Blogs më të mirë Personal dhe të Niche (30+ Shembuj të vërtetë)

shembuj-e-blogs


Të gjithë ne duam të lexojmë bloge me cilësi. Shtë një mënyrë e shkëlqyeshme për të mësuar diçka të re, diçka të dobishme; ose për t’u argëtuar. Sidoqoftë, shumë njerëz duan të bëhen blogerë me ndikim, pasi që ai pozicion ka shumë potencial për fitim parash.

Nëse po mendoni të filloni një blog, mund ta bëni kaq shpejt.

Për çfarëdo arsye, ju doni të krijoni një blog; mund të jeni i sigurt se është një nga vendimet më të mira që mund të merrni. Sepse, Blogging mund të ju ofrojë përfitime të shumta, nga ndjenja e fuqishme e përmbushjes nga edukimi, frymëzimi dhe ndihma e të tjerëve për të ndërtuar vetëdijen, për të fituar ndikim dhe formimin e lidhjeve që madje mund të çojnë në një ofertë të shkëlqyer pune. Blogimi mund të hap dyert e shumë mundësive për ju dhe t’ju ndihmojë të bëni ndryshime jo vetëm në jetën tuaj personale dhe profesionale, por edhe në jetën e lexuesve tuaj.

Sigurisht, përhapja e fjalës për të dhe tërheqja e llojit të duhur të lexuesve që do ta gjejnë përmbajtjen tënde interesante dhe të dobishme kërkon të kesh strategji të mira dhe efikase.

Atëherë, çfarë do të bësh? Epo, detyrat e shtëpisë tuaj, për fillestarët; duhet të njihni gjërat tuaja për të dalë në këtë turmë. Një vend i mirë për të filluar mund të jetë ky artikull me listën e blogeve më të mira në internet. Gjeni njerëzit që janë duke bërë atë që dëshironi të bëni, dhe duke e bërë mirë. Pastaj merrni praktikat e tyre më të mira, gjejeni rrotullimin tuaj për të vendosur konceptin dhe shkruani, shkruani, shkruani!

Exactlyfarë saktësisht është një blog?

Le të kalojmë shpejt se çfarë është një blog? Një blog (shkurtuar nga fraza “weblog”) është një faqe interneti ose një faqe në internet që azhurnohet rregullisht me përmbajtje që lexuesit e blogut mund të gjejnë inspirues ose edukativ. Një blog mund të ketë qëllime të ndryshme, të tilla si ngritja e vetëdijes për një shkak individual ose një markë, vendosja e vetvetes si ekspert në një fushë të veçantë, ose promovimi i një biznesi dhe rritja e shitjeve, për të përmendur vetëm disa. E gjitha varet nga lloji i blogut, natyrisht.

Blog-u juaj mund të jetë ditari juaj online, për shembull, ku do të shprehni mendimet dhe ndjenjat tuaja dhe t’i ndani ato me botën. Mund të jetë gjithçka që dëshironi të jetë, por çelësi i suksesit të tij është sigurimi i vlerës reale për lexuesit tuaj duke përdorur një ton zëri miqësor dhe bisedor, ndërsa mbetet i qëndrueshëm.
-Farë është-një-Blog infografik

Mos ngurroni të përdorni këtë infografikë në faqen tuaj të internetit

Whatfarë kanë të përbashkët bloget më të mira?

Ka miliona bloge në internet, por si arritën që blogerët me të vërtetë të suksesshëm arritën të zvogëlojnë zhurmën e konkurrencës dhe t’i shtyjnë bloget e tyre në majë? Ata ofruan përmbajtje që ofruan vlera reale për lexuesit e tyre. Ata kishin një zë unik që lexuesit e tyre donin ta dëgjonin dhe kjo është pikërisht ajo që i bëri ata të ndryshëm. Kjo bën që të ketë një konkurrencë të ashpër për hyrje të rinj në blogosferë duke u përpjekur të bëjnë emrin e tyre.

Edhe nëse një temë që dëshironi të trajtoni përfshin një ide për të cilën u është thënë mijëra herë, ju prapë mund të bëni një kthesë dhe të tregoni historinë tuaj. Ju mund të krijoni një përmbajtje bindëse që do të ketë një personalitet unik me të cilin lexuesit mund të lidhen dhe të dashurohen me të vërtetë me çdo fjalë të vetme që shkruani.

Përmbajtja cilësore është pikërisht ajo që të gjitha bloget e preferuara kanë të përbashkët. Sigurisht, ka numrin e ndjekësve, por përmbajtja është i vetmi element që tërheq ata në radhë të parë dhe i mban ata të kthehen për më shumë.

Prandaj, nëse doni ta bëni blogun tuaj tërheqës, përqendrohuni gjithmonë në cilësinë e përmbajtjes tuaj.

Karakteristikat më të njohura që drejtojnë trafikun dhe fitojnë para

bloget lëvizin para

Kur kërkoni një vend për të përqendruar blogun tuaj, duhet të mendoni për ata me një treg të lulëzuar. Për të fituar para në blogun tuaj, duhet të gjeni një kamare me potencial të madh për të gjeneruar trafik dhe të ardhura.

Karakteristikat e mëposhtme janë ato më të njohurat, kështu që ata kanë fuqi të madhe në trafik dhe të ardhura. Ato janë pak të gjera, por ju mund të gjeni një mikro-ngrohtë adekuate brenda tyre pasi të gjeni pasionin tuaj dhe të zbuloni një mënyrë për të përmirësuar jetën e njerëzve.

Blog-et e udhëtimit

Blogjet e udhëtimit kanë një potencial të madh për të drejtuar shumë trafik dhe për të fituar para. Njerëzit i pëlqejnë udhëtimet, dhe ata gjithmonë do të kërkojnë mundësi të reja për të shkuar diku ku nuk kanë qenë kurrë më parë dhe të eksplorojnë kulturat e reja.

Ju mund të merrni shumë udhëzime me blogun tuaj të udhëtimit. Ju mund të drejtoni një blog specifik për rajonin, blogun e udhëtimit për ushqime ose një blog personal të udhëtimit të mbushur me aventurat tuaja interesante dhe udhëzuesit e udhëtimit.

Blog-u juaj gjithashtu mund të përqendrohet në rishikimet e hotelit apo restorantit, ose mjeteve të udhëtimit, në mënyrë që të fitoni para nga lidhjet e bashkëpunimit. Niche është e madhe, kështu që ka shumë gjëra që mund të përqendroheni këtu.

Blog-et e shëndetit

Kjo kamare gjithashtu ka mundësi të shkëlqyera bashkëpunimi, pasi mund të shkruani për ushqime, shtesa, produkte ushtrimesh dhe shumë më tepër.

Ju mund ta përqendroni blogun tuaj në receta të shëndetshme, dieta, rutina të mëngjesit, stërvitje në shtëpi, stërvitje në palestër, këshilla të kujdesit shëndetësor dhe këshilla – e emëroni atë. Shumë mundësi për trafik masiv dhe të ardhura këtu.

Blog-et e mësimit elektronik

Mësimi elektronik po rritet me një shpejtësi rrufeje, pasi interneti ka bërë të mësuarit dhe njohuritë e arritshme për të gjithë. Gjithmonë do të ketë njerëz që kërkojnë të fitojnë njohuri dhe aftësi të reja në internet, nga komoditeti i shtëpisë së tyre.

Nëse keni njohuri ose aftësi të veçanta për të cilat jeni i apasionuar pas shkrimit, pse të mos i ndihmoni njerëzit e tjerë të bëhen ekspertë gjithashtu? Ju mund të jepni mësime për kitarë, mësime për kodimin, mësime për trajnimin e qenve, mësime rreth përdorimit të çdo lloj programi, mësime gjuhësore, dhe shumëçka tjetër që dëshironi.

Blog-t e Teknikës dhe Lojrave

Lojtarët janë të interesuar në tregun e teknologjisë, kështu që kombinimi i të dyve do t’ju ndihmojë të fitoni një shumë të konsiderueshme parash. Kjo është një nga nichet më fitimprurëse nga të cilat mund të zgjidhni dhe, përsëri, ajo vjen me shumë nën-nika dhe mundësi bashkëpunimi.

Ju mund të shkruani një aplikacion dhe vlerësime të lojërave video, rishikime të pajisjeve të teknologjisë, këshilla për riparimet e celularit dhe PC, mësimet e lojërave të videove ose ndonjë temë tjetër të lidhur me të cilën jeni të interesuar dhe keni shumë për të thënë rreth.

