Στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google και γεγονότα 2020 (πρέπει να γνωρίζετε)

στατιστικά αναζήτησης google


Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Υπάρχουν μερικά πολύ αξιόλογα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google που πρέπει να εξεταστούν όταν το εξετάζετε από μια ευρύτερη προοπτική. Η δεύτερη πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στην αγορά είναι ο Κινέζος ανταγωνιστής της, Μπάιντου, το οποίο αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρότερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς μηχανών αναζήτησης.

Για να κατανοήσουμε το τεράστιο μέγεθος της Google, πρέπει να γνωρίζουμε την έκταση του Διαδικτύου στο σύνολό του. Το Google είναι μια υπηρεσία ευρετηρίου, η οποία μας παρέχει ιστότοπους και σελίδες βάσει των συγκεκριμένων ερωτημάτων αναζήτησης. Ενώ μπορεί να ευρετηριάσει όλα όσα θα μπορούσατε ποτέ να σκεφτείτε, το Διαδίκτυο ως σύνολο είναι πολύ μεγαλύτερο πράγμα. Μελέτες δείχνουν ότι η Google ευρετηριάζει μόνο 35 τρισεκατομμύρια ιστοσελίδες. Ναι, μόνο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν χτυπά ούτε καν την επιφάνεια του Διαδικτύου. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το Διαδίκτυο στο σύνολό του φιλοξενεί 17,5 τετρα δισεκατομμύρια διαφορετικές σελίδες.

Ενώ η Google έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, είναι μακράν η μεγαλύτερη συλλογή ιστοσελίδων που είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Αυτός ο τεράστιος αριθμός διαθέσιμων ιστοσελίδων δίνει στην Google κάποια πολλά υποσχόμενη δυνατότητα μάρκετινγκ, γεγονός που το καθιστά ένα σημαντικό εργαλείο μάρκετινγκ για τις επιχειρήσεις.

Ενδιαφέρουσες στατιστικές αναζήτησης Google
 • Υπάρχουν περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις Google κάθε μέρα
 • Το 76% όλων των παγκόσμιων αναζητήσεων πραγματοποιείται στο Google
 • Ο Δείκτης Αναζήτησης Google περιέχει περισσότερα από 100.000.000 GB
 • Περισσότερο από το 60% των αναζητήσεων Google προέρχονται από κινητές συσκευές
 • Το 16-20% όλων των ετήσιων αποτελεσμάτων αναζήτησης Google είναι νέα

Contents

Η παγκόσμια κυριαρχία της Googles

πώς είναι το παγκόσμιο google

Το Google μπορεί να είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, αλλά ξέρατε ότι αντιπροσωπεύει το επιβλητικό 76% των παγκόσμιων αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης. Για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο παγκόσμιο είναι, πρέπει να γνωρίζετε ότι παραμένει χωρίς λογοκρισία στο σύνολό του σε όλες τις χώρες εκτός από την Κριμαία, την Κούβα, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, το Σουδάν και τη Συρία, στις οποίες είτε απαγορεύεται είτε λογοκρίνεται..

Το Google δεν είναι μόνο μια μηχανή αναζήτησης, αλλά είναι επίσης ένας τεράστιος ιδιοκτήτης επιχείρησης. Διαθέτει πολλές διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες και είναι εκεί με τους γίγαντες όπως η Apple, το Amazon, το Facebook και η Microsoft. Ο συνδυασμός αυτών των εταιρειών αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της ευρείας δραστηριότητας του Διαδικτύου.

Η Google είναι επίσης κινητήρια δύναμη στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς το δυναμικό μάρκετινγκ είναι τεράστιο. Δεδομένου ότι είναι η πιο δημοφιλής μηχανή αναζήτησης, διαφορετικές βιομηχανίες επωφελούνται από τις διαφημίσεις Google. Αυτό έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που τα διαφημιστικά του έσοδα έφτασαν τα 95.000.000.000,00 $ το 2017.

1. Υπάρχουν 40.000 αναζητήσεις Google κάθε δευτερόλεπτο

(Πηγή: Internet Live Stats)

Ερωτήματα αναζήτησης Google

Δεν περνάει ούτε ένα δευτερόλεπτο από το ότι η Google δεν έχει περίπου 40.000 ερωτήματα αναζήτησης για επεξεργασία. Αυτό σημαίνει ότι παγκοσμίως η Google επεξεργάζεται περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μέρα και 1,2 δισεκατομμύρια αναζητήσεις κάθε χρόνο.

Για να θέσετε τα πράγματα σε προοπτική, ρίξτε μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία Google από τις πρώτες μέρες της γιγαντιαίας μηχανής αναζήτησης.

Αμέσως μετά την ίδρυσή του το 1998, η μηχανή αναζήτησης επεξεργάστηκε μόνο 10.000 αναζητήσεις Google ανά ημέρα. Ενώ αυτό φαίνεται λίγο ασήμαντο τώρα, ήταν τεράστιο τότε. Μόνο ένα χρόνο αργότερα, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 3,5 εκατομμύρια ερωτήματα αναζήτησης ανά ημέρα. Πρόκειται για αύξηση των αναζητήσεων κατά 17.000% από έτος σε έτος. Συζήτηση για την ανάπτυξη! Λιγότερο από ένα χρόνο μετά από αυτό, υπήρχαν καθημερινά 18 εκατομμύρια αναζητήσεις Google.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι οι αναζητήσεις στο Google συνέχισαν να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό, βοηθώντας την να φτάσει στην παγκόσμια κυριαρχία της αναζήτησης στο Διαδίκτυο που έχει σήμερα. Παρόλο που σίγουρα δεν θα παρακολουθήσει ποτέ τον ίδιο ρυθμό αύξησης αναζήτησης με την αρχή (δεδομένου ότι σχεδόν όλοι στον κόσμο το χρησιμοποιούν ήδη), η Google θα συνεχίσει σίγουρα να είναι μια δύναμη μηχανής αναζήτησης που πρέπει να υπολογίζεται..

2. Κορυφαίες 10 παγκόσμιες αναζητήσεις Google το 2019

(Πηγή: Google.com)

Τα παρακάτω είναι οι λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google παγκοσμίως το 2019:

 1. Ινδία εναντίον Νότιας Αφρικής
 2. Κάμερον Μπόις
 3. Κόπα Αμερική
 4. Μπαγκλαντές εναντίον Ινδίας
 5. iPhone 11
 6. Παιχνίδι των θρόνων
 7. Εκδικητές: Endgame
 8. Τζόκερ
 9. η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ
 10. Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ ICC

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google το 2019 ήταν «Ινδία εναντίον Νότιας Αφρικής». Αυτό αναφέρεται στον αγώνα κρίκετ που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ ICC 2019.

Ενώ οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν κυρίως για τα τελευταία αθλητικά γεγονότα το 2019, κορυφαίες αναζητήσεις Google στις ΗΠΑ ζωγράφισαν μια ελαφρώς διαφορετική εικόνα. Συγκριτικά, οι 5 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις Google στις ΗΠΑ ήταν «Disney Plus», «Cameron Boyce», «Nipsey Hussle», «Hurricane Dorian» και «Antonio Brown».

Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ ήθελαν ως επί το πλείστον να μάθουν περισσότερα για τη νέα συνδρομητική υπηρεσία ροής βίντεο κατ ‘απαίτηση, δηλαδή το Disney Plus. Ήθελαν επίσης να διαβάσουν ορισμένες διασημότητες, καθώς και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα σχετικά με τον πιο καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τις Μπαχάμες.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι η Disney Plus κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου 2019. Έτσι, σε λιγότερο από δύο μήνες, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή όλων των αναζητήσεων τάσεων Google στις ΗΠΑ το 2019. Ξεπέρασε όλες τις άλλες ετήσιες αναζητήσεις στη χώρα.

3. Το 76% όλων των παγκόσμιων αναζητήσεων πραγματοποιείται στο Google

(Πηγή: Internet Live Stats)

Η δημοτικότητα της αναζήτησης Google είναι απίστευτη. Κυριαρχεί στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς αναζήτησης, καθώς το 76% όλων των αναζητήσεων πραγματοποιούνται στον τομέα του. Η Baidu είναι δεύτερη με 15%, ενώ οι Yahoo, Yandex, Ask, DuckDuckGo, Naver, AOL και Dogpile έχουν συλλογικό μερίδιο 9%.

4. Κορυφαίοι 5 τομείς με τις περισσότερες επισκέψεις τον Φεβρουάριο του 2020

(Πηγή: SimilarWeb)

τομείς με τις περισσότερες επισκέψεις

Ως κορυφαίος τομέας, η Google μετρά 74,14 δισεκατομμύρια επισκέψεις, ακολουθούμενη από το YouTube με 27,365 δισεκατομμύρια επισκέψεις, το Facebook με 21,35 δισεκατομμύρια επισκέψεις, το Baidu με 6,38 δισεκατομμύρια επισκέψεις και το Twitter με 4,54 δισεκατομμύρια επισκέψεις.

5. Το Google Search Index περιέχει περισσότερα από 100.000.000 GB

(Πηγή: Google)

Μέγεθος σελίδας ευρετηρίου Google

Το μέγεθος του ευρετηρίου αναζήτησης Google είναι τεράστιο – πάνω από 100.000.000 GB. Το μέγεθος μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό, αλλά τα προγράμματα ανίχνευσης ιστότοπων της Google έχουν ευρετηριάσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ιστοσελίδες.

6. Η Google έχει το υψηλότερο μερίδιο αγοράς αναζήτησης στη Βραζιλία με 95%

(Πηγή: Statista)

Η δημοτικότητα της αναζήτησης Google είναι υψηλότερη στη Βραζιλία με μερίδιο αγοράς αναζήτησης 95%. Είναι το λιγότερο δημοφιλές στην Κίνα, όπου έχει μερίδιο αγοράς μόνο 8,04%.

Οι συνήθειες αναζήτησης των καταναλωτών Google

συνήθειες αναζήτησης

Αυτό που είναι αρκετά συναρπαστικό είναι ότι αυτό το ποσοστό δεν έχει αλλάξει από το 2013. Τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google δείχνουν ότι το 25% όλων των αναζητήσεων ήταν εντελώς καινούργιο το 2007, που δεν είχε δει ποτέ η Google στο παρελθόν.

Εκτός από τη συνεχή αναζήτηση νέων στοιχείων, οι χρήστες αναζητούν επίσης όλο και περισσότερο στο Google χρησιμοποιώντας φυσική γλώσσα, δηλαδή, πληκτρολογώντας τα ερωτήματά τους, όπως ακριβώς μιλούσαν με ένα πραγματικό άτομο. Υπάρχουν όλο και περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης συνομιλίας, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να βρουν πιο συγκεκριμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Ομοίως, χρησιμοποιούν επίσης όλο και περισσότερο τη φωνητική αναζήτηση για να βρίσκουν τις απαντήσεις τους πιο αποτελεσματικά.

Μια άλλη αλλαγή στις συνήθειες αναζήτησης των καταναλωτών της Google είναι η αυξανόμενη ανυπομονησία των ανθρώπων. Προσθέτουν λέξεις όπως “κοντινά”, “κοντά μου”, “ανοιχτά” και “τώρα” στα ερωτήματά τους για να βρουν γρήγορα διάφορες επιθυμητές υπηρεσίες για άμεση αφοσίωση. Η εύρεση ενός συγκεκριμένου εστιατορίου, για παράδειγμα, δεν πρόκειται να το κόψει πια. Θέλουν ένα από το οποίο μπορούν να πάνε αμέσως ή να παραγγείλουν. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να επενδύσουν σε τοπικό SEO στο Google, βοηθώντας τους καταναλωτές να τα βρίσκουν ευκολότερα.

Δεδομένου ότι η Google είναι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης παγκοσμίως, είναι φυσικό οι χρήστες να αναπτύξουν διαφορετικές συνήθειες αναζήτησης. Τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι οι συνήθειες αναζήτησης των χρηστών του Google ποικίλλουν έντονα, με το εντυπωσιακό 15% όλων των αναζητήσεων να είναι οι πρώτες στο είδος τους. Αυτό το παράξενα υψηλό ποσοστό οφείλει ορισμένα από τα μεγέθη του σε ορθογραφικά λάθη, λάθη και σφάλματα στο ερώτημα αναζήτησης. Το Google ευρετηριάζει όλα τα είδη, από βιομηχανίες, χόμπι και άλλες υπηρεσίες, τα οποία συμβάλλουν στη μαζική δημοτικότητα της αναζήτησης Google και σε μια διαφορετική βάση χρηστών.

7. Το 23,98% των αναζητήσεων στο Google έχει μήκος τουλάχιστον δύο λέξεων

(Πηγή: Moz)

Οι χρήστες συνήθως χρησιμοποιούν δύο λέξεις (23,98%), μία λέξη (27,71%) και τρεις λέξεις (19,60%) στο ερώτημά τους. Λιγότερα άτομα χρησιμοποιούν 4 (13,89%), 5 (8,70%) ή 6+ λέξεις (12,12%) στις αναζητήσεις Google.

8. Μεταξύ 16% και 20% όλων των ετήσιων αναζητήσεων Google είναι νέες

(Πηγή: Internet Live Stats)

νέα ερωτήματα αναζήτησης google

Η Google επεξεργάζεται από 16% έως 20% εντελώς νέες αναζητήσεις κάθε χρόνο. Αυτά είναι ερωτήματα αναζήτησης που κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

9. Πάνω από το 60% των συνολικών αναζητήσεων Google προέρχονται από κινητές συσκευές

(Πηγή: Γνωρίστε το κινητό σας)

αναζητήσεις για κινητά google

Η χρήση για κινητά εξακολουθεί να αυξάνεται, επομένως είναι φυσικό οι αναζητήσεις Google που εκτελούνται σε κινητές συσκευές (πάνω από 60%, όπως εκτιμάται το 2019) να συνεχίζουν να αυξάνονται επίσης.

10. Το 2019, οι κινητές συσκευές αντιπροσώπευαν το 69% όλων των κλικ επί πληρωμή διαφημίσεων της Google στις ΗΠΑ

(Πηγή: eMarketer)

Πληρωμένα κλικ αναζήτησης σε κινητά

Το 2ο τρίμηνο του 2019, το 69% των κλικ σε διαφημίσεις επί πληρωμή της Google στις ΗΠΑ προήλθαν από κινητές συσκευές. Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τα κλικ για κινητά στο Bing, που αντιστοιχούσαν στο 34%

11. Η Google έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες των προϊόντων και των υπηρεσιών της

(Πηγή: Popular Science)

Χρήση προϊόντων και υπηρεσιών Google

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Google υπολογίζουν περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες παγκοσμίως και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Με 250,5 εκατομμύρια χρήστες, οι Ιστότοποι Google έχουν τη μεγαλύτερη πελατειακή βάση.

12. Οι τοπικές αναζητήσεις της Google σε κινητά αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 250%

(Πηγή: 99 εταιρείες)

Οι τοπικές αναζητήσεις της Google

Από όλες τις αναζητήσεις Google, το 46% είναι τοπικές. Και με τεράστια αύξηση κατά 250% στις τοπικές αναζητήσεις σε κινητά μεταξύ 2017-2019, οι επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν περισσότερη προσπάθεια στην τοπική SEO και τη βελτιστοποίηση για κινητά.

13. Για κάθε $ 1 μια επιχείρηση επενδύει στο Google Ads, κερδίζει 8 $ κέρδος μέσω της Αναζήτησης Google

(Πηγή: Google)

Google για επιχειρήσεις

Η επένδυση στο Google Ads μπορεί να είναι πολύ επικερδής – μετατρέποντας κάθε 1 $ σε 8 $. Το 2018, η Αναζήτηση Google ενίσχυσε την οικονομία των ΗΠΑ κατά 335 δισεκατομμύρια δολάρια.

