Bloggingens historie – En komplet kronologi

historie med blogging


Blogging er en online journaliseringsaktivitet, hvor forfattere deler deres meninger om et emne af personlige eller forretningsmæssige grunde. Det er nået langt siden starten i 1993, hvilket kan konkluderes ud fra det faktum, at forskere forventer mere end 31 millioner bloggere i USA i 2020, ifølge en nylig undersøgelse.

I de første år dukkede blogging op i personlige dagbøger eller onlinesider, hvor folk fandt trøst ved at slippe deres følelser og historier ud. Men dagens blogs er mere end bare personlige dagbøger; de er skrevet for at tiltrække kunder, skabe mærker og give folk nyheder, sladder og interessante fakta.

Men hvordan blev blogs så populære? Hvordan kom de til, og hvordan har de udviklet sig siden deres begyndelse?

Læs videre, når vi udforsker bloggingens historie, og hvor den er på vej i fremtiden.

Historien om blogging – en tidslinjevisning

Historie om blogging-tidslinje

Blogs er en integreret del af den digitale verden – alle læser dem, uanset om de er baseret på nyheder, fakta eller om medier, underholdning eller aktuelle begivenheder. Men blogging har dækket en lang rejse for at komme hit – det har udviklet sig dramatisk fra fortiden, da blogs kun blev skrevet om personlige interesser.

Dagens blogindlæg består af billeder, infografik og en lang række informationer og ikke kun tekst.

En blog er født! De første år (1993-1997)

blog er født

De oprindelige statistikker kan diskuteres på grund af manglen på online registrering og arkivering i de tidlige dage af blogging. Blandt datidens originale bloggere oprettede Justin Hall, en undergrad fra Swarthmore College, et websted kaldet links.net i 1994 for at offentliggøre hans forfattere. Disse skrifter fokuserede på detaljerne i hans liv, som han delte med sine medstuderende og læsere.

Hjemmesiden bestod af korte indlæg med delte links, der gav adgang til hans arbejde og andre websteder. Ti år efter sin debut blev han titlen “Grundlæggende far til personlige bloggere” ved The New York Times. Efter Justin’s fodspor begyndte mange at blogge om forskellige emner. Udtrykket “blog” blev endnu ikke opfundet, og disse websteder blev omtalt som “Online dagbøger” eller “personlige sider.”

I 1997 blev udtrykket “weblog” opfundet af Jorn Barger, masterminden bag den indflydelsesrige blog “Robot Wisdom”. Webloggen var en kombination af to ord – log, der betyder skriftlig dokumentation og web hentet fra world wide web.

Dette satte scenen for en ny æra af blogging, der gav anledning til mange blogging-platforme.

Vækstårene (1998 – 2002)

Blogging History 1998 - 2002

I de tidlige år måtte bloggere skrive koder til deres websteder, tilføje en ny HTML-side til serveren med hver indgang eller opdatere hjemmesiden med nye links.

Men efter et stykke tid dukkede der op værktøjer, der forenklede processen og gjorde det lettere for folk uden programmeringserfaring at skrive blogs. Et sådant værktøj, Pitas, blev lanceret i begyndelsen af ​​1999, efterfulgt af Metafilter, som gjorde det muligt for brugere at sende poster, der kan offentliggøres på Metafilter-webstedet. Brug af disse værktøjer viste den voksende trækkraft med blogging, som banede vejen for dens udvikling i de følgende år – hvilket gjorde blogging populært.

I 1998 blogging platform Åben dagbog blev lanceret, som gjorde det muligt for sine medlemmer at kommentere hinandens forfatterskab og fødte den daværende nye tendens med at indsende læsernes kommentarer.

Samme år gav kodecentriske blogs plads til mere tilgængelige løsninger. Således blev udtrykket weblog forenklet og forkortet til “blog” af Peter Merholz.

Året var også vidne til fremkomsten af ​​konkurrent blogging websteder som LiveJournal og Blogger. LiveJournal blev grundlagt af Brad Fitzpatrick for at holde kontakten med sine venner på gymnasiet. Det gjorde det muligt for sine brugere at oprette en blog og være vært for den på LiveJournal’s websted med et domæne. Denne nye platform tilvejebragte et enkelt åbent tekstområde i modsætning til dets forgængere, der tilbød tekstfelter til en URL og tekst.

Samme år blev Blogger grundlagt af Pyra Labs og senere erhvervet af Google for at blive gjort gratis og tilgængelig for alle brugere. Det viste sig at være det mest populære blandt tidlige blogværktøjer på grund af introduktionen af ​​permalink. Ved hver post på Blogger fik brugeren en permanent og delbar URL, som hjalp brugerne med at få adgang til det indhold, de søgte efter. Denne funktion tiltrækkede mange nye brugere og gjorde det til den valgte platform for mange forfattere.

Med den voksende popularitet inden for blogging opstod mange nye værktøjer på markedet, der hjalp folk med at integrere deres blogs med annoncer for at tjene penge på deres arbejde. Det banede vejen for brand sponsorater til blogs der passer til deres respektive niche og freebies i bytte for påtegninger. Dette ændrede bloggende landskab, og det begyndte at blive mere til en forretning.

I mainstream! (2003 – 2006)

Historie om blogging 2003 - 2006

2003 var vidne til fødslen af ​​to flere bloggingtjenester, der gjorde blogging mainstream i det tidlige moderne samfund. TypePad, der er vært for blogs til større mediefirmaer som BBC og WordPress, der gjorde det muligt for brugere at designe og oprette deres fuldt tilpassede blogs. Og WordPress, som er det mest populære indholdsstyringssystem i verden.

Senere samme år lancerede Google sine to flagskibsprodukter, AdSense og AdWords. De gjorde det muligt for folk at integrere deres blogs med reklamer for relevante produkter og tjenester. Blogging havde en betydelig indflydelse på verden omkring denne tid. Flere mennesker henvendte sig til deres foretrukne blogs for relevant indhold i stedet for at indstille på deres tv’er. På grund af dette blev ordet “blog” nomineret af Merriam Webster som dets ord for året 2004.

I 2004 begyndte videoblogs eller vlogs at vinde popularitet, da Steve Garfield uploadede korte videoer af protester, stævner og nyhedshændelser på hans personlige websted. Han døbt 2004 som ”året for videobloggen”. Youtube blev lanceret året efter – det var startet som en datingside og vendte sig til en video-delingsplatform, efter at den blev erhvervet af Google i 2006.

Med lanceringen af The Huffington Post i maj 2005 begyndte grænserne mellem blogging og nyhedsrapportering at blive grumset, og flere cyberjournalister begyndte at blogge om aktuelle nyheder og anliggender. Det blev et knudepunkt for journalister, spaltister og bloggere, som gav det auraen for et nyhedssted.

At blive en del af moderne kultur (2006-2008)

Historie om blogging 2006-2008

I 2006 voksede mikroblogging med oprindelsen af Twitter og dens grænse på 140 tegn. Denne platform vandt popularitet på grund af tilgængeligheden af ​​yderligere sociale medier netværksfunktioner.

Senere i 2007, tumblr blev lanceret som den første officielle mikrobloggingsplatform, der gjorde det muligt for brugere at sende kortfattet indhold med multimedieobjekter. Det gjorde også reblogging og lide indholdet af andre mennesker meget praktisk.

Dette gjorde kommunikationen lettere, og folk begyndte at udtrykke sig på sådanne platforme. Men det gav også anledning til had-tweets og ondsindede kommentarer til blogs – hvilket motiverede Tim O’Reilly til at foreslå en Bloggers adfærdskodeks som svar på alle de hadefulde kommentarer.

Cementering af stedet (2009 – 2011)

Historie om blogging 2009 - 2011

I denne periode var blogging nået stagnation, og der skete ingen væsentlige ændringer.

I 2009, med debuten af ​​Det Hvide Hus blog, blev folk interesseret i at blogge igen. Derudover blev filmen Julie og Julia, der var baseret på Julie Powells første bog om at blive en succesrig madblogger, frigivet med anerkendelse og ros.

En anden vigtig blogging-begivenhed i denne periode var opdateringen af ​​Googles Panda i 2011, som valgte og slettede webstederne med indhold af lav kvalitet. Dette resulterede i sletning af mange blogs, der blev afvist af Google, og et dramatisk fald i ranking af søgemaskiner for mange andre.

Moderne blogging – Hvordan har blogging udviklet sig? (2012 indtil nu)

Blog for moderne dage

Blogging er fortsat med at vokse i et jævnt tempo siden starten. Men hvad der ændrede blogginglandskabet var Medium, der blev til i 2012. Det er en online blog-publiceringsplatform, der understøtter både professionelle og amatørforfattere, men ligesom Huffington Post og Buzzfeed er grænserne mellem at være en blogwebsted eller et nyhedswebsted sløret.

I 2013 introducerede LinkedIn en lignende blogplatform kaldet Pulse til selektive brugere, som var tilgængelig for alle i 2015. Selvom Medium og Pulse begge mangler funktionen til at tildele domænenavne til en bruger på samme måde som WordPress eller Tumblr, tillader de bloggere at dele deres indlæg med et bredere publikum – for at generere mere trafik.

I 2016 var bloggenes verden blomstrende, og WordPress greb dette øjeblik for at føje udvidelsen af ​​.blog til sin liste over webadresser. Dette betød, at folk nu kunne vælge et domænenavn med .blog-udvidelsen, ud over andre domæneudvidelser såsom .com, .net og .org. I de senere år producerer WordPress-brugere over 70,5 millioner nye blogindlæg og 52 millioner nye kommentarer månedlige.

I dag er blogging den mest kritiske del af marketing- og indholdsstrategien for ethvert selskab, der sigter mod at målrette sit publikum med en overbevisende og relatabel brand-meddelelse. Undersøgelser antyder, at det er marketingfolk, der prioriterer blogging i deres markedsføringsstrategi 13 gange mere sandsynligt at generere positiv ROI.

Stigningen i sociale medier har givet plads til Vlogs og podcasts, der udgør en betydelig del af bloggingverdenen nu. En masse bloggere vælger multimedieindhold gennem platforme som Tumblr, Facebook Live, Snapchat Stories og Instagram-historier.

Dette har ændret betydningen af ​​en blog fra blot at være et websted, hvor folk skrev deres meninger til noget, hvor folk deler deres synspunkter og oplevelser. Med websteder på sociale medier, der forårsager en reduktion i organiske søgninger, er optimering af søgemaskiner blevet det primære marketingværktøj for at tiltrække publikum.

blogging er her for at blive—Og folk bør forvente bedre blogs og blogging-platforme i fremtiden.

tidslinjen for blogging

Du er velkommen til at bruge denne historie om blogging-tidslinje på dit websted

Konklusion

Blogging er ændret markant siden starten i 1990’erne, men det, der ikke har ændret sig, er dets betydning for en virksomhed. Mens nogle ældre tidligere blogplatforme ikke er tilgængelige mere, fortsætter nye med at dukke op hver dag. Blogs har udviklet sig fra personlige dagbøger og onlinesider til platforme, der understøtter ytringsfrihed og meninger om forskellige emner som natur, videnskab, sundhed, politik og kultur osv..

Personlig blogging er overført til professionel blogging, som virksomheder bruger til at nå deres markedsføringsmål og til at tjene penge gennem reklamer for relevante produkter og tjenester på deres blogs.

Populariteten af ​​vlogs og podcasts antyder, at blogging er her for at forblive i lang tid. Kanalerne eller metoderne kan ændre sig, men folk vil altid skrive om emner, de brænder for, og fortsætte med at dele dem med publikum.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map