20 Sebab Mengapa Anda Perlu Memulakan Blog (untuk Perniagaan dan Kesenangan)

mengapa-mula-a-blog


Apa itu blog dan mengapa memulakannya? Terdapat banyak sebab mengapa anda mesti mempunyai blog anda. Artikel ini akan melihat dua puluh cara mengapa setiap orang mesti mempunyai blognya. Bagi sebilangan daripada kita, tidak ada yang lebih memuaskan daripada mempunyai tugas impian. Sama ada kejuruteraan, seni, biologi, atau pembawa lain yang anda pilih. Tetapi, sebilangan orang akan memberitahu anda bahawa tidak ada yang memuaskan seperti menjadi blogger sepenuh masa!

Blogging meningkatkan dan membentuk watak anda. Ini juga memberi anda kepuasan dan dalam beberapa kes kestabilan kewangan.

Berikut adalah dua puluh sebab yang membuat anda ingin memulakan blog:

Blogging untuk Keseronokