Τα καλύτερα προσωπικά και εξειδικευμένα ιστολόγια (30+ πραγματικά παραδείγματα)

παραδείγματα ιστολογίων


Όλοι αγαπάμε να διαβάζουμε ποιοτικά ιστολόγια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε κάτι νέο, κάτι χρήσιμο. ή για διασκέδαση. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν bloggers με επιρροή, καθώς αυτή η θέση έχει πολλές δυνατότητες δημιουργίας εσόδων.

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog, μπορείτε να το κάνετε αρκετά γρήγορα.

Για οποιονδήποτε λόγο, θέλετε να δημιουργήσετε ένα blog. μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι μία από τις καλύτερες αποφάσεις που μπορείτε να λάβετε. Διότι, το blogging μπορεί να σας προσφέρει πολλά οφέλη, από την ισχυρή αίσθηση της εκπλήρωσης από την εκπαίδευση, την έμπνευση και τη βοήθεια άλλων για την οικοδόμηση ευαισθητοποίησης, την επιρροή και τη δημιουργία συνδέσεων που μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε μια εξαιρετική προσφορά εργασίας. Το blogging μπορεί να ανοίξει πολλές ευκαιρίες για εσάς και να σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά όχι μόνο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή αλλά και στη ζωή των αναγνωστών σας.

Φυσικά, η διάδοση της πληροφορίας για αυτό και η προσέλκυση του κατάλληλου είδους αναγνωστών που θα βρουν το περιεχόμενό σας ενδιαφέρον και χρήσιμο απαιτεί την ύπαρξη καλών και αποτελεσματικών στρατηγικών..

Λοιπόν τι σκοπεύεις να κάνεις? Λοιπόν, η εργασία σας, για αρχάριους. πρέπει να γνωρίσετε τα πράγματα σας για να ξεχωρίσετε σε αυτό το πλήθος. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε μπορεί να είναι αυτό το άρθρο με τη λίστα των καλύτερων ιστολογίων στον Ιστό. Βρείτε τους ανθρώπους που κάνουν ό, τι θέλετε να κάνετε και το κάνουν καλά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις βέλτιστες πρακτικές τους, βρείτε τη δική σας περιστροφή για να βάλετε την ιδέα και γράψτε, γράψτε, γράψτε!

Τι είναι ακριβώς ένα blog?

Ας δούμε γρήγορα τι είναι ένα blog; Ένα blog (συντομευμένο από τη φράση “weblog”) είναι ένας ιστότοπος ή μια ιστοσελίδα που ενημερώνεται τακτικά με περιεχόμενο που οι αναγνώστες του blog μπορούν να βρουν εμπνευσμένο ή εκπαιδευτικό. Ένα ιστολόγιο μπορεί να έχει διαφορετικούς σκοπούς, όπως η ευαισθητοποίηση για μια μεμονωμένη αιτία ή μια επωνυμία, η καθιέρωση ενός εαυτού ως ειδικού σε έναν συγκεκριμένο τομέα ή η προώθηση μιας επιχείρησης και η αύξηση των πωλήσεων, για να αναφέρουμε μόνο μερικούς. Όλα εξαρτώνται φυσικά από τον τύπο του blog.

Το ιστολόγιό σας μπορεί να είναι το διαδικτυακό σας περιοδικό, για παράδειγμα, όπου θα εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και θα τα μοιραστείτε με τον κόσμο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλετε, αλλά το κλειδί για την επιτυχία του είναι να παρέχει πραγματική αξία στους αναγνώστες σας χρησιμοποιώντας έναν φιλικό και συνομιλητικό τόνο φωνής, ενώ παραμένει συνεπής.
Τι είναι ένα γράφημα Blog

Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το infographic στον ιστότοπό σας

Τι κοινό έχουν τα καλύτερα ιστολόγια?

Υπάρχουν εκατομμύρια ιστολόγια στον ιστό, αλλά πώς κατάφεραν οι πραγματικά επιτυχημένοι μπλόγκερ να ξεπεράσουν τον θόρυβο του ανταγωνισμού και να ωθήσουν τα ιστολόγιά τους στην κορυφή; Παρείχαν περιεχόμενο που προσέφερε πραγματική αξία στους αναγνώστες τους. Είχαν μια μοναδική φωνή που οι αναγνώστες τους ήθελαν να ακούσουν και αυτό ακριβώς τους έκανε διαφορετικούς. Αυτό δημιουργεί έναν σκληρό ανταγωνισμό για τους νεοεισερχόμενους στην μπλογκόσφαιρα που προσπαθούν να κάνουν το όνομά τους.

Ακόμα κι αν ένα θέμα που θέλετε να αντιμετωπίσετε περιλαμβάνει μια ιδέα που έχει ειπωθεί χίλιες φορές, μπορείτε ακόμα να κάνετε μια συστροφή και να πείτε την ιστορία σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε συναρπαστικό περιεχόμενο που θα έχει μια μοναδική προσωπικότητα με την οποία μπορούν να σχετίζονται οι αναγνώστες σας και να ερωτευτείτε πραγματικά με κάθε λέξη που γράφετε.

Το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ακριβώς αυτό που έχουν όλα τα αγαπημένα ιστολόγια. Φυσικά, υπάρχει ο αριθμός των οπαδών, αλλά το περιεχόμενο είναι το μόνο στοιχείο που τους προσελκύει καταρχάς και τους κάνει να επιστρέφουν για περισσότερα.

Επομένως, εάν θέλετε να κάνετε το blog σας ελκυστικό, εστιάστε πάντα στην ποιότητα του περιεχομένου σας.

Οι πιο δημοφιλείς θέσεις που οδηγούν την κυκλοφορία και κερδίζουν χρήματα

τα blogs οδηγούν χρήματα

Όταν αναζητάτε μια θέση για να εστιάσετε το ιστολόγιό σας, πρέπει να σκεφτείτε εκείνους με μια ακμάζουσα αγορά. Για να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας, πρέπει να βρείτε μια θέση με μεγάλες δυνατότητες δημιουργίας επισκεψιμότητας και εισοδήματος.

Οι παρακάτω θέσεις είναι οι πιο δημοφιλείς, επομένως έχουν μεγάλη κίνηση και εισοδηματική ισχύ. Είναι λίγο ευρεία, αλλά μπορείτε να βρείτε μια κατάλληλη μικρο-θέση εντός αυτών μόλις βρείτε το πάθος σας και βρείτε έναν τρόπο βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων.

Ταξιδιωτικά ιστολόγια

Τα ταξιδιωτικά ιστολόγια έχουν τεράστιες δυνατότητες να οδηγούν πολλή κίνηση και να κερδίζουν χρήματα. Οι άνθρωποι λατρεύουν τα ταξίδια και πάντα αναζητούν νέες ευκαιρίες να πάνε κάπου που δεν είχαν ξαναδεί και να εξερευνήσουν νέους πολιτισμούς.

Μπορείτε να λάβετε πολλές οδηγίες με το ταξιδιωτικό σας ιστολόγιο. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα ιστολόγιο συγκεκριμένης περιοχής, ένα blog ταξιδιών φαγητού ή ένα προσωπικό ιστολόγιο ταξιδιών γεμάτο με τις δικές σας συναρπαστικές περιπέτειες και ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Το ιστολόγιό σας μπορεί επίσης να επικεντρωθεί σε κριτικές ξενοδοχείων ή εστιατορίων ή ταξιδιωτικών εργαλείων, ώστε να μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από συνδέσμους συνεργατών. Η θέση είναι τεράστια, οπότε υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να εστιάσετε εδώ.

Ιστολόγια υγείας

Αυτή η θέση έχει επίσης μεγάλες ευκαιρίες θυγατρικών, καθώς μπορείτε να γράψετε για τρόφιμα, συμπληρώματα, προϊόντα γυμναστικής και πολλά άλλα.

Μπορείτε να εστιάσετε το ιστολόγιό σας σε υγιεινές συνταγές, δίαιτες, πρωινές ρουτίνες, ασκήσεις στο σπίτι, προπονήσεις γυμναστηρίου, συμβουλές για την υγειονομική περίθαλψη και συμβουλές – το ονομάζετε. Πολλές ευκαιρίες για μαζική κίνηση και εισόδημα εδώ.

Ιστολόγια ηλεκτρονικής μάθησης

Η ηλεκτρονική μάθηση αυξάνεται με αστραπιαία ταχύτητα, καθώς το Διαδίκτυο έχει κάνει τη μάθηση και τη γνώση προσβάσιμη σε όλους. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες στο διαδίκτυο, από την άνεση του σπιτιού τους.

Εάν έχετε συγκεκριμένες γνώσεις ή δεξιότητες που σας ενδιαφέρει να γράψετε, γιατί να μην βοηθήσετε και άλλους να γίνουν ειδικοί; Μπορείτε να δώσετε μαθήματα κιθάρας, μαθήματα κωδικοποίησης, μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων, σεμινάρια σχετικά με τη χρήση οποιουδήποτε είδους λογισμικού, μαθήματα γλώσσας και σχεδόν οτιδήποτε άλλο θέλετε.

Τεχνολογία και τυχερά παιχνίδια

Οι παίκτες ενδιαφέρονται για την αγορά τεχνολογίας, οπότε ο συνδυασμός των δύο θα σας βοηθήσει να κερδίσετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Αυτή είναι μια από τις πιο κερδοφόρες θέσεις που μπορείτε να επιλέξετε και, πάλι, έρχεται με πολλές δευτερεύουσες θέσεις και ευκαιρίες συνεργατών.

Μπορείτε να συντάξετε κριτικές για εφαρμογές και βιντεοπαιχνίδια, κριτικές για τεχνολογικά gadget, συμβουλές σχετικά με τις επισκευές σε κινητά και υπολογιστές, σεμινάρια βιντεοπαιχνιδιών ή οποιοδήποτε άλλο σχετικό θέμα που σας ενδιαφέρει και να έχετε πολλά να πείτε.

Γονικά ιστολόγια

Αυτή είναι μια από αυτές τις θέσεις που πάντα οδηγεί στην κυκλοφορία και τα χρήματα. Οι μαμάδες είναι παντού, επομένως θα έχετε πάντα ένα εξαιρετικό κοινό που ενδιαφέρεται για χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές για γονείς.

Υπάρχουν εκατοντάδες θέματα για να διαλέξετε σχετικά με τη φροντίδα των μωρών και των παιδιών και τη βοήθεια των νέων μητέρων να επιλέξουν τα καλύτερα τρόφιμα, ρούχα, ασφαλή παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα μικρά τους ή να σχεδιάσετε ένα τέλειο πάρτι γενεθλίων για παιδιά.

Μπορείτε επίσης να παρέχετε συμβουλές εγκυμοσύνης και κυριολεκτικά οποιαδήποτε άλλη χρήσιμη συμβουλή τόσο για τις μητέρες όσο και για τους μπαμπάδες. Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε έσοδα από το γονικό σας ιστολόγιο είναι να συμμετάσχετε στο μάρκετινγκ συνεργατών προωθώντας τα καλύτερα προϊόντα για παιδιά και γονείς.

Θέλετε να ξεκινήσετε ένα προσωπικό ιστολόγιο?

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε το δικό σας προσωπικό blog, μπορείτε να το κάνετε πολύ γρήγορα μόνοι σας. Χρειάζεστε ένα όνομα για το ιστολόγιό σας (όνομα τομέα), μια καλύτερη πλατφόρμα ιστολογίου (σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να φιλοξενείτε WordPress) και έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όλα αυτά τα βήματα είναι πολύ απλά και μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να λειτουργήσετε το ιστολόγιό σας σε χρόνο μηδέν.

Πρώτα θα πρέπει να επιλέξετε τον πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων σας και για νέους bloggers, προτείνουμε την Bluehost, μια εταιρεία που διαθέτει πάνω από 2 εκατομμύρια ιστότοπους παγκοσμίως. Θα πάρετε ένα δωρεάν όνομα τομέα όταν εγγραφείτε μαζί τους, συν προσφέρουν Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Το πρώτο βήμα

Κάντε κλικ εδώ και θα καταλήξετε στη σελίδα “Αποκλειστική προσφορά” που προορίζεται για τους αναγνώστες μας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Ξεκινήστε τώρα”.

Βήμα πρώτο

Δεύτερο βήμα

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με το βασικό σχέδιο, γιατί θα χρειαστείτε χρόνο για να προσδιορίσετε τις ανάγκες και τις επιλογές σας. Το βασικό σχέδιο έχει όλα όσα χρειάζεται ένας αρχάριος για να δημιουργήσει ένα νέο blog. Σκεφτείτε άλλα σχέδια αργότερα όταν το ιστολόγιό σας απογειωθεί και οι ανάγκες σας γίνουν μεγαλύτερες.
βήμα δυο

Τρίτο βήμα

Το όνομα τομέα σας θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στη μελλοντική ανάπτυξη του ιστολογίου σας και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο και να καταλάβετε ένα καλό όνομα τομέα. Μόλις το κάνετε αυτό, εισαγάγετε το όνομα στη στήλη “νέος τομέας” και επιλέξτε τον τομέα ανώτατου επιπέδου.
τρίτο βήμα

Προτεινόμενο εργαλείο:

Απλώς πληκτρολογήστε τον επιθυμητό τομέα σε αυτό το πλαίσιο “νέος τομέας” και το BlueHost θα σας δείξει εάν είναι διαθέσιμος ή όχι. Εάν όχι, θα σας παρέχει μια λίστα με παρόμοια ονόματα για να διαλέξετε.

Θυμηθείτε, αφού δημιουργήσετε το ιστολόγιό σας και αρχίσετε να πληκτρολογείτε το περιεχόμενό σας, πρέπει να εστιάζετε πάντα στο κοινό-στόχο σας και στις ανάγκες τους, ώστε να μπορείτε να τους παρέχετε πραγματική αξία και ποιότητα, γιατί αυτό θα κάνει το blog σας επιτυχημένο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βυθιστεί βαθύτερα στην ενότητα blogging μας και τα διαβάσετε όλα, καθώς σίγουρα θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το blogging.

Άλλοι τύποι ιστολογίων

άλλοι τύποι ιστολογίων

Οι μπλόγκερ είναι πολύ δημιουργικοί άνθρωποι. Υπάρχουν άλλοι τύποι ιστολογίων εκτός από τα πιο δημοφιλή.

Ιστολόγια κοινότητας

Τα ιστολόγια κοινότητας έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν κοντά άτομα που έχουν παρόμοια σκέψη. Αυτά τα ιστολόγια συνήθως καλύπτουν τα θέματα που ενδιαφέρουν τους ομοϊδεάτες και διαθέτουν μια ενότητα σχολίων και ισχυρή υποστήριξη κοινωνικών μέσων για την προώθηση της επικοινωνίας.

Μη κερδοσκοπικά ιστολόγια

Τα μη κερδοσκοπικά ιστολόγια έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν άτομα που τρέχουν και εργάζονται σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Καλύπτουν όλα τα είδη θεμάτων, όπως μη κερδοσκοπικές επικοινωνίες, μη κερδοσκοπικό ψηφιακό μάρκετινγκ, συγκέντρωση χρημάτων και άλλα πράγματα.

Ζωντανά ιστολόγια κάμερας

Το να γράφεις για παγκόσμιους προορισμούς στο ιστολόγιό σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να τους δείξεις σε ροή σε πραγματικό χρόνο στο κοινό σου είναι άλλο.

Τα ιστολόγια ζωντανής κάμερας web περιλαμβάνουν επίσης εκείνα όπου οι δημιουργοί περιεχομένου δεν γράφουν το περιεχόμενο αλλά το κοινοποιούν προφορικά στο κοινό. Σε συνδυασμό με ζωντανή συνομιλία, αυτός ο τύπος blogging είναι πολύ ελκυστικός και μπορεί επίσης να είναι επικερδής.

Ζωντανά ιστολόγια screencast παιχνιδιών

Αυτά τα ιστολόγια στοχεύουν ένα δημογραφικό ενδιαφέρον που ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και χωρίς τη δυνατότητα να παρακολουθούν βολικά τα παιχνίδια που θέλουν και πώς θέλουν. Με λογισμικό ροής και δικαιώματα μετάδοσης, αυτά τα είδη ιστολογίων είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν.

Ιστολόγια τύπου συσκευής

Τα ιστολόγια τύπου συσκευής στοχεύουν άτομα με γνώσεις τεχνολογίας. Αυτά τα ιστολόγια διαθέτουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές, τις δυνατότητες, τη λειτουργικότητά τους και ούτω καθεξής. Με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνολογίας, η εύρεση της έμπνευσης για θέματα δεν αποτελεί πρόβλημα σε αυτήν τη θέση.

Ιστολόγια podcast

Τα ιστολόγια Podcast έχουν γίνει πολύ δημοφιλή κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών. Καλύπτουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών. Το Podcasting είναι μια τάση και η απόδειξη είναι πολύ διάσημα blogs που πρόσθεσαν podcasts στην τυπική προσφορά τους. Υπάρχουν περίπου 104 εκατομμύρια μηνιαίοι ακροατές podcast στις ΗΠΑ.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Πώς να ξεκινήσετε ένα podcast – Ο οριστικός οδηγός για αρχάριους 2020

Ιστολόγια βίντεο

Ακόμα και με το YouTube, υπάρχουν ακόμα vloggers εκείνοι που προτιμούν να ανεβάζουν και να μοιράζονται τα βίντεό τους στον δικό τους ιστότοπο.

Μείγματα όλων των τύπων

Και τέλος, έχουμε ιστολόγια που αποτελούν μίγματα όλων των τύπων που έχουμε συζητήσει παραπάνω. Αυτά τα ιστολόγια μπορούν να καλύπτουν διαφορετικά θέματα, να στοχεύουν πολλά δημογραφικά στοιχεία και να διαθέτουν όλους τους τύπους μορφών μέσων.

Δείτε αυτήν τη λίστα με τα καλύτερα εξειδικευμένα ιστολόγια

Έτσι, εδώ στο FirstSiteGuide, αποφασίσαμε να σας δώσουμε την ευκαιρία να μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες τάσεις σε μια συγκεκριμένη θέση.

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τα διάφορα ιστολόγια στο Διαδίκτυο σήμερα. Κοιτάξτε τι κάνουν σωστά στα ιστολόγιά τους και δείτε αν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να το κάνετε καλύτερα! Μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις και να έχετε κάτι να δουλέψετε όταν καθορίσετε τη νέα σας προσέγγιση στο blogging. Ελπίζουμε ότι θα σας εμπνεύσει να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό ιστολόγιο που θα προσελκύσει σημαντικό αριθμό οπαδών που θα ανυπομονούν πάντα να διαβάζουν κάθε νέα ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύετε.

Ιστολόγια τρόπου ζωής
Οικολογικά & πράσινα ιστολόγια
Ιστολόγια μαμά
Ιστολόγια κοινωνικών μέσων
Ιστολόγια για κατοικίδια
Ιστολόγια επιχειρήσεων και επιχειρηματικότητας
Ιστολόγια γυμναστικής
Ιστολόγια τυχερών παιχνιδιών

συμπέρασμα

Υπάρχουν σίγουρα πολύ πιο επιτυχημένα ιστολόγια που μπορείτε να πάρετε για ένα μοντέλο. Αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα ιστολογίου που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν και θα σας βοηθήσουν να ακολουθήσετε τη σωστή κατεύθυνση που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία που στοχεύετε.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked