Forskellen mellem en blogtitel og et blog-domænenavn (URL)

blogtitel vs domænenavn


Inden du begynder at arbejde på en ny blog, vil du sandsynligvis navngive den. Selvom du kan bruge uger på at udvikle en idé og endda tegne nogle af de første koncepter, der danner hele bloggen, anbefales det ikke rigtig at placere en blog online uden at have et navn til den.

Men når du beslutter at det er tid til at give din blog et navn, skal du kende forskellene, der forvirrer mange begyndere – en blogtitel og domænenavn er ikke de samme ting!

Blogtitel

Når du får en idé til en blog, har du sandsynligvis en titel i tankerne. Dette kan være alt, hvad du ønsker, og du behøver ikke at tjekke Internettet for tilgængelighed. For eksempel, hvis dit navn er John, og du starter en madblog, kan titlen på din blog være noget så simpelt som “Johns madblog” (vi håber, du har nogle bedre ideer end vi gør).

Blogtitel

Blogtitel kan ændres når som helst. Hvis du nogensinde beslutter at ændre titlen, er du kun en mulighed væk fra det. Da indstillingerne afhænger af det CMS, du bruger, er det umuligt at gennemgå dem alle i denne artikel. Så lad os vise dig, hvordan du ændrer blogtitel i WordPress:

 1. Gå til Indstillinger -> Generelt
 2. Indtast den ønskede titel i feltet “Site Title”
 3. Gem ændringer

WordPress Generelle indstillinger - Blogtitel

Normalt er det alt, hvad det kræver for at ændre titlen på din WordPress-blog. De fleste af de temaer og plugins vil bruge denne indstilling til at vise blogtitlen, hvor det er nødvendigt, men hvis du vil lære mere, så glem ikke at tjekke vores WordPress-guider.

Blog-domænenavn (URL)

Inden du kan komme til at vise din blog for offentligheden, har du brug for et fantastisk webhostingfirma, der tager sig af dit websted. Dette er det sted, hvor dine filer vil være placeret. Vi anbefaler kraftigt Bluehost til alle dine hosting-behov. Men du bliver også nødt til at registrere et domænenavn, der vil blive tildelt til dit websted.

Forestil dig et domænenavn som adressen på din blog. Ligesom dit hus har et unikt gadenavn og nummer, der identificerer det, skal din blog også have en unik adresse. Denne adresse giver alle på Internettet (både folk og maskiner) mulighed for at genkende din blog efter dens unikke placering (domænenavnet).

I modsætning til den blogtitel, der kan ændres når som helst og ikke vil have meget indflydelse på webstedet, er domænenavnet noget, du vil beholde for evigt. Alt, hvad du gør med din blog, vil blive tildelt det domænenavn, så at ændre det ville faktisk betyde en ny start. Og det er ikke noget, du vil gøre efter mange års arbejde hårdt på bloggen. For eksempel, hvis en anden linket tilbage til din blog, og du ændrede domænenavnet, stopper det link, og en person, der klikkede for at komme på dit websted, ender på en tom side, der viser en fejl.

Adresse på dit websted

Så det er vigtigt at vælge et domænenavn, du virkelig kan lide og ønsker, lige fra starten. Det er lettere sagt end gjort. Hvorfor? Da domænenavne skal være unikke, kan du forestille dig, at så mange af dem allerede er registreret af en anden. For eksempel kan der kun være en www.firstsiteguide.com. Da vi allerede ejer domænet, kan ingen andre have det.

I eksemplet med “John’s Food Blog” vil John sandsynligvis gerne have, at hans domænenavn skal være noget lignende www.johnsfoodblog.com. Men du kan også registrere forskellige domænenavne som:

 • johnsfoodblog.net
 • johns-food-blog.org
 • jfblog.com

I dette tilfælde, selvom du muligvis ender med at registrere noget lignende www.jfblog.com (fordi den første sandsynligvis er taget), kan din blogtitel stadig være “John’s Food Blog”. Så alle, der indtaster domænenavnet, kan se den fulde blogtitel, du har konfigureret i indstillingerne.

Kan jeg have et gratis domæne?

Hvis du ønsker at blive seriøs med din blog, vil du betale for et domænenavn. Et hvilket som helst af eksemplerne ovenfor koster dig penge. Men at betale for et domænenavn giver dig mulighed for at vælge adressen på din blog og tilpasse den til din smag.

Selvom du let kan have et gratis domæne, er de normalt underdomæner. Så hvis du f.eks. Er vært for din gratis blog på WordPress.com, kan du også have et gratis domænenavn. Men i dette tilfælde vil du ikke være i stand til at vælge noget unikt som de eksempler, vi viste. I stedet vil du kunne vælge bare den første del af navnet. I stedet for at have noget unikt som johnsfoodblog.com, du kan kun have johnsfoodblog.wordpress.com (medmindre en anden madelsker allerede hævdede den).

Opsummer det

Mens både blogtitel og domænenavn er vigtige, er der tydeligvis enorme forskelle. Begge navne bruges til at identificere en blog, men blogtitlen kan let ændres når som helst, mens domænenavnet ikke er noget, du skal ændre (i sjældne tilfælde ændrer folk deres webadresser, men det er ikke noget, du skal bekymre dig om på dette punkt).

En blogtitel er bare et navn, der bruges til blogidentifikation, og et domænenavn er adressen på din blog, der både bruges af mennesker og søgemaskiner til at genkende dit websted i svermen af ​​andre blogs, der findes online.

At komme med en blogtitel og et domænenavn, der identificerer dig på internettet, er ikke en let opgave. Det tager tid og fantasi at få noget interessant og alligevel unikt. Når du har valgt og købt dit domænenavn, skal du sørge for at promovere din blog ved bruger de rigtige hashtags på sociale netværk som Instagram, så du kunne få masser af likes og begynde at tjene penge med din blog.

Hvis du stadig kæmper med at finde et domænenavn til din blog, skal du bare kigge på disse bloggeneratorer, der hjælper dig ved at foreslå ideer og tjekke om domænenavnets tilgængelighed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map