8 Τύποι Blogs και Bloggers. Τι είδους είναι δικό σου;

τύποι ιστολογίων


Στον κόσμο του blogging, υπάρχουν διαφορετικά είδη ιστολογίων και bloggers που κάνουν blog για να επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους. Εάν αποφασίσατε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο, αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει το ιστολόγιό σας, τότε μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τον τύπο του blogger που θέλετε να γίνετε. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τους τύπους ιστολογίων και bloggers που υπάρχουν και πώς κάθε ένας προσπαθεί να γίνει επιτυχής στον κόσμο του blogging.

1. Προσωπικά ιστολόγια

προσωπικός

Όταν ξεκίνησε το blogging στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ο πρώτος τύπος blogger που εμφανίστηκε ήταν οι online bloggers bloggers. Αυτοί ήταν άνθρωποι που ήθελαν να κάνουν το καθημερινό περιοδικό τους στο διαδίκτυο για να μοιραστούν τις εμπειρίες, τα συναισθήματά τους και τις βαθύτερες σκέψεις τους με ένα κοινό. Για τον προσωπικό blogger, δεν υπήρχαν κανόνες που πρέπει να ακολουθούν ή θέματα που πρέπει να τηρούν. Τα ιστολόγιά τους ήταν οι ανοιχτές σελίδες των ημερολογίων τους, εισήχθησαν μέσω ενός επεξεργαστή κειμένου και δημοσιεύθηκαν σε απλές σελίδες HTML.

Οι προσωπικοί μπλόγκερ τείνουν σήμερα να ακολουθούν την ίδια πορεία, αν και δεν χρειάζεται πλέον να παλέψουν το εμπόδιο στην είσοδο μιας ιστοσελίδας. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν Blogger, WordPress, Tumblr, και παρόμοια δίκτυα για να ξεκινήσετε ένα blog σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά και να αρχίσετε να μοιράζεστε τη λαμπρότητα τους με τον κόσμο.

Τι γράφει λοιπόν ένας προσωπικός blogger; Τα παντα. Μερικοί θα επικεντρωθούν σε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως ένα χόμπι. Κάποιοι θα επικεντρωθούν σε κάτι για το οποίο είναι παθιασμένοι, όπως η πολιτική. Κάποιοι θα επικεντρωθούν σε μια αιτία, όπως ο αγώνας τους με τον καρκίνο. Μερικοί θα επικεντρωθούν σε ό, τι είναι στο μυαλό τους τη στιγμή που ξεκινούν μια νέα ανάρτηση ιστολογίου.

Επιτυχές προσωπικό ιστολόγιο

Η επιτυχία ενός προσωπικού blogger είναι να βρει άλλους να μοιραστούν τα γραπτά τους. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια κοινότητα για ένα προσωπικό blog είναι να βρείτε άλλους προσωπικούς bloggers που έχουν το ίδιο ενδιαφέρον. Μόλις τα βρείτε, αρχίστε να σχολιάζετε τα ιστολόγιά τους και να επικοινωνείτε μαζί τους στα κοινωνικά μέσα. Καθώς μεγαλώνετε τις αλληλεπιδράσεις σας με άλλους προσωπικούς bloggers, θα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν με τις αναρτήσεις σας στο blog.

Παράδειγμα ενός καλού προσωπικού ιστολογίου:

 • Γκρέγκορι Σιώτι γράφει για τη σαφή επικοινωνία, τη συνεργασία και τη δημιουργική εργασία.

2. Επιχειρησιακά ιστολόγια

επιχειρήσεις

Business bloggers είναι αυτοί που κάνουν blog για την επιχείρησή τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιχείρηση που κατέχουν ή η εταιρεία στην οποία εργάζονται. Ο στόχος του επιχειρηματικού blogger είναι να κερδίσει περισσότερη έκθεση, επισκεψιμότητα και τελικά πελάτες για την επιχείρησή τους. Σε αντίθεση με τον προσωπικό blogger, το γράψιμό τους είναι λιγότερο επικεντρωμένο στον εαυτό του και περισσότερο εστιασμένο στην επιχείρηση και τη βιομηχανία τους.

