Cybermobningstatistik, fakta og tendenser (2020)

cybermobbeltoverskabsbillede


Uanset om vi kan lide det eller ej, har mobning eksisteret siden begyndelsen af ​​civilisationen. Det har ikke rigtig ændret sin form i disse år, det er altid de stærkere, der beder for de svage, men det har udviklet sig med fremkomsten af ​​teknologi.

En ny form for mobning, nemlig cybermobning, er blevet et voksende problem i lande over hele verden. I det væsentlige adskiller cybermobning sig ikke meget fra den type mobning, som mange børn desværre er vant til i skolen. Den eneste forskel er, at det finder sted online.

Følgende er en række relaterede statistikker over cybermobning, der viser omfanget af dette stigende problem og det alvorlige behov for en effektiv løsning.

De mest interessante fakta
 • Den mest almindelige type online chikane: gennemsnitlige kommentarer 22,5%
 • 35% havde sendt et skærmbillede af nogens status eller foto for at grine af dem
 • 61% af teenagere, der rapporterer at blive mobbet, siger, at det var på grund af deres udseende
 • 56% af ofre for chikane online rapporterede, at de var blevet chikaneret på Facebook
 • 7 ud af 10 unge oplever cybermobning, før de blev 18 år

Hvad der tæller som cybermobning?

Cyber ​​mobning

Hvis du nogensinde har set tv-værten Jimmy Kimmel’s segment “Berømtheder læste middel tweets”, har du muligvis en idé om, hvad det betyder at cyberbulere nogen. Selvom dette segment er humoristisk, er situationen meget anderledes.

Cybermobning er enhver form for chikane, truende, nedværdigende eller pinlig en anden person online. Dette gøres typisk gennem gennemsnitlige kommentarer, online-rygter og endda seksuelle bemærkninger. De er normalt forbundet med optrædener, intelligens, race, seksualitet osv.

I det væsentlige betragtes alt, hvad der er sendt online, der har til formål at skade eller forstyrre nogen anden, uanset hvad emnet er, cybermobning.

1. De mest almindelige typer online chikane ifølge amerikanske studerende. (Kilde: Cyberbullying.org)

Bortset fra at offentliggøre gennemsnitlige kommentarer online, sprede rygter og udsende seksuelle bemærkninger, bruger cyberbullies blandt amerikanske studerende ofte aggressive og pejorative ord, trusler, hacking af profiler og fotodeling uden samtykke.

typer chikane

2. 64% af ofrene, der modtager en aggressiv onlinemeddelelse, siger, at de kender gerningsmanden fra personlige situationer. (Kilde: Verywellfamily.com)

Selv når de personligt kender deres ofre, tager gerningsmændene ofte irriterende, foruroligende og pinlige online, mest ved at håne på deres fotos eller statusopdateringer i gruppechats.

online ofre

3. Næsten 1 ud af 6 (15%) af online-teenagere sagde, at de havde oplevet uønsket videresendelse af privat kommunikation. (Kilde: Pewresearch.org)

18% af teenagere i alderen 15-17 år og 11% af yngre teenagere har oplevet deres mobbere sende deres private beskeder til andre eller dele dem på offentlige kanaler.

4. Teenagere, der rapporterer at blive mobbet, siger, at det var på grund af deres udseende. (Kilde: Nveee.org)

En persons udseende ser ud til at være den mest almindelige årsag til cybermobning, efterfulgt af intelligens. Racisme og seksuel diskrimination er stadig meget til stede, samt hån ved nogen på grund af deres økonomiske vanskeligheder og religion.

grunde til mobning

5. Mobber udsætter ofte handicap og mentale problemer som. (Kilde: Ditchthelabel.org)

Det er lettere at mobbe nogen svagere, ikke? Nogen der ikke kan slå tilbage. Det er derfor, mobbere ofte chikanerer nogen, der har at gøre med et psykisk problem eller har et handicap.

