8 typer blogs og bloggere. Hvilken type er din?

typer-af-blogs


I bloggingverdenen er der forskellige slags blogs og bloggere, der blogger for at nå specifikke mål. Hvis du besluttede at starte en blog, men du er ikke sikker på, hvad din blog vil tackle, kan identificering af den type blogger, du vil blive, hjælpe. I dette indlæg skal vi se på typer af blogs og bloggere, der findes, og hvordan hver enkelt bestræber sig på at få succes i blogverdenen.

1. Personlige blogs

personlig

Da blogging begyndte i slutningen af ​​90’erne, optrådte den første type blogger online dagbogsbloggere. Dette var mennesker, der ønskede at tage deres daglige dagbog online for at dele deres oplevelser, følelser og inderste tanker med et publikum. For den personlige blogger var der ingen regler at følge eller temaer at overholde. Deres blogs var de åbne sider i deres dagbøger, indtastet via en tekstbehandler og offentliggjort på enkle HTML-sider.

Personlige bloggere i dag har en tendens til at følge den samme bane, selvom de ikke længere er nødt til at bekæmpe hindringen for adgang til at oprette et websted. De kan bruge Blogger, WordPress, tumblr, og lignende netværk for at starte en blog på mindre end femten minutter og begynde at dele deres glans med verden.

Så hvad skriver en personlig blogger om? Alt. Nogle vil fokusere på en særlig interesse, såsom en hobby. Nogle vil fokusere på noget, de brænder for, som politik. Nogle vil fokusere på en sag, som deres kamp med kræft. Nogle vil fokusere på hvad der er på deres sind, på det tidspunkt, de starter et nyt blogindlæg.

Succesrig personlig blog

Succesen med en personlig blogger er at finde andre til at dele deres skrivning. Den bedste måde at opbygge et samfund til en personlig blog er at finde andre personlige bloggere, der deler den samme interesse. Når du har fundet dem, skal du begynde at kommentere deres blogs og oprette forbindelse til dem på sociale medier. Når du vokser dine interaktioner med andre personlige bloggere, begynder de at engagere sig i dine blogindlæg.

Eksempel på en god personlig blog:

 • Gregory Ciotti skriver om klar kommunikation, samarbejde og kreativt arbejde.

2. Forretningsblogs

bussines

Forretningsbloggere er dem, der blogger for deres forretning. Det kan være en virksomhed, de ejer, eller det firma, de arbejder for. Forretningsbloggerens mål er at få mere eksponering, trafik og i sidste ende kunder for deres forretning. I modsætning til den personlige blogger er deres forfattere mindre fokuseret på sig selv og mere fokuseret på deres forretning og deres branche.

En forretningsblogger vil skrive om de emner, der vil tiltrække deres ideelle kunder. For eksempel vil medarbejdere i et trykkeri skrive blogindhold, der er rettet mod andre forretningsejere, der er på markedet for visitkort, flyers, brochurer og andre udskrivningstjenester. Blogindlægene vil dække emner som “Sådan designes et stort visitkort”, “Typografi 101,” og “Oprettelse af en brochure, der øger din virksomhed.”

Succesrig forretningsblog

Succesen for en forretningsblogger er at tiltrække læsere, der i sidste ende vil abonnere på deres e-mail-liste, indsende en leadformular eller foretage et køb. Den bedste måde at opbygge et samfund for en forretningsblog på er at identificere mennesker, der mest sandsynligt bliver kunder hos din virksomhed og skabe indhold, som de synes ville være interessant. Sørg derefter for, at hvert stykke indhold fører til, at disse mennesker ønsker at lære mere om dine produkter og tjenester.

Eksempel på en god forretningsblog:

 • HelpScout-blog med alt hvad du har brug for at vide om kundeloyalitet.

3. Professionelle blogs

professionel

Professionelle bloggere er dem, der blogger for at tjene penge online. Med andre ord, deres karriere mål er at tjene en løn gennem deres blog-indsats. Professionelle bloggere har en tendens til at bruge en række monetiseringsstrategier for at nå dette mål, herunder at sælge displayannoncer, oprette information og digitale produkter, promovere andre menneskers produkter til en provision og lignende.

Professionelle bloggere har en tendens til enten at fokusere på en blog eller mange nicheblogs for at generere indtægter. Hver blog skal have potentialet til at tiltrække et stort publikum, producere masser af trafik og være en god pasform for annoncører og produktsalg.

Succesrig professionel blog

Succesen for en professionel blogger afhænger af deres indtægtsmål. De, der ønsker at tjene penge gennem reklame, har brug for en masse trafik fra et publikum, der er interesseret i et bestemt emne. For eksempel vil en populær blog med personlig finansiering sandsynligvis tiltrække et publikum, som annoncører fra pensioneringsselskaber, banker og lignende virksomheder ønsker at komme foran. Ud over reklame kunne personlig økonomiblogger også tjene penge ved at oprette deres kursus i personlig økonomi eller blive tilknyttet andre, der har kurser i personlig økonomi.

Eksempel på en god pro-blog:

 • 4-timers arbejdsuge og livsstil Design Blog fra Tim Ferriss.

4. Nicheblogs

niche

I stedet for blot at fokusere på brede emner, er nicheblogs meget specifikke! Nogle af nicheblog-ideerne kan være madblogging, træningsprogrammer med din egen vægt, skrivning af digte samt franske bulldogelskere. Ja, det kan være så specifikt!

Med en nicheblog kan du fokusere mere på et bestemt emne og dermed gøre forskning temmelig let. Det er lettere at identificere styrker og svagheder ved den niche og skrive om ting, du ved bedst. Du kan også bruge denne blog og ændre din lidenskab til en lille personlig virksomhed.

Vellykket nicheblog

Det er vigtigt at vælge det emne, der appellerer til dig og det, du brænder for. Stræber efter succes, lykke, sikkerhed og anerkendelse. Ved at vælge din niche af interesse og have dit synspunkt vil du være i stand til at placere og differentiere din blog fra andre nicheblogs. På den anden side er det også vigtigt at identificere størrelsen på nichen. Selv hvis du mener, at du har en strålende blogidee, ville det være udfordrende at få succes, medmindre dit nichemarked tiltrækker nok mennesker. Du ønsker ikke, at din niche skal være for lille eller for stor.

Eksempel på en god nicheblog:

Nogle populære nicheblogs:

Livsstilsblog

Selvom en strengt defineret niche, giver en livsstilsblog dig mulighed for at adressere snesevis af emner. Dette er en virkelig effektiv måde at samle en efterfølgende base og øge trafikken på kort tid.

Hjemindretning blog

Folk elsker at lære om alle de små projekter, de kan gennemføre på egen hånd i deres hjem. Dette er grunden til DIY-indretningsblogger blev meget populære. Emnerne, de dækker, spænder fra vægdekorationer til specialfremstillede lysarmaturer.

Sundhedsblog

Blogging om helbred er blevet enormt populært for nylig. Konkurrencen i denne niche er meget hård, men det betyder ikke, at du ikke vil være i stand til at lykkes. Der er meget plads til værdifuld information, rådgivning, tip og support.

Forældre blog

Forældre er en meget populær niche, der også er velegnet til nybegynderbloggere. Der er så mange emner at dække, og på lang sigt er monetisering heller ikke et problem, da der er snesevis af produkter designet til forældre og børn.

Sy blog

Hvem ville have troet, at der er et stort publikum derude og venter på indholdet om strikning og syning, ikke? Håndværk blogging er blevet en kæmpe ting, og sy niche er en meget populær.

Religiøs blog

Religiøse blogs er også meget populære. Det er her folk kan finde visdomsord og forbinde på et meningsfuldt niveau. Der er mange religiøse blogs derude.

5. Omvendte blogs

baglæns

Omvendt eller gæst vært blogs er en unik, men moderne type blog. I stedet for at ejeren opretter indhold, leveres indholdet af offentligheden. En omvendt blog har et team, der modererer indlæg, forhindrer ubehagelige interaktioner og fremmer langsomme emner for større interaktivitet. På trods af det faktum, at gæsteværtsbloggen for det meste indeholder indhold fra gæsteforfattere, bør ejeren også skrive sine egne indlæg. Husk, at forskellige typer bloggere deler forskellige ideer, når det kommer til blogging.

Faktisk skal enhver blogger se efter blogs i deres felt, hvor han eller hun kan blive gæsteblogger. Det vil hjælpe dig med at tiltrække besøgende til din blog, og nogle online-læsere af værtsbloggen kan blive dine følgere.

Vellykket omvendt blog

Tricket her ville være, hvordan tiltrækker du forskellige forfattere, der allerede har et omdømme online, og i de fleste tilfælde vil de hjælpe dig med at markedsføre din blog ved at dele stykker indhold, som de har sendt med deres publikum, normalt på sociale medier. Fra din ende bliver du nødt til at have en god moderationsplan på plads, så du dagligt kan vise indhold fra gæsterne.

Eksempel på en god omvendt blog:

 • Medium er en finurlig omvendt blog med et voksende følger.

6. Tilknyttede blogs

Affiliate

Affilierede bloggere er dem, der blogger for at generere tilknyttede marketingprovisioner. I stedet for at oprette deres egne produkter, skriver de blogindlæg, der gennemgår produkter fra andre. Målet er at tilskynde besøgende til at købe disse produkter ved hjælp af bloggerens tilknyttede link, så bloggeren kan tjene en provision som specificeret af produktskaberen.

En tilknyttet blogger skriver typisk gennemgangsposter om tilknyttede produkter. Nogle vil skrive mange anmeldelser på et websted, mens andre vil oprette websteder dedikeret til at promovere et bestemt tilknyttet produkt. SEO er en vigtig del af processen, da en tilknyttet blogger har brug for deres anmeldelser for at komme først i søgeresultaterne.

Succesfuld tilknyttet blog

Succes for en tilknyttet blogger er at sikre, at deres tilknyttede produktanmeldelser læses af dem, der sandsynligvis vil købe disse produkter. De arbejder også på at opbygge en omfattende postliste for at fremme tilknyttede produktlanceringer med dedikerede abonnenter. Nogle tilknyttede marketingfolk fortæller dig, at deres e-mail-liste er den primære kilde til deres indtægter.

Eksempel på en vellykket tilknyttet blog:

7. Medieblogs

medier

Medieblogs defineres af det indhold, de producerer. Hvis du kan lide videoblogging, er du en vlogger. Hvis du sammenstiller indhold fra andre websteder, har du en linklog. Hvis du lægger fotos eller kunstskitser på din blog, er du vært for en fotoblog eller kunstblog.

Denne type blog er populær blandt folk inden for forskellige områder. Den yngre mængde optager deres videospil og deler det med folk, der er interesseret i dette spil. Fotografer kan dele tonsvis af billeder, de tog på den sidste tur. Mennesker, der har en podcast, kan sende lydfiler fra den sidste indspilte episode.

Succesrig medieblog

En af de vigtige faktorer her ville være at vælge den blogplatform, der passer til dine behov. Og måske at finde udbyderen af ​​webhosting, der giver dig mulighed for at gemme filer i større størrelse uden at opkræve dig en formue.

Eksempel på en succesrig medieblog:

 • PostSecret-blog hvor folk sender deres hemmeligheder anonymt på et postkort.

8. Freelance bloggere

freelance
Freelance-bloggere er dem, der får betalt for at levere tjenester, for eksempel at skrive indhold til andre virksomheder. Hvis du leder efter en måde at få betalt for at skrive som en service og har erfaring med blogging, er freelance blogging vejen.

Freelance bloggere dækker emner leveret af deres kunder. Nogle markedsfører sig selv som eksperter i en bestemt branche eller niche, mens andre markedsfører sig selv som generelle forfattere, der kan dække alt med lidt research. Eksperter inden for en bestemt branche eller niche har tendens til at være i stand til at opkræve mere end generelle forfattere.

Succesrig freelance blogger

Succes for en freelance blogger er at opbygge en portefølje, der gør dem attraktive for iværksættere og virksomheder, der har brug for kvalitetsindhold skrevet til deres firmablog. Med undtagelse af ghostwriters kan freelance bloggere bruge deres arbejde til andre klienter som et springbræt for at få nye kunder. Efterhånden som de bliver mere efterspurgte, kan freelance-bloggere få større kontrakter og tjene til livets ophold som freelancer.

Eksempel på en succesrig freelance-blogger:

Klar til at starte din egen blog?

At oprette din egen personlige blog kan gøres så hurtigt. Når du vælger et navn til din blog og en blogplatform, skal du vælge en webhostingudbyder. For alle nye bloggere anbefaler vi Bluehost, et firma, der driver mere end 2 millioner websteder over hele verden. Du får en gratis domænenavn når du tilmelder dig dem, og hvis du ikke kan lide deres tjenester, tilbyder de en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

Anbefalet værktøj:

Når du har startet din nye blog, skal du fremtidssikre den for at sikre, at der ikke er nogen store vejspærringer på din måde. Din vision skal være langsigtet. Uanset hvad du gør i dag, vil det påvirke din online tilstedeværelse i fremtiden.

Konklusion

Dette er de vigtigste typer blogs, men der er meget mere at opdage. Der er også community-blogs, nonprofit-blogs, live webcam-blogs, live game screencast-blogs, enheds-type blogs, podcast-blogs, forskellige video-blogs og blandinger af alle typer. Forhåbentlig skal du være i stand til at vælge din type og starte din egen blog for at begynde din blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map