8 tipuri de bloguri și bloggeri. Ce tip este al tău?

tipuri-de-bloguri


În lumea bloggingului, există diferite tipuri de bloguri și bloggeri care fac blog pentru a atinge obiective specifice. Dacă ați decis să porniți un blog, dar nu sunteți sigur cu ce va aborda blogul dvs., atunci identificarea tipului de blogger pe care doriți să deveniți vă poate ajuta. În această postare, vom analiza tipurile de bloguri și bloggeri care există și cum fiecare se străduiește să aibă succes în lumea bloggingului.

1. Bloguri personale

personal

Când blogurile au început la sfârșitul anilor 90, primul tip de blogger a apărut a fost bloggerii din jurnalul online. Aceștia erau oameni care doreau să își ia online jurnalul online pentru a-și împărtăși experiențele, sentimentele și gândurile cele mai interioare cu o audiență. Pentru bloggerul personal, nu au existat reguli de urmat sau teme de respectat. Blogurile lor erau paginile deschise ale jurnalelor lor, introduse printr-un procesor de texte și publicate pe pagini HTML simple.

Bloggerii personali astăzi tind să urmeze aceeași traiectorie, deși nu mai trebuie să lupte împotriva barierei de intrare a înființării unui site web. Se pot folosi Blogger, WordPress, Tumblr, și rețele similare pentru a începe un blog în mai puțin de cincisprezece minute și a începe să împărtășească strălucirea lor cu lumea.

Deci despre ce scrie un blogger personal? Tot. Unii se vor concentra pe un interes particular, cum ar fi un hobby. Unii se vor concentra pe ceva de care sunt pasionați, cum ar fi politica. Unii se vor concentra pe o cauză, cum ar fi lupta lor cu cancerul. Unii se vor concentra pe orice le este în minte în momentul în care încep o nouă postare pe blog.

Blog personal de succes

Succesul unui blogger personal este găsirea celorlalți pentru a-și împărtăși scrisul. Cel mai bun mod de a construi o comunitate pentru un blog personal este de a găsi alți bloggeri personali care împărtășesc același interes. După ce le-ați găsit, începeți să comentați pe blogurile lor și conectați-vă cu ele pe rețelele de socializare. Pe măsură ce crești interacțiunile cu alți bloggeri personali, ei vor începe să se angajeze cu postările tale de pe blog.

Exemplu de blog personal bun:

 • Grigore Ciotti scrie despre comunicare clară, colaborare și muncă creativă.

2. Bloguri de afaceri

Bussines

Bloggerii de afaceri sunt cei care fac blog pentru afacerea lor. Aceasta ar putea fi o afacere pe care o dețin sau compania pentru care lucrează. Obiectivul business-bloggerului este acela de a câștiga mai multă expunere, trafic și, în cele din urmă, clienți pentru afacerea lor. Spre deosebire de bloggerul personal, scrierea lor este mai puțin concentrată pe ei înșiși și mai concentrată asupra afacerii și industriei lor.

Un blogger de afaceri va scrie despre subiectele care le vor atrage clienții ideali. De exemplu, angajații unei companii de imprimare vor scrie conținut de blog care se adresează altor proprietari de afaceri care se află pe piață pentru cărți de vizită, pliante, broșuri și alte servicii de tipărire. Postările de pe blog vor acoperi subiecte precum „Cum să proiectați o carte de vizită excelentă”, „Tipografie 101” și „Crearea unei broșuri care îți stimulează afacerea.”

Blog de afaceri de succes

Succesul pentru un blogger de afaceri constă în atragerea de cititori care, în final, se vor abona la lista de e-mailuri, vor trimite un formular de plumb sau vor face o achiziție. Cel mai bun mod de a construi o comunitate pentru un blog de afaceri este de a identifica persoanele care sunt cel mai probabil să devină clienți ai afacerii dvs. și să creeze conținut pe care l-ar considera interesant. Apoi, asigurați-vă că fiecare articol de conținut îi determină pe acești oameni să vrea să afle mai multe despre produsele și serviciile dvs..

Exemplu de blog de afaceri bun:

 • Blog HelpScout cu tot ce trebuie să știți despre loialitatea clienților.

3. Bloguri profesionale

profesionist

Bloggerii profesioniști sunt cei care fac bloguri pentru a face bani online. Cu alte cuvinte, obiectivul lor de carieră este să câștige un salariu prin eforturile lor de blogging. Bloggerii profesioniști tind să folosească o varietate de strategii de monetizare pentru a atinge acest obiectiv, inclusiv vânzarea de reclame afișate, crearea de informații și produse digitale, promovarea produselor altor persoane pentru o comisie și altele similare.

Bloggerii profesioniști tind să se concentreze fie pe un blog, fie pe multe bloguri de nișă pentru a genera venituri. Fiecare blog ar trebui să aibă potențialul de a atrage un public numeros, de a produce mult trafic și de a fi potrivit pentru agenții de publicitate și vânzările de produse..

Blog profesional de succes

Succesul unui blogger profesionist depinde de obiectivele de monetizare ale acestora. Cei care doresc să câștige bani prin publicitate vor avea nevoie de mult trafic din partea unei audiențe interesate de un anumit subiect. De exemplu, un blog popular de finanțe personale ar atrage probabil o audiență pe care agenții de publicitate de la companiile de economii de pensii, bănci și alte afaceri similare ar dori să ajungă în față. În plus față de publicitate, bloggerul de finanțe personale ar putea și să monetizeze prin crearea cursului lor pe finanțe personale sau să devină afiliat pentru alții care au cursuri pe finanțe personale.

Exemplu de blog pro bun:

 • 4 ore de lucru pe blog și design de stil de viață din Tim Ferriss.

4. Bloguri de nișă

nişă

În loc să se concentreze doar pe subiecte ample, blogurile de nișă sunt foarte specifice! Unele dintre ideile de blog de nișă ar putea fi blogging-uri alimentare, programe de pregătire cu propria greutate, scriere de poezii, precum și iubitori de bulldog francez. Da, poate fi atât de specific!

Cu un blog de nișă, vă puteți concentra mai mult pe un anumit subiect, făcând astfel cercetarea destul de ușoară. Este mai ușor să identifici punctele tari și punctele slabe ale acestei nișe și să scrii despre lucruri despre care știi cel mai bine. De asemenea, puteți utiliza acel blog și vă puteți schimba pasiunea într-o mică afacere personală.

Blog de nișă de succes

Este important să alegeți subiectul care vă atrage și cel care vă pasionează. Aspirați la succes, fericire, securitate și recunoaștere. Alegând nișa de interes și având punctul dvs. de vedere, veți putea poziționa și diferența blogul dvs. de celelalte bloguri de nișă. Pe de altă parte, este important să se identifice și dimensiunea nișei. Chiar dacă credeți că aveți o idee genială de blog, ar fi dificil să aveți succes, dacă piața dvs. de nișă nu atrage destui oameni. Nu doriți ca nișa dvs. să fie prea mică sau prea mare.

Exemplu de blog de nișă bună:

Câteva bloguri de nișă populare:

Blog de stil de viață

Deși o nișă strict definită, un blog de stil de viață vă permite să abordați zeci de subiecte. Acesta este un mod cu adevărat eficient de a acumula o bază de urmăritori și de a crește traficul într-un timp scurt.

Blog pentru decorațiuni interioare

Oamenii adoră să afle despre toate acele mici proiecte pe care le pot întreprinde singuri în casele lor. Acesta este motivul pentru care blogurile de decor casă DIY au devenit foarte populare. Subiectele pe care le acoperă gama de decorațiuni de perete până la corpuri de lumină personalizate.

Blog de sănătate

Blogurile despre sănătate au devenit foarte populare în ultima vreme. Concurența în această nișă este foarte grea, dar nu înseamnă că nu vei putea reuși. Există o mulțime de spații pentru informații valoroase, sfaturi, sfaturi și asistență.

Blog pentru părinți

Parenting este o nișă foarte populară, potrivită și pentru bloggerii începători. Există atât de multe subiecte de acoperit, iar pe termen lung, monetizarea nu este nici o problemă, deoarece există zeci de produse concepute pentru părinți și copii.

Blog de cusut

Cine s-ar fi gândit că există o audiență uriașă acolo care așteaptă conținutul despre tricotat și cusut, nu? Bloggingul artizanal a devenit un lucru uriaș, iar nișa de cusut este una foarte populară.

Blog religios

Blogurile religioase sunt de asemenea foarte populare. Aici oamenii pot găsi cuvinte de înțelepciune și se pot conecta la un nivel semnificativ. Există multe bloguri religioase acolo.

5. Inversați blogurile

inversa

Blogurile de gazdă inversă sau gazdă sunt un tip unic, dar modern de blog. În locul proprietarului care creează conținut, conținutul este furnizat de public. Un blog invers are o echipă care moderează postările, previn interacțiunile neplăcute și promovează subiecte lente pentru o interactivitate mai mare. În ciuda faptului că blogul gazdă invitat conține în principal conținut de la scriitori invitați, proprietarul ar trebui să scrie și postări proprii. Rețineți că diferite tipuri de bloggeri împărtășesc idei diferite când vine vorba de blogging.

De fapt, orice blogger ar trebui să caute bloguri în domeniul lor în care el sau ea poate deveni un blogger invitat. Te-ar ajuta să te atragă vizitatori pe blogul tău, iar unii cititori online ai blogului gazdă îți pot deveni adepți.

Blog de succes invers

Trucul aici ar fi cum să atragi diferiți scriitori care au deja o reputație online și, în cele mai multe cazuri, ei te-ar ajuta să îți promovezi blogul, împărtășind bucăți de conținut pe care le-au postat cu publicul lor, de obicei pe social media. De la sfârșitul dvs., va trebui să aveți un plan de moderație bun în loc, astfel încât să puteți afișa conținut de la oaspeți zilnic.

Exemplu de blog bun invers:

 • Mediu este un blog ciudat invers, cu urmări în creștere.

6. Bloguri de afiliere

afilia

Bloggerii afiliați sunt cei care blogulează pentru a genera comisioane de marketing afiliat. În loc să-și creeze propriile produse, ei scriu postări pe blog care examinează produsele altora. Obiectivul este de a încuraja vizitatorii să achiziționeze acele produse folosind link-ul de afiliere al bloggerului, permițându-i bloggerului să câștige o comisie specificată de creatorul de produse.

Un blogger afiliat scrie de obicei postări de recenzie pentru produsele afiliate. Unii vor scrie multe recenzii pe un singur site, în timp ce alții vor crea site-uri web dedicate promovării unui anumit produs afiliat. SEO este o parte importantă a procesului, deoarece un blogger afiliat are nevoie de recenziile lor pentru a se clasifica pe primul loc în rezultatele căutării.

Blog de afiliere de succes

Succesul pentru un blogger afiliat se asigură că recenziile lor despre produsul afiliat sunt citite de către cei care probabil cumpără aceste produse. De asemenea, lucrează la crearea unei liste de distribuție extinse pentru promovarea lansărilor de produse afiliate cu abonați dedicați. Unii marketeri afiliați vă vor spune că lista lor de e-mail este sursa principală a veniturilor lor.

Exemplu de blog afiliat de succes:

7. Bloguri media

mass-media

Blogurile media sunt definite prin conținutul pe care îl produc. Dacă vă place blogurile video, atunci sunteți un vlogger. Dacă curățați conținut de pe alte site-uri web, aveți un linklog. Dacă postați fotografii sau schițe de artă pe blogul dvs., găzduiți un blog foto sau un blog de artă.

Acest tip de blog este popular în rândul oamenilor din diferite domenii. Mulțimea mai tânără își înregistrează jocul video și îl împărtășește cu persoanele interesate de acel joc. Fotografii pot împărtăși tone de fotografii realizate în ultima călătorie. Oamenii care au un podcast pot posta fișiere audio din ultimul episod înregistrat.

Blog de succes cu media

Unul dintre factorii importanți aici ar fi alegerea platformei de blog care să se potrivească nevoilor tale. Și poate găsi un furnizor de găzduire web care să vă permită să stocați fișiere de dimensiuni mai mari, fără să vă percepeți o avere.

Exemplu de blog media de succes:

 • PostSecret blog unde oamenii trimit secretele lor anonim pe o carte poștală.

8. Bloggeri independenți

independent
Bloggerii independenți sunt cei care sunt plătiți pentru furnizarea de servicii, de exemplu, scrierea de conținut pentru alte companii. Dacă sunteți în căutarea unui mod de a fi plătit pentru scriere ca serviciu și aveți experiență în blogging, blogul independent este calea de urmat.

Bloggerii independenți acoperă subiecte furnizate de clienții lor. Unii se piață ca experți într-o anumită industrie sau nișă, în timp ce alții se piață ca scriitori generali, care pot acoperi orice lucru cu un pic de cercetare. Experții dintr-o anumită industrie sau nișă tind să poată percepe mai mult decât scriitorii generali.

Blogger independent de succes

Succesul pentru un blogger independent este construirea unui portofoliu care să le facă atractive pentru antreprenorii și întreprinderile care au nevoie de conținut de calitate scris pentru blogul companiei lor. Cu excepția scriitorilor fantomă, bloggerii independenți își pot folosi munca pentru alți clienți ca trotineta pentru a câștiga noi clienți. Pe măsură ce devin mai solicitați, bloggerii independenți pot obține contracte mai mari și își pot câștiga viața ca freelancer.

Exemplu de blogger independent de succes:

Gata pentru a începe propriul blog?

Pentru a crea propriul blog personal se poate face atât de rapid. Când alegeți un nume pentru blogul dvs. și o platformă de blogging, va trebui să alegeți un furnizor de găzduire web. Pentru toți bloggerii noi, vă recomandăm Bluehost, o companie care are peste 2 milioane de site-uri din întreaga lume. Vei primi un nume de domeniu gratuit când vă înscrieți cu ei și dacă nu vă plac serviciile lor, acestea oferă Garanție de returnare de 30 de zile.

Instrument recomandat:

După ce lansați noul dvs. blog, trebuie să-l dovediți în viitor pentru a vă asigura că nu vor exista obstacole mari în calea dvs. Viziunea ta trebuie să fie pe termen lung. Orice vei face astăzi îți va afecta prezența online în viitor.

Concluzie

Acestea sunt principalele tipuri de bloguri, dar mai sunt multe de descoperit. Există, de asemenea, bloguri comunitare, bloguri non-profit, bloguri webcam live, bloguri live screencast bloguri, bloguri tip dispozitiv, bloguri podcast, diverse bloguri video și mixuri de toate tipurile. Sperăm că ar trebui să puteți alege tipul dvs. și să începeți propriul blog pentru a începe călătoria dvs. de blog.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map