Ένας επιχειρησιακός blogger θα γράψει για τα θέματα που θα προσελκύσουν τους ιδανικούς πελάτες τους. Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι μιας εταιρείας εκτύπωσης θα γράψουν περιεχόμενο ιστολογίου που απευθύνεται σε άλλους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που είναι στην αγορά για επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια, φυλλάδια και άλλες υπηρεσίες εκτύπωσης. Οι αναρτήσεις ιστολογίου θα καλύπτουν θέματα όπως “Πώς να σχεδιάσετε μια υπέροχη επαγγελματική κάρτα”, “Τυπογραφία 101” και “Δημιουργία φυλλάδιο που ενισχύει την επιχείρησή σας”.

Επιτυχές επιχειρηματικό ιστολόγιο

Η επιτυχία ενός επιχειρηματία blogger είναι να προσελκύσει αναγνώστες που τελικά θα εγγραφούν στη λίστα email τους, θα υποβάλουν μια φόρμα δυνητικού πελάτη ή θα πραγματοποιήσουν μια αγορά. Ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε μια κοινότητα για ένα επιχειρησιακό ιστολόγιο είναι να προσδιορίσετε άτομα που είναι πιο πιθανό να γίνουν πελάτες της επιχείρησής σας και να δημιουργήσετε περιεχόμενο που θα βρίσκουν ενδιαφέρον. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι περιεχομένου οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους να θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

Παράδειγμα ιστολογίου καλής επιχείρησης:

3. Επαγγελματικά ιστολόγια

επαγγελματίας

Οι επαγγελματίες μπλόγκερ είναι αυτοί που κάνουν blog για να βγάλουν λεφτά στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, ο στόχος της σταδιοδρομίας τους είναι να κερδίσουν μισθό μέσω των προσπαθειών τους στο blogging. Οι επαγγελματίες μπλόγκερ τείνουν να χρησιμοποιούν μια ποικιλία στρατηγικών δημιουργίας εσόδων για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως πώληση διαφημίσεων προβολής, δημιουργία πληροφοριών και ψηφιακών προϊόντων, προώθηση προϊόντων άλλων ατόμων με προμήθεια και παρόμοια.

Οι επαγγελματίες μπλόγκερ τείνουν είτε να εστιάζουν σε ένα blog είτε σε πολλά εξειδικευμένα blogs για να αποφέρουν έσοδα. Κάθε ιστολόγιο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει μεγάλο κοινό, να παράγει πολλή επισκεψιμότητα και να είναι κατάλληλο για διαφημιζόμενους και πωλήσεις προϊόντων.

Επιτυχές επαγγελματικό blog

Η επιτυχία ενός επαγγελματία blogger εξαρτάται από τους στόχους δημιουργίας εσόδων. Όσοι επιθυμούν να κερδίσουν χρήματα μέσω της διαφήμισης θα χρειαστούν πολλή επισκεψιμότητα από ένα κοινό που ενδιαφέρεται για ένα συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, ένα δημοφιλές blog προσωπικών οικονομικών θα προσελκύσει πιθανώς ένα κοινό που οι διαφημιζόμενοι από εταιρείες αποταμίευσης συνταξιοδότησης, τράπεζες και παρόμοιες επιχειρήσεις θα ήθελαν να έρθουν μπροστά. Εκτός από τη διαφήμιση, ο προσωπικός χρηματοοικονομικός blogger θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει έσοδα δημιουργώντας το μάθημά του για την προσωπική χρηματοδότηση ή να γίνει συνεργάτης για άλλους που έχουν μαθήματα προσωπικής χρηματοδότησης.

Παράδειγμα ενός καλού επαγγελματικού ιστολογίου:

 • 4-ωρο Εργασία εβδομάδας και Lifestyle Design Blog από Τιμ Φερίς.

4. Εξειδικευμένα ιστολόγια

κόγχη

Αντί να απλώς εστιάζουμε σε ευρεία θέματα, τα εξειδικευμένα ιστολόγια είναι πολύ συγκεκριμένα! Μερικές από τις εξειδικευμένες ιδέες του blog μπορεί να είναι blogging τροφίμων, προγράμματα κατάρτισης με το δικό σας βάρος, σύνταξη ποιημάτων, καθώς και λάτρεις του γαλλικού μπουλντόγκ. Ναι, μπορεί να είναι τόσο συγκεκριμένο!

