Forskjellen mellom en bloggtittel og et bloggdomenenavn (URL)

bloggtittel vs domenenavn


Før du begynner å jobbe med en ny blogg, vil du sannsynligvis ønske å navngi den. Selv om du kan bruke uker på å utvikle en idé og til og med tegne noen av de første konseptene som vil danne hele bloggen, er det ikke egentlig lurt å legge en blogg på nettet uten å ha et navn på den.

Men når du bestemmer deg for at det er på tide å gi bloggen et navn, må du kjenne til forskjellene som forvirrer mange nybegynnere – en bloggtittel og domenenavn er ikke de samme tingene!

bloggtittel

Når du får en idé til en blogg, vil du sannsynligvis ha en tittel i tankene. Dette kan være hva du vil, og du trenger ikke å sjekke Internett for tilgjengelighet. For eksempel, hvis navnet ditt er John, og du starter en matblogg, kan tittelen på bloggen din være noe så enkelt som “John’s Food Blog” (vi håper du har noen bedre ideer enn vi gjør).

bloggtittel

Bloggtittelen kan endres når som helst. Hvis du noen gang bestemmer deg for å endre tittelen, er du bare ett alternativ fra det. Siden innstillingene avhenger av CMS du bruker, er det umulig å gå gjennom dem alle i denne artikkelen. Så la oss vise deg hvordan du endrer bloggtittel i WordPress:

  1. Gå til Innstillinger -> Generelt
  2. Skriv inn ønsket tittel i “Nettstittel” -feltet
  3. Lagre endringer

Generelle innstillinger for WordPress - Blogtittel

Vanligvis er dette alt det som trengs for å endre tittelen på WordPress-bloggen din. De fleste av temaene og programtilleggene vil bruke dette alternativet for å vise bloggtittelen der det er nødvendig, men hvis du vil lære mer, ikke glem å sjekke WordPress-guidene våre.

Bloggens domenenavn (URL)

Før du kan vise bloggen din for publikum, trenger du et flott webhotell som vil ta seg av nettstedet ditt. Dette er stedet hvor filene dine vil være. Vi anbefaler Bluehost på det sterkeste for alle dine hostingsbehov. Men du må også registrere et domenenavn som blir tilordnet nettstedet ditt.

Se for deg et domenenavn som adressen til bloggen din. Akkurat som om huset ditt har et unikt gatenavn og nummer som identifiserer det, må bloggen din også ha en unik adresse. Denne adressen vil tillate alle på Internett (både personer og maskiner) å kjenne igjen bloggen sin etter sin unike beliggenhet (domenenavnet).

I motsetning til bloggtittelen som kan endres når som helst og ikke vil ha stor innvirkning på nettstedet, er domenenavnet noe du vil ønske å beholde for alltid. Alt du gjør med bloggen din vil bli tilordnet det domenenavnet, så å endre den ville faktisk bety en ny start. Og det er ikke noe du vil gjøre etter mange års arbeid hardt med bloggen. For eksempel, hvis noen andre lenket tilbake til bloggen din, og du endret domenenavnet, vil koblingen slutte å virke, og en person som klikket for å komme på siden din, havnet på en tom side som viser en feil.

Adressen til nettstedet ditt

Så det er viktig å velge et domenenavn du virkelig vil og vil ha helt fra begynnelsen. Det er vel lettere sagt enn gjort. Hvorfor? Ettersom domenenavnene må være unike, kan du tenke deg at så mange av dem allerede er registrert av noen andre. For eksempel kan det bare være en www.firstsiteguide.com. Siden vi allerede eier domenet, er det ingen andre som kan ha det.

I eksemplet med “John’s Food Blog”, ønsker John sannsynligvis at domenenavnet hans skal være noe sånt www.johnsfoodblog.com. Men du kan også registrere forskjellige domenenavn som:

  • johnsfoodblog.net
  • johns-food-blog.org
  • jfblog.com

I dette tilfellet, selv om du kan ende opp med å registrere noe sånt www.jfblog.com (fordi den første sannsynligvis er tatt), kan bloggtittelen din fortsatt være “John’s Food Blog”. Så alle som oppgir domenenavnet vil kunne se hele bloggtittelen du satt opp i innstillingene.

Kan jeg ha et gratis domene?

Hvis du vil bli seriøs med bloggen din, vil du betale for et domenenavn. Noen av eksemplene over vil koste deg penger. Men å betale for et domenenavn vil tillate deg å velge adressen til bloggen din og tilpasse den etter din smak.

Selv om du enkelt kan ha et gratis domene, er de vanligvis underdomener. Så hvis du for eksempel er vert for din gratis blogg på WordPress.com, kan du også ha et gratis domenenavn. Men i så fall vil du ikke kunne velge noe unikt som eksemplene vi viste. I stedet vil du kunne velge bare den første delen av navnet. I stedet for å ha noe unikt som johnsfoodblog.com, du kan bare ha johnsfoodblog.wordpress.com (med mindre noen andre matelskere allerede hevdet den).

Oppsummerer det

Selv om både bloggtittelen og domenenavnet er viktig, er det tydelig store forskjeller. Begge navnene brukes til å identifisere en blogg, men bloggtittelen kan enkelt endres når som helst mens domenenavnet ikke er noe du bør endre (i sjeldne tilfeller endrer folk nettadressene, men det er ikke noe du bør bekymre deg for i dette punkt).

En bloggtittel er bare et navn som brukes til å identifisere bloggen, og et domenenavn er adressen til bloggen din som vil bli brukt av mennesker og søkemotorer for å gjenkjenne nettstedet ditt i svermen til andre blogger som er funnet på nettet.

Det er ingen enkel oppgave å komme med en bloggtittel og domenenavn som vil identifisere deg på internett. Det tar tid og fantasi å få noe interessant og likevel unikt. Etter at du har valgt og kjøpt domenenavnet ditt, må du sørge for å markedsføre bloggen din innen bruker de riktige hashtagene på sosiale nettverk som Instagram, slik at du kan få mange likes og begynne å tjene penger med bloggen din.

Hvis du fremdeles sliter med å finne et domenenavn for bloggen din, kan du bare se på disse blogggeneratorene som vil hjelpe deg ved å foreslå ideer og se etter tilgjengeligheten av domenenavn.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked