Bagaimana Menjadi Blogger yang Berkuasa di Niche Anda

Belajar-Blogging_Authority-blogger


Terdapat begitu banyak blogger yang berbeza di luar sana, ada yang ingin mengekspresikan diri mereka dan memberikan nasihat yang memberi inspirasi kepada mereka yang memerlukannya, yang lain ingin menjadikan blog mereka menjadi sesuatu yang lebih, menjadi blogger autoriti sebenar yang dihargai dalam industri mereka dan mencapai kejayaan besar.

Walau bagaimanapun, sebilangan besar daripada mereka tidak tahu bagaimana mengubah diri mereka dari amatur menjadi profesional. Mereka ingin menjadikan diri mereka sebagai penguasa dalam bidang mereka, tetapi nampaknya tidak dapat mengangkat suara dan didengar.

Ini adalah dunia yang sangat bising, jadi, jika anda ingin bersuara lantang, anda perlu mempunyai wibawa. Tanpa itu, anda akhirnya berbisik dan tidak ada yang benar-benar dapat mendengar apa yang anda katakan. Apabila anda mempunyai kewibawaan, anda juga mempunyai kredibiliti, dan anda dengan mudah menarik perhatian, menonjol dari orang ramai dan memberi kesetiaan yang memberi inspirasi.

Bagaimana anda boleh mencapainya? Bagaimana anda boleh menjadi blogger autoriti di ceruk anda? Tidak ada formula rahsia yang boleh anda gunakan untuk mencapai kejayaan yang anda inginkan dalam semalam, tetapi ada beberapa teknik yang benar-benar boleh membantu anda dalam perjalanan untuk menjadi blogger profesional, jadi baca terus untuk memeriksanya.

8 Langkah Menjadi Blogger yang Berkuasa di Niche Anda

Menetapkan kepercayaan

Agar blog anda mendapat perhatian lebih, anda perlu membina kepercayaan dengan pembaca anda. Membina kepercayaan memberi inspirasi kepada kesetiaan dan membantu anda benar-benar menonjol daripada ribuan blogger di luar sana. Menetapkan kepercayaan bermaksud memberi khalayak anda maklumat yang relevan dan berguna yang memberi mereka nilai sebenarnya.

Kandungannya sangat penting, kerana anda mungkin pernah mendengar seribu kali kerana itulah yang membantu orang mengetahui lebih banyak tentang anda dan tentang apa yang anda tawarkan. Sekiranya anda secara konsisten menyediakan kandungan berkualiti tinggi yang membantu pembaca sasaran anda menyelesaikan masalah mereka, mereka akan melihat anda sebagai sumber maklumat yang boleh dipercayai dan boleh dipercayai. Anda akan menjadi sumber masuk mereka setiap kali mereka memerlukan sesuatu yang hanya dapat anda sediakan.

Anda mungkin berpendapat bahawa ini lebih mudah diucapkan daripada dilakukan tetapi, jika anda meneliti khalayak sasaran anda dan mengetahui lebih lanjut mengenai minat dan pilihan mereka, anda akan mengetahui dengan tepat apa arah yang harus diambil semasa membuat kandungan anda, dan anda akan dapat membuat catatan blog yang menarik yang akan memenuhi keperluan setiap pembaca. Memberi nilai secara berkala itulah yang akan membantu anda membina kepercayaan dengan pembaca dan menjadikan anda berada di jalan yang betul untuk menjadi blogger yang berwibawa.

Rangkaian

rangkaian

Rangkaian adalah salah satu kunci utama kejayaan dalam blogosphere. Terdapat banyak blogger autoriti yang mendapat perhatian berjuta-juta orang dan, jika anda berhubung dengan mereka dan menjadi sebahagian daripada lingkaran dalaman mereka, anda akan mendapat peluang luar biasa untuk menonjol di lautan blogger yang luas.

Rangkaian dengan blogger lain dan menjalin hubungan dengan mereka dapat membuka banyak pintu untuk anda dan membolehkan anda menjangkau sebilangan besar pembaca baru. Orang yang mengikutinya sangat mempercayai mereka, jadi, jika mereka memberikan kata yang baik untuk anda dan mengesyorkan blog anda, pengikut mereka juga akan melihat anda sebagai sumber yang boleh dipercayai. Anda tidak akan lagi menjadi blogger lain yang berusaha membuatnya di luar sana kerana anda akan bermain dengan anjing besar, akhirnya menjadi diri anda sendiri.

Sekiranya anda menghadiri persidangan blog, anda akan berpeluang bertemu dengan sebilangan blogger yang berwibawa di ceruk anda. Anda boleh membuat hubungan yang boleh menghasilkan kolaborasi yang bermanfaat selama bertahun-tahun dan bahkan perkongsian jangka panjang. Anda bahkan boleh ditemu ramah dan dijemput untuk menghadiri beberapa persidangan dan acara lain, bahkan mungkin diminta untuk bercakap di suatu acara. Banyak perkara menarik dapat terjadi, itulah sebabnya mengapa rangkaian adalah salah satu perkara terbaik yang boleh berlaku kepada seorang blogger.

Salah satu perkara terpenting yang harus anda lakukan ketika berhubungan dengan jaringan adalah memasuki dunia blog tamu. Ini akan membantu anda membuat hubungan yang tidak ternilai dan menjangkau lebih ramai pembaca. Anda akan mendapat pendedahan yang lebih besar dan meletakkan diri anda sebagai pihak berkuasa dalam bidang anda.

Kaedah penulisan profesional

kaedah menulis

Kami kembali pada persoalan kandungan, tetapi kepentingannya sebenarnya tidak dapat ditekankan. Sekiranya anda ingin menjadi blogger yang berjaya, anda perlu melukis potret profesional sejati. Gaya penulisan anda perlu menunjukkan bahawa anda adalah seseorang yang mengetahui industri masuk dan keluar, dan yang tahu dengan tepat apa yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah pembaca anda..

Menambah sentuhan peribadi dan komen lucu apabila sesuai pasti tidak profesional. Sebenarnya, kandungan yang diperibadikan adalah perkara yang dinikmati dan ingin dibaca oleh orang lain. Oleh itu, jangan ragu untuk melonggarkan dan menunjukkan kepada anda siapa anda sebenarnya. Itulah yang akan membantu anda berhubung dengan mereka dengan lebih baik dan melibatkan mereka dalam blog anda.

Namun, apa yang akan membantu anda menetapkan otoritas adalah penyelidikan yang baik, dan juga memberi kepercayaan kepada sumber yang anda gunakan, dan bukan hanya mengemukakannya sebagai pendapat anda sendiri. Jangan sekali-kali mencuri kandungan orang lain, melainkan mengutipnya jika anda mahu menggunakan catatan mereka untuk memberi maksud. Yang paling penting, pastikan tatabahasa anda sempurna kerana ia akan membantu anda menjadi lebih dipercayai.

Kerjasama

Bekerjasama dengan blogger lain selalu menjadi pilihan yang baik. Namun, jangan mengelirukan kerjasama dengan rangkaian. Walaupun rangkaian adalah mengenai membuat hubungan baru dan menjalin hubungan dengan blogger lain, kolaborasi adalah hasil jaringan.

Oleh itu, setelah anda menjalin hubungan yang kuat, pastikan anda berusaha untuk bekerjasama dengan blogger yang berwibawa, kerana ini akan membantu anda melampaui potensi anda. Apabila anda bergabung dengan orang yang berpikiran sama, anda boleh mencapai lebih banyak daripada jika anda bekerja sendiri.

Selain dari posting tetamu, anda boleh bekerjasama dalam pelbagai projek kumpulan, seperti menulis eBook, misalnya, di mana beberapa blogger akan memberikan sumbangan yang sama. Menjalin kolaborasi berterusan dengan blogger berpengaruh dapat berjalan jauh, jadi anda pasti harus menggunakannya sepenuhnya.

Memiliki kesilapan dan membetulkan kerja anda

sendiri kesilapan anda

Terdapat banyak kesilapan blog yang harus anda hindari tetapi, jika anda melakukan kesilapan dalam perjalanan blog anda, itu pasti bukan akhir dunia. Walaupun, jika anda terus melakukan kesalahan, anda harus berhenti dan memikirkan apa yang boleh anda lakukan untuk memperbaiki blog anda, agar anda tidak berisiko terjun ke lubang arnab dari mana anda tidak dapat mencari jalan keluar.

Walaupun begitu, jika anda melakukan kesalahan, anda harus menanggungnya. Sama ada sesuatu yang kecil sebagai kesalahan ketik atau kebetulan anda telah memberikan maklumat palsu kerana kajian yang salah, anda harus mengakui bahawa anda salah dan membetulkan kerja anda.

Sekiranya anda tidak berselindung di sebalik kesalahan anda sendiri atau bahkan menyalahkan orang lain, anda akan mendapat kepercayaan lebih. Lagipun anda adalah manusia, dan kesilapan adalah sifat anda, tetapi memilikinya memerlukan keberanian dan kesedaran diri, dan inilah yang akan membuatkan pengikut anda lebih menghormati anda.

Mencari kelebihan yang unik

Menyediakan sesuatu yang unik yang tidak dapat dijumpai oleh pembaca anda di tempat lain adalah apa yang akan membezakan anda dengan blogger lain di tempat anda dan membantu anda menonjol. Mencari kelebihan yang unik akan membolehkan anda memberi pembaca sesuatu yang baru dan segar yang benar-benar akan memberi perbezaan.

Berapa kali anda menemui entri blog baru yang boleh anda sumpah bahawa anda sudah membaca sebelumnya? Anda tahu ia tidak diciplak, tetapi sepertinya tidak memberikan apa-apa yang belum pernah dikatakan seribu kali. Orang tidak mahu membuang masa membaca sesuatu yang sudah mereka ketahui. Mereka mahukan sesuatu yang baru yang dapat memberi mereka nilai dan memberi manfaat kepada kehidupan mereka.

Jangan tenggelam dalam lautan blogger yang memutar kandungan yang sama berulang-ulang kali, tetapi sebaliknya membuat perubahan anda sendiri dan mengambil pendekatan yang berbeza. Lihat topik yang anda bahas dari perspektif baru, dan anda pasti akan menerangkan jalan anda untuk benar-benar menjadi blogger yang berwibawa di ceruk anda.

Berkomunikasi seperti profesional

Sekiranya anda mahukan kewibawaan, anda perlu berkomunikasi seperti profesional. Elakkan klise dan jauhi jargon, tetapi pastikan anda menulis semasa anda bercakap. Gunakan nada suara yang mesra dan percakapan, kerana anda bercakap dengan penonton, bukan menulis karangan sekolah.

Walau bagaimanapun, penting untuk mencapai titik manis antara komunikasi mesra dan komunikasi profesional. Yang pertama sangat penting untuk menarik dan berhubung dengan pembaca anda, tetapi yang terakhir sangat penting untuk mewujudkan kepercayaan dan kredibiliti dan, akhirnya, kewibawaan.

Salah satu nasihat terbaik yang boleh anda dapatkan adalah bertindak seperti anda mempunyai kewibawaan, walaupun anda belum memilikinya. Ini bermaksud bahawa anda perlu menunjukkan keyakinan dan berdiri teguh di belakang setiap perkataan yang anda tulis. Ini akan membantu anda benar-benar berkomunikasi seperti seorang profesional dan sebelum anda mengetahuinya, pembaca anda akan mengenali anda sebagai blogger berwibawa yang tahu bagaimana menjadikan kehidupan mereka lebih baik.

Jangan letih

Ini adalah salah satu kesalahan yang lebih teruk yang boleh anda buat sebagai blogger. Sekiranya anda rajin, satu-satunya perkara yang akan anda capai adalah meninggalkan rasa tidak sedap di mulut pembaca anda, apatah lagi blogger lain di tempat anda. Ini sama persis dengan keperitan dalam kehidupan seharian anda – tidak ada yang menyukainya.

Contohnya, jangan mempromosikan diri anda di blog orang lain tanpa persetujuan sebelumnya atau mencuri kandungan atau gambar mereka yang mereka hantar. Ini adalah TIDAK besar lemak, dan anda pasti tidak akan mendapat penghormatan. Ini sangat tidak profesional dan segala jenis keletihan adalah cara yang pasti untuk gagal.

Kesimpulannya

Sekiranya anda ingin menjadi blogger autoriti di ceruk anda, pastikan anda mengikuti petua ini, kerana mereka pasti akan membantu anda membuka jalan untuk cepat dari amatur ke profesional. Anda perlu melaburkan banyak usaha untuk membina jalan menuju kejayaan, tetapi cara menjana kejayaan ini adalah jalan pintas yang sangat baik yang harus anda ambil, kerana ia pasti akan membantu anda menaikkan suara dan menonjol dalam dunia blogging.

Sumber tambahan yang kami sarankan untuk anda baca – jika anda ingin dikenali dalam kehidupan profesional anda dan mempengaruhi orang lain, adalah sebuah buku bernama “TAHU” yang ditulis oleh Mark W. Schaefer, seorang yang berpengaruh hebat, dan seorang pemasar yang hebat. Anda boleh menyemaknya di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map