6. Piger rapporterer mere om nogen, der spreder rygter om dem. (Kilde: Pewresearch.org)

Cyberbullies, der spreder rygter online, henvender sig mest til piger (16%), især ældre teenagere i alderen 15-17 år. Rygtspredning er ikke så populær blandt drenge, da kun 9% af dem oplever det.

7. Andel af voksne internetbrugere i USA, der personligt har oplevet online chikane. (Kilde: Statista.com)

Mere end halvdelen af ​​amerikanske voksne (53%), der bruger internettet, har behandlet cybermobning, hvor 37% rapporterede om alvorlig online-chikane, herunder fysiske trusler, seksuel chikane, forfølgelse og vedvarende chikane.

typer chikane

8. 56% af ofre for chikane online rapporterede, at de var blevet chikaneret på Facebook. (Kilde: Statista.com)

Dette kommer bestemt ikke som en overraskelse, da Facebook er den dominerende platform for sociale medier, der tæller næsten 2,5 milliarder aktive brugere månedligt, hvoraf 1,8 milliarder er amerikanske brugere.

Hvem er tilbøjelig til cybermobning?

tilbøjelige til cyberbully

Mens cybermobning for det meste er forbundet med skolebørn, er de ikke de eneste mål, og mange voksne oplever cybermobning selv.

Det mest almindelige mål for cyberbullies er børn, unge voksne (især piger), studerende og medlemmer af LGBTQ-samfundet.

Hvad angår mobberne selv, kommer de fra alle samfundslag. Undersøgelser viser, at børn med mindre involverede forældre og dem, der lider af depression eller angst, har tendens til at udvise mobning, men intet er endnu afgørende.

9. Seneste statistikker viser en konstant vækst i tendenser til cybermobning. (Kilde: Statista.com)

Mellem 2007 og 2016 var antallet af teenagere, der oplever cybermobning, næsten det samme (32% + -). I statistikker over cybermobning i 2019 havde næsten 43% af teenagere (for det meste piger og dem med ikke-traditionel seksuel orientering) oplevet en form for chikane online.

10. 7 ud af 10 unge mennesker oplever cybermobning, før de blev 18 år. (Kilde: Ditchthelabel.org)

Det er 45% af unge og ældre teenagere (især piger og medlemmer af LGBTQ-samfundet), der har været ofre for cyberbullies. Det er en alarmerende procentdel, der ser ud til kun at gå højere.

syv ud af 10

11. Cirka 37% af børn mellem 12 og 17 år oplevede cybermobning mindst en gang. (Kilde: Comparitech.com)

Selvom et stort antal unge (60%) havde oplevet, at deres kammerater i alderen 12-17 år (37%) blev mobbet, gider de ikke at prøve at stoppe mobning. De fleste mennesker ønsker ikke at gribe ind for ikke at blive ofre selv.

12. Piger er mere sandsynligt end drenge at være både ofre og gerningsmænd til cybermobning. (Kilde: Dosomething.org)

Kun 6% af drenge rapporterede at blive mobbet online sammenlignet med 15% af pigerne, især ældre piger i alderen 12-17 år. 41% af de ældre piger rapporterede at have oplevet en form for chikane online.

13. 70% af skolestuderende, fra en meningsmåling på 20.000, sagde, at nogen sprede rygter om dem online.(Kilde: Florida Atlantic University)

Dette blev afsløret af Florida Atlantic University i en undersøgelse af undersøgelser foretaget i det sidste årti. Undersøgelsen fandt også, at 73% af elever i middel- og gymnasiet havde oplevet mobning på skolens grund.

14. Mere end en ud af 10 studerende (12%) indrømmes cybermobning af en anden mindst en gang.(Kilde: Florida Atlantic University)

Den samme undersøgelse fra Florida Atlantic University fandt, at 12% af de adspurgte tilståede, at de havde mobbet nogen online på et tidspunkt i deres liv. Gjerningsmændene var oftest drenge.

