Cum să găsești o nișă pentru blogul tău (Ghid pas cu pas)

new8


Înainte de a crea un blog și de a merge mai departe devenind un blogger de succes, luați în considerare următoarele:

Sensul vieții este acela de a atinge cea mai înaltă formă de cunoaștere, care este ideea binelui. ” – Filozofi greci antici

Același lucru este valabil și pentru blogging. Doriți să atingeți cea mai înaltă formă de cunoaștere din subiectul ales. Așadar, alege-l pe cel care te atrage – cel de care ești pasionat și cel mai interesat. Aspiră-te pentru succes, fericire, securitate și recunoaștere. Alegând nișa de interes și având punctul de vedere, veți putea poziționa și diferența blogul dvs. de competiție.

Există o mulțime de modalități de a determina ce nișă este potrivită pentru noul dvs. blog, dar putem face procesul și mai ușor. În acest articol, vă vom arăta pașii exacti pe care trebuie să îi faceți pentru a alege nișa potrivită atunci când creați un nou blog.

Brainstorm subiectul tău

Fără să vă gândiți la nimic altceva, începeți procesul dvs. de decizie de nișă notând toate lucrurile care vă interesează. Acestea pot fi interese personale sau interese profesionale.

 • Începeți să vă gândiți la lucrurile pe care vă place să faceți, sau v-ar plăcea să faceți dacă ați avea șansa. De exemplu, ești fotograf amator. Bloggingul de fotografie ar putea fi o nișă minunată. Puteți împărtăși fotografiile, cunoștințele dvs. detaliate sau experiența dvs. cu tehnologia camerei.
 • În continuare, gândiți-vă la lucrurile care v-ar plăcea să învățați. De exemplu, vă interesează să luați cursuri de gătit. Chiar dacă nu aveți timp sau buget pentru a începe cursurile de gătit, puteți începe un blog de mâncare în care analizați rețetele pe care le găsiți online. Și discutați cum să alegeți ingrediente perfecte și cântăriți beneficiile ingredientelor organice versus OMG.
 • În cele din urmă, gândiți-vă la lucrurile în care vă aflați deja în profunzime. De exemplu, să spunem că sunteți un adult care va reveni să-și termine diploma în facultate. Vei face o mulțime de cercetări cu privire la programele de licență în campus sau versus online, ce universitate să aleagă, cum să te întorci în cursul studiilor și așa mai departe. Acestea sunt subiecte excelente pentru un blog de nișă despre învățământul superior.

În timpul acestui exercițiu, veți avea un sentiment mai bun pentru temele care rezonează cu voi. Cei care vă pasionează cel mai bine sunt cei mai buni candidați pentru nișa dvs. De asemenea, citiți acest post pentru a înțelege ce tipuri de bloguri există pe web.

Indiferent dacă sunteți entuziasmați de o idee de nișă sau de mai multe dintre ele, enumerați-le. În continuare, vă vom arăta o formulă în 3 pași pentru a vă confirma nișa pentru succes.

Validarea succesului blogului

Fie că doriți să faceți blog pentru prestigiu, venit, distracție sau conexiuni, veți dori să cercetați nișa pe care o alegeți și să vă asigurați că subiectul este viabil. Următorul exercițiu de „validare a succesului blogului” vă va ajuta să determinați dacă blogul dvs. are un potențial real. De asemenea, vă va ajuta să înțelegeți de ce 90% dintre bloguri eșuează.

1. Dimensiunea potențială a nișei

Chiar dacă credeți că este o idee genială de blog, veți lupta probabil pentru a reuși, dacă nu veți găsi o piață de nișă care atrage destui oameni. Nu doriți ca nișa dvs. să fie prea mică sau prea mare.

De exemplu, mărimea nișei „golf” este prea mare și largă, cu milioane de idei de cuvinte cheie. Însă, dacă urmărești o nișă foarte restrânsă, cum ar fi „exerciții de balansoar de avion”, volumul căutărilor ar fi prea mic. O nișă de la „golf” ar fi „sfaturi de golf” sau chiar mai adânc „sfaturi de golf pentru începători”.

Verificați dimensiunea nișei dvs.

Verificați primele cinci cuvinte cheie pentru subiectul dvs. de nișă. Căutați cel puțin 10 mii de căutări lunare combinate pentru cele cinci cuvinte cheie. Poți să folosești Planificatorul de cuvinte cheie Google (liber), Instrumentul SERPs (gratuit) sau Wordtracker (freemium) pentru a verifica volumul de căutări și pentru a obține idei de cuvinte cheie. Vrei să fii sigur că există un public suficient de mare care caută tipul de informații pe care le vei oferi. Dar nu ar trebui să fie prea mare încât să te pierzi în mulțime.

Cu instrumentul Google Keyword Planner puteți obține idei de cuvinte cheie de top. Cu toate acestea, nu vă va oferi un număr exact de volum de căutare și doar intervalul de căutări obișnuite. Aceste informații vă vor oferi o idee bruscă a cuvintelor cheie și a volumelor de căutare. Astfel, vă sugerăm să folosiți instrumentul Google pentru a obține idei de cuvinte cheie și alte instrumente pentru a obține volume de căutare medii pentru anumite cuvinte cheie.

Dacă doriți să obțineți volum de căutare precis, folosiți instrumentul SERPs. Introduceți cuvântul cheie principal (de exemplu, utilizați „sfaturi de golf”) și obțineți idei, consultând lista cuvinte cheie sugerate. Selectați primele cinci cuvinte cheie care se potrivesc cu subiectul de nișă ales. Verificați volumul de căutare pentru fiecare cuvânt cheie și adăugați-le împreună.

Instrumentul SERPs

De exemplu, aplicând acest proces de căutare la cele cinci cuvinte cheie ale golf-tipurilor noastre, s-au obținut următoarele rezultate ale căutării:

 • „Sfaturi de golf” – 6.600
 • „Sfaturi pentru balansarea golfului” – 6.600
 • „Sfaturi pentru punerea golfului” – 1.000
 • „Sfaturi de golf pentru începători” – 880
 • „Sfaturi de conducere a golfului” – 880

Cu aceste cinci cuvinte cheie, avem puțin peste 20.000 de căutări lunare în medie. Această piață de nișă („sfaturi de golf”) are suficient volum și ar fi o alegere bună pentru un blog.

Instrument recomandat: Urmărirea rangului

2. Concurența potențială

Este un semn bun dacă ai competiție. Înseamnă că alții vorbesc despre nișa ta și o urmăresc. De asemenea, este important să rețineți că bloggerii din nișa dvs. nu sunt întotdeauna concurența dvs. Și va trebui să le cunoașteți mai devreme sau mai târziu prin călătoria dvs. de blog.

Urmează un proces de revizuire a concurenței pe care îl puteți utiliza:

 • Faceți un Google căutați bloguri „[nișă]” sau „cele mai bune [nișe]”. Puteți găsi bloguri care vizează în prezent nisa dvs.? Există cel puțin cinci bloguri populare concentrate pe subiectul tău? Nu vă pierdeți interesul dacă vedeți un număr mare de bloguri în nișa dvs. Dacă o pot face, la fel și tu!
 • Mergi la Facebook și faceți o căutare pentru [nișa dvs.]. Există pagini active pe Facebook? Nu toate subiectele se împrumută pe Facebook, dar majoritatea o fac. Căutați pagini pe Facebook și vedeți câți urmăritori au. Nise grozave vor expune cel puțin 1.000 de fani.
 • Mergi la Stare de nervozitate și faceți o căutare pentru [nișa dvs.]. Există conturi Twitter active? Ar trebui să găsiți multe trimiteri la nișa dvs. pe Twitter. Verificați conturile Twitter ale persoanelor implicate în nișa dvs. Vedeți câți adepți au (ar trebui să fie cel puțin 1.000).
 • Există reviste offline? Acesta este standardul de aur pentru o nișă. Dacă cineva se confruntă cu crearea unei reviste de hârtie centrată pe nișa dvs., puteți fi sigur că fanii online caută informațiile respective. Puteți verifica Reviste Amazon sau pur și simplu căutați pe Google „revista dvs.” sau „jurnalul dvs.”. În ceea ce privește exemplul nostru de „sfaturi de golf”, acesta a fost un dezacord, vedem toate revistele legate de golf la magazinele locale de alimente.

Dacă unul sau două dintre aceste puncte sunt pozitive, este un semn bun că nișa dvs. are potențial.

3. Monetarea potențială

Vrei să câștigi bani cu blogul tău? Mulți oameni încep blogurile ca hobby fără să se uite la monetizarea blogului lor. Însă, alții vor să facă bani în plus sau chiar visează să-și câștige viața prin bloguri. Nu contează ce categorie este a ta. Nu ar fi rău să știți dacă blogul dvs. poate produce veniturile pe care le doriți. Dacă ați găsit în secțiunile anterioare alte bloguri, profiluri sociale active și reviste offline, acest lucru indică că nișa este vie și monetizabilă..

Pentru a vă asigura că nișa dvs. este monetizabilă, căutați următoarele:

 • Cineva vinde informații sau produse legate de nișa dvs.? Cel mai simplu mod de a determina acest lucru este de a vedea ce promovează concurenții.
 • Reclamatorii sunt cunoscuți în nișa dvs.? Acestea ar putea fi marile mărci sau site-uri de comerț electronic.
 • Există oferte de afiliere în nișa ta? Iată cum puteți găsi oferte de afiliere: Verificați rețelele de afiliere (Clickbank.com, CJ.com și ShareSale.com și Afiliat Amazon).
 • Efectuați o căutare pe Google pentru afilierea „[cuvântului dvs. cheie]” sau „programului de afiliere a cuvântului dvs. cheie”.

Aceste puncte vă pot ajuta să determinați dacă puteți stabili un blog în nișa la alegere, care vă ajută să generați venituri.

Luarea deciziei finale

Acum că ați efectuat un proces de validare pentru toate subiectele pe care le-ați enumerat. Ar trebui să aveți o idee clară despre dimensiunea, concurența și potențialul de monetizare pentru fiecare subiect. Și este timpul să vă restrângeți nișele.

Dacă ați încheiat acest exercițiu cu o singură nișă în minte, atunci sunteți gata să mergeți și puteți începe noul dvs. blog.

Dacă ești entuziasmat de mai multe nișe, ai putea simți că vrei să creezi un blog despre toate în același timp. Cea mai bună abordare ar fi totuși să vă concentrați pe unul câteodată. În acest fel, puteți crea o strategie de blog solidă și puteți îmbunătăți prin explorarea unor subiecte noi ulterior.

Concluzie

Nu săriți în bloguri specifice nișelor fără un plan. Asigurați-vă că alegerea dvs. de nișă este ceva cu care veți dori să rămâneți în anii următori. Cu interes personal, interes din partea celorlalți și capacitate de a crea venituri, blogul dvs. de nișă poate deveni o aventura de succes!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Liked Liked