8 typer blogger og bloggere. Hvilken type er din?

typer-of-blogger


I bloggverdenen er det forskjellige typer blogger og bloggere som blogger for å nå bestemte mål. Hvis du bestemte deg for å starte en blogg, men du er usikker på hva bloggen din kommer til å takle, kan det å identifisere hvilken type blogger du vil bli hjelpe. I dette innlegget skal vi se på typer blogger og bloggere som finnes, og hvordan hver enkelt bestreber seg på å bli vellykket i bloggverdenen.

1. Personlige blogger

personlig

Da blogging begynte på slutten av 90-tallet, dukket den første typen blogger opp på nettbaserte dagbokbloggere. Dette var mennesker som ønsket å ta sin daglige dagbok online for å dele sine opplevelser, følelser og innerste tanker med et publikum. For den personlige bloggeren var det ingen regler å følge eller temaer å overholde. Bloggene deres var de åpne sidene i dagbøkene deres, lagt inn gjennom en tekstbehandler og publisert på enkle HTML-sider.

Personlige bloggere i dag har en tendens til å følge den samme banen, selv om de ikke lenger trenger å kjempe mot barrieren for oppføring av å etablere et nettsted. De kan bruke Blogger, WordPress, tumblr, og lignende nettverk for å starte en blogg på mindre enn femten minutter og begynne å dele glansen med verden.

Så hva skriver en personlig blogger om? Alt. Noen vil fokusere på en spesiell interesse, for eksempel en hobby. Noen vil fokusere på noe de brenner for, som politikk. Noen vil fokusere på en sak, som deres kamp med kreft. Noen vil fokusere på hva som helst i tankene deres når de starter et nytt blogginnlegg.

Vellykket personlig blogg

Suksessen til en personlig blogger er å finne andre til å dele sine forfattere. Den beste måten å bygge et fellesskap for en personlig blogg på, er å finne andre personlige bloggere som har samme interesse. Når du har funnet dem, kan du begynne å kommentere bloggene deres og koble til dem på sosiale medier. Når du øker interaksjonen din med andre personlige bloggere, vil de begynne å engasjere seg i blogginnleggene dine.

Eksempel på en god personlig blogg:

 • Gregory Ciotti skriver om tydelig kommunikasjon, samarbeid og kreativt arbeid.

2. Bedriftsblogger

bussines

Bedriftsbloggere er de som blogger for virksomheten sin. Det kan være en virksomhet de eier eller selskapet de jobber for. Bedriftsbloggerens mål er å få mer eksponering, trafikk og til slutt kunder for sin virksomhet. I motsetning til den personlige bloggeren, er forfatterne mindre fokusert på seg selv og mer fokusert på virksomheten og bransjen deres.

En forretningsblogger vil skrive om temaene som vil tiltrekke seg deres ideelle kunder. For eksempel vil ansatte i et trykkeri skrive blogginnhold som er rettet mot andre bedriftseiere som er i markedet for visittkort, flygeblad, brosjyrer og andre utskriftstjenester. Blogginnleggene vil dekke emner som “Hvordan designe et flott visittkort,” ‘Typography 101,’ og “Opprette en brosjyre som øker bedriften din.”

Vellykket forretningsblogg

Suksessen for en forretningsblogger er å tiltrekke lesere som til slutt vil abonnere på e-postlisten deres, sende inn et blyskjema eller foreta et kjøp. Den beste måten å bygge et fellesskap for en forretningsblogg på er å identifisere mennesker som mest sannsynlig vil bli kunder i bedriften din og lage innhold som de vil synes er interessant. Så sørg for at hver del av innholdet fører til at disse menneskene vil lære mer om produktene og tjenestene dine.

Eksempel på en god forretningsblogg:

3. Profesjonelle blogger

profesjonell

Profesjonelle bloggere er de som blogger for å tjene penger på nettet. Karriermålet deres er med andre ord å tjene lønn gjennom blogginnsatsen. Profesjonelle bloggere pleier å bruke en rekke inntektsstrategier for å oppnå dette målet, inkludert salg av visningsannonser, oppretting av informasjon og digitale produkter, markedsføring av andre menneskers produkter for en provisjon, og lignende.

Profesjonelle bloggere pleier å enten fokusere på en blogg eller mange nisjeblogger for å generere inntekter. Hver blogg må ha potensialet for å tiltrekke seg et stort publikum, produsere mye trafikk og være en god passform for annonsører og produktsalg.

Vellykket profesjonell blogg

Suksessen til en profesjonell blogger avhenger av inntektsmålene deres. De som ønsker å tjene penger på reklame, vil trenge mye trafikk fra et publikum som er interessert i et bestemt emne. For eksempel vil en populær blogg for personlig økonomi sannsynligvis tiltrekke et publikum som annonsører fra pensjonssparingsselskaper, banker og lignende virksomheter ønsker å komme foran. I tillegg til reklame, kan bloggen for personlig økonomi også tjene penger ved å opprette kurset sitt om personlig økonomi eller bli et tilknyttet selskap for andre som har kurs i personlig økonomi.

Eksempel på en god proffblogg:

 • 4-timers arbeidsuke og livsstildesignblogg fra Tim Ferriss.

4. Nisjeblogger

nisje

I stedet for bare å fokusere på brede emner, er nisjeblogger veldig spesifikke! Noen av nisjebloggideene kan være matblogging, treningsprogrammer med egen vekt, diktskriving, så vel som franske bulldogelskere. Ja, det kan være så spesifikt!

Med en nisjeblogg kan du fokusere mer på et bestemt emne og dermed gjøre forskning ganske enkelt. Det er lettere å identifisere styrkene og svakhetene ved den nisjen og skrive om ting du vet best. Du kan også bruke den bloggen og endre lidenskapen din til en liten personlig virksomhet.

Vellykket nisjeblogg

Det er viktig å velge emnet som appellerer til deg og det du brenner for. Håper etter suksess, lykke, sikkerhet og anerkjennelse. Ved å velge din nisje av interesse og ha et synspunkt, vil du kunne posisjonere og skille bloggen din fra andre nisjeblogger. På den annen side er det også viktig å identifisere størrelsen på nisjen. Selv om du tror du har en strålende bloggidee, vil det være utfordrende å lykkes med mindre nisjemarkedet ditt tiltrekker seg nok mennesker. Du vil ikke at nisjen din skal være for liten eller for stor.

Eksempel på en god nisjeblogg:

Noen populære nisjeblogger:

Livsstilsblogg

Selv om en strengt definert nisje, lar en livsstilsblogg deg ta opp dusinvis av emner. Dette er en veldig effektiv måte å samle inn en følgebase og øke trafikken på kort tid.

Hjemmeinnredningsblogg

Folk elsker å lære om alle de små prosjektene de kan gjennomføre på egenhånd i hjemmene sine. Dette er grunnen til at DIY-innredningsblogger ble veldig populære. Temaene de dekker spekteret fra veggdekorasjoner til skreddersydde lysarmaturer.

Helseblogg

Blogging om helse har blitt ekstremt populært i det siste. Konkurransen i denne nisjen er veldig tøff, men det betyr ikke at du ikke vil være i stand til å lykkes. Det er mye rom for verdifull informasjon, råd, tips og støtte.

Foreldreblogg

Foreldre er en veldig populær nisje som også passer for nybegynnere bloggere. Det er så mange temaer å dekke, og på lang sikt er inntektsgenerering heller ikke noe problem, siden det er mange titalls produkter designet for foreldre og barn.

Sy blogg

Hvem hadde trodd at det er et enormt publikum der ute som venter på innholdet om strikking og sying, ikke sant? Craft blogging har blitt en kjempe ting, og sy nisjen er veldig populær.

Religiøs blogg

Religiøse blogger er også veldig populære. Det er her folk kan finne visdomsord og koble seg sammen på et meningsfullt nivå. Det er mange religiøse blogger der ute.

5. Omvendte blogger

omvendt

Omvendt eller gjest vert blogger er en unik, men moderne type blogg. I stedet for at eieren lager innhold, blir innholdet levert av publikum. En omvendt blogg har et team som modererer innlegg, forhindrer ubehagelige interaksjoner og fremmer langsomme emner for større interaktivitet. Til tross for at gjestgiverbloggen for det meste inneholder innhold fra gjesteskribenter, bør eieren også skrive egne innlegg. Husk at forskjellige typer bloggere deler forskjellige ideer når det gjelder blogging.

Faktisk bør enhver blogger se etter blogger innen sitt felt der han eller hun kan bli gjesteblogger. Det vil hjelpe deg å tiltrekke besøkende til bloggen din, og noen nettlesere av vertsbloggen kan bli dine følgere.

Vellykket omvendt blogg

Trikset her vil være hvordan tiltrekker du deg forskjellige forfattere som allerede har et rykte på nettet, og i de fleste tilfeller vil de hjelpe deg med å markedsføre bloggen din ved å dele innhold som de har lagt ut med publikum, vanligvis på sosiale medier. Fra slutten, må du ha en god moderasjonsplan på plass slik at du kan vise innhold fra gjestene daglig.

Eksempel på en god omvendt blogg:

 • Medium er en finurlig omvendt blogg med et voksende følge.

6. Tilknyttede blogger

Tilknytte

Tilknyttede bloggere er de som blogger for å generere tilknyttede markedsføringsprovisjoner. I stedet for å lage sine egne produkter, skriver de blogginnlegg som anmelder produkter av andre. Målet er å oppmuntre besøkende til å kjøpe disse produktene ved å bruke bloggerens tilknyttede lenke, slik at bloggeren kan tjene en provisjon som spesifisert av produktskaperen..

En tilknyttet blogger skriver vanligvis gjennomgangsposter på tilknyttede produkter. Noen vil skrive mange anmeldelser på ett nettsted, mens andre vil lage nettsteder dedikert til å markedsføre et bestemt tilknyttet produkt. SEO er en viktig del av prosessen, ettersom en tilknyttet blogger trenger sine anmeldelser for å rangere først i søkeresultatene.

Vellykket tilknyttet blogg

Suksess for en tilknyttet blogger er å sikre at deres tilknyttede produktanmeldelser blir lest av de som sannsynligvis vil kjøpe disse produktene. De jobber også mot å bygge en omfattende postliste for å markedsføre tilknyttede produktlanseringer med dedikerte abonnenter. Noen tilknyttede markedsførere vil fortelle deg at e-postlisten deres er den viktigste inntektskilden.

Eksempel på en vellykket tilknyttet blogg:

7. Medieblogger

media

Medieblogger er definert av innholdet de produserer. Hvis du liker videoblogging, er du en vlogger. Hvis du kuraterer innhold fra andre nettsteder, har du en linklog. Hvis du legger ut bilder eller kunstskisser på bloggen din, er du vert for en fotoblogg eller kunstblogg.

Denne typen blogg er populær blant mennesker innen forskjellige felt. Det yngre publikum spiller inn sitt videospill og deler det med folk som er interessert i det spillet. Fotografer kan dele mange bilder de tok på den siste turen. Folk som har en podcast, kan legge ut lydfiler fra den siste episoden.

Vellykket medieblogg

En av de viktige faktorene her ville være å velge bloggplattformen som passer dine behov. Og kanskje å finne webhotellleverandøren som vil tillate deg å lagre filer i større størrelse uten å belaste deg en formue.

Eksempel på en vellykket medieblogg:

 • PostSecret-blogg der folk sender inn hemmelighetene sine anonymt på et postkort.

8. Frilansbloggere

freelance
Frilansbloggere er de som får betalt for å tilby tjenester, for eksempel å skrive innhold til andre virksomheter. Hvis du leter etter en måte å få betalt for å skrive som en tjeneste og har erfaring med blogging, er frilansblogging veien å gå.

Frilansbloggere dekker emner levert av kundene sine. Noen markedsfører seg selv som eksperter i en bestemt bransje eller nisje, mens andre markedsfører seg som generelle forfattere som kan dekke alt med litt research. Eksperter innen en bestemt bransje eller nisje har en tendens til å kunne belaste mer enn generelle forfattere.

Vellykket frilansblogger

Suksess for en frilansblogger er å bygge en portefølje som gjør dem attraktive for gründere og bedrifter som trenger kvalitetsinnhold skrevet for firmabloggen. Med unntak av ghostwriters, kan frilansbloggere bruke sitt arbeid for andre klienter som et springbrett for å få nye kunder. Etter hvert som de blir mer etterspurt, kan frilansbloggere få større kontrakter og tjene penger som frilanser.

Eksempel på en vellykket frilansblogger:

Klar til å starte din egen blogg?

Å lage din egen personlige blogg kan gjøres så raskt. Når du velger et navn på bloggen din og en bloggplattform, må du velge en webhotellleverandør. For alle nye bloggere anbefaler vi Bluehost, et selskap som driver med over 2 millioner nettsteder over hele verden. Du vil få en gratis domenenavn når du registrerer deg hos dem, og hvis du ikke liker tjenestene deres, tilbyr de en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Anbefalt verktøy:

Når du har lansert den nye bloggen din, må du fremtidssikre den for å sikre at det ikke er noen store veisperringer på din måte. Visjonen din må være langsiktig. Uansett hva du gjør i dag, vil det påvirke din tilstedeværelse på nettet i fremtiden.

Konklusjon

Dette er de viktigste typene blogger, men det er mye mer å oppdage. Det finnes også fellesskapsblogger, ideelle blogger, live webkamerablogger, live game screencast-blogger, enhets-type blogger, podcast-blogger, forskjellige videoblogger og blandinger av alle typer. Forhåpentligvis bør du kunne velge type og starte din egen blogg for å begynne blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map