15. Over 12% af LHBT-unge har oplevet cybermobning. (Kilde: Netsanity.net)

LHBT-cybermobning-statistik viser, at LHBT-teenagere er mere tilbøjelige til at blive mobbet end heteroseksuelle teenagere. Mere end 12% af LHBT-teenagere rapporterede at være cyberbullied, hvor 58% beskæftiger sig med hadudtalelse og 35% modtog online-trusler.

lgbt cyberbully

Hvor er folk cyberbullied?

Cybermobning steder

Der er ikke en eneste platform, hvor al cybermobning finder sted, og intet onlineplads er helt fri for cybermobning. Da de fleste børn og unge voksne får adgang til internettet via deres mobile enheder, er dette det mest almindelige medium, gennem hvilket de oplever denne form for chikane.

Statistikker over cybermobning viser, at Instagram er den mest almindelige platform for cybermobning, nøje fulgt af Facebook og Snapchat. Mange mennesker oplever cybermobning, mens de også spiller online multiplayerspil, og selvom YouTube er blandt platformene med det største antal brugere, har kun en tiendedel af brugerne hidtil rapporteret om, at de oplever cybermobning der.

16. 95% af teenagere i USA er online, og langt de fleste har adgang til internettet på deres mobile enhed, hvilket gør det til det mest almindelige medium for cybermobning. (Kilde: Dosomething.org)

Med den voksende brug af mobile enheder er problemet med cybermobning i USA steget. Teens har internetadgang stort set overalt, hvilket gør det meget nemt for dem at mobbe folk online.

17. Flere unge oplevede cybermobning på Instagram end nogen anden platform. (Kilde: Enough.org)

En nylig undersøgelse viser, at Facebook (42%) og Snapchat (37%) ikke hænger langt bag efter Instagram (42%), mens der er færre tilfælde af cybermobning på WhatsApp (12%), YouTube (10%) og Twitter (9%).

sociale medier cybermobning

18. Internet-trold er mest aktive på sociale medier. (Kilde: Techjury.net)

I henhold til Statista-undersøgelse er 38% af online trold målrettet mod mennesker på sociale medier, mens 23% foretrækker at trolle folk på YouTube og andre platforme til deling af video. De fungerer også ofte på fora, chatrum og blogs.

19. Respondenter med børn, der spiller onlinespil rapporterede en højere sats af cybermobbeangreb end dem, hvis børn kun deltager i almindelige browseaktiviteter. (Kilde: Telenor.com)

79% af de adspurgte rapporterede, at deres barn modtog fysiske trusler, mens de spillede spil online, mens 41% rapporterede, at deres barn modtog sexistiske eller racistiske bemærkninger eller oplevede navnevalg via middelværdige online kommentarer.

20. Hvilke typer spil synes online mobberne mest? (Kilde: Techjury.net)

Ifølge en undersøgelse inden for cybermobning-forskningscenter er det mest sandsynligt, at gamere, der foretrækker MMORPGs (26,8%), engagerer sig i cybermobning, efterfulgt af dem, der foretrækker tredjepersonsskytte (24,5%), førstepersonsskytte (14,2%) og sportsspil (11,9%).

Blogging af mobning

Blogging af mobning

Med over 500 millioner blogs på internettet er det ikke underligt, at blogs faktisk er et af de mest populære mål for cyberbullies. Mens kommentarsektionen normalt er forbeholdt diskussioner og spørgsmål til forfatteren, vil du bemærke hadefulde og sårende kommentarer sommetider ofte udbredte. Offeret for at blogge mobning er ikke kun forfatteren, men også mange kommentatorer.

Den anden side af mobning af mobning er, når forfatteren af ​​bloggen selv poster hadefuldt indhold, der er beregnet til at genere, fornærme eller på anden måde forstyrre en anden. Selvom dette er det mest udbredte blandt skolebørn og studerende, er det også meget almindeligt blandt voksne.

Virkningerne af cybermobning

virkningerne af cybermobning

Mobning som helhed har en enorm indflydelse på offerets mentale velvære og deres generelle livskvalitet, og cybermobning er ikke anderledes. Faktisk antyder nogle undersøgelser, at mobberne har en tendens til at være mere aggressive online, da der sjældent er reelle konsekvenser af deres handlinger, så indvirkningen på ofrene kan potentielt være endnu større.

Ofre for cybermobning oplever ofte meget lavere selvtillid, større social angst, depression, og mange oplever også selvmordstanker.

Cybermobning kan være en årsag til alkoholmisbrug, spiseforstyrrelser, dårlige skoleprestationer og meget mere. Alt dette tjener til at vise, hvor skadelig cybermobning er, og hvor vigtigt det er at stoppe det.

21. Flere teenage-selvmord tilskrives nu på en eller anden måde cybermobning end nogensinde før. (Kilde: Pas-meeting.org)

Mellem 2008 og 2015 er antallet af teenagere, der forsøgte selvmord eller havde selvmordstanker, fordoblet, som afsløret på Pediatric Academic Sociations Meeting i 2017. Mange tilfælde var resultatet af cybermobning.

22. Cybermobning kan have alvorlige konsekvenser for selvværd og mental sundhed hos mennesker, der oplever det. (Kilde: Ditchthelabel.org)

Disse alarmerende statistikker over mobning over mobbning viser, hvor enorm den negative virkning af mobning er, og hvor vigtigt det er at tage stærke foranstaltninger for at stoppe den endelig. Målrettede menneskers generelle helbred afhænger af det.

cybermobning sundhedsmæssige virkninger

23. Forskning har fundet, at børn, der bliver mobbet, også er 9 gange mere ofre for ofre for identitetssvindel. (Kilde: Javelinstrategy.com)

Dette blev afsløret i en verdensomspændende undersøgelse fra Javelin Strategy & Research i 2017, der viste, at der var en stor forbindelse mellem at blive mobbet online og at blive offer for identitetstyveri bagefter.

24. Data om den psykologiske virkning af kvinder, der oplever online misbrug eller chikane over hele verden. (Kilde: Statista.com)

Ifølge en 2017-undersøgelse foretaget af Statista, ender et stort antal kvindelige ofre for cybermobning med en række negative effekter på deres mentale helbred og generelle velvære.

cybermobbelt psykologisk påvirkning

Cybermobning over hele verden

cybermobning over hele verden

Cybermobning er ikke et problem udelukkende i USA. Det er faktisk et globalt spørgsmål. De tre øverste lande, hvor cybermobning er mest udbredt, er Indien, Brasilien og USA, men dette er en almindelig forekomst overalt. Statistikker over cybermobning på sociale medier viser, at over 65% af forældre over hele verden citerer cybermobning på sociale medier som en af ​​deres største frygt.

Mens mange lande forsøger at indføre love mod mobning, er der stadig ikke fundet en effektiv forebyggende foranstaltning, og beboere i mange lande er ikke tilfredse med, hvordan mobning bliver tackle.

På den lyse side er bevidsthed om cybermobning på et hele tiden, hvilket betyder, at regeringerne i hele verden bliver nødt til at træffe foranstaltninger for at forhindre det.

25. En ud af tre unge i 30 lande sagde, at de har været et offer for mobning på nettet, hvor en ud af fem rapporterede at have hoppet over skole på grund af cybermobning og vold. (Kilde: Unicef.org)

Dette blev for nylig afsløret af en UNICEF-afstemning, der rejste endnu mere bekymring over cybermobning og opfordrede til en hurtig indsats for endelig at afslutte vold i skoler og samfund over hele verden.

tre mennesker

26. 20.000 forældre deltog i verdensomspændende forskning om højrisikonet online-platforme, 65% udelukker cybermobning på sociale medier som deres største frygt. Andre almindelige trusler inkluderer tekstbeskeder (38%) og chatrum (34%). (Kilde: Techjury.net)

Størstedelen af ​​de undersøgte forældre (65%) frygter for det meste mobning på sociale medier af en god grund, da de fleste tilfælde finder sted der, primært på Instagram, Facebook og Snapchat.

