Dhjetë Karakteristikat e një Blog dhe një Post Blog Cilësor

Karakteristikat-e-nje-blog


Ndonjëherë një ditar në internet, herë të tjera një faqe interneti informuese, një blog është mënyra e internetit për të zhvendosur shkrimtarët e menduar dhe për t’i stërvitur lexuesit kureshtarë. Shtë një vend brenda universit në internet ku individë (ose grupe prej tyre) mund të shprehin mendimet e tyre dhe t’i ndajnë me miliona.

Përkufizimi i blog-ut është disi i pakapshëm, dhe mënyrat për ta përshkruar atë janë të shumta.

Karakteristikat më të njohura të blogeres merren me financimin dhe zhvillimin personal, shëndetin dhe fitnesin, bukurinë dhe modën dhe të preferuarat e të gjithëve – blogu i ushqimit. Blogjet mund të jenë thellësisht personalë dhe introspektivë, i ngjajnë një ditari në internet. Kur shkruhen nga gazetarë profesionistë, ata posedojnë fuqi të mjaftueshme për të ndikuar në biznes dhe politikë.

Duhet të ketë diçka të ndërsjellë me të gjithë, apo jo? Disa karakteristika universale në një botë ndryshe, shumëfishe?

Dhjetë karakteristikat e një blog

Ne kemi bërë disa numërime dhe përfunduam me dhjetë karakteristikat kryesore të një blogu:

1. Një Blog Duhet Gjithmonë Dynamic

Një pyetje e zakonshme në lidhje me një blog është se si lidhet me një faqe në internet – a janë këto dy në thelb të njëjta, apo ka ndonjë dallim midis tyre? Ndërsa faqet e internetit janë kryesisht prezantuese, bloget gjithmonë synojnë të përfshihen. Një faqe në internet është statike, në krahasim me një blog që duhet të jetë dinamik.

Informacioni i ofruar nga faqet e internetit paraqitet në faqet statike, në formën e një përmbajtje të përhershme, që nuk kërkon ndonjë azhurnim. Postimet në blog, nga ana tjetër, janë si shënime ditari; ato përfshijnë një datë botimi dhe etiketat meta. Regjistrimet e reja dhe azhurnimet e rregullta janë thelbësore për drejtimin e çdo lloj blogu.

2. Postimet shfaqen në rend të kundërt

Për dallim nga një ditar personal i shkruar në një fletore, shënimet në blog shfaqen në renditje të kundërt kronologjike – postimet më të reja janë në krye. Më të fundit shtyjnë ato të botuara më parë poshtë listës derisa ato zhduken plotësisht nga faqja e uljes. Postimet më të vjetra zakonisht arkivohen në faqet në vijim, por ato gjithashtu mund të organizohen brenda muajit ose vitit kur u botuan për herë të parë.

3. Shumica e Blogjeve kanë të njëjtën strukturë

Së pari vjen një kokë me menunë ose shiritin e lundrimit për të dekompozuar faqen dhe për të bërë një përshtypje të shkëlqyer të parë. Ndiqet nga fusha kryesore e përmbajtjes në të cilën postimet në blog shfaqen ose me renditje të publikimit ose nga rëndësia. Më poshtë janë faqet e kontaktit, politikat e privatësisë dhe lidhjet përkatëse, të rregulluara mjeshtërisht në një bazë të poshtme. Një shirit anësor nxjerr në pah hyrjet e preferuara dhe tregon profilet sociale dhe thirrjet për veprim.

struktura themelore e blogut

Mos ngurroni të përdorni këtë shabllon në faqen tuaj

4. Ylli kryesor i Blogut është përmbajtja e tij

Blogje të ndryshëm publikojnë lloje të ndryshme postimesh, megjithëse shumica e tyre mbështeten në fuqinë e fjalës së shkruar. Në varësi të qëllimit të autorit, një artikull është zakonisht një pjesë e mendimit, një udhëzues udhëzues ose një postim lajmesh. Pjesë monotone të tekstit janë të ndara me imazhe ose video.

Një postim në blog gjithashtu mund të jetë një fotografi me pak ose aspak tekst. Shtë një prirje e zakonshme në blog-un e modës dhe të udhëtimit, megjithëse nuk është gjithashtu e rrallë që niches të lidhura me biznesin të botojnë infografikë në vend të artikujve mësimore. Por, pavarësisht nga mediumi, një blog përcaktohet gjithmonë nga cilësia e përmbajtjes së tij të botuar.  

Leximi i rekomanduar: Si të shkruani përmbajtjen në blog

5. Titujt duhet të jenë Grabbers me vëmendje

Emërtimi i një postimi në blog është një art në vetvete. Ka një filozofi të tërë pas shkrimi i titujve të artikujve – një bindës mund të heshtë me të vërtetë zhurmën, duke gjeneruar menjëherë klikime, duke lëvizur trafikun dhe duke tërhequr një lexues për të lexuar më tej. Askund në universin në internet nuk janë tituj të dhënë të njëjtit lloj vëmendjeje si këtu.

6. Një rregull zbatohet për të gjitha bloget: Relevansiteti

Megjithëse çdo përmbajtje tërheqëse duhet të jetë e rëndësishme, ky rregull vlen veçanërisht për postimet në blogje. Ato mund të ndryshojnë në llojet, mediumet, formatet dhe stilet; në mënyrë që të ngjallin interes ose të ngjallin debate, ato duhet të jenë origjinale dhe unike; por për t’u lexuar fare, postimet në blog duhet të plotësojnë gjithmonë premtimin e tyre.

7. Blogjet dhe lidhjet shkojnë dorë për dore

Si strategji promovuese, ndërtimi i lidhjeve nuk kufizohet vetëm në postimet në blog, por padyshim është një karakteristikë që ndajnë të gjithë bloget e denjë. Blogjet dhe lidhjet shkojnë paralelisht edhe kur marketingu nuk është qëllimi. Lidhja e brendshme, për shembull, siguron një navigim intuitiv midis posteve të rëndësishme, duke siguruar kështu një përvojë të jashtëzakonshme leximi. Ka të bëjë me rrjedhën dhe lehtësimin e transferimit të njohurive.

8. Një Blog Foundshtë Gjetur në Prekjen Personale

Fjala “blog” rrjedh nga një version i mëparshëm “blog”, i cili fillimisht u referohej revistave personale online. Para se bloget të bëhen politike në fillim të viteve 2000, ato ishin thjesht mjete për të bërë publike mendime dhe opinione private. Megjithatë, prekja personale mbetet karakteristika e tyre jetësore deri më sot.

Edhe me temat e sotme universale, qasja e rekomanduar interpretuese është ajo që nënkupton unike. Nëse lënda kërkon objektivitet maksimal, prekja personale realizohet përmes një stili individual të shkrimit. Authordo autor i blogut ka një faqe “About Me” dhe një shenjë të veçantë nënshkrimi.

9. Postimet duhet të inkurajojnë gjithmonë debatin

Seksioni i komenteve është një tjetër karakteristikë e ndërsjellë e blogjeve të respektueshëm. Zakonisht është vendosur në fund të çdo postimi, si një vend për lexuesit që të përfshihen në një bisedë dhe të lënë përshtypjet e tyre të ndershme. Mundësia për të provokuar një përgjigje dhe për të inkurajuar ndërveprimin është mbajtur në konsideratën më të lartë nga të gjithë lexuesit.

10. Të gjitha bloget kanë të bëjnë me komunikimin

Me ose pa debat të hapur, komunikimi është akoma qëllimi përfundimtar i secilit postim në blog. Nëse blogu është promovues, qëllimi i tij është tërheqja e audiencës dhe hapja e një dialogu që shpresojmë t’i bindë ata të blejnë atë që pronari po shet. Nëse jo për shitje, atëherë ka të bëjë me përhapjen e fjalës.

Pavarësisht nëse krijon njohuri, siguron zgjidhje, apo thjesht argëton, Blogging është një mënyrë e shkëlqyeshme për të arritur dhe komunikuar me botën. Pa asnjë pyetje fare, një fuqi e tillë transformuese e shprehjes dhe shkëmbimit të lirë është karakteristika e vetme më e rëndësishme për çdo blog të frikshëm.

Karakteristikat e një postimi cilësor në blog

Postdo postim në blog kërkon kohë dhe përpjekje. Koha e kaluar për krijimin e postimeve me cilësi përkthehet drejtpërdrejt në më shumë klikime dhe trafik më të lartë në sit, duke e bërë investimin të vlefshëm.

Ka shumë gjëra që mund të ndikojnë në cilësinë e postimeve në blogun tuaj, dhe gjithçka varet kryesisht nga ngrohtë, stili dhe audienca juaj. Sidoqoftë, pavarësisht se sa të larmishëm janë postimet në blog, ka ende disa gjëra që të gjithë duhet t’i kushtojnë vëmendje të madhe nëse duan të lënë një përshtypje të përgjithshme të mirë për lexuesit e tyre.

Dizenjimi i mendimit

Ne kemi prekur tashmë temën e copëzave monotone të tekstit dhe sa të padëshirueshëm janë ato në postimet në blog. Arsyeja për këtë është se sa shpejt lexuesit tuaj gjykojnë për postimin tuaj. Ju keni gati 50 milisekonda për të bërë një përshtypje të mirë të parë.

Bllokimet e tekstit janë shpesh dërrmuese dhe nëse lexuesit nuk mund ta skanojnë me lehtësi tekstin, ata do të lëvizin nga faqja juaj. Pra, sigurohuni që të përdorni paragrafë të shkurtër, copëtoni tekstin me disa vizuale interesante siç janë imazhet, GIF, videot, infografikat, etj..

Gjatësia perfekte

Një nga pyetjet më të zakonshme në lidhje me postimet në blog është se sa kohë duhet të jenë. Përgjigja më e thjeshtë është mjaft e gjatë.

Shumica do të besojnë se për shkak të hapësirë ​​më e shkurtër e vëmendjes së lexuesve, vetë postimet duhet të jenë më të shkurtër.

Fakti i çështjes është se për sa kohë që postimi juaj është informues dhe për sa kohë që i përgjigjet pyetjeve të audiencës tuaj, nuk ka rëndësi se sa zgjat.

Nëse keni një limit prej 500 fjalësh, por keni shumë më shumë për të thënë në lidhje me këtë temë, shkoni menjëherë përpara. Nga ana tjetër, mos përhapni 500 fjalë me përmbajtje në 3000 fjalë.

Fokusi duhet të jetë në cilësinë e përmbajtjes. Për sa kohë që postimi në blog i ofron vlerë lexuesit, gjatësia e tij është e parëndësishme.

Përmbajtja origjinale

Pavarësisht nga ngrohtësia që ju zgjidhni për blogun tuaj, është më shumë se e mundshme që dikush e ka mbuluar temën më parë. Everythingdo gjë është thënë tashmë dhe është bërë, por kjo nuk do të thotë që ju thjesht duhet të kopjoni-ngjitur përmbajtjen.

Kryesisht, për të qëndruar larg nga turma, duhet të ofroni një qasje të re për temat e mbuluara. Kjo mund të bëhet me tonin tuaj të zërit, stilin e të shkruarit ose këndvështrimin tuaj.

Të kthehesh në atë “prekje personale”, nëse ke zgjedhur një vend për të cilin je shumë i apasionuar, duke ofruar qasjen tënde unike ndaj tij, nuk duhet të jetë e vështirë.

Hulumtim i shkëlqyeshëm

Postdo postim me cilësi të lartë në blog kërkon kohë dhe përpjekje të investuar në hulumtim. Sa më shumë t’i kushtoheni studimit, aq më lehtë bëhet të shkruani postimin.

Kryesisht, kjo do t’ju japë pasqyrë në mendimet e të tjerëve mbi temën, do të zhyteni më thellë në të, duke e bërë më të lehtë formimin e qasjes tuaj unike ndaj tij.

Së dyti, mënyra më e lehtë për të humbur lexuesit është duke mos qenë e besueshme. Claimdo pretendim duhet të mbështetet nga provat, kështu që lidhjet dhe citimet nga burime të besueshme janë thelbësore.

Gati për të filluar një blog më vete?

Fillimi i blogut tuaj bëhet në disa hapa. Së pari, ju duhet një emër për blogun tuaj dhe për të zgjedhur platformën e blogezimit. Ne rekomandojmë fuqimisht WordPress.org, platformën e vetë-pritur.

Pasi të vendosni emrin tuaj, do t’ju duhet të zgjidhni një shërbim të mbajtjes së faqes në internet. Për blogerët e rinj, ne rekomandojmë Bluehost, një kompani që fuqizon mbi 2 milion faqe interneti në të gjithë botën. Ju do të merrni një Emri i domain falas kur regjistroheni me ta dhe ata ofrojnë një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Kompania e mbajtjes së faqeve në internet Bluehost rekomandohet nga WordPress.org si një nga më të mirat dhe më të ndritshmet e botës pritëse.

WordPress Bluehost

përfundim

Përkufizimi i blog-ut mund të jetë i pakapshëm, por është në rregull. Siç mund të dëshmojë çdo bloger, tërheqja e kësaj praktike buron nga diversiteti i saj. Karakteristikat e mëparshme janë kështu më shumë ato që ju do t’i quanin udhëzime sesa ato janë rregulla uniforme, përveç një emëruesi të përbashkët. Komunikimi mbetet thelbi i blogjeve, ndërsa gjithçka tjetër shërben për të na ndihmuar të angazhohemi, tërheq dhe kënaqemi lexuesit tanë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map