Farë është një postim në blog? – Struktura perfekte

Mësoni-Blogging_blogspot-content


Nëse dëshironi të filloni një blog të ri ose tashmë keni filluar, hapi tjetër do të ishte të kuptoni se çfarë të shkruani. Sido që të jetë qëllimi i një blog, personal ose biznesi, përmbajtja do të luante një rol kritik në suksesin e blogut.

Ju duhet të kuptoni se interneti është i tepërt me përmbajtje tekstuale. Kështu që, për të dalë nga postimet në blog, duhet të investoni përpjekje serioze për të krijuar përmbajtje të shkëlqyeshme.

Në këtë artikull, ne do t’ju tregojmë se si t’i shkruani postimet tuaja në blog dhe t’i bëjmë ato informuese.

Përkufizimi i një postimi në blog

Postimi në blog është një hyrje (artikull) që ju shkruani në një blog. Mund të përfshijë përmbajtje në formën e tekstit, fotografive, infografikës ose videove.

Struktura e një postimi në blog

Më poshtë është struktura themelore e një postimi të mirë në blog:

struktura e postimeve në blog

Mos ngurroni të përdorni këtë shabllon në faqen tuaj

Përdorni këto elementë për të optimizuar çdo postim si për lexuesit ashtu edhe për motorët e kërkimit:

titull

Titulli, ose titulli, i postimit tuaj në blog, duhet të tërheqë vëmendjen e lexuesve të mundshëm. Njerëzit mund ta shohin atë në burimet e tyre të lajmeve në media sociale ose në rezultatet e kërkimit. Sigurohuni që të përfshini frazën kryesore të fjalëve që njerëzit mund të përdorin kur kërkoni për temën që po mbuloni.

Data e publikimit

Data e publikimit të përmbajtjes tuaj është opsionale, por e rekomanduar. Nëse shpesh azhurnoni blogun tuaj, datat e postimit mund t’i ndihmojnë vizitorët tuaj të përcaktojnë postimet e fundit. Nuk është aq e rëndësishme në faqet me përmbajtje të përhershme, por përdoret shpesh në një përmbajtje të botuar ditore.

Autor për rresht

Një autorizim ndihmon lexuesit të identifikojnë se kush e ka shkruar përmbajtjen dhe është veçanërisht i rëndësishëm për bloget me shumë shkrimtarë. Për më tepër, autori përmes vijës mund t’i japë përmbajtjes tuaj më shumë besim nëse një shkrimtar i njohur e krijon atë.

Kategoria e postimit

Klasat e kategorive të përdorura për të grupuar përmbajtjen tuaj në seksione të veçanta. Rekomandohet të përdorni etiketat e kategorive për çdo postim në blog që krijoni. Grupimi i përmbajtjeve përkatëse së bashku do të jetë i dobishëm për vizitorët tuaj dhe për motorët e kërkimit zvarriten blogun tuaj.

Prezantimi

Paragrafi i parë i postimit tuaj në blog ose do t’i mbajë njerëzit të lexojnë ose t’i bëjnë njerëzit të largohen. Sigurohuni që i detyron njerëzit të lexojnë pjesën tjetër të përmbajtjes tuaj. Ju duhet të përdorni frazën tuaj të fjalës së shënjestruar për motorët e kërkimit të paktën një herë në këtë paragraf.

Përmbajtja kryesore

Shtë pjesa kryesore e përmbajtjes suaj në blog. Mendoni për titullin si premtim dhe përmbajtjen kryesore si përmbushjen e këtij premtimi. Përmbajtja juaj kryesore duhet t’i pëlqejë secilit që viziton postimin tuaj bazuar në titullin. Nëse krijoni përmbajtje që nuk plotëson premtimet e titullit tuaj, njerëzit do të fillojnë të identifikojnë blogun tuaj si të papërmbushur. Gjatësia e postimeve në blogun tuaj mund të shkojë nga 300 në 3000 ose më shumë fjalë. Shtë më mirë të alternoni kohëzgjatjen e postimeve tuaja pasi të merrni njohuri për atë që funksionon më mirë për audiencën tuaj.

Nën-titujt

Shumë njerëz do të skanojnë përmbajtjen tuaj të blogut në krahasim me leximin e saj për fjalë. Shkruani nëndegë që prishin përmbajtjen tuaj në seksione të tretshme. Sigurohuni që ato nëndegë të paraqesin përmbajtjen brenda tyre.

Tekst i guximshëm

Përdorni tekstin e guximshëm në disa fusha të përmbajtjes tuaj kryesore për të ndihmuar në theksimin e pikave të rëndësishme. Përdorni atë në mënyrë selektive. Përndryshe, i gjithë artikulli juaj do të duket i guximshëm, duke hequr kështu mundësinë për të nënvizuar pjesët kryesore të përmbajtjes.

Listat e grumbulluara / të numëruara

Ndërsa nuk dëshironi që postimi juaj të jetë i mbushur me pika apo numra plumbash, këto lista ndihmojnë në ndarjen e hapave dhe tabelave me përmbajtje të dobishme.

Media

Plotësoni pjesën e tekstit të përmbajtjes tuaj me media, të tilla si imazhe dhe video të lidhura. Kjo do të ndihmojë në ndarjen e përmbajtjes tuaj dhe ilustrimin e pikave tuaja më mirë.

Më e pakta që mund të bëni është të përfshini imazhin e paraqitur në postimin tuaj. Shtoni frazën kryesore të fjalës suaj në emrin e skedarit, si dhe etiketën ALT. Do t’ju ndihmojë të kërkoni optimizimin e postit tuaj.

përfundim

Përfundimi duhet të jetë një paragraf ose dy në fund të postimit tuaj për të përmbledhur përmbajtjen që keni shkruar. Lexuesi duhet të kuptojë se çfarë materiali keni mbuluar. Nëse nuk do të kishin, shanset janë, ata do të kthehen për të parë se çfarë mund të kenë humbur.

Thirrje për veprim

Rreshti i fundit i postimit tuaj në blog duhet të jetë një formë e një thirrje për veprim. Mund të jetë po aq e thjeshtë sa t’u kërkosh lexuesve të ndajnë mendimet e tyre në komente ose të ndajnë postimin në mediat sociale. Nëse e keni shkruar postimin për të promovuar një produkt ose shërbim të veçantë, thirrja për veprim duhet të inkurajojë lexuesin të mësojë më shumë rreth tij.

Butonat e aksioneve sociale

Media sociale është një instrument i dobishëm për promovimin e përmbajtjes tuaj në blog. Ju duhet të siguroheni që të përfshini butonat socialë për të gjithë përmbajtjen tuaj, në mënyrë që njerëzit ta lehtë t’i ndajnë në rrjetet sociale. Ju mund t’i vendosni ato në krye të përmbajtjes tuaj, në fund të përmbajtjes tuaj ose në anën, si një widget lundrues.

Seksioni i komenteve

Përveç përmbajtjes suaj në blog, komentet janë pjesa më e rëndësishme e blogut tuaj. Kjo pjesë u jep lexuesve tuaj një mundësi për të bashkëvepruar me ju dhe vizitorët e tjerë. Shtë e rëndësishme që t’i përgjigjeni komenteve dhe ta hapni bisedën.

Ju nuk duhet të përfshini të gjitha elementet nga kjo listë në çdo postim. Sigurohuni që gjithmonë të keni një hyrje interesante, përmbajtje cilësore dhe një përfundim të fortë.

Si të shkruani postimin tuaj të parë në blog

E para do të jetë më e vështira për tu shkruar, dhe shanset janë që ju të ndjeheni si Alice në Wonderland. Por, është e rëndësishme ta shtyni veten jashtë zonës tuaj të rehatisë dhe ta dilni punën tuaj atje.

Në postimin tuaj të parë, ju mund të merrni një moment dhe të prezantoheni. Tregojuni lexuesve tuaj se kush jeni, çfarë ju ka motivuar të bëni blog dhe çfarë do të shkruani. Titulli i postimit mund të jetë “Mirësevini në blogun tim” ose “Postimi im i parë në blog”. Mund të prezantoni këtu edhe postimin tuaj të ardhshëm në blog, ku do të flisni për ndonjë temë të veçantë.

Leximi i rekomanduar: Si të shkruani një përmbajtje në blog

Shembuj të postimeve të mira në blog

Titulli i postimit tuaj në blog duhet të kapë lexuesit dhe t’u tregojë atyre një propozim vlerash. Ai duhet të përfshijë fjalët tuaja kryesore dhe përfitimin e lexuesve tuaj nga postimi në blog.

Pak ide në postime në blog:

përfundim

Tani ju keni zotëruar bazat dhe kuptoni strukturën e një postimi në blog. Gjë tjetër është të eksperimentoni me përmbajtjen tuaj. Postimet tuaja në blog duhet të qëndrojnë jashtë detit të përmbajtjes që po përmbyt internetin. Mundohuni të jeni të ndryshëm dhe t’i qaseni temës suaj nga një kënd i ri që madje mund të jetë i diskutueshëm. Paç fat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked