Googles søkestatistikk og fakta 2020 (du må vite)

google search stats


Google er verdens største søkemotor. Det er noen veldig bemerkelsesverdige Google-søkestatistikker når du ser på den fra et bredere perspektiv. Den nest mest populære søkemotoren på markedet er den kinesiske konkurrenten, Baidu, som bare står for en mindre andel av det globale søkemotormarkedet.

For å forstå størrelsen på Google, må vi vite omfanget av internett som helhet. Google er en indeksertjeneste som gir oss nettsteder og sider basert på de spesifikke søkene våre. Selv om det kan indeksere alt du noen gang kunne tenke på, er internett som helhet en mye større ting. Studier viser at Google bare indekserer 35 billioner websider. Ja, bare. Tro det eller ei, dette er ikke en gang riper på overflaten på internett. Noen studier viser at internett som helhet er hjemmet til hele 17,5 kvadrillioner forskjellige sider.

Selv om Google fremdeles har en lang vei å gå, er det den desidert største samlingen av nettsider som er tilgjengelige på internett. Denne enorme mengden tilgjengelige websider gir Google noe lovende markedsføringspotensial, noe som gjør det til et instrumentalt markedsføringsverktøy for bedrifter.

Interessant Google Søkestatistikk
 • Det er mer enn 3,5 milliarder Google-søk hver dag
 • 76% av alle globale søk foregår på Google
 • Google søkeindeks inneholder mer enn 100 000 000 GB
 • Mer enn 60% av Google-søk kommer fra mobile enheter
 • 16-20% av alle årlige søkeresultater fra Google er nye

Googles ‘globale dominans

hvor global google er

Google er kanskje den største søkemotoren i verden, men visste du at den utgjør hele 76% av de globale søkene på søkemotorer. For å få et inntrykk av hvor global det er, bør du vite at det forblir usensurert til det fulle i alle land bortsett fra Krim, Cuba, Iran, Nord-Korea, Sudan og Syria, der det enten er forbudt eller sensurert.

Google er ikke bare en søkemotor, men den er også en enorm bedriftseier. Den eier en rekke forskjellige online-tjenester og er der oppe med gigantene som Apple, Amazon, Facebook og Microsoft. Kombinasjonen av disse selskapene står for mesteparten av internettets utbredte aktivitet.

Google er også en pådriver i næringslivet, ettersom markedsføringspotensialet er stort. Siden det er den mest populære søkemotoren, har forskjellige bransjer fordel av Google-annonser. Dette har vokst til en slik grad at annonseinntektene deres nådde $ 95.000.000.000,00 i 2017.

1. Det er 40 000 Google-søk hvert sekund

(Kilde: Internet Live Stats)

Googles søk

Det går ikke et øyeblikk at Google ikke har rundt 40 000 søk. Dette betyr at Google globalt behandler mer enn 3,5 milliarder søk hver dag, og 1,2 milliarder søk hvert år.

For å sette ting i perspektiv, ta en titt på Google-statistikken fra gigantiske søkemotorens tidlige dager.

Rett etter at den ble grunnlagt i 1998, behandlet søkemotoren bare 10.000 Google-søk per dag. Selv om det virker litt ubetydelig nå, var det stort den gangen. Bare et år senere steg tallet til 3,5 millioner søk per dag. Det er en økning på 17.000% fra år til år i søk. Snakk om vekst! Mindre enn ett år etter det var det hele 18 millioner Google-søk hver dag.

I årene som fulgte viser Googles statistikk at søk på Google fortsatte å øke i lynraskt tempo, noe som hjalp den å nå den globale dominansen av internetsøk som den har i dag. Selv om den absolutt aldri vil være vitne til den samme søkevekstfrekvensen som i begynnelsen (siden nesten alle i verden allerede bruker den), vil Google definitivt fortsette å være en søkemotorkraft å regne med.

2. Topp 10 globale Google-søk i 2019

(Kilde: Google.com)

Følgende er de mest søkte ordene på Google globalt i 2019:

 1. India mot Sør-Afrika
 2. Cameron Boyce
 3. Copa America
 4. Bangladesh mot India
 5. iPhone 11
 6. Game of Thrones
 7. Avengers: Endgame
 8. Joker
 9. Notre Dame
 10. ICC Cricket World Cup

Globalt var de mest søkte ordene på Google i 2019 “India mot Sør-Afrika.” Det er i referanse til cricketkampen som fant sted i september på ICC Cricket World Cup i 2019.

Mens mennesker rundt om i verden først og fremst var interessert i de siste sportsbegivenhetene i 2019, malte topp Google-søk i USA et litt annet bilde. Til sammenligning var de 5 mest populære Google-søkene i USA “Disney Plus”, “Cameron Boyce”, “Nipsey Hussle”, “Hurricane Dorian” og “Antonio Brown”.

Folk i USA ønsket for det meste å lære mer om den nye abonnementsvideo-streaming-tjenesten, det vil si Disney Plus. De ønsket også å lese opp om noen kjendiser, samt holde seg oppdatert med de siste nyhetene om den mest ødeleggende orkanen som rammet Bahamas.

Det som er virkelig interessant er at Disney Plus ble lansert 12. november 2019. Så på mindre enn to måneder klarte det å komme til toppen av alle 2019 amerikanske Google-trendsøk. Det overgikk alle de andre årlige søkene i landet.

3. 76% av alle globale søk foregår på Google

(Kilde: Internet Live Stats)

Googles søke popularitet er utrolig. Det dominerer den globale markedsandelen, ettersom 76% av alle søk skjer på domenet. Baidu er nummer to med 15%, mens Yahoo, Yandex, Ask, DuckDuckGo, Naver, AOL og Dogpile har en samlet andel på 9%.

4. Topp 5 domener med flest besøk i februar 2020

(Kilde: SimilarWeb)

domener med flest besøk

Som det ledende domenet teller Google 74,14 milliarder besøk, fulgt av YouTube med 27,355 milliarder besøk, Facebook med 21,35 milliarder besøk, Baidu med 6,38 milliarder besøk, og Twitter med 4,54 milliarder besøk.

5. Google Search Index inneholder mer enn 100.000.000 GB

(Kilde: Google)

Google indeksert sidestørrelse

Størrelsen på Google Søkeindeks er enorm – mer enn 100 000 000 GB. Størrelsen kan virke overraskende, men Googles gjennomsøkere av nettsteder har indeksert hundrevis av milliarder nettsider.

6. Google har den høyeste markedsandelen i Brasil med 95%

(Kilde: Statista)

Google-søkets popularitet er høyest i Brasil med en markedsandel på 95%. Det er den minst populære i Kina, der den har en markedsandel på bare 8,04%.

Google-forbrukernes søkevaner

søkevaner

Det som er ganske fascinerende er at denne prosentandelen ikke har endret seg siden 2013. Googles søkestatistikk viser at 25% av alle søk var helt nye i 2007, aldri sett av Google før.

Bortsett fra å stadig søke etter nye ting, søker folk også stadig mer på Google ved å bruke naturlig språk, det vil si å skrive inn spørsmålene sine akkurat som om de snakket med en ekte person. Det er flere og flere samtale-søk, som hjelper folk med å finne mer spesifikke svar på spørsmålene deres.

På samme måte bruker de også stadig stemmesøk for å finne svarene sine mer effektivt.

Nok en endring i Google-forbrukernes søkevaner er folks økende utålmodighet. De legger ord som “i nærheten”, “i nærheten av meg”, “åpen” og “nå” i spørsmålene sine for raskt å finne forskjellige ønskede tjenester for øyeblikkelig engasjement. Å finne en spesifikk restaurant, for eksempel, kommer ikke til å kutte den lenger. De vil ha en som de umiddelbart kan gå til eller bestille fra. Denne Google-søkestatistikken tvinger mange virksomheter til å investere i lokal SEO på Google, noe som hjelper forbrukere med å finne dem enklere.

Siden Google langt på vei er verdens største søkemotor, er det bare naturlig at brukere skal utvikle forskjellige søkevaner. Google-statistikk viser at søkevanene til Google-brukere varierer veldig, med imponerende 15% av alle søk som er det første av sitt slag. Denne bisarre høye andelen skylder stavefeil, feil og feil i søket for noen av størrelsene. Google indekserer alle slags ting, fra bransjer, hobbyer og andre tjenester, som alle bidrar til massiv Google-popularitet og en mangfoldig brukerbase.

7. 23,98% av søkene på Google er minst to ord lange

(Kilde: Moz)

Folk bruker vanligvis to ord (23,98%), ett ord (27,71%) og tre ord (19,60%) i søket. Færre bruker 4 (13,89%), 5 (8,70%) eller 6+ ord (12,12%) i Google-søk.

8. Mellom 16% og 20% ​​av alle årlige Google-søk er nye

(Kilde: Internet Live Stats)

nye google-søk

Google behandler mellom 16% og 20% ​​helt nye søk hvert år. Dette er søk som ingen har brukt før.

9. Mer enn 60% av det totale Google-søket kommer fra mobil

(Kilde: Know Your Mobile)

google mobilsøk

Mobilbruken øker fremdeles, så det er naturlig at Google-søk utført på mobile enheter (over 60%, som estimert i 2019) fortsetter å øke.

10. I 2019 utgjorde mobilenheter 69% av alle Googles betalte annonseklikk i USA

(Kilde: eMarketer)

Betalte søkeklikk på mobil

I 2. kvartal av 2019 kom 69% av Googles betalte annonseklikk i USA fra mobil. Dette er ganske høyere enn mobilklikk på Bing, som utgjorde 34%

11. Google har over 1 milliard brukere av sine produkter og tjenester

(Kilde: Populærvitenskap)

Bruk av Googles produkter og tjenester

Googles produkter og tjenester teller mer enn 1 milliard brukere over hele verden, og antallet øker stadig. Med 250,5 millioner brukere har Google Sites den største kundemassen.

12. Googles lokale søk på mobil økte med mer enn 250%

(Kilde: 99firms)

Googles lokale søk

Av alle Google-søk er 46% lokale. Og med en enorm økning på 250% i lokale søk på mobil mellom 2017-2019, bør bedrifter investere mer krefter i lokal SEO og mobiloptimalisering.

13. For hver $ 1 en bedrift investerer i Google-annonser, tjener de $ 8 i fortjeneste gjennom Google Søk

(Kilde: Google)

Google for bedrifter

Å investere i Google-annonser kan være veldig lukrativt – å gjøre hver $ 1 til $ 8. I 2018 økte Google Search den amerikanske økonomien med 335 milliarder dollar.

14. Tilfeldig Google-søkestatistikk

Forbrukerne tar raskt i bruk talesøk-teknologi, da det hjelper dem raskt å finne svar på de brennende spørsmålene deres. Det er bare naturlig siden vi snakker mye raskere enn vi skriver. I følge mange eksperter vil 30% av alle søk bli utført med tale i 2020. Så vi kommer til å se en høyere topp i stemmesøkvolumet de kommende årene..

Når det gjelder Google Bilder, utgjør de 22,6% av alle internett-søk, men utgjør faktisk 62,6% av alle søk på Google Nettsøk. Denne høye interessen for bildene vil sannsynligvis få bedrifter til å investere mer i visuelt innhold.

Google-statistikk viser at stemmesøk med 20% og Google-bilder med 22,6% øker.

Et annet interessant faktum er at en gjennomsnittlig søkeøkt på Google ikke varer lenger enn ett minutt.

Google Trender

Google Trends er en gratis søketjeneste fra Google som lar deg finne et hav av forskjellige toppsøk på Google. Du kan finne Google-trender etter stat eller land, trender etter år, hvor mange som bruker Google per dag og mye mer.

Du kan oppdage trending-søk daglig og i sanntid, finne nisjer og nisjetemaer, avdekke sesongmessige trender i forskjellige bransjer, bruke det til Googles søkeordtrender og til og med sammenligne konkurrenters posisjoner i markedet. Du kan også sammenligne forskjellige spørsmål laget over bestemte tidsperioder, og se grafer for å bedre visualisere søkevolumdataene.

Det er ganske enkelt å finne ut hvordan du finner topp Google-søk ved hjelp av Google Trends. Du trenger ganske enkelt å oppgi et søkeord eller et emne i søkefeltet og se magien utfolde seg for øynene dine.

Nettstedet har en søkefelt øverst og en Trending Searches-funksjon. Den har også en Year in Search-funksjon med mange forskjellige kategorier å utforske, for eksempel nyheter, mennesker, idrettsutøvere, dietter, filmer, hjemmestil-søk og mer.

Du kan øyeblikkelig se de nyeste historiene og innsikten, de siste Google-søkene hvor som helst i verden, de mest søkte ordene på Google og alle datavisualiseringskartene.

Konklusjon

Denne Google-søksstatistikken viser oss at Google har hatt en jevn økning helt siden etableringen og ser ut til å ikke vise tegn til å bremse i det raske tempoet. Få nettsteder kan skryte av at de har nådd tallene som Google har.

Det er ingen overskuelig fremtid der søkemotorer ikke spiller en avgjørende rolle i hverdagen vår, så vi kan trygt anta at Google ikke kommer noe sted, når som helst snart.

kilder:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map