Blog-et e prindërve

Kjo është një nga ato niches që gjithmonë do të drejtojnë trafikun dhe paratë. Nënat janë kudo, kështu që gjithmonë do të keni një audiencë të madhe të interesuar për këshilla dhe këshilla të dobishme për prindërit.

Ka qindra tema për të zgjedhur nga sa i përket kujdesit për foshnjat dhe fëmijët dhe ndihmën e nënave të reja të zgjedhin ushqimet më të mira, veshje, lodra të sigurta dhe aktivitete argëtuese për të vegjlit e tyre, ose të planifikojnë një festë të përsosur për ditëlindjen e fëmijës.

Ju gjithashtu mund të jepni këshilla për shtatzëninë, dhe fjalë për fjalë çdo këshillë tjetër të dobishme për nënat dhe baballarët. Mënyra më e mirë për të fituar para blogun tuaj të prindërve është të angazhoheni në marketing bashkëpunëtor duke promovuar produktet më të mira për fëmijë dhe prindër.

Dëshironi të filloni një blog personal?

Nëse dëshironi të filloni blogun tuaj personal, ju mund ta bëni kaq shpejt vetë. Ju duhet një emër për blogun tuaj (emri i domain), një platformë më e mirë në blog (ne rekomandojmë fuqimisht WordPress të vetë-pritur) dhe një ofrues të mbajtjes së faqes në internet. Të gjitha këto hapa janë shumë të drejtpërdrejtë, dhe ju mund ta keni blogun tuaj të dalë dhe të funksionojë brenda pak kohësh.

Së pari ju do të duhet të zgjidhni ofruesin tuaj të mbajtjes së faqes në internet dhe për blogerët e rinj, ju rekomandojmë Bluehost, një kompani që fuqizon mbi 2 milion faqe interneti në të gjithë botën. Ju do të merrni një emër domain falas kur regjistroheni me ta, plus ata ofrojnë një 30 ditë garanci për kthimin e parave.

Hapi i parë

Klikoni këtu dhe do të përfundoni në faqen “Ofertë Ekskluzive” e rezervuar për lexuesit tanë. Pastaj klikoni në “Filloni Tani”.

Hapi i parë

Hapi i dytë

Ne sugjerojmë të filloni me planin themelor, sepse do t’ju duhet kohë për të përcaktuar nevojat dhe opsionet tuaja. Plani themelor ka gjithçka që duhet të fillojë për të krijuar një blog të ri. Konsideroni plane të tjera më vonë kur blog juaj hiqet dhe nevojat tuaja bëhen më të mëdha.
hapi dy

Hapi i tretë

Emri juaj i domain do të luajë një rol jetësor në zhvillimin e ardhshëm të blogut tuaj dhe kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të merrni kohën tuaj dhe të kuptoni një emër të mirë domain. Pasi ta keni bërë këtë, vendosni emrin në kolonën “domain i ri” dhe zgjidhni Domain tuaj të Nivelit të Lartë.
hapi i trete

Mjet i rekomanduar:

Thjesht shkruani fushën e dëshiruar në këtë kuti “domain të ri” dhe BlueHost do t’ju tregojë nëse është i disponueshëm apo jo. Nëse jo, do t’ju ofrojë një listë me emra të ngjashëm nga të cilët mund të zgjidhni.

Mos harroni, pasi të krijoni blogun tuaj dhe të filloni të shtypni përmbajtjen tuaj, duhet të përqendroheni gjithmonë në audiencën tuaj të synuar dhe nevojat e tyre në mënyrë që t’u siguroni atyre vlera dhe cilësi reale, sepse kjo është ajo që do ta bëjë blogun tuaj të suksesshëm. Sigurohuni që të zhyteni më thellë në seksionin tonë të blogerisë dhe t’i lexoni të gjitha pasi sigurisht që do të gjeni shumë këshilla të dobishme për Blogging.

Lloje të tjera blogesh

llojet e tjera të blogeve

Blogerët janë njerëz shumë krijues. Ekzistojnë edhe lloje të tjera blogesh përveç atyre më të njohurve.

Blog-et e komunitetit

Blog-et e komunitetit janë krijuar për të bashkuar njerëzit me mendje të njëjtë. Këto bloge zakonisht përfshijnë temat që interesojnë njerëzit me mendje dhe paraqesin një seksion të komenteve dhe mbështetje të fuqishme të mediave sociale për të promovuar komunikimin.

Blogs jofitimprurës

Blog-et jofitimprurëse janë krijuar për të ndihmuar njerëzit që vrapojnë dhe punojnë në organizata jofitimprurëse. Ato mbulojnë të gjitha llojet e temave, siç janë komunikimet jofitimprurëse, marketing dixhital jofitimprurës, mbledhja e fondeve dhe gjëra të tjera.

Blogjet e drejtpërdrejta të kamerave

Të shkruani për destinacionet botërore në blogun tuaj është një gjë, por t’i tregoni ato në një rrjedhë në kohë reale për audiencën tuaj është një tjetër gjë.

Blog-et me kamera të drejtpërdrejta gjithashtu përfshijnë ato ku krijuesit e përmbajtjes nuk e shkruajnë përmbajtjen por ia komunikojnë atë gojarisht audiencës. Kombinuar me chat live, ky lloj i blogjeve është shumë tërheqës dhe mund të jetë fitimprurës gjithashtu.

Blog-et me ekran live të lojërave

Këto bloge janë në shënjestër të një demografie të interesuar në sport dhe pa aftësinë për të parë me lehtësi lojërat që ata duan dhe si dëshirojnë. Me softuerin streaming dhe të drejtat e transmetimit, këto lloj blogesh janë shumë të lehta për t’u vendosur.

Blog-et e llojit të pajisjes

Blogjet e llojit të pajisjes synojnë njerëzit me teknikë. Këto bloge përmbajnë informacionin më të fundit në lidhje me pajisjet, tiparet e tyre, funksionalitetin, etj. Me zhvillimin e shpejtë të teknologjisë, gjetja e frymëzimit për tema nuk është problem në këtë vend.

Blogs Podcast

Blogs në Podcast janë bërë jashtëzakonisht të popullarizuara gjatë dy viteve të kaluara. Ato përfshijnë një sërë temash, përfshirë ato më të njohurat. Podcasting është një prirje dhe prova janë blogje shumë të famshëm që shtuan podcast në ofertën e tyre standarde. Ka rreth 104 milion dëgjues mujorë të podcast-ve në SH.B.A..

Leximi i rekomanduar: Si të filloni një Podcast – Udhëzuesi Definitiv për fillestarët 2020

Blogjet video

Edhe me YouTube përreth, ka akoma vlogger atje që preferojnë të ngarkojnë dhe të ndajnë videot e tyre në faqen e tyre të internetit.

Përzierje të të gjitha llojeve

Dhe së fundi, kemi blog që qëndrojnë si përzierje të të gjitha llojeve që kemi diskutuar më lart. Këto bloge mund të mbulojnë tema të ndryshme, të synojnë disa demografikë dhe të shfaqin të gjitha llojet e formateve të mediave.

Shikoni këtë listë të blogeve më të mira të ngrohtë

Pra, këtu në FirstSiteGuide, ne kemi vendosur t’ju japim një mundësi për të qëndruar të azhurnuar me të gjitha tendencat më të fundit në një vend të veçantë.

Ne kemi bashkuar një listë të blogeve të ndryshme në internet sot. Shikoni se çfarë po bëjnë ata në blogët e tyre dhe shihni nëse mund të gjeni një mënyrë për ta bërë atë më mirë! Ju mund të fitoni njohuri të vlefshme dhe në të vërtetë keni diçka për të punuar kur vendosni qasjen tuaj të re për Blogging. Shpresojmë që do t’ju frymëzojë të krijoni një blog të shkëlqyeshëm që do të tërheqë një numër të konsiderueshëm ndjekësish të cilët gjithmonë do të presin me padurim të lexoni çdo postim të ri në blog që publikoni.

Blogs për shkrime dhe shkrime
Blogjet e mediave sociale
Blogs të Lojërave

përfundim

Sigurisht që ka blogje shumë më të suksesshëm që mund të marrësh për një model. Ato që u përmendën më lart janë disa nga shembujt më të mirë në blog që janë të sigurta për t’ju frymëzuar dhe ju ndihmojnë të merrni drejtimin e duhur që do t’ju çojë në suksesin që synoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map