Farë është një Blog? – Përkufizimi i Blogut, Blogimit dhe Bloggerit

çfarë është një imazh në blog


A e dini se cilat janë bloget? Nëse nuk e bëni, atëherë keni ardhur në vendin e duhur. Në fillim, një blog ishte më shumë një ditar personal që njerëzit ndanin në internet, dhe ai kthehet në 1994. Në këtë ditar në internet, ju mund të flisnit për jetën tuaj të përditshme ose të ndani gjërat që bëni. Por, njerëzit panë një mundësi për të komunikuar çdo informacion në një mënyrë të re. Kështu filloi bota e bukur e blogjeve.

Sot, ka më shumë se 600 milion bloge në internet.

Farë është një Blog?

Përkufizimi i blog-ut

Një blog (shkurtimi i “faqes së internetit”) është një ditar në internet ose një faqe interneti informuese që tregon informacione në rendin e kundërt kronologjik, me postimet e fundit që shfaqen së pari. Shtë një platformë ku një shkrimtar apo edhe një grup shkrimtarësh ndajnë pikëpamjet e tyre për një temë individuale.

Cili është qëllimi i një blog?

Ka shumë arsye për të filluar një blog për përdorim personal dhe vetëm një pjesë e vogël e fortë për blog-un e biznesit. Blogimi për biznes, projekte ose çdo gjë tjetër që mund t’ju sjellë para ka një qëllim shumë të drejtpërdrejtë – të renditni faqen tuaj te internetit më të lartë në SERP-të e Google, a.k.a. rrisin shikueshmërinë tuaj.

Si biznes, ju mbështeteni tek konsumatorët për të vazhduar blerjen e produkteve dhe shërbimeve tuaja. Si një biznes i ri, ju mbështeteni në Blogging për t’ju ndihmuar të shkoni te këta konsumatorë dhe të rrëmbeni vëmendjen e tyre. Pa Blogging, faqja juaj e internetit do të mbetet e padukshme, ndërsa drejtimi i një blog ju bën të kërkueshëm dhe konkurrues.

Pra, qëllimi kryesor i një blogu është t’ju lidhet me audiencën përkatëse. Një tjetër është të rritni trafikun tuaj dhe të dërgoni cilësi të çon në faqen tuaj të internetit.

Sa më të shpeshta dhe më të mira të jenë postimet në blog, aq më të larta janë shanset që faqja juaj e internetit të zbulohet dhe vizitohet nga audienca juaj e synuar. Që do të thotë, një blog është një mjet efektiv i gjenerimit të plumbit. Shtoni një thirrje të madhe për veprim (CTA) dhe ajo do të shndërrojë trafikun e faqes suaj të internetit në drejtime me cilësi të lartë. Por një blog gjithashtu ju lejon të shfaqni autoritetin tuaj dhe të ndërtoni një markë.

Kur përdorni njohuritë tuaja të ngrohta për krijimin e postimeve informuese dhe tërheqëse, ajo krijon besim tek audienca juaj. Blogimi i shkëlqyeshëm bën që biznesi juaj të duket më i besueshëm, gjë që është veçanërisht e rëndësishme nëse marka juaj është akoma e re dhe mjaft e panjohur. Siguron praninë dhe autoritetin në të njëjtën kohë.

Struktura e blogut

Shfaqja e blogeve ndryshoi me kalimin e kohës, dhe ditët e sotme bloget përfshijnë artikuj të ndryshëm. Por, shumica e blogjeve përfshijnë disa tipare dhe strukturë standarde. Këtu janë tiparet e zakonshme që një blog tipik do të përfshijë:

 • Header me menunë ose shiritin e lundrimit
 • Zona kryesore e përmbajtjes me postime të theksuara ose të fundit në blog
 • Rrip anësor me profile sociale, përmbajtje të preferuar ose thirrje për veprim
 • Footer me lidhje të rëndësishme si një mohim, politika e privatësisë, faqja e kontaktit, etj.

Struktura themelore e blogut

Mos ngurroni të përdorni këtë shabllon në faqen tuaj

Shembulli i mësipërm është struktura themelore e blog-ut. Do artikull ka rëndësinë e vet dhe ndihmon vizitorët të lundrojnë nëpër blogun tuaj.

Blogjet dhe faqet e internetit

Shumica e njerëzve akoma pyesin nëse ka ndonjë ndryshim midis një blog dhe një faqe në internet. Farë është një blog dhe çfarë është një faqe në internet? Evenshtë edhe më sfiduese të bëhet dallimi midis dy sot. Shumë kompani janë duke integruar bloget në faqet e tyre për të kryer të njëjtin funksion.

Farë i dallon bloget nga faqet e internetit?

Blogjet kanë nevojë për azhurnime të shpeshta. Shembuj të mirë përfshijnë një recetë ushqimore për ndarjen e një blogu ushqimor ose një kompani që shkruan për lajmet e tyre në industri.

Blogjet promovojnë angazhimin e përsosur të lexuesve. Lexuesit marrin një shans për të komentuar dhe shprehur shqetësimet e tyre të ndryshme para shikuesit. Uebfaqet statike, nga ana tjetër, përbëhen nga përmbajtja e paraqitur në faqet statike. Pronarët e faqeve statike të rrallë azhurnojnë faqet e tyre. Pronarët e blogut azhurnojnë faqen e tyre me postime të reja të blogut në mënyrë të rregullt.

Elementet kryesore që identifikojnë një postim në blog nga një faqe statike përfshijnë një datë botimi, referencë autori, kategori dhe etiketa brenda një byline. Ndërsa jo të gjitha postimet në blog i kanë të gjithë ata elementë vijësorë, faqet statike të faqes në internet nuk kanë asnjë prej këtyre artikujve. Nga perspektiva e vizitorëve, përmbajtja në një sit statik nuk do të ndryshojë nga një vizitë në tjetrën. Përmbajtja në një blog, megjithatë, ka potencialin të ofrojë diçka të re çdo ditë, javë ose muaj. Në varësi të orarit të botimit të pronarit të blogut.

Farë është Blogging?

Në fillim të viteve 2000, blog-u shfaq në të gjitha fazat e ndryshme kur lindi disa bloge politike. Gjithashtu, bloget me manuale si-tek filluan të shfaqen. Institucionet e themeluara filluan të vërenin ndryshimin midis gazetarisë dhe blogimit. Numri i blogerëve në Shtetet e Bashkuara është vendosur të arrijë në 31.7 milion përdorues në vitin 2020.

Përkufizimi i Blogging

Blogimi është grupi i shumë aftësive që duhet të drejtojë dhe kontrollojë një blog. Pajisja e faqes në internet me mjete për të bërë më të lehtë procesin e shkrimit, postimit, lidhjes dhe ndarjes së përmbajtjes në internet.

Pse bloget janë kaq të njohura?

Shtë e rëndësishme të përmendet që bloget rriten me çdo ditë që kalon! Prandaj, për t’iu përgjigjur pyetjes “çfarë është Blogimi” duhet të shohim faktorët që rriten.

Në fazat e hershme, bloget u bënë rrjedhë kryesore, pasi shërbimet e lajmeve filluan përdorimin e tyre si mjete për afrimin dhe formimin e mendimit. U bë një burim i ri informacioni.

Pse bloget janë kaq të njohura

Bizneset panë një mënyrë të mirë për të përmirësuar nivelin e kënaqësisë së klientit. Përmes Blogging, kompanitë i mbajnë klientët dhe klientët e azhurnuar. Sa më shumë njerëz vizitojnë blogun tuaj, aq më shumë ekspozim dhe besim merr marka juaj.

Bloggerët personalë dhe të ngrohtë, panë potencialin për të arritur më shumë njerëz të interesuar për tema specifike. Përmes një blog, vizitorët mund të komentojnë dhe bashkëveprojnë me ju ose markën tuaj, e cila ju ndihmon të krijoni një rrjet ndjekësish besnikë.

A e dini se mund të fitoni para përmes Blogging? Sapo blogu juaj të marrë vëmendje të mjaftueshme dhe fansat, ju mund të shikoni në mënyra për të fituar para Blog-un tuaj. Përmes blogut, ju mund të ofroni shërbimet tuaja dhe të shesni produkte.

Kush është një bloger?

Në kohët e fundit, blogerët janë bërë të famshëm për arsye të ndryshme. Një karrierë apo punë alternative për shumë njerëz, më shumë njerëz po zgjedhin të futen në radhët. Kush janë blogerët? Këta janë individë që duan të ndajnë me ju pjesë të jetës së tyre. Ata postojnë tema të ndryshme nga artet, modelet shtëpi, zdrukthtari dhe artikuj të financave. Blogerët janë celularë dhe nuk kanë nevojë të jenë në një vend. Ata jetojnë në internet!

Përkufizimi i blogerit

Një bloger është dikush që drejton dhe kontrollon një blog. Ai ose ajo ndan mendimin e tij ose të saj për tema të ndryshme për një audiencë të synuar.

Pse sot janë shumë njerëz që blogojnë?

Dëshironi të keni një blog tuajin? Po! Shumica e njerëzve sot po krijojnë një blog për arsye të ndryshme. Do qenie njerëzore ka historinë e saj për të treguar. Prandaj, përmes internetit, blogerët mund të komunikojnë me një grup më të madh njerëzish.

Pse bloget janë kaq të njohura? Blogjet ju lejojnë të flisni për ndonjë temë dhe të shprehni mendimin tuaj. Do të gjeni disa blogerë që shkruajnë për çdo aktivitet që ndodhi gjatë ditës. Këto mund të shkojnë nga çështje të vogla si zgjimi, deri te çështjet kryesore si të drejtat e njeriut dhe ndryshimet klimatike! Mos harroni se si një bloger që drejton blogun tuaj, ju duhet të mbështeteni në temat që i doni dhe të përpiqeni të bëheni një nga bloget më të mira në internet.

A po paguajnë blogerët?

Blogerët fitojnë para, por ky nuk është një lloj profesioni i pasuruar shpejt.

Para se të filloni të fitoni para për të fituar blogun tuaj, duhet të ndërtoni renditjen tuaj të SERP-ve të Google dhe ndikimin tuaj të ngrohtë. Dhe kjo kërkon shumë kohë dhe përmbajtje cilësore. Mundësitë e bërjes së parave nuk do të paraqiten deri sa të fitoni disa besueshmëri në këtë fushë. Kështu që, merreni me biznesin.

Ja se si mund të fitoni para si një bloger i ngrohtë i renditur:

 • Shitja e hapësirës së reklamave në blogun tuaj privatisht ose përmes Google AdSense.
 • Duke u bërë një partner i bashkuar private ose përmes rrjeteve të reklamave.
 • Shitja e produkteve tuaja dixhitale si eBooks dhe tutorial.
 • Shitja e anëtarëve për qasje në përmbajtje ose këshilla ekskluzive.
 • Përdorimi i blogut tuaj si një mjet i marketingut të përmbajtjes për biznesin tuaj.

Nëse po filloni një blog si një mënyrë për të tregtuar dhe forcuar biznesin tuaj ekzistues, me siguri nuk do të shesit hapësirë ​​reklamash ose anëtarësimesh. Por mund të krijoni dhe të filloni të ofroni produkte ekskluzive dixhitale, si eBooks, udhëzues ose kurse online, si një mjet për kapjen e plumbit në këmbim të adresave të postës elektronike të vizitorëve. Në këtë mënyrë, ju do t’i bëni ata një hap më tej poshtë gypit tuaj të shitjeve.

Dëshironi të filloni një blog në tuaj?

Krijimi i blogut tuaj personal merr disa hapa. Së pari, ju duhet të vendosni për një emër për blogun tuaj të quajtur edhe një emër domain, dhe të zgjidhni platformën më të mirë të Blogging. Ne ju rekomandojmë të shkoni me platformën e vetë-pritur. Ka pak zgjedhje kur bëhet fjalë për platforma të vetë-pritura, por më e njohura është WordPress.org.

Atëherë ju duhet të zgjidhni një shërbim të mbajtjes së faqes në internet dhe për blogerët e rinj, ju rekomandojmë me forcë Bluehost, një kompani që ka mbi 2 milion faqe interneti në të gjithë botën. Ju do të merrni një Emri i domain falas kur regjistroheni me ta dhe nëse nuk ju pëlqejnë shërbimet e tyre, ata ofrojnë një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Hapi i parë

Klikoni në këtë lidhje dhe do të shkoni në faqen “Oferta Ekskluzive” e rezervuar për tifozët tanë. Pasi të keni arritur atje klikoni në “Filloni Tani”.

Hapi i parë

Hapi i dytë

Nëse kjo është llogaria juaj e parë e pritjes ndonjëherë, duhet të filloni me planin themelor, sepse do t’ju duhet kohë për të përcaktuar nevojat dhe opsionet tuaja. Plani themelor ka gjithçka që duhet të fillojë për të krijuar një blog të ri. Konsideroni plane të tjera më vonë kur blog juaj hiqet dhe nevojat tuaja bëhen më të mëdha.
hapi dy

Hapi i tretë

Emri juaj i domain do të luajë një rol jetësor në zhvillimin e ardhshëm të blogut tuaj dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të merrni kohën tuaj dhe të kuptoni një emër të mirë domain. Pasi ta keni bërë këtë, vendosni emrin në kolonën “domain i ri” dhe zgjidhni Domain tuaj të Nivelit të Lartë.
hapi i trete

Mjet i rekomanduar:

Thjesht shkruani fushën e dëshiruar në këtë kuti “domain të ri” dhe BlueHost do t’ju tregojë nëse është i disponueshëm apo jo. Nëse jo, do t’ju ofrojë një listë me emra të ngjashëm nga të cilët mund të zgjidhni.

përfundim

Shpresojmë që të keni mësuar diçka të rëndësishme kur është fjala për botën e blogjeve. Nëse keni arritur të filloni një blog, hapi juaj tjetër është të punoni në përmbajtjen tuaj të blogut në mënyrë që t’i mbani lexuesit e ardhshëm të kënaqur dhe të angazhuar. Mos ngurroni të kontrolloni listën tonë të gjerë të burimeve të blogjeve të cilat do t’ju ndihmojnë të drejtoni dhe rritni blogun tuaj të ri.

-Farë është-një-Blog infografik

Mos ngurroni të përdorni këtë infografikë në faqen tuaj të internetit

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map