14. Τυχαία στατιστικά αναζήτησης Google

Οι καταναλωτές υιοθετούν ταχέως την τεχνολογία φωνητικής αναζήτησης, καθώς τους βοηθά να βρουν γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. Είναι φυσικό γιατί μιλάμε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πληκτρολογούμε. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το 30% όλων των αναζητήσεων θα πραγματοποιηθούν φωνητικά το 2020. Επομένως, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε υψηλότερη αύξηση του όγκου φωνητικής αναζήτησης τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά τις Εικόνες Google, αντιπροσωπεύουν το 22,6% όλων των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν το 62,6% όλων των αναζητήσεων στην Αναζήτηση Ιστού Google. Αυτό το υψηλό ενδιαφέρον για τις εικόνες είναι πιθανό να ωθήσει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο σε οπτικό περιεχόμενο.

Τα στατιστικά στοιχεία της Google δείχνουν ότι η φωνητική αναζήτηση με 20% και η αναζήτηση εικόνων Google με 22,6% αυξάνονται.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι μια μέση περίοδος αναζήτησης στο Google δεν διαρκεί περισσότερο από 1 λεπτό.

Google Trends

Το Google Trends είναι μια δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης από την Google που σας επιτρέπει να βρείτε πληθώρα διαφορετικών κορυφαίων αναζητήσεων στο Google. Μπορείτε να βρείτε τις τάσεις της Google ανά πολιτεία ή χώρα, τάσεις ανά έτος, πόσα άτομα χρησιμοποιούν το Google ανά ημέρα και πολλά άλλα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε καθημερινές και σε πραγματικό χρόνο δημοφιλείς αναζητήσεις, να βρείτε εξειδικευμένες και εξειδικευμένες θεματολογίες, να ανακαλύψετε εποχιακές τάσεις σε διάφορους κλάδους, να τις χρησιμοποιήσετε για τάσεις λέξεων-κλειδιών της Google, ακόμη και να συγκρίνετε τις θέσεις των ανταγωνιστών στην αγορά. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε διαφορετικά ερωτήματα που έγιναν για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και να προβάλετε γραφήματα για καλύτερη οπτικοποίηση των δεδομένων όγκου αναζήτησης.

Η εξεύρεση τρόπων εύρεσης κορυφαίων αναζητήσεων Google χρησιμοποιώντας το Google Trends είναι αρκετά απλή. Απλά πρέπει να εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης ή ένα θέμα στη γραμμή αναζήτησης και να δείτε τη μαγεία να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας.

Ο ιστότοπος έχει μια γραμμή αναζήτησης στο επάνω μέρος και μια λειτουργία Ανερχόμενων αναζητήσεων. Διαθέτει επίσης μια δυνατότητα αναζήτησης έτους με πολλές διαφορετικές κατηγορίες για εξερεύνηση, όπως ειδήσεις, άτομα, αθλητές, δίαιτες, ταινίες, αναζητήσεις στο σπίτι και πολλά άλλα.

Μπορείτε να δείτε άμεσα τις πιο πρόσφατες ιστορίες και πληροφορίες, τις πρόσφατες αναζητήσεις Google οπουδήποτε στον κόσμο, τις λέξεις με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google και όλα τα γραφήματα οπτικοποίησης δεδομένων.

συμπέρασμα

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία αναζήτησης Google μας δείχνουν ότι η Google σημείωσε σταθερή άνοδο από την ίδρυσή της και φαίνεται να μην δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης στο γρήγορο ρυθμό της. Λίγοι ιστότοποι μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν φτάσει στους αριθμούς που διαθέτει η Google.

Δεν υπάρχει προβλέψιμο μέλλον στο οποίο οι μηχανές αναζήτησης δεν θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι η Google δεν πηγαίνει πουθενά, σύντομα.

Πηγές:
https://www.similarweb.com/top-websites
https://www.google.com/search/howsearchworks/crawling-indexing/
https://www.internetlivestats.com/google-search-statistics/
https://www.statista.com/topics/1001/google/
https://moz.com/blog/state-of-searcher-behavior-revealed
https://www.knowyourmobile.com/news/google-search-stats-2019-rise-of-conversion-rate-optimization/
https://www.emarketer.com/content/mobile-search-ad-performance-plays-catch-up
https://www.popsci.com/google-has-7-products-with-1-billion-users/
https://99firms.com/blog/google-search-statistics/#gref
https://economicimpact.google.com/methodology/
https://economicimpact.google.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked