8 vrst blogov in blogerjev. Kakšen tip je vaš?

vrste blogov


V svetu blogging obstajajo različne vrste blogi in blogerji, ki blogirajo za dosego določenih ciljev. Če ste se odločili za začetek spletnega dnevnika, vendar niste prepričani, s čim se bo vaš blog spopadel, vam lahko pomaga določitev vrste blogerja, ki ga želite postati. V tej objavi bomo preučili vrste blogov in blogerjev, ki obstajajo, in kako si vsak prizadeva, da bi bil uspešen v svetu bloganja.

1. Osebni blogi

osebno

Ko se je blogiranje začelo v poznih 90-ih, se je pojavila prva vrsta blogerjev spletni blogerji. To so bili ljudje, ki so želeli v dnevniku vzeti svoj spletni dnevnik in z občinstvom deliti svoje izkušnje, občutke in notranje misli. Za osebnega blogerja ni bilo nobenega pravila, ki bi mu bilo treba slediti, niti tem, ki bi se jih morali držati. Njihovi spletni dnevniki so bile odprte strani njihovih dnevnikov, ki so jih vpisali prek urejevalnika besedil in objavili na preprostih straneh HTML.

Osebni blogerji danes ponavadi sledijo isti poti, čeprav se jim ni več treba boriti proti oviri pri vzpostavitvi spletnega mesta. Lahko uporabljajo Blogger, WordPress, Tumblr, in podobna omrežja, da začnejo blog v manj kot petnajstih minutah in začnejo deliti svoj sijaj s svetom.

Torej, kaj piše osebni bloger? Vse. Nekateri se bodo osredotočili na poseben interes, na primer hobi. Nekateri se bodo osredotočili na nekaj, do česar so strastni, kot je politika. Nekateri se bodo osredotočili na vzrok, kot je njihov boj z rakom. Nekateri se bodo osredotočili na vse, kar jim bo v mislih, ko začnejo novo objavo na spletnem dnevniku.

Uspešen osebni blog

Uspeh osebnega blogerja je iskanje drugih, ki delijo svoje pisanje. Najboljši način za oblikovanje skupnosti za osebni blog je iskanje drugih osebnih blogerjev, ki imajo enako zanimanje. Ko jih najdete, začnite komentirati njihove bloge in se povežite z njimi na družbenih medijih. Ko boste razvijali svoje interakcije z drugimi osebnimi blogerji, bodo začeli sodelovati z vašimi objavami na spletnem dnevniku.

Primer dobrega osebnega bloga:

 • Gregory Ciotti piše o jasni komunikaciji, sodelovanju in ustvarjalnem delu.

2. Poslovni blogi

poslovne

Poslovni blogerji so tisti, ki blogirajo za svoj posel. To je lahko podjetje, ki ga imajo v lasti, ali podjetje, v katerem delajo. Cilj poslovnega blogerja je pridobiti večjo izpostavljenost, promet in na koncu stranke za svoje podjetje. Za razliko od osebnega blogerja je njihovo pisanje manj osredotočeno na sebe in bolj osredotočeno na poslovanje in industrijo.

Poslovni bloger bo pisal o temah, ki bodo pritegnile njihove idealne stranke. Na primer, zaposleni v tiskarni bodo pisali vsebine spletnega dnevnika, namenjene drugim lastnikom podjetij, ki so na trgu za vizitke, letake, brošure in druge storitve tiskanja. Objave na spletnem dnevniku bodo zajemale teme, kot so “Kako oblikovati veliko vizitko”, “Tipografija 101” in “Ustvarjanje brošure, ki spodbuja vaše podjetje.”

Uspešen poslovni blog

Uspeh poslovnega blogerja je, da pritegne bralce, ki se bodo na koncu naročili na njihov e-poštni seznam, oddali vodilni obrazec ali opravili nakup. Najboljši način za oblikovanje skupnosti za poslovni blog je prepoznavanje ljudi, ki bodo najverjetneje postali kupci vašega podjetja, in ustvarjanje vsebine, ki bi se jim zdela zanimiva. Nato se prepričajte, da vsak del vsebine vodi k tem ljudem, da želijo izvedeti več o vaših izdelkih in storitvah.

Primer dobrega poslovnega bloga:

3. Strokovni dnevniki

profesionalno

Profesionalni blogerji so tisti, ki blogirajo, da zaslužijo denar na spletu. Z drugimi besedami, njihov karierni cilj je, da s svojimi blogerskimi napori zaslužijo plačo. Profesionalni blogerji ponavadi uporabljajo različne strategije zaslužka za dosego tega cilja, vključno s prodajo prikaznih oglasov, ustvarjanjem informacij in digitalnih izdelkov, promocijo izdelkov drugih ljudi za provizijo in podobno.

Profesionalni blogerji se ponavadi osredotočajo na en blog ali številne nišne bloge, da ustvarijo prihodek. Vsak blog bi moral imeti potencial, da bi pritegnil veliko občinstva, ustvaril veliko prometa in bil primeren za oglaševalce in prodajo izdelkov.

Uspešen strokovni blog

Uspeh profesionalnega blogerja je odvisen od njihovih ciljev zaslužka. Tisti, ki želijo zaslužiti z oglaševanjem, bodo potrebovali veliko prometa od publike, ki jo zanima določena tema. Na primer, priljubljen blog o osebnih financah bi verjetno pritegnil občinstvo, ki bi ga želeli spraviti oglaševalci iz pokojninskih hranilnic, bank in podobnih podjetij. Poleg oglaševanja bi lahko bloger o osebnih financah tudi zaslužil z ustvarjanjem tečaja o osebnih financah ali postal podružnica za druge, ki imajo tečaje o osebnih financah.

Primer dobrega profesionalnega bloga:

 • Štirurni blog delovnega tedna in blog življenjskega sloga iz Tim Ferriss.

4. Niši blogi

niša

Namesto da bi se zgolj osredotočali na široke teme, so niši blogi zelo specifični! Nekatere ideje o blogu o nišah so lahko bloganje o hrani, programi usposabljanja z lastno težo, pisanje pesmi, pa tudi ljubitelji francoskih buldogov. Da, lahko je tako specifičen!

Z nišnim blogom se lahko bolj osredotočite na določeno temo in tako olajšate raziskave. Lažje je prepoznati prednosti in slabosti te niše in pisati o stvareh, ki jih najbolje poznate. Lahko uporabite tudi ta blog in svojo strast spremenite v majhno osebno podjetje.

Uspešen nišni blog

Pomembno je, da izberete temo, ki vas zanima, in tisto, ki vas zanima. Prizadevajte si za uspeh, srečo, varnost in priznanje. Z izbiro svoje niše, ki vas zanima in z vidika, boste lahko svoj blog postavili in razlikovali od drugih nišnih blogov. Po drugi strani je pomembno tudi določiti velikost niše. Tudi če verjamete, da imate briljantno idejo o blogu, bi bil uspešen, če vaš tržni nišo ne bo pritegnil dovolj ljudi. Ne želite, da je vaša niša premajhna ali prevelika.

Primer dobrega nišnega bloga:

Nekaj ​​priljubljenih nišnih blogov:

Blog o življenjskem slogu

Čeprav je strogo definirana niša, vam blog o življenjskem slogu omogoča, da naslovite na desetine tem. To je res učinkovit način za zbiranje baze privržencev in povečanje prometa v kratkem času.

Blog za dekor doma

Ljudje radi spoznavajo vse tiste male projekte, ki se jih lahko lotijo ​​sami v svojih domovih. To je razlog, zakaj so spletni dnevniki okrasnih izdelkov postali zelo priljubljeni. Teme, ki jih pokrivajo, segajo od stenskih okraskov do svetilk po meri.

Blog o zdravju

Bloganje o zdravju je v zadnjem času postalo izjemno priljubljeno. Konkurenca v tej niši je zelo huda, vendar še ne pomeni, da vam ne bo uspelo. Obstaja veliko prostora za dragocene informacije, nasvete, nasvete in podporo.

Blog za starševstvo

Starševstvo je zelo priljubljena niša, ki je primerna tudi za novomeške blogerje. Obstaja toliko tem, ki jih je treba zajeti, dolgoročno pa tudi monetizacija ni težava, saj obstaja na desetine izdelkov, namenjenih staršem in otrokom.

Šivanje bloga

Kdo bi si mislil, da je tam veliko publike, ki čaka na vsebino o pletenju in šivanju, kajne? Obrtno bloganje je postalo ogromna stvar in šivalna niša je zelo priljubljena.

Verski blog

Zelo priljubljeni so tudi verski blogi. Tu ljudje lahko najdejo besede modrosti in se smiselno povežejo. Tam je veliko verskih blogov.

5. Obrni bloge

vzvratno

Povratni ali gostujoči spletni dnevniki so edinstvena, a sodobna vrsta bloga. Namesto, da lastnik ustvarja vsebino, jo vsebina ponuja javnost. V povratnem blogu je ekipa, ki moderira objave, preprečuje neprijetne interakcije in spodbuja počasne teme za večjo interaktivnost. Kljub temu, da gostiteljski blog gostov večinoma vsebuje vsebine gostujočih piscev, mora lastnik napisati tudi svoje objave. Upoštevajte, da si različni tipi blogerjev delijo različne ideje, ko gre za bloganje.

Pravzaprav bi vsak bloger moral iskati bloge na svojem področju, kjer lahko postane gost bloger. Pomagalo bi vam pritegniti obiskovalce na vaš blog in nekateri spletni bralci gostiteljskega bloga lahko postanejo vaši sledilci.

Uspešen povratni blog

Trik v tem bi bil, kako pritegniti različne pisce, ki že imajo ugled v spletu in v večini primerov bi vam pomagali pri promociji vašega spletnega dnevnika, tako da delite dele vsebine, ki so jih objavili s svojim občinstvom, običajno na družbenih medijih. Od konca boste morali imeti dober načrt za moderiranje, da boste lahko dnevno prikazovali vsebino gostov.

Primer dobrega povratnega bloga:

 • Srednja je čudaški obratni blog z naraščajočim sledenjem.

6. Pridružite se dnevnikom

Pridružite se

Pridružljeni blogerji so tisti, ki blog ustvarjajo provizije za podružnice za trženje. Namesto da bi ustvarili svoje izdelke, pišejo blogovske objave, v katerih izdelke pregledajo drugi. Cilj je spodbuditi obiskovalce k nakupu teh izdelkov s povezavo blogerske povezave, kar omogoča bloggerju, da zasluži provizijo, kot je določil ustvarjalec izdelka..

Povezani bloger običajno piše recenzijske objave o pridruženih izdelkih. Nekateri bodo napisali veliko pregledov na enem spletnem mestu, drugi pa bodo ustvarili spletna mesta, namenjena promociji enega določenega partnerskega izdelka. SEO je pomemben del postopka, saj pridruženi bloger potrebuje svoje ocene, da se uvrsti na prvo mesto v rezultatih iskanja.

Uspešen partnerski blog

Uspeh pridruženega blogerja je zagotavljanje, da njihove ocene partnerskih izdelkov preberejo tisti, ki bodo verjetno kupili te izdelke. Prizadevajo si tudi za oblikovanje obsežnega poštnega seznama za promocijo oglaševalskih predstavitev izdelkov s posebnimi naročniki. Nekateri pridruženi tržniki vam bodo povedali, da je njihov seznam e-poštnih sporočil glavni vir njihovih prihodkov.

Primer uspešnega bloga o partnerstvu:

7. Medijski blogi

medijev

Medijski blogi so določeni z vsebino, ki jo proizvajajo. Če uživate v video bloganju, potem ste vlogger. Če vsebine z drugih spletnih mest negujete, imate povezavo. Če na svojem blogu objavljate fotografije ali umetniške skice, gostujete fotografski ali umetniški blog.

Ta vrsta bloga je priljubljena med ljudmi na različnih področjih. Mlajša množica snema svoj videoigra in ga deli z ljudmi, ki jih zanima ta igra. Fotografi lahko delijo na tone slik, ki so jih posneli na zadnjem potovanju. Osebe, ki imajo podcast, lahko objavijo zvočne datoteke zadnje posnete epizode.

Uspešen medijski blog

Eden izmed pomembnih dejavnikov pri tem bi bila izbira platforme za bloganje, ki bi ustrezala vašim potrebam. In morda poiščite ponudnika spletnega gostovanja, ki bi vam omogočil shranjevanje datotek večje velikosti, ne da bi vam zaračunalo bogastvo.

Primer uspešnega medijskega bloga:

 • Blog PostSecret kjer ljudje anonimno pošljejo svoje skrivnosti na razglednico.

8. Samostojni blogerji

samostojni
Samostojni blogerji so tisti, ki so plačani za opravljanje storitev, na primer pisanje vsebin za druga podjetja. Če iščete način za plačilo pisanja kot storitve in imate izkušnje z bloganjem, je samostojno bloganje pot.

Samostojni blogerji pokrivajo teme, ki jih ponujajo njihove stranke. Nekateri se tržijo kot strokovnjaki za določeno panogo ali tržno nišo, drugi pa se tržijo kot splošni pisci, ki lahko karkoli pokrijejo z malo raziskovanja. Strokovnjaki v določeni panogi ali niši se lahko zaračunajo več kot splošni avtorji.

Uspešna samostojna blogerka

Uspeh za samostojnega blogerja je zgraditi portfelj, ki jih naredi privlačne za podjetnike in podjetja, ki potrebujejo kakovostne vsebine, napisane za svoj blog podjetja. Z izjemo tekstopiscev lahko samostojni blogerji svoje delo za druge stranke uporabijo kot odskočno desko za pridobivanje novih strank. Ko postanejo povpraševanja, lahko samostojni blogerji dobijo večje pogodbe in zaslužijo za preživetje kot svobodnjaki.

Primer uspešnega samostojnega blogerja:

Pripravljeni ste začeti svoj blog?

Če želite ustvariti svoj osebni blog, lahko to storite tako hitro. Ko izberete ime za svoj blog in blogersko platformo, boste morali izbrati ponudnika spletnega gostovanja. Za vse nove blogerje priporočamo Bluehost, podjetje, ki upravlja preko 2 milijonov spletnih mest po vsem svetu. Dobili boste brezplačno ime domene ko se z njimi prijaviš in če ti niso všeč njihove storitve, ponudijo ponudbo 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Priporočeno orodje:

Ko zaženete svoj novi blog, ga morate v prihodnosti preveriti, da boste zagotovili, da na poti ne bo večjih zastojev. Vaša vizija mora biti dolgoročna. Kar boste počeli danes, bo vplivalo na vašo spletno prisotnost v prihodnosti.

Zaključek

To so glavne vrste blogov, vendar je treba odkriti še veliko več. Obstajajo tudi skupnostni blogi, neprofitni blogi, spletni spletni kameri v živo, dnevniki za prikaz zaslona v živo, blogi o napravah, podcast blogi, različni video dnevniki in mešanice vseh vrst. Upajmo, da bi morali izbrati svojo vrsto in začeti svoj blog, da začnete svoj blogerski pot.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map