Gjeneruesit më të mirë të emrave të blogut – Gjeni Domainin e Përsosur

Mëso-Blogging_Blog-name-gjeneratorë-instg


Kur filloni një blog, një nga gjërat për të cilat duhet të vendosni është emri i blogut tuaj (domain). Kur ju zgjidhni emrin tuaj në blog, ai do të jetë atje përgjithmonë, dhe ky emër do të jetë ajo që ju përfaqëson në internet. Crucialshtë thelbësore që emri juaj të jetë tërheqës dhe i lehtë për t’u mbajtur mend.

Një emër i mirë domain do të rrisë shanset e njerëzve që e mbajnë mend atë. Shkalla e klikimit tuaj mund të jetë më e lartë nëse njerëzit njohin blogun tuaj në rezultatet e kërkimit. Shtë një ide e mirë të kesh një URL dhe një emër blog që përputhet, pasi lexuesit tuaj të mundshëm do të kenë një punë më të lehtë për të gjetur blogun tuaj.

Por, duke pasur parasysh faktin se ka kaq shumë blogje sot, shanset janë që URL që ju dëshironi të merret tashmë. Në këto situata, do të duhet të bëni disa gërmime për të marrë një domen që lidhet mirë me temën tuaj të blogut.

Mjet i rekomanduar:

Por, të dalësh me emrin origjinal të domain nuk është një detyrë e lehtë. Kjo është arsyeja pse ne vendosëm t’i ndajmë këta gjeneratorë të emrave në blog që mund t’ju ndihmojnë ta arrini këtë.

Bust Një emër

faqja fillestare e bustaname

Bust a Name është një uebfaqe që ofron mjete të ndryshme filtrimi që do t’ju ndihmojnë të gjeni emrin e duhur të domain për nevojat tuaja për Blogging. Gjëja e parë që duhet të bëni është të filtroni fjalët kyçe që po kërkoni. Pasi ta bëni këtë, kontrolloni opsionet “mbaron” dhe “fillon” dhe shihni se si panairin tuaj fjalët me ta.

Ju mund të ngushtoni kërkimin tuaj duke vendosur numrin e karaktereve që dëshironi të keni. Bust një Emër ju lejon të kërkoni për domene nga shtrirjet e tyre duke përfshirë .org, .net, ose .com. Ndërsa kërkoni për emrin tuaj të përsosur të domain, do të keni mundësi të shihni sugjerime të ngjashme në fund të faqes.

A jeni mizor dhe nuk keni ide se ku të filloni? Mos u shqetëso Bust a Name jep një mundësi të rastësishme të domenit që mund të përdorësh për të stuhuar mendjen dhe për të marrë disa ide ose të zgjedhësh një domen të rastit që i përshtatet nevojave tuaja.

Panabee

faqja kryesore e panabee

Për dallim nga gjeneratorët e tjerë të domain, Panabee nuk ofron vetëm mundësi të ndryshme fonetike të frazës suaj të zgjedhur. Ai gjithashtu kalon nëpër dy rrjetet më të mëdha sociale, Twitter dhe Facebook, dhe në të gjithë uebin, për të kërkuar fraza ose emra të ngjashëm që disa njerëz të tjerë janë duke përdorur.

Panabee gjithashtu përmban një funksion përkthimi dhe kjo ju lejon të kërkoni fraza të lidhura në Wikipedia. Në rast se emri i domain është i disponueshëm, ju keni mundësinë ta blini atë përmes kompanisë së tyre të regjistruesit partner, GoDaddy.

PickyDomains

faqja fillestare e zgjedhjeve

Nëse doni të keni një komunitet të tërë blogerësh që punojnë në emrin tuaj, atëherë Pickydomains është gjëja e duhur për ju. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni, të shpjegoni të gjitha detajet e detyrës: ngrohtësinë tuaj, audiencën, tregun, qëllimet dhe llojin e emrit që preferoni.

Pasi ta keni bërë këtë, njerëzit në Pickydomains do të ndajnë të gjithë atë informacion me një komunitet të madh përdoruesish. Ka shumë tregtarë atje, dhe ata do të fillojnë të ideojnë ide të ndryshme domain për të cilat mund t’i gjeni të vlefshme.

Do të merrni sugjerime nga njerëz me përvojë dhe gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni atë që ju pëlqen më shumë. Nëse dëshironi të merrni një emër të rekomanduar të domain, do të duhet të paguani një tarifë prej 50 dollarë. Gjysma e saj do të shkojë tek personi që e krijoi atë ndërsa gjysma tjetër do të shkojë në PickyDomains.

Vrimë domeni

faqja kryesore e domain-it

Domain Hole është një gjenerues i plotë i gjithanshëm i emrave të domain që mund të shërbejë për qëllime të ndryshme. Për më tepër, ajo ka tetë qasje të ndryshme që mund të marrësh për të gjetur një titull të përsosur në blog që do të duash. Këtu janë tetë mjete që mund të përdorni me Domain Hole:

 • Kërkimi i skaduar i domenit: kalon përmes një baze të dhënash të gjerë të emrave të skaduarve të skaduar dhe mund të shihni nëse mund të përdorni ndonjë prej tyre për të marrë rezultate më të mira.
 • Spinner Name: shkruani fjalen tuaj dhe kombinojeni atë me fjalë të ndryshme të tjera për të gjetur sugjerime interesante për emrin e domain.
 • Kontrolli i disponueshmërisë së menjëhershme: nuk ka aq opsione, krahasuar me disa mjete të tjera, për të gjetur fusha të paregjistruar.
 • Kontroll i plotë: gjeni TLD-të e domeneve që janë në dispozicion.
 • Gjeneratori i emrit: nëse nuk keni ide për një emër në blog, përdorni këtë mjet për të gjetur emra domaini të markueshëm dhe të paharrueshëm.
 • Sinjalizimet e domenit: pajtohuni në këtë mjet dhe ju do të jeni në gjendje të shikoni disa emra domain dhe të njoftoheni kur ato janë në dispozicion.
 • Kontrolli i pjesës më të madhe të domenit: punon si mjete të tjera, por nëse futni më shumë opsione fjalen ose emra domenesh, ai do t’i kontrollojë ato dhe do t’ju japë rezultate më të mira.
 • Brainstormer: emri i këtyre mjeteve i thotë të gjitha; kjo ju ndihmon të gjeni ide të reja për emrin e domain-it në blog.

Emri Mesh

faqja fillestare e namemeshit

Emri Mesh është një gjenerator i përsosur i emrave në blog nëse keni nja dy fjalë kyçe. Vendosni dy ose tre fjalë kyçe në kutinë e kërkimit dhe gjeneroni një listë të tuajën. Emri Mesh ka një qasje të ndryshme për të dhënë rezultate. Ato do të kategorizohen bazuar në faktorë të tillë si SEO, emra të ngjashëm, emra të rinj, emra të zakonshëm dhe emra të shkurtër.

Emri Mesh mbështetet në antonimet dhe sinonimet për t’ju lejuar të paraqitni fusha unike ndërsa përdorni rreth 20 gjeneratorë të tjerë. Kur kërkoni fjalë kyçe, ai i filtron rezultatet bazuar në gjatësinë, fushat e paregjistruar, ose bazuar në shtrirjen e tyre. Ashtu si gjeneratorët e tjerë të emrave të domain, Emri Mesh do t’ju japë sugjerime për kërkimin e fjalëve për të eksploruar më shumë opsione nëse është e nevojshme.

Domainr

faqen e domainit

Domainr mund të mos ketë shumë mjete, karakteristika ose filtra për kërkimet e emrit të domain, por ky mjet funksionon në mënyrë të përsosur. Domainr mund të kalojë nëpër tërë hapësirën e emrit të domain në mes .org, .net. dhe .com. Mund të ju ndihmojë të gjeni emra të rinj domain që kanë potencial të madh.

Siç e përmendëm më parë, është e vështirë të gjesh sot një emër të mirë, të markës së blogut që përfundon me një shtrirje tradicionale .com. Ky mjet ka fuqinë për të kërkuar nëpër TLD të ndryshme, të cilat i bënë disa nga bloget më të suksesshme të kamareve të dallohen dhe bëhen të famshme. Ai mbështetet në dy baza të të dhënave të jashtme dhe ka fuqinë për të ndjekur kërkimet e rreth 2000 TLD. Ju mund të regjistroni një domen me mbi 200 kompani regjistrues të akredituar.

Nëse jeni duke kërkuar të shënoni të mëdha dhe të krijoni një strategji të vërtetë rreth emrit tuaj, Domainr është mjeti që ju nevojitet.

Kërkimi i dobët i domenit

faqja fillestare e kërkimit

Kur të hyni në Kërkimin e Lean Domain, do t’ju duhet të shkruani një fjalë kyçe të vetme dhe fushat e kërkimit. Ky gjenerator ofron shumë rezultate, dhe nganjëherë mund të ketë mbi një mijë sugjerime për idetë e emrave të domain. Rezultatet që merrni janë të gjitha shtesat .com, dhe ato janë të gjitha të disponueshme.

Për më tepër, ky mjet gjithashtu ju lejon të filtroni rezultatet sipas popullaritetit, gjatësisë dhe sipas rendit alfabetik. Ju mund të ruani emrat e domain që ju pëlqen dhe t’i kontrolloni ato më vonë. Ju gjithashtu mund të gjurmoni historinë tuaj të kërkimit, të ndani rezultatet nëse jeni duke punuar me dikë dhe t’i kontrolloni idetë tuaja, më vonë, për të parë nëse ato janë ende në dispozicion.

Shumica e njerëzve që përdorin Kërkimin e Lean Domain nuk janë nga ide të freskëta, dhe ata mbështeten në këtë mjet për të dalë me emra të plotë të domenit. Shtë një zgjedhje popullore, funksionon mirë, dhe kjo është arsyeja pse është në listën tonë.

Gjenerator i emrit të softverit

pamja e programeve kompjuterike

Gjeneratori i emrit Softwarefindr është një mjet i mrekullueshëm që ju lejon të kërkoni menjëherë në mijëra kombinime të ndryshme të emrave të domain në sekonda. Kjo ju lejon të zvogëloni në mënyrë dramatike kohën e kaluar me një emër të shkëlqyeshëm dhe më shumë kohë për të ekzekutuar idetë tuaja.

Për dallim nga gjeneratorët e tjerë, mjeti Sofwarefindr i bën të gjitha ngritjet e rënda prapa skenave duke shtuar mbi njëqind parashtesa dhe prapashtesa të ndryshme në fjalen tuaj të organizuar nga më të njohurat dhe gjatësinë më të shkurtër.

Shumica e njerëzve që përdorin këtë gjenerator të emrave të domain janë ata që duan të ndërmarrin veprime vendimtare dhe nuk duan të rendisin me mijëra rezultate. Përkundrazi, ata më mirë do të shihnin kombinimin më të lartë 20 që është në dispozicion për të shpejtuar më tej procesin e vendimmarrjes.

Wordoid

faqja fillestare e veshur

Nëse po përpiqeni të gjeni një emër unik për blogun tuaj që do të dalë nga turma, atëherë Wordoid është gjëja që keni kërkuar. Si funksionon Wordoid? Kjo ju jep shumë mundësi të ndryshme emrash që do t’i ndihmojnë njerëzit të gjejnë URL-në tuaj.

Wordoid ofron shumë gjuhë duke përfshirë anglisht, italisht, frëngjisht dhe spanjisht. Karakteristika e dytë e pazakontë është që ju mund të zgjidhni nëse dëshironi t’i bazoni rezultatet tuaja në disa shkronja në fillim, në mes ose në fund.

Karakteristika e tretë që tërheq shumë njerëz në Wordoid është fakti që ju mund të zgjidhni nëse dëshironi që fjalët tuaja të sugjeruara të jenë plotësisht të natyrshme. Kjo e bën shumë më të lehtë procesin, dhe është mjaft i përshtatshëm, duhet të pajtoheni.

Të gjitha fjalët e krijuara nga Wordoid janë unike dhe të dizajnuara të jenë të markës, do të thotë se ato duken dhe duken të shkëlqyera. Fjalët e krijuara janë dhjetë shkronja të gjata, max, dhe madje mund të kombinoni dy gjuhë të ndryshme për të marrë një kombinim të pazakontë.

pamundësi

pamja fillestare e pamundësisë

Një gjenerues i emrave të domain me një qasje të ndryshme. Gjëja e parë që duhet të bëni është stuhia e trurit një fjalë kyçe e juaji dhe më pas shtoni folje, mbiemra dhe emër në fillimin e saj. Pamundësia ju jep mundësinë të shtoni një fjalë me shkronjë 4, 5 ose 6, ose mund të përzieni gjithçka që dëshironi me atë fjalen.

Shtë një mjet i shkëlqyeshëm për emrat e stuhisë së trurit që janë në dispozicion ndërsa argëtohen gjatë gjithë procesit. Pamundësia gjithashtu lidhet me Namecheap ose GoDaddy për emrat që janë në dispozicion, dhe ju mund të vazhdoni të blini emrin tuaj kur të keni marrë një vendim. Pamundësia mbështetet në disa servera për të dhënë rezultatet më të mira të mundshme.

Rrota e domainit

faqja kryesore e domain-it

Domain Wheel mund të ketë një pamje të thjeshtë dhe të pastër, por bazohet në teknika komplekse kombinuese. Sshtë një nga mjetet e lançuara kohët e fundit që po azhurnohet ditën. Ashtu si në shumicën e gjeneratorëve të emrave të domain, ju do të jeni në gjendje të jepni kontributin tuaj dhe të shkruani fjalë kyçe (të pakufizuara), por gjithashtu do të merrni disa sugjerime për të filluar.

Pasi të keni shtypur butonin “Domain Search”, rezultatet do të shfaqen në tre kategori. Një grusht do të bëjë shtesat më të njohura të domenit si .com, .blog, .net, .org me një përqëndrim në ato të disponueshme, të shënuara në jeshile. Tjetra, do të merrni rezultatet origjinale të Domain Wheel me propozime që janë “kopjuar” për ju.

Nëse nuk jeni të kënaqur me listën e fushave të krijuara, do të merrni një listë të tretë të fjalëve të frymëzuara nga fjalen fillestare që keni zgjedhur. Këto bazohen në veprime të ndryshme miksimi dhe rrotullimi (shtojcë / shtojcë, duke lëshuar shkronja, drejtshkrim prapa, rrokje të përzier, shkronja dyfish, etj).

Shtë mirë të shohësh mjete të reja që rritin shiritin dhe krijojnë fusha të mrekullueshme për uebfaqet e reja që bashkohen në internet.

Gati për të filluar blogun tuaj të vetë-pritur?

Nëse sapo filloni, ju rekomandojmë të shkoni me WordPress. Do të keni mundësi të instaloni ndonjë temë, shtojcë dhe shërbim që dëshironi, të reklamoni dhe të fitoni para nga blogu ashtu si dëshironi. Praktikisht nuk ka kufizime në një blog të WordPress të vetë-pritur.

Për fillimin e blogut tuaj të parë, ne gjithmonë ju rekomandojmë Bluehost. Me Bluehost, edhe opsioni me çmim më të ulët ju jep një Emër i Lirë Domain, Certifikatë SSL për ta bërë blogun tuaj të sigurt, dhe mbështetje 24/7.

Bluehost do t’ju lejojë të regjistroni një emër të ri domain FALAS. Ka 14 fusha të nivelit të lartë që ju mund të zgjidhni, duke përfshirë .com, .net dhe .org për të përmendur disa. Një gjë e shkëlqyeshme për ta është, nëse emri i domain që ju dëshironi është tashmë në përdorim, Bluehost do t’ju lejojë të zgjidhni një më vonë. Kjo do t’ju japë kohë për të bërë disa hulumtime dhe të menduarit.

Domain falas Më vonë

përfundim

Me opsionet e mësipërme, do të keni shumë për të zgjedhur dhe të gjeni një mjet që ju përshtatet më shumë. Eksploroni këta gjeneratorë të emrave të domain, dhe ju garantojmë se do të keni mundësi të gjeni emrin më të mirë që do t’i përshtatet nevojës suaj. Merrni kohën tuaj dhe mos merrni një vendim të shpejtë; mbani mend, do të duhet të jetoni me të për një kohë, dhe shumë gjëra do të varen nga kjo. Për fatin më të mirë dhe ndjehuni të lirë për të shkëmbyer përvojat tuaja me këto mjete ose përmendni ndonjë gjenerator tjetër që kemi humbur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map