? Hvis du ikke gjør det, så har du kommet til rett sted. I begynnelsen var en blogg mer en personlig dagbok som folk delte på nettet, og den går tilbake til 1994. I denne online journal kan du snakke om dagliglivet ditt eller dele ting du gjør. Men folk så en mulighet til å kommunisere all informasjon på en ny måte. Så begynte den vakre bloggenes verden.

I dag er det mer enn 600 millioner blogger på nettet.

Hva er en blogg?

Definisjon av blogg

En blogg (forkortelse av “weblogg”) er en online journal eller informasjonsnettsted som viser informasjon i omvendt kronologisk rekkefølge, med de siste innleggene først vises. Det er en plattform der en forfatter eller til og med en gruppe forfattere deler sine synspunkter på et individuelt emne.

Hva er formålet med en blogg?

Det er mange grunner til å starte en blogg for personlig bruk, og bare en håndfull sterke for forretningsblogging. Blogging for virksomheter, prosjekter eller noe annet som kan gi deg penger har et veldig greit formål – å rangere nettstedet ditt høyere i Google SERP, f.eks. Øke synligheten.

Som virksomhet er du avhengig av at forbrukerne fortsetter å kjøpe produktene og tjenestene dine. Som en ny virksomhet er du avhengig av å blogge for å hjelpe deg med å komme til disse forbrukerne og fange oppmerksomheten. Uten å blogge, ville nettstedet ditt forbli usynlig, mens det å drive en blogg gjør deg søkbar og konkurransedyktig.

Så hovedhensikten med en blogg er å koble deg til det aktuelle publikummet. En annen er å øke trafikken og sende kvalitetsledninger til nettstedet ditt.

Jo hyppigere og bedre blogginnleggene dine er, jo større er sjansene for at nettstedet ditt blir oppdaget og besøkt av målgruppen din. Hvilket betyr at en blogg er et effektivt leadgenerasjonsverktøy. Legg til en flott handlingsaksjon, og den vil konvertere nettstedstrafikken til potensielle kunder. Men en blogg lar deg også vise frem autoriteten din og bygge et merke.

Når du bruker din nisjekunnskap for å lage informative og engasjerende innlegg, bygger det tillit hos publikum. Stor blogging gjør at bedriften din ser mer troverdig ut, noe som er spesielt viktig hvis merkevaren din fortsatt er ung og ganske ukjent. Det sikrer tilstedeværelse og autoritet på samme tid.

Bloggstruktur

Utseendet til blogger endret seg over tid, og i dag inkluderer blogger forskjellige elementer. Men de fleste blogger inkluderer noen standardfunksjoner og struktur. Her er vanlige funksjoner som en typisk blogg vil omfatte:

 • Overskrift med menyen eller navigasjonslinjen
 • Hovedinnholdsområde med uthevede eller siste blogginnlegg
 • Sidepanel med sosiale profiler, favorittinnhold eller oppfordring til handling
 • Bunntekst med relevante lenker som ansvarsfraskrivelse, personvernregler, kontaktside osv.

Grunnleggende bloggstruktur

Bruk gjerne denne malen på nettstedet ditt

Eksemplet ovenfor er den grunnleggende strukturen i bloggen. Hvert element har sin egen betydning og hjelper besøkende å navigere gjennom bloggen din.

Blogger og nettsteder

Et flertall mennesker lurer fortsatt på om det er noen forskjell mellom en blogg og et nettsted. Hva er en blogg og hva er en webside? Det er enda mer utfordrende å skille mellom de to i dag. Mange selskaper integrerer blogger på nettstedene sine for å utføre den samme funksjonen.

Hva skiller blogger fra nettsteder?

Blogger trenger hyppige oppdateringer. Gode ​​eksempler inkluderer en matblogg som deler måltidsoppskrifter eller et selskap som skriver om bransjens nyheter.

Blogger fremmer perfekt leserengasjement. Leserne får en sjanse til å kommentere og gi uttrykk for sine forskjellige bekymringer for seeren. Statiske nettsteder derimot består av innholdet som presenteres på statiske sider. Statiske eiere av nettstedet oppdaterer sjelden sidene sine. Bloggeiere oppdaterer nettstedet sitt med nye blogginnlegg regelmessig.

Sentrale elementer som identifiserer et blogginnlegg fra en statisk side inkluderer en publiseringsdato, forfatterreferanse, kategorier og tagger innenfor en byline. Selv om ikke alle blogginnlegg har alle disse bylineelementene, har ikke statiske nettsider noen av disse elementene. Fra et besøkende perspektiv vil innholdet på et statisk nettsted ikke endres fra det ene besøket til det neste. Innholdet på en blogg har likevel potensialet til å tilby noe nytt hver dag, uke eller måned. Avhengig av bloggseierens publiseringsplan.

Hva er blogging?

På begynnelsen av 2000-tallet dukket blogging opp i alle forskjellige faser da flere politiske blogger ble født. Også blogger med instruksjonsbøker begynte å vises. Etablerte institusjoner begynte å merke forskjellen mellom journalistikk og blogging. Antallet bloggere i USA er beregnet til å nå 31,7 millioner brukere i 2020.

Definisjon av blogging

Blogging er settet med mange ferdigheter som man trenger for å drive og kontrollere en blogg. Utstyr webside med verktøy for å gjøre prosessen med å skrive, legge ut, koble til og dele innhold enklere på internett.

Hvorfor er blogging så populært?

Det er viktig å nevne at blogging vokser med hver dag som går! Derfor, for å svare på spørsmålet ‘hva blogger’, må vi se på faktorene bak oppgangen.

I de tidlige stadiene ble blogger mainstream, da nyhetstjenestene begynte å bruke dem som verktøy for å nå ut og opprette mening. Det ble en ny informasjonskilde.

Hvorfor er blogging så populært

Bedrifter så en god måte å forbedre kundens tilfredshetsnivå. Gjennom blogging holder selskaper kunder og kunder oppdatert. Jo flere som besøker bloggen din, jo mer eksponering og tillit til at merkevaren din får.

Personlige og nisjebloggere så potensialet for å nå flere som var interessert i spesifikke emner. Gjennom en blogg kan besøkende kommentere og samhandle med deg eller merkevaren din, noe som hjelper deg å skape et nettverk av lojale følgere.

Visste du at du kunne tjene penger gjennom blogging? Når bloggen din får nok oppmerksomhet og fans, kan du se på måter å tjene penger på bloggen på. Gjennom bloggen kan du tilby tjenestene dine og selge produkter.

Hvem er en blogger?

I nyere tid har bloggere blitt berømte av forskjellige grunner. En alternativ karriere eller jobb for mange, flere velger å gå inn i rekkene. Så hvem er bloggere? Dette er individer som elsker å dele deler av livet med deg. De legger ut forskjellige emner fra kunst, boligdesign, tømrer og finansartikler. Bloggere er mobile og trenger ikke å være på ett sted. De lever på internett!

Definisjon av blogger

En blogger er noen som driver og kontrollerer en blogg. Han eller hun deler sin mening om forskjellige temaer for en målgruppe.

Hvorfor blogger mange i dag?

Vil du ha en egen blogg? Ja! De fleste i dag lager blogg av forskjellige grunner. Hvert menneske har sin historie å fortelle. Derfor kan bloggere via internett kommunisere til en større gruppe mennesker.

Hvorfor er blogging så populært? Blogger lar deg snakke om alle temaer og uttrykke din mening. Du finner noen bloggere som skriver om hver aktivitet som fant sted i løpet av dagen. Disse kan variere fra små saker som å våkne opp, til store spørsmål som menneskerettigheter og klimaendringer! Husk at som blogger som driver din egen blogg, må du stole på temaene du er glad i og streber etter å bli en av de beste bloggene på nettet.

Blir bloggere betalt?

Bloggere tjener penger, men dette er ikke et raskt-yrke av yrke.

Før du kan begynne å tjene penger på bloggen din, må du bygge både Google SERP-rangeringen og nisjepåvirkningen din. Og det tar mye tid og kvalitetsinnhold. Muligheter for å tjene penger vil ikke presentere seg før du har fått en viss troverdighet på feltet. Så kom deg ned i virksomheten.

Slik kan du tjene gode penger som en topp rangerte nisjeblogger:

 • Selger annonseplass på bloggen din privat eller via Google AdSense.
 • Å bli tilknyttet partner privat eller gjennom annonsenettverk.
 • Selge dine egne digitale produkter som ebøker og opplæringsprogrammer.
 • Selge medlemskap for tilgang til eksklusivt innhold eller råd.
 • Bruke bloggen din som et innholdsmarkedsføringsverktøy for bedriften din.

Hvis du starter en blogg som en måte å markedsføre og øke din eksisterende virksomhet, vil du sannsynligvis ikke selge annonseplass eller medlemskap. Men du kan lage og begynne å tilby eksklusive digitale produkter som e-bøker, guider eller online-kurs som et lead capture-verktøy i bytte mot besøkende e-postadresser. På den måten vil du skyve dem et skritt lenger ned i salgstrakten.

Vil du starte en blogg på egenhånd?

Å lage din egen personlige blogg tar noen få skritt. Først må du bestemme deg for et navn for bloggen din som også kalles et domenenavn, og velge den beste bloggplattformen. Vi anbefaler å gå med den selvbaserte plattformen. Det er få valg når det gjelder plattformer som er hostet selv, men det mest populære er det WordPress.org.

Da må du velge en webhotell-tjeneste og for nye bloggere anbefaler vi sterkt Bluehost, et selskap som driver med over 2 millioner nettsteder over hele verden. Du vil få en Gratis domenenavn når du registrerer deg hos dem, og hvis du ikke liker tjenestene deres, tilbyr de en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Steg en

Klikk på denne lenken så går du til siden “Eksklusivt tilbud” som er reservert for fansen vår. Når du kommer dit, klikk på “Komme i gang nå”.

Steg en

Trinn to

Hvis dette er den første hostingkontoen din noensinne, bør du starte med den grunnleggende planen, fordi du trenger tid til å bestemme dine behov og alternativer. Den grunnleggende planen har alt enhver nybegynner trenger for å sette opp en ny blogg. Vurder andre planer senere når bloggen din tar av og behovene dine blir større.
trinn to

Trinn tre

Domenenavnet ditt vil spille en viktig rolle i den fremtidige utviklingen av bloggen din, og det er derfor det er viktig å ta deg god tid og finne ut et godt domenenavn. Når du har gjort det, skriver du inn navnet i kolonnen “nytt domene” og velger ditt toppnivådomene.
trinn tre

Anbefalt verktøy:

Bare skriv inn ønsket domene i denne “nye domenet” -boksen, og BlueHost vil vise deg om det er tilgjengelig eller ikke. Hvis ikke, vil det gi deg en liste over lignende navn du kan velge mellom.

Konklusjon

Vi håper at du har lært noe viktig når det gjelder bloggingens verden. Hvis du har klart å starte en blogg, er neste trinn å jobbe med bloggeinnholdet ditt for å holde fremtidige lesere fornøyde og engasjerte. Ta en titt på vår omfattende liste over bloggressurser som hjelper deg med å drive og utvide den nye bloggen din.

Hva-er-en-blogg infografisk

Bruk gjerne denne infografien på nettstedet ditt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked