Blog Peribadi dan Niche Terbaik (30+ Contoh Sebenar)

contoh-contoh-blog


Kita semua gemar membaca blog yang berkualiti. Ini cara yang baik untuk belajar sesuatu yang baru, sesuatu yang berguna; atau untuk dilayan. Walau bagaimanapun, banyak orang ingin menjadi blogger berpengaruh, kerana kedudukan itu mempunyai banyak potensi untuk mengewangkan.

Sekiranya anda berfikir untuk memulakan blog, anda boleh melakukannya dengan cepat.

Untuk apa jua alasan, anda ingin membuat blog; anda boleh yakin bahawa ini adalah salah satu keputusan terbaik yang boleh anda buat. Kerana, blogging dapat memberi anda banyak manfaat, dari rasa puas yang luar biasa dari mendidik, memberi inspirasi dan membantu orang lain untuk membina kesedaran, memperoleh pengaruh dan membentuk hubungan yang bahkan dapat menyebabkan tawaran pekerjaan yang sangat baik. Blogging dapat membuka banyak peluang untuk anda dan membantu anda membuat perbezaan bukan hanya dalam kehidupan peribadi dan profesional anda tetapi juga dalam kehidupan pembaca anda.

Sudah tentu, menyebarkan berita mengenainya dan menarik pembaca yang tepat yang akan mendapati kandungan anda menarik dan berguna memerlukan strategi yang baik dan cekap.

Jadi apa yang akan anda lakukan? Baiklah, kerja rumah anda, sebagai permulaan; anda harus mengetahui barang anda untuk menonjol dalam kumpulan ini. Tempat yang baik untuk memulakan mungkin artikel ini dengan senarai blog terbaik di web. Cari orang yang melakukan apa yang anda mahu lakukan, dan melakukannya dengan baik. Kemudian gunakan amalan terbaik mereka, cari putaran anda sendiri untuk menerapkan konsep, dan tulis, tulis, tulis!

Apa sebenarnya blog?

Mari kita cepat membaca apa itu blog? Blog (dipendekkan dari frasa “weblog”) adalah laman web atau laman web yang diperbaharui secara berkala dengan kandungan yang dapat dijumpai oleh pembaca blog yang memberi inspirasi atau pendidikan. Blog boleh mempunyai tujuan yang berbeza, seperti meningkatkan kesadaran tentang tujuan individu atau jenama, menjadikan diri sebagai pakar dalam bidang tertentu, atau mempromosikan perniagaan dan meningkatkan penjualan, untuk beberapa nama. Semuanya bergantung pada jenis blog, tentu saja.

Blog anda boleh menjadi jurnal dalam talian anda, misalnya, di mana anda akan meluahkan fikiran dan perasaan anda dan membagikannya kepada dunia. Ini boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan, tetapi kunci kejayaannya adalah memberikan nilai sebenar kepada pembaca anda menggunakan nada suara yang mesra dan percakapan sambil tetap konsisten.
Infografik What-is-a-Blog

Jangan ragu untuk menggunakan infografik ini di laman web anda

Apa persamaan blog terbaik?

Terdapat jutaan blog di web, tetapi bagaimana blogger yang benar-benar berjaya berjaya mengatasi kebisingan persaingan dan mendorong blog mereka ke puncak? Mereka memberikan kandungan yang memberikan nilai nyata kepada pembaca mereka. Mereka mempunyai suara unik yang ingin didengar oleh pembaca mereka dan itulah yang menjadikan mereka berbeza. Itu membuat persaingan sengit bagi pendatang baru ke blogosphere yang berusaha membuat nama mereka.

Walaupun topik yang ingin anda bahas merangkumi idea yang telah diberitahu seribu kali, anda masih boleh memutarbalikkan dan menceritakan kisah anda. Anda boleh membuat kandungan menarik yang mempunyai keperibadian unik yang dapat dihubungkan oleh pembaca anda dan benar-benar jatuh cinta dengan setiap perkataan yang anda tulis.

Kandungan berkualiti adalah persamaan dengan semua blog kegemaran. Sudah tentu, terdapat banyak pengikut, tetapi kandungannya adalah satu-satunya elemen yang menarik mereka sejak awal dan membuat mereka kembali untuk mendapatkan lebih banyak.

Oleh itu, jika anda ingin menjadikan blog anda menarik, sentiasa fokus pada kualiti kandungan anda.

Niche paling popular yang mendorong lalu lintas dan menjana wang

blog memacu wang

Semasa mencari niche untuk memfokuskan blog anda, anda perlu memikirkan mereka yang mempunyai pasaran yang maju. Untuk mengewangkan blog anda, anda perlu mencari niche yang berpotensi besar untuk menjana trafik dan pendapatan.

Niche berikut adalah yang paling popular, oleh kerana itu mempunyai trafik dan pendapatan yang hebat. Mereka agak luas, tetapi anda dapat mencari ruang mikro yang mencukupi di dalamnya setelah anda mendapat minat dan mencari jalan untuk memperbaiki kehidupan orang.