27. Procentdel af forældre i hele verden, der rapporterer om deres barn, har været et offer for cybermobning. (Kilde: Enough.org)

Statistikker over cybermobning viser, at sager, der rapporteres af forældre, varierer meget fra land til land. I Indien har 37% af forældrene rapporteret, at deres barn er et offer for cybermobning, mens kun 1% af de russiske forældre har gjort det samme.

cybermobning efter land

28. Folk fra Europa og Sydamerika er generelt utilfredse med de aktuelle målinger inden for cybermobning. (Kilde: Techjury.net)

Selv i lande med anti-mobning love tror folk generelt ikke, at der er passende foranstaltninger til at stoppe cybermobning. Kun 13% af serberne og 15% af chilenerne er tilfredse med den aktuelle situation.

29. Den globale bevidsthed om cybermobning er på 75%. Sverige og Italien er førende på diagrammet med 91% opmærksomhed. Kilde: Statista.com)

Cybermobbningens bevidsthed er ved at stige og viser et reelt løfte om at bringe dette alvorlige globale problem til ophør. Fakta og statistikker over cybermobning viser, at saudiarabere i øjeblikket er de mindst opmærksomme på cybermobning (37%).

Reaktioner på fakta om cybermobning

Reaktioner på cybermobning

Mens de fleste er opmærksomme på fakta om mobning og cybermobning, er der få, der ved, hvordan de skal håndtere det. De, der er vidner til det, reagerer sjældent, mest fordi de ikke kan være anonyme. Forældre er ofte ikke opmærksomme på, at deres barn cyberdrives, fordi de fleste børn mener, at dette er en normal forekomst og ikke ønsker at fortælle deres forældre det.

De fleste børn forsøger at stoppe cybermobning ved at blokere mobberne på sociale medieplatforme, og indtil videre ser det ud til at være deres bedste mulighed.

Heldigvis har 48 stater i USA indført love om elektronisk chikane, og 44 af dem inkluderer strafferetlige sanktioner for cybermobbing.

30. Google Trends data indikerer, at der er meget mere opmærksomhed rettet mod cybermobning end nogensinde før. (Kilde: Google.com)

Folk bliver mere og mere opmærksomme på spørgsmålet, som ikke overrasker, i betragtning af at cybermobning er vokset støt i årevis. Anti-mobning love har bestemt bidraget til at skabe opmærksomhed.

google trends

31. Webstedet Nobullying.org registrerede over 9,3 millioner besøg i 2016 fra mennesker, der søgte hjælp med mobning, cybermobning og online sikkerhed. (Kilde: Nobullying.org)

Websteder som Nobullying.org er steget i antal i de senere år og giver mennesker, der oplever enhver form for mobning, mulighed for at søge hjælp og genvinde kontrol over deres liv.

32. Antallet af amerikanske stater med lovgivning om cybermobning, efter gennemførelse af politikken: (Kilde: Statista.com)

Lov om cybermobning i USA varierer afhængigt af statens og politikimplementering. Mens nogle stater klart inkluderer cybermobning og online chikane i deres love, inkluderer andre også strafferetlige sanktioner og skolepolitikker.

love om cybermobning

33. 83% af de unge mener, at sociale mediefirmaer burde gøre mere for at tackle cybermobning på deres platforme. (Kilde: Dosomething.org)

Som allerede omtalt ser deres bedste mulighed ud til at blokere mobberne på sociale medier, men det forhindrer ikke, at mobberne spreder rygter online og bruger andre former for chikane online.

34. Hyppighed af at tale om internettet og online adfærd mellem forældre og børn: (Kilde: Telenor.com)

Ifølge en undersøgelse på sociale medier fra Telenor Group taler mange forældre (46%) med deres børn hele tiden om online opførsel og trusler. Nogle forældre (39%) gør det imidlertid kun nogle gange, mens andre (12%) aldrig gør det.

Hyppighed af tale

35. 4 ud af 5 studerende siger, at de ville være mere tilbøjelige til at gribe ind i tilfælde af cybermobning, hvis de kunne gøre det anonymt. (Kilde: Dosomething.org)

De fleste vidner til cybermobbing griber aldrig ind, da de ikke ønsker, at gerningsmændene skal tænde for dem. Men hvis der var en anonym måde at gøre det på, siger 81% af de studerende, at de sandsynligvis ville hjælpe ofrene.

fem personer

36. Forældre ønsker at blive involveret i at hjælpe med at forhindre og løse cybermobning, men ved ikke hvordan. Undersøgelsen fandt også, at teenagere ofte mener, at cybermobning er normalt og ønsker ikke, at forældre skal gribe ind. (Kilde: Gromsocial.com)

Derfor er vi nødt til at fortsætte med at øge bevidstheden om cybermobning. Teens er nødt til at forstå, at det ikke er normalt, og enhver forælder skal have adgang til effektive løsninger mod mobber.

37. Børn er også i stigende grad opmærksomme på farerne ved cybermobning. 68% af de amerikanske respondenter bekræfter, at de deler mindre personlige oplysninger online end før. (Kilde: Reportlinker.com)

Dette er bestemt en af ​​måderne til at forhindre nogle former for cybermobning, såsom afpresning. Jo færre mobbere kender nogen, jo mindre sandsynligt er det for at chikanere dem både online og offline.

38. Over 70% af teenagere siger, at det var den mest effektive metode til internetsikkerhed at blokere gerningsmanden. (Kilde: Ncpc.org)

Før de taler med deres forældre eller søger hjælp, blokerer de fleste amerikanske teenagere for deres mobbers sociale mediekonto. De mener, at det er den bedste måde at forhindre cybermobning.

Konklusion

Mens ovennævnte cybermobningstatistik og fakta er skræmmende, er der et sølvfor til det voksende problem med cybermobning. Regeringer over hele verden prøver at kontrollere og forhindre cybermobning, den globale bevidsthed om problemet er stigende, og mange sociale medieplatforme forsøger også at stoppe cybermobning.

Som en sidste bemærkning er det vigtigt at lære børnene om, hvad cybermobning er, hvad dens virkninger er og hvordan det kan forhindres. Som altid er uddannelse den eneste rigtige løsning.

Kilder:
https://cyberbullying.org/2016-cyberbullying-data/
https://www.verywellfamily.com/cyberbullying-statistics-4589988
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
https://www.nveee.org/statistics/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.pewresearch.org/internet/2007/06/27/cyberbullying/
(Kilde)
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.statista.com/statistics/333942/us-internet-online-harassment-severity/
https://www.ditchthelabel.org/
https://www.comparitech.com/internet-providers/cyberbullying-statistics/
https://www.dosomething.org
https://netsanity.net/blog/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/
https://www.pas-meeting.org/
https://www.ditchthelabel.org/cyber-bullying-statistics-what-they-tell-us/
https://www.javelinstrategy.com/
https://www.statista.com/statistics/784838/online-harassment-impact-on-women/
https://www.unicef.org/press-releases/unicef-poll-more-third-young-people-30-countries-report-being-victim-online-bullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://enough.org/stats_cyberbullying
https://techjury.net/stats-about/cyberbullying/#gref
https://www.statista.com/statistics/293192/cyber-bullying-awareness-in-select-countries-worldwide/
https://trends.google.com/trends/
http://nobullying.org/#/
https://www.statista.com/statistics/291082/us-states-with-state-cyber-bullying-laws-policy/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://www.telenor.com/asias-parents-speak-up-on-cyberbullying/
https://www.dosomething.org/us/facts/11-facts-about-cyber-bullying
https://gromsocial.com/2019/07/22/protect-your-kids-from-cyberbullying/
https://www.reportlinker.com/insight/americas-youth-cyberbully-life-skill.html
https://www.ncpc.org/resources/cyberbullying/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map