Τι είναι το Blog; – Ο ορισμός του Blog, του Blogging και του Blogger

τι είναι μια εικόνα ιστολογίου


Ξέρετε τι είναι τα ιστολόγια; Αν δεν το έχετε, τότε έχετε φτάσει στο σωστό μέρος. Στην αρχή, ένα ιστολόγιο ήταν περισσότερο ένα προσωπικό ημερολόγιο που οι χρήστες μοιράστηκαν στο διαδίκτυο και χρονολογείται από το 1994. Σε αυτό το διαδικτυακό περιοδικό, θα μπορούσατε να μιλήσετε για την καθημερινή σας ζωή ή να μοιραστείτε πράγματα που κάνετε. Όμως, οι άνθρωποι είδαν την ευκαιρία να κοινοποιήσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες με νέο τρόπο. Έτσι ξεκίνησε ο όμορφος κόσμος του blogging.

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 600 εκατομμύρια ιστολόγια στον Ιστό.

Τι είναι το Blog?

Ορισμός του blog

Ένα blog (συντόμευση του «ιστολογίου») είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό ή ενημερωτικός ιστότοπος που εμφανίζει πληροφορίες με αντίστροφη χρονολογική σειρά, με τις τελευταίες δημοσιεύσεις να εμφανίζονται πρώτα. Είναι μια πλατφόρμα όπου ένας συγγραφέας ή ακόμη και μια ομάδα συγγραφέων μοιράζονται τις απόψεις τους για ένα μεμονωμένο θέμα.

Ποιος είναι ο σκοπός ενός ιστολογίου?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε ένα blog για προσωπική χρήση και μόνο μια χούφτα ισχυρά για επαγγελματικά blogging. Το blogging για επιχειρήσεις, έργα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας αποφέρει χρήματα έχει έναν πολύ απλό σκοπό – να κατατάξετε τον ιστότοπό σας υψηλότερα σε SERPs Google, δηλαδή να αυξήσετε την προβολή σας.

Ως επιχείρηση, βασίζεστε στους καταναλωτές για να συνεχίσετε να αγοράζετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Ως νέα επιχείρηση, βασίζεστε στο blogging για να σας βοηθήσουμε να προσεγγίσετε αυτούς τους καταναλωτές και να τραβήξετε την προσοχή τους. Χωρίς blogging, ο ιστότοπός σας θα παρέμενε αόρατος, ενώ η εκτέλεση ενός blog θα σας κάνει αναζήτηση και ανταγωνιστική.

Έτσι, ο κύριος σκοπός ενός ιστολογίου είναι να σας συνδέσει με το σχετικό κοινό. Ένα άλλο είναι να αυξήσετε την επισκεψιμότητά σας και να στείλετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες στον ιστότοπό σας.

Όσο πιο συχνές και καλύτερες είναι οι αναρτήσεις ιστολογίου σας, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες να ανακαλυφθεί και να επισκεφτεί ο ιστότοπός σας το κοινό-στόχο σας. Αυτό σημαίνει ότι ένα blog είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο δημιουργίας δυνητικών πελατών. Προσθέστε μια εξαιρετική παρότρυνση για δράση (CTA) και θα μετατρέψει την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας σε δυνητικούς πελάτες υψηλής ποιότητας. Αλλά ένα blog σας επιτρέπει επίσης να επιδείξετε την εξουσία σας και να δημιουργήσετε μια επωνυμία.

Όταν χρησιμοποιείτε τις εξειδικευμένες γνώσεις σας για τη δημιουργία ενημερωτικών και ελκυστικών δημοσιεύσεων, δημιουργεί εμπιστοσύνη στο κοινό σας. Το υπέροχο blogging κάνει την επιχείρησή σας να φαίνεται πιο αξιόπιστη, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν η επωνυμία σας είναι ακόμη νέα και αρκετά άγνωστη. Διασφαλίζει ταυτόχρονα παρουσία και εξουσία.

Δομή ιστολογίου

Η εμφάνιση των ιστολογίων άλλαξε με την πάροδο του χρόνου και σήμερα τα ιστολόγια περιλαμβάνουν διαφορετικά στοιχεία. Όμως, τα περισσότερα ιστολόγια περιλαμβάνουν κάποια τυπικά χαρακτηριστικά και δομή. Ακολουθούν κοινές λειτουργίες που θα περιλαμβάνει ένα τυπικό ιστολόγιο:

 • Κεφαλίδα με το μενού ή τη γραμμή πλοήγησης
 • Κύρια περιοχή περιεχομένου με επισημασμένες ή τελευταίες δημοσιεύσεις ιστολογίου
 • Πλευρική γραμμή με κοινωνικά προφίλ, αγαπημένο περιεχόμενο ή παρότρυνση για δράση
 • Υποσέλιδο με σχετικούς συνδέσμους όπως αποποίηση ευθυνών, πολιτική απορρήτου, σελίδα επικοινωνίας κ.λπ..

Βασική δομή ιστολογίου

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πρότυπο στον ιστότοπό σας

Το παραπάνω παράδειγμα είναι η βασική δομή του ιστολογίου. Κάθε στοιχείο έχει τη δική του σημασία και βοηθά τους επισκέπτες να περιηγηθούν στο ιστολόγιό σας.

Ιστολόγια και ιστότοποι

Η πλειονότητα των ανθρώπων εξακολουθεί να αναρωτιέται αν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός ιστολογίου και ενός ιστότοπου. Τι είναι ένα blog και τι είναι ένας ιστότοπος; Είναι ακόμη πιο δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των δύο σήμερα. Πολλές εταιρείες ενσωματώνουν ιστολόγια στους ιστότοπούς τους για να εκτελούν την ίδια λειτουργία.

Τι διαφοροποιεί τα ιστολόγια από τους ιστότοπους?

Τα ιστολόγια χρειάζονται συχνές ενημερώσεις. Τα καλά παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα ιστολόγιο τροφίμων που μοιράζεται συνταγές γεύματος ή μια εταιρεία που γράφει για τις ειδήσεις της βιομηχανίας τους.

Τα ιστολόγια προωθούν την τέλεια αφοσίωση των αναγνωστών. Οι αναγνώστες έχουν την ευκαιρία να σχολιάσουν και να εκφράσουν τις διαφορετικές ανησυχίες τους στον θεατή. Οι στατικοί ιστότοποι, από την άλλη πλευρά, αποτελούνται από το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε στατικές σελίδες. Οι στατικοί κάτοχοι ιστότοπων σπάνια ενημερώνουν τις σελίδες τους. Οι κάτοχοι ιστολογίου ενημερώνουν τακτικά τον ιστότοπό τους με νέες αναρτήσεις ιστολογίου.

Τα βασικά στοιχεία που προσδιορίζουν μια ανάρτηση ιστολογίου από μια στατική σελίδα περιλαμβάνουν μια ημερομηνία δημοσίευσης, μια αναφορά συγγραφέα, κατηγορίες και ετικέτες μέσα σε ένα byline. Αν και δεν έχουν όλες οι αναρτήσεις ιστολογίου όλα αυτά τα στοιχεία γραμμής, οι στατικές σελίδες ιστότοπου δεν έχουν κανένα από αυτά τα στοιχεία. Από την άποψη των επισκεπτών, το περιεχόμενο σε έναν στατικό ιστότοπο δεν θα αλλάξει από τη μία επίσκεψη στην άλλη. Το περιεχόμενο σε ένα blog, ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι νέο κάθε μέρα, εβδομάδα ή μήνα. Ανάλογα με το πρόγραμμα δημοσίευσης του κατόχου του ιστολογίου.

Τι είναι το blogging?

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το blogging εμφανίστηκε σε όλες τις διαφορετικές φάσεις όταν γεννήθηκαν αρκετά πολιτικά blogs. Επίσης, άρχισαν να εμφανίζονται ιστολόγια με εγχειρίδια οδηγιών. Τα καθιερωμένα ιδρύματα άρχισαν να παρατηρούν τη διαφορά μεταξύ δημοσιογραφίας και blogging. Ο αριθμός των bloggers στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να φτάσει τα 31,7 εκατομμύρια χρήστες το 2020.

Ορισμός του blogging

Το Blogging είναι το σύνολο πολλών δεξιοτήτων που χρειάζεται κάποιος να τρέξει και να ελέγξει ένα blog. Εξοπλισμός ιστοσελίδας με εργαλεία για τη διευκόλυνση της διαδικασίας γραφής, δημοσίευσης, σύνδεσης και κοινής χρήσης περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το blogging?

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το blogging αυξάνεται κάθε μέρα! Ως εκ τούτου, για να απαντήσουμε στην ερώτηση «τι είναι blogging» πρέπει να εξετάσουμε τους παράγοντες πίσω από την άνοδο του.

Στα αρχικά στάδια, τα blogs έγιναν mainstream, καθώς οι ειδησεογραφικές υπηρεσίες άρχισαν να τα χρησιμοποιούν ως εργαλεία προσέγγισης και διαμόρφωσης γνώμης. Έγινε μια νέα πηγή πληροφοριών.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το blogging

Οι επιχειρήσεις είδαν έναν καλό τρόπο για να βελτιώσουν το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών. Μέσω του blogging, οι εταιρείες ενημερώνουν τους πελάτες και τους πελάτες τους. Όσο περισσότερα άτομα επισκέπτονται το ιστολόγιό σας, τόσο περισσότερη έκθεση και εμπιστοσύνη αποκτά η επωνυμία σας.

Προσωπικά και εξειδικευμένα bloggers, είδαν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν περισσότερα άτομα που ενδιαφέρονται για συγκεκριμένα θέματα. Μέσω ενός ιστολογίου, οι επισκέπτες μπορούν να σχολιάσουν και να αλληλεπιδράσουν με εσάς ή την επωνυμία σας, η οποία σας βοηθά να δημιουργήσετε ένα δίκτυο πιστών οπαδών.

Γνωρίζατε ότι θα μπορούσατε να κερδίσετε χρήματα μέσω του blogging; Μόλις το ιστολόγιό σας λάβει αρκετή προσοχή και θαυμαστές, μπορείτε να αναζητήσετε τρόπους δημιουργίας εσόδων από το ιστολόγιό σας. Μέσω του ιστολογίου, μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και να πουλήσετε προϊόντα.

Ποιος είναι blogger?

Τα τελευταία χρόνια, οι bloggers έχουν γίνει διάσημοι για διάφορους λόγους. Μια εναλλακτική σταδιοδρομία ή δουλειά για πολλούς, περισσότερους ανθρώπους επιλέγουν να ενταχθούν στις τάξεις. Ποιοι είναι λοιπόν οι μπλόγκερ; Αυτά είναι άτομα που λατρεύουν να μοιράζονται μέρη της ζωής τους μαζί σας. Δημοσιεύουν διάφορα θέματα από έργα τέχνης, οικιακά σχέδια, ξυλουργικά και χρηματοοικονομικά. Τα Blogger είναι κινητά και δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε ένα μέρος. Ζουν στο Διαδίκτυο!

Ορισμός του blogger

Ένας blogger είναι κάποιος που τρέχει και ελέγχει ένα blog. Αυτός ή αυτή μοιράζεται τη γνώμη του για διαφορετικά θέματα για ένα κοινό-στόχο.

Γιατί πολλοί άνθρωποι γράφουν σήμερα?

Θέλετε να έχετε δικό σας blog; Ναί! Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δημιουργούν ένα blog για διάφορους λόγους. Κάθε άνθρωπος έχει την ιστορία του να πει. Ως εκ τούτου, μέσω του Διαδικτύου, οι bloggers μπορούν να επικοινωνούν με μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.

Γιατί το blogging είναι τόσο δημοφιλές; Τα ιστολόγια σάς επιτρέπουν να μιλάτε για τυχόν θέματα και να εκφράζετε τη γνώμη σας. Θα βρείτε μερικούς bloggers να γράφουν για κάθε δραστηριότητα που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από μικρά ζητήματα όπως το ξύπνημα, έως σημαντικά θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κλιματικές αλλαγές! Να θυμάστε ότι ως blogger που εκτελεί το δικό σας blog, πρέπει να βασίζεστε στα θέματα που σας αρέσουν και να προσπαθείτε να γίνετε ένα από τα καλύτερα blogs στον Ιστό.

Πληρώνονται οι bloggers?

Οι μπλόγκερ κερδίζουν χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι ένα είδος επαγγέλματος πλούσιος-γρήγορος.

Προτού μπορέσετε να ξεκινήσετε να δημιουργείτε έσοδα από το ιστολόγιό σας, πρέπει να δημιουργήσετε την κατάταξη των SERPs Google και την εξειδικευμένη επιρροή σας. Και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και ποιοτικό περιεχόμενο. Οι ευκαιρίες δημιουργίας χρημάτων δεν θα εμφανιστούν έως ότου αποκτήσετε κάποια αξιοπιστία στον τομέα. Λοιπόν, ξεκινήστε την επιχείρηση.

Δείτε πώς μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ως κορυφαία μπλόγκερ:

 • Πώληση διαφημιστικού χώρου στο ιστολόγιό σας ιδιωτικά ή μέσω του Google AdSense.
 • Γίνετε συνεργάτης συνεργατών ιδιωτικά ή μέσω δικτύων διαφημίσεων.
 • Πώληση των δικών σας ψηφιακών προϊόντων, όπως eBooks και σεμινάρια.
 • Πώληση συνδρομών για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο ή συμβουλές.
 • Χρησιμοποιώντας το ιστολόγιό σας ως εργαλείο μάρκετινγκ περιεχομένου για την επιχείρησή σας.

Εάν ξεκινάτε ένα blog ως τρόπο αγοράς και ενίσχυσης της υπάρχουσας επιχείρησής σας, πιθανότατα δεν θα πουλάτε διαφημιστικό χώρο ή συνδρομές. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε και να αρχίσετε να προσφέρετε αποκλειστικά ψηφιακά προϊόντα, όπως eBooks, οδηγούς ή διαδικτυακά μαθήματα ως εργαλείο σύλληψης δυνητικών πελατών με αντάλλαγμα τις διευθύνσεις email των επισκεπτών. Με αυτόν τον τρόπο, θα τους ωθήσετε ένα βήμα πιο κάτω από τη διοχέτευση πωλήσεων.

Θέλετε να ξεκινήσετε ένα blog μόνοι σας?

Η δημιουργία του προσωπικού σας ιστολογίου απαιτεί μερικά βήματα. Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε για ένα όνομα για το ιστολόγιό σας που ονομάζεται επίσης όνομα τομέα και να επιλέξετε την καλύτερη πλατφόρμα blogging. Σας συνιστούμε να πηγαίνετε με την αυτο-φιλοξενούμενη πλατφόρμα. Υπάρχουν λίγες επιλογές όσον αφορά τις πλατφόρμες που φιλοξενούνται μόνοι, αλλά οι πιο δημοφιλείς είναι WordPress.org.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε μια υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων και για νέους bloggers, συνιστούμε ανεπιφύλακτα την Bluehost, μια εταιρεία που διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Θα πάρετε ένα Δωρεάν όνομα τομέα όταν εγγραφείτε μαζί τους και αν δεν σας αρέσουν οι υπηρεσίες τους, προσφέρουν Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Βήμα πρώτο

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο και θα μεταβείτε στη σελίδα “Αποκλειστική προσφορά” που προορίζεται για τους θαυμαστές μας. Μόλις φτάσετε εκεί, κάντε κλικ στο “Ξεκινήστε τώρα”.

Βήμα πρώτο

Βήμα δυο

Εάν αυτός είναι ο πρώτος λογαριασμός φιλοξενίας σας ποτέ, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το βασικό σχέδιο, γιατί θα χρειαστείτε χρόνο για να καθορίσετε τις ανάγκες και τις επιλογές σας. Το βασικό σχέδιο έχει όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος για να δημιουργήσει ένα νέο blog. Σκεφτείτε άλλα σχέδια αργότερα όταν το ιστολόγιό σας απογειωθεί και οι ανάγκες σας γίνουν μεγαλύτερες.
βήμα δυο

Βήμα τρίτο

Το όνομα τομέα σας θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη του ιστολογίου σας και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να καταλάβετε ένα καλό όνομα τομέα. Μόλις το κάνετε αυτό, εισαγάγετε το όνομα στη στήλη “νέος τομέας” και επιλέξτε τον τομέα ανώτατου επιπέδου.
τρίτο βήμα

Προτεινόμενο εργαλείο:

Απλώς πληκτρολογήστε τον επιθυμητό τομέα σε αυτό το πλαίσιο “νέος τομέας” και το BlueHost θα σας δείξει εάν είναι διαθέσιμος ή όχι. Εάν όχι, θα σας παρέχει μια λίστα με παρόμοια ονόματα για να διαλέξετε.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να έχετε μάθει κάτι σημαντικό όσον αφορά τον κόσμο του blogging. Εάν έχετε καταφέρει να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, το επόμενο βήμα σας είναι να εργαστείτε στο περιεχόμενο του ιστολογίου σας, προκειμένου να διατηρήσετε τους μελλοντικούς αναγνώστες σας ικανοποιημένους και αφοσιωμένους. Μη διστάσετε να ρίξετε μια ματιά στην εκτεταμένη λίστα πόρων blogging που θα σας βοηθήσουν να τρέξετε και να αναπτύξετε το νέο σας blog.

Τι είναι ένα γράφημα Blog

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το infographic στον ιστότοπό σας

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map