Blog pelancongan

Blog pelancongan mempunyai potensi besar untuk mendorong banyak lalu lintas dan menjana wang. Orang suka melancong, dan mereka akan sentiasa mencari peluang baru untuk pergi ke tempat yang tidak pernah mereka lawati sebelumnya dan meneroka budaya baru.

Anda boleh mengambil banyak petunjuk dengan blog perjalanan anda. Anda boleh menjalankan blog khusus wilayah, blog perjalanan makanan, atau blog perjalanan peribadi yang dipenuhi dengan petualangan dan panduan pelancongan menarik anda sendiri.

Blog anda juga boleh memfokuskan pada ulasan hotel atau restoran, atau peralatan perjalanan sehingga anda dapat memperoleh wang dari pautan afiliasi. Niche sangat besar, jadi terdapat banyak perkara yang boleh anda fokuskan di sini.

Blog kesihatan

Niche ini juga mempunyai peluang afiliasi yang hebat, kerana anda boleh menulis mengenai makanan, makanan tambahan, produk senaman, dan banyak lagi.

Anda boleh memfokuskan blog anda pada resipi sihat, diet, rutin pagi, senaman di rumah, senaman gim, petua penjagaan kesihatan, dan nasihat – anda namakan. Banyak peluang untuk lalu lintas dan pendapatan yang besar di sini.

Blog e-pembelajaran

E-pembelajaran berkembang dengan cepat, kerana Internet menjadikan pembelajaran dan pengetahuan dapat diakses oleh semua orang. Selalu ada orang yang ingin memperoleh pengetahuan dan kemahiran baru dalam talian, dari keselesaan kediaman mereka.

Sekiranya anda mempunyai pengetahuan atau kemahiran tertentu yang anda gemari menulis, mengapa tidak membantu orang lain menjadi pakar juga? Anda boleh memberi pelajaran gitar, pelajaran pengekodan, pelajaran latihan anjing, tutorial tentang penggunaan perisian apa pun, pelajaran bahasa, dan apa sahaja yang anda mahukan.

Blog teknologi dan permainan

Pemain permainan berminat dengan pasaran teknologi, jadi menggabungkan kedua-duanya akan membantu anda memperoleh sejumlah wang yang besar. Ini adalah salah satu ceruk paling menguntungkan yang boleh anda pilih dan, sekali lagi, ia dilengkapi dengan banyak peluang dan peluang sekutu.

Anda boleh menulis ulasan aplikasi dan permainan video, ulasan alat teknologi, petua mengenai pembaikan telefon bimbit dan PC, tutorial permainan video, atau topik berkaitan lain yang anda minati dan banyak yang boleh anda katakan.

Blog keibubapaan

Ini adalah salah satu ceruk yang selalu mendorong lalu lintas dan wang. Ibu ada di mana-mana, jadi anda akan selalu mempunyai khalayak hebat yang berminat dengan petua dan nasihat ibu bapa yang berguna.

Terdapat beratus topik yang boleh dipilih berkaitan dengan menjaga bayi dan anak-anak dan membantu ibu baru memilih makanan, pakaian, mainan selamat, dan aktiviti yang menyeronokkan untuk anak-anak mereka yang terbaik, atau merancang pesta ulang tahun anak yang sempurna.

Anda juga boleh memberikan petua kehamilan, dan benar-benar nasihat berguna lain untuk ibu dan ayah. Kaedah terbaik untuk menjana wang dari blog keibubapaan anda adalah dengan melibatkan diri dalam pemasaran afiliasi dengan mempromosikan produk terbaik untuk anak-anak dan ibu bapa.

Ingin melancarkan blog peribadi?

Sekiranya anda ingin melancarkan blog peribadi anda sendiri, anda boleh melakukannya dengan pantas sendiri. Anda memerlukan nama untuk blog anda (nama domain), platform blog terbaik (kami sangat mengesyorkan WordPress yang dihoskan sendiri), dan penyedia hosting web. Semua langkah ini sangat mudah, dan anda boleh menghidupkan blog anda dalam masa yang singkat.

Mula-mula anda perlu memilih penyedia hosting web anda dan untuk blogger baru, kami mengesyorkan Bluehost, sebuah syarikat yang mempunyai lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia. Anda akan mendapat nama domain percuma apabila anda mendaftar dengan mereka, ditambah mereka menawarkan a Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Langkah pertama

Klik di sini dan anda akan sampai di halaman “Tawaran Eksklusif” yang dikhaskan untuk pembaca kami. Kemudian klik pada “Bermula Sekarang”.

Langkah satu

Langkah Kedua

Kami mencadangkan memulakan dengan rancangan asas, kerana anda memerlukan masa untuk menentukan keperluan dan pilihan anda. Pelan asas mempunyai semua keperluan pemula untuk membina blog baru. Pertimbangkan rancangan lain kemudian apabila blog anda berlepas dan keperluan anda menjadi lebih besar.
langkah kedua

Langkah Ketiga

Nama domain anda akan memainkan peranan penting dalam pengembangan blog anda di masa hadapan dan inilah sebabnya penting untuk meluangkan masa anda dan mengetahui nama domain yang baik. Setelah selesai, masukkan nama di lajur “domain baru” dan pilih Domain Tingkat Atas anda.
langkah ketiga

Alat yang disyorkan:

Cukup ketik domain yang diingini dalam kotak “domain baru” ini dan BlueHost akan menunjukkan kepada anda sama ada ia tersedia atau tidak. Sekiranya tidak, ia akan memberi anda senarai nama yang serupa untuk anda pilih.

Ingatlah, setelah anda membuat blog dan mula mengetik kandungan anda, anda harus selalu fokus pada target audiens dan keperluan mereka sehingga anda dapat memberikan mereka nilai dan kualiti yang sebenarnya kerana itulah yang akan menjadikan blog anda berjaya. Pastikan anda menyelami lebih mendalam bahagian blog kami dan membaca semuanya kerana anda pasti akan mendapat banyak petua blog yang berguna.

Jenis blog lain

jenis blog yang lain

Blogger adalah orang yang sangat kreatif. Terdapat jenis blog lain selain yang paling popular.

Blog komuniti

Blog komuniti direka untuk menyatukan orang yang berpikiran sama. Blog-blog ini biasanya merangkumi topik-topik yang menarik minat orang-orang yang berpikiran sama dan mempunyai bahagian komen dan sokongan media sosial yang kuat untuk mempromosikan komunikasi.

Blog bukan untung

Blog bukan untung direka untuk membantu orang yang menjalankan dan bekerja di organisasi bukan untung. Mereka merangkumi pelbagai jenis topik, seperti komunikasi bukan untung, pemasaran digital bukan untung, penggalangan dana, dan perkara lain.

Blog webcam langsung

Menulis mengenai destinasi dunia di blog anda adalah satu perkara, tetapi menunjukkannya dalam aliran masa nyata kepada khalayak anda adalah perkara lain.

Blog kamera web langsung juga merangkumi blog di mana pencipta kandungan tidak menulis kandungan tetapi menyampaikannya secara lisan kepada khalayak. Digabungkan dengan sembang langsung, blog jenis ini sangat menarik dan boleh menguntungkan juga.

Blog screencast permainan langsung

Blog-blog ini mensasarkan demografi yang berminat dalam sukan dan tanpa kemampuan untuk menonton permainan yang mereka inginkan dan bagaimana yang mereka inginkan. Dengan perisian streaming dan hak penyiaran, blog jenis ini sangat mudah disediakan.

Blog jenis peranti

Blog jenis peranti menyasarkan orang yang mahir berteknologi. Blog ini mempunyai maklumat terkini mengenai peranti, ciri, fungsi, dan sebagainya. Dengan perkembangan teknologi yang pesat, mencari inspirasi untuk topik tidak menjadi masalah dalam bidang ini.

Blog podcast

Blog podcast telah menjadi sangat popular sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Mereka merangkumi pelbagai topik, termasuk yang paling popular. Podcasting adalah trend dan buktinya adalah blog yang sangat terkenal yang menambahkan podcast ke tawaran standard mereka. Terdapat kira-kira 104 juta pendengar podcast bulanan di AS.

Bacaan yang disyorkan: Cara Memulakan Podcast – Panduan Definitif untuk Pemula 2020

Blog video

Walaupun terdapat YouTube, masih ada vlogger yang lebih suka memuat naik dan berkongsi video mereka di laman web mereka sendiri.

Campuran semua jenis

Dan akhirnya, kami mempunyai blog yang menjadi gabungan semua jenis yang telah kami bincangkan di atas. Blog ini boleh merangkumi topik yang berbeza, menargetkan beberapa demografi, dan menampilkan semua jenis format media.

Lihat senarai blog niche terbaik ini

Jadi, di sini di FirstSiteGuide, kami telah memutuskan untuk memberi anda peluang untuk mengikuti perkembangan terkini mengenai trend terkini dalam niche tertentu.

Kami mengumpulkan senarai pelbagai blog di internet hari ini. Lihat apa yang mereka lakukan dengan betul di blog mereka, dan lihat apakah anda dapat mencari cara untuk melakukannya dengan lebih baik! Anda dapat memperoleh pandangan berharga dan benar-benar mempunyai sesuatu yang sesuai ketika membuat pendekatan baru untuk menulis blog. Kami harap ia akan memberi inspirasi kepada anda untuk membuat blog yang sangat baik yang akan menarik sejumlah besar pengikut yang akan sentiasa sabar untuk membaca setiap catatan blog baru yang anda terbitkan.

Blog Copywriting dan Writer
Blog Perniagaan & Keusahawanan

Kesimpulannya

Sudah tentu terdapat banyak blog berjaya yang boleh anda ambil untuk dijadikan model. Yang disebutkan di atas adalah beberapa contoh blog terbaik yang pasti memberi inspirasi kepada anda dan membantu anda mengambil arah yang betul yang akan membawa anda ke kejayaan yang anda sasarkan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map