Με ένα εξειδικευμένο ιστολόγιο, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο θέμα κάνοντας την έρευνα μάλλον εύκολη. Είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες αυτής της θέσης και να γράψετε για πράγματα που γνωρίζετε καλύτερα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το ιστολόγιο και να αλλάξετε το πάθος σας σε μια μικρή προσωπική επιχείρηση.

Επιτυχές εξειδικευμένο ιστολόγιο

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το θέμα που σας ενδιαφέρει και αυτό που σας ενδιαφέρει. Φιλοδοξία για επιτυχία, ευτυχία, ασφάλεια και αναγνώριση. Επιλέγοντας τη θέση που σας ενδιαφέρει και έχοντας την άποψή σας, θα μπορείτε να τοποθετήσετε και να διαφοροποιήσετε το ιστολόγιό σας από άλλα εξειδικευμένα ιστολόγια. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε το μέγεθος της θέσης. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι έχετε μια λαμπρή ιδέα ιστολογίου, θα ήταν δύσκολο να πετύχετε εκτός εάν η εξειδικευμένη αγορά σας προσελκύει αρκετά άτομα. Δεν θέλετε η θέση σας να είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη.

Παράδειγμα ενός καλού εξειδικευμένου ιστολογίου:

Μερικά δημοφιλή εξειδικευμένα ιστολόγια:

Ιστολόγιο τρόπου ζωής

Αν και μια αυστηρά καθορισμένη θέση, ένα blog τρόπου ζωής σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε δεκάδες θέματα. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος συγκέντρωσης βάσης οπαδών και αύξησης της κίνησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Blog διακόσμησης σπιτιού

Οι άνθρωποι λατρεύουν να μαθαίνουν για όλα αυτά τα μικρά έργα που μπορούν να αναλάβουν μόνα τους στα σπίτια τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ιστολόγια διακόσμησης σπιτιού DIY έγιναν πολύ δημοφιλή. Τα θέματα που καλύπτουν κυμαίνονται από διακοσμήσεις τοίχου έως φωτιστικά επί παραγγελία.

Ιστολόγιο υγείας

Το blogging για την υγεία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τον τελευταίο καιρό. Ο ανταγωνισμός σε αυτήν τη θέση είναι πολύ σκληρός, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να πετύχετε. Υπάρχει πολύς χώρος για πολύτιμες πληροφορίες, συμβουλές, συμβουλές και υποστήριξη.

Γονικό ιστολόγιο

Το Parenting είναι μια πολύ δημοφιλής θέση που είναι επίσης κατάλληλη για αρχάριους bloggers. Υπάρχουν τόσα πολλά θέματα που πρέπει να καλυφθούν, και μακροπρόθεσμα, η δημιουργία εσόδων δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς υπάρχουν δεκάδες προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για γονείς και παιδιά.

Ράψιμο ιστολογίου

Ποιος θα πίστευε ότι υπάρχει ένα τεράστιο κοινό εκεί έξω που περιμένει το περιεχόμενο σχετικά με το πλέξιμο και το ράψιμο, σωστά; Το Craft blogging έχει γίνει τεράστιο πράγμα και η ράψιμο είναι πολύ δημοφιλής.

Θρησκευτικό ιστολόγιο

Τα θρησκευτικά ιστολόγια είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Αυτό είναι όπου οι άνθρωποι μπορούν να βρουν λέξεις σοφίας και να συνδεθούν σε ένα ουσιαστικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά θρησκευτικά blogs εκεί έξω.

5. Αντίστροφα ιστολόγια

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ

Τα αντίστροφα ή φιλοξενούμενα ιστολόγια είναι ένας μοναδικός αλλά μοντέρνος τύπος ιστολογίου. Αντί για τον κάτοχο που δημιουργεί περιεχόμενο, το περιεχόμενο παρέχεται από το κοινό. Ένα αντίστροφο ιστολόγιο έχει μια ομάδα που ελέγχει τις αναρτήσεις, αποτρέπει τις δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις και προωθεί αργά θέματα για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση. Παρά το γεγονός ότι το blog φιλοξενίας φιλοξενουμένων περιέχει κυρίως περιεχόμενο από συγγραφείς επισκεπτών, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει επίσης να γράφει δικές του αναρτήσεις. Λάβετε υπόψη ότι διαφορετικοί τύποι bloggers μοιράζονται διαφορετικές ιδέες όταν πρόκειται για blogging.

Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε blogger πρέπει να αναζητά blogs στον τομέα του όπου μπορεί να γίνει φιλοξενούμενος blogger. Θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε επισκέπτες στο ιστολόγιό σας και ορισμένοι διαδικτυακοί αναγνώστες του φιλοξενούμενου ιστολογίου μπορούν να γίνουν οπαδοί σας.

Επιτυχές αντίστροφο ιστολόγιο

Το κόλπο εδώ θα ήταν πώς προσελκύετε διαφορετικούς συγγραφείς που έχουν ήδη φήμη στο διαδίκτυο και, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας βοηθήσουν να προωθήσετε το ιστολόγιό σας κοινοποιώντας κομμάτια περιεχομένου που έχουν δημοσιεύσει στο κοινό τους, συνήθως στα κοινωνικά μέσα. Από το τέλος σας, θα πρέπει να έχετε ένα καλό σχέδιο εποπτείας, ώστε να μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο από τους επισκέπτες καθημερινά.

Παράδειγμα ενός καλού αντίστροφου ιστολογίου:

 • Μεσαίο είναι ένα ιδιότροπο αντίστροφο ιστολόγιο με αυξανόμενο αριθμό.

6. Blogs θυγατρικών

Υιοθετώ

Οι συνεργάτες bloggers είναι αυτοί που δημιουργούν προμήθειες μάρκετινγκ θυγατρικών. Αντί να δημιουργούν τα δικά τους προϊόντα, γράφουν αναρτήσεις ιστολογίου που ελέγχουν προϊόντα από άλλους. Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι επισκέπτες να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο συνεργατών του blogger, επιτρέποντας στον blogger να κερδίσει προμήθεια όπως καθορίζεται από τον δημιουργό του προϊόντος.

Ένας συνεργάτης blogger γράφει συνήθως αναρτήσεις σε προϊόντα συνεργατών. Μερικοί θα γράψουν πολλές κριτικές σε έναν ιστότοπο, ενώ άλλοι θα δημιουργήσουν ιστότοπους αφιερωμένους στην προώθηση ενός συγκεκριμένου προϊόντος συνεργατών. Το SEO είναι ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας, καθώς ένας συνεργάτης blogger χρειάζεται τις αξιολογήσεις του για να κατατάξει την πρώτη θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Επιτυχές ιστολόγιο συνεργατών

Η επιτυχία για έναν συνεργάτη blogger διασφαλίζει ότι οι κριτικές προϊόντων θυγατρικών τους διαβάζονται από εκείνους που είναι πιθανό να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα. Εργάζονται επίσης για τη δημιουργία μιας εκτεταμένης λίστας αλληλογραφίας για την προώθηση της κυκλοφορίας προϊόντων θυγατρικών με αφοσιωμένους συνδρομητές. Ορισμένοι έμποροι θυγατρικών θα σας πουν ότι η λίστα email τους είναι η κύρια πηγή των εσόδων τους.

Παράδειγμα επιτυχημένου ιστολογίου συνεργατών:

7. Ιστολόγια πολυμέσων

μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τα ιστολόγια μέσων καθορίζονται από το περιεχόμενο που παράγουν. Αν σας αρέσει το blogging βίντεο, τότε είστε vlogger. Εάν επιμεληθείτε περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους, έχετε ένα linklog. Εάν δημοσιεύετε φωτογραφίες ή σκίτσα τέχνης στο ιστολόγιό σας, φιλοξενείτε ένα blog φωτογραφιών ή ένα blog τέχνης.

Αυτός ο τύπος ιστολογίου είναι δημοφιλής μεταξύ ατόμων σε διαφορετικά πεδία. Το νεότερο πλήθος ηχογραφεί το βιντεοπαιχνίδι του και το μοιράζεται με άτομα που ενδιαφέρονται για αυτό το παιχνίδι. Οι φωτογράφοι μπορούν να μοιραστούν τόνους φωτογραφιών που πήραν στο τελευταίο ταξίδι. Τα άτομα που έχουν podcast μπορούν να δημοσιεύσουν αρχεία ήχου του τελευταίου επεισοδίου που έχει εγγραφεί.

Επιτυχές ιστολόγιο πολυμέσων

Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες εδώ θα ήταν να επιλέξετε την πλατφόρμα blogging που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Και ίσως να βρείτε τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων που θα σας επέτρεπε να αποθηκεύετε αρχεία μεγαλύτερου μεγέθους χωρίς να σας χρεώσετε περιουσία.

Παράδειγμα επιτυχημένου ιστολογίου πολυμέσων:

 • Ιστολόγιο PostSecret όπου οι άνθρωποι αλληλογραφούν στα μυστικά τους ανώνυμα σε μια κάρτα.

8. Ανεξάρτητοι bloggers

ανεξάρτητος
Οι ανεξάρτητοι μπλόγκερ είναι εκείνοι που πληρώνονται για την παροχή υπηρεσιών, για παράδειγμα, γράφοντας περιεχόμενο για άλλες επιχειρήσεις. Εάν ψάχνετε έναν τρόπο να πληρώσετε για να γράψετε ως υπηρεσία και να έχετε εμπειρία στο blogging, το freelance blogging είναι ο τρόπος να πάτε.

Οι ανεξάρτητοι bloggers καλύπτουν θέματα που παρέχονται από τους πελάτες τους. Ορισμένοι εμπορεύονται τους εαυτούς τους ως ειδικούς σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία ή θέση, ενώ άλλοι εμπορεύονται τους εαυτούς τους ως γενικούς συγγραφείς που μπορούν να καλύψουν οτιδήποτε με λίγη έρευνα. Οι ειδικοί σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία ή θέση τείνουν να είναι σε θέση να χρεώνουν περισσότερα από τους γενικούς συγγραφείς.

Επιτυχής ανεξάρτητος blogger

Η επιτυχία για έναν ανεξάρτητο blogger είναι να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο που τους καθιστά ελκυστικούς για επιχειρηματίες και επιχειρήσεις που χρειάζονται ποιοτικό περιεχόμενο γραμμένο για το blog της εταιρείας τους. Με εξαίρεση τους Ghostwriters, οι ανεξάρτητοι bloggers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δουλειά τους για άλλους πελάτες ως εφαλτήριο για να αποκτήσουν νέους πελάτες. Καθώς γίνονται όλο και περισσότερο σε ζήτηση, οι ανεξάρτητοι μπλόγκερ μπορούν να πάρουν μεγαλύτερα συμβόλαια και να κερδίσουν τα προς το ζην ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Παράδειγμα επιτυχημένου ανεξάρτητου blogger:

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο?

Η δημιουργία του δικού σας προσωπικού ιστολογίου μπορεί να γίνει τόσο γρήγορα. Όταν επιλέγετε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας και μια πλατφόρμα blogging, θα πρέπει να επιλέξετε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Για όλους τους νέους bloggers, προτείνουμε την Bluehost, μια εταιρεία που διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Θα πάρετε ένα δωρεάν όνομα τομέα όταν εγγραφείτε μαζί τους και αν δεν σας αρέσουν οι υπηρεσίες τους, προσφέρουν Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Προτεινόμενο εργαλείο:

Μόλις ξεκινήσετε το νέο ιστολόγιό σας, θα πρέπει να το αποδείξετε στο μέλλον για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στο δρόμο σας. Το όραμά σας πρέπει να είναι μακροπρόθεσμο. Ό, τι κάνετε σήμερα θα επηρεάσει την παρουσία σας στο διαδίκτυο στο μέλλον.

συμπέρασμα

Αυτοί είναι οι κύριοι τύποι ιστολογίων, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να ανακαλύψετε. Υπάρχουν επίσης κοινοτικά ιστολόγια, ιστολόγια μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ιστολόγια ζωντανής κάμερας web, ιστολόγια ζωντανής προβολής παιχνιδιών, ιστολόγια συσκευών, ιστολόγια podcast, διάφορα ιστολόγια βίντεο και μίγματα όλων των τύπων. Ας ελπίσουμε ότι θα πρέπει να μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο σας και να ξεκινήσετε το δικό σας blog για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο blogging.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map