Diferența dintre un titlu de blog și un nume de domeniu al blogului (URL)

titlul blogului vs numele domeniului


Înainte de a începe să lucrați la un nou blog, probabil că veți dori să îl numiți. În timp ce puteți petrece săptămâni pentru a dezvolta o idee și chiar a schița câteva dintre primele concepte care vor forma întregul blog, nu este foarte recomandat să puneți un blog online fără a avea un nume pentru aceasta.

Dar când decideți că este timpul să dați un nume blogului dvs., trebuie să cunoașteți diferențele care confundă mulți începători – un titlu de blog și un nume de domeniu nu sunt aceleași lucruri!

Titlu de Blog

Când veți obține o idee pentru un blog, veți avea probabil un titlu în minte. Acesta poate fi orice doriți și nu trebuie să verificați disponibilitatea pe internet. De exemplu, dacă numele tău este John și începi un blog de mâncare, titlul blogului tău poate fi ceva la fel de simplu ca „Blogul lui John” (sperăm că ai câteva idei mai bune decât noi).

Titlu de Blog

Titlul blogului poate fi schimbat în orice moment. Dacă vreodată decideți să schimbați titlul, sunteți doar o opțiune departe de asta. Deoarece setările depind de CMS-ul pe care îl utilizați, este imposibil să le parcurgeți pe toate în acest articol. Așadar, să vă arătăm cum puteți schimba titlul blogului WordPress:

 1. Mergi la Setări -> General
 2. Introduceți titlul dorit în câmpul „Titlu site”
 3. Salvează modificările

Setări generale WordPress - Titlu blog

De obicei, este nevoie de toate pentru a schimba titlul blogului tău WordPress. Majoritatea temelor și pluginurilor vor utiliza această opțiune pentru a afișa titlul blogului acolo unde este necesar, dar dacă doriți să aflați mai multe, nu uitați să consultați ghidurile noastre WordPress.

Nume domeniu blog (URL)

Înainte de a putea ajunge să vă arătați blogul dvs. publicului, veți avea nevoie de o companie grozavă de găzduire web care să aibă grijă de site-ul dvs. Acesta este locul în care vor fi localizate fișierele dvs. Vă recomandăm insistent Bluehost pentru toate nevoile dvs. de găzduire. Dar va trebui, de asemenea, să înregistrați un nume de domeniu care va fi atribuit site-ului dvs. web.

Imaginează-ți un nume de domeniu ca adresa blogului tău. La fel cum casa ta are un nume unic de stradă și un număr care îl identifică, blogul tău trebuie să aibă și o adresă unică. Această adresă va permite tuturor celor de pe Internet (atât persoane, cât și mașini) să vă recunoască blogul prin locația sa unică (numele de domeniu).

Spre deosebire de titlul blogului, care poate fi modificat oricând și care nu va avea prea multe impacturi pe site, numele domeniului este ceva pe care doriți să îl păstrați pentru totdeauna. Tot ceea ce faci cu blogul tău va fi atribuit acestui nume de domeniu, deci schimbarea acestuia ar însemna de fapt un nou început. Și nu este ceea ce veți dori să faceți după ani buni de muncă grea pe blog. De exemplu, dacă altcineva s-a legat înapoi de blogul dvs. și ați schimbat numele de domeniu, link-ul acesta ar înceta să funcționeze și o persoană care a dat clic pentru a obține pe site-ul dvs. va ajunge pe o pagină goală care arată o eroare..

Adresa site-ului dvs. web

Deci, este important să alegeți un nume de domeniu care vă place cu adevărat și pe care îl doriți de la bun început. Ei bine, este mai ușor spus decât făcut. De ce? Deoarece numele domeniilor trebuie să fie unice, vă puteți imagina că multe dintre ele sunt deja înregistrate de altcineva. De exemplu, poate exista doar unul www.firstsiteguide.com. Din moment ce deținem deja domeniul, nimeni altcineva nu îl poate avea.

În exemplul „Blogului alimentar al lui John”, John ar dori probabil ca numele său de domeniu să fie ceva de genul www.johnsfoodblog.com. Dar, de asemenea, puteți înregistra diferite nume de domeniu, cum ar fi:

 • johnsfoodblog.net
 • johns-food-blog.org
 • jfblog.com

În acest caz, deși puteți ajunge să înregistrați ceva de genul www.jfblog.com (pentru că primul este probabil luat), titlul blogului tău poate fi în continuare „Blogul lui Ioan”. Așadar, toți cei care introduc numele de domeniu vor putea vedea titlul complet de blog pe care l-ați configurat în setări.

Pot avea un domeniu gratuit?

Dacă doriți să vă seriozați cu blogul dvs., veți dori să plătiți pentru un nume de domeniu. Oricare dintre exemplele de mai sus te va costa bani. Dar plata unui nume de domeniu vă va permite să alegeți adresa blogului dvs. și să o personalizați după bunul plac.

Deși puteți avea cu ușurință un domeniu gratuit, acestea sunt de obicei subdomeniile. Așadar, de exemplu, dacă găzduiești blogul tău gratuit pe WordPress.com, poți avea și un nume de domeniu gratuit. Dar în acest caz, nu veți putea alege ceva unic precum exemplele arătate. În schimb, veți putea alege doar prima parte a numelui. În loc să ai ceva unic de genul johnsfoodblog.com, nu poți avea decât johnsfoodblog.wordpress.com (cu excepția cazului în care un alt iubitor de alimente a afirmat deja că).

Rezumând-o

Deși atât titlul blogului, cât și numele de domeniu sunt importante, există diferențe foarte mari. Ambele nume sunt folosite pentru a identifica un blog, dar titlul blogului poate fi modificat cu ușurință în orice moment, în timp ce numele de domeniu nu este ceva ce ar trebui să schimbați (în cazuri rare, oamenii își schimbă adresele URL, dar nu este un lucru care ar trebui să vă faceți griji în acest sens punct).

Un titlu al blogului este doar un nume utilizat pentru identificarea blogului, iar un nume de domeniu este adresa blogului dvs. care va fi utilizat atât de oameni, cât și de motoarele de căutare pentru a vă recunoaște site-ul în roiul altor bloguri găsite online.

A veni cu un titlu de blog și un nume de domeniu care vă vor identifica pe internet nu este o sarcină ușoară. Este nevoie de timp și imaginație pentru a obține ceva interesant și totuși unic. După ce ați selectat și achiziționat numele de domeniu, asigurați-vă că vă promovați blogul folosind hashtag-urile potrivite pe rețelele de socializare precum Instagram, astfel încât să puteți obține tone de like-uri și să începeți să câștigați bani cu blogul dvs..

Dacă încă vă confruntați cu găsirea unui nume de domeniu pentru blogul dvs., trebuie doar să aruncați o privire la aceste generatoare de nume de blog care vă vor ajuta sugerând idei și verificând disponibilitatea numelor de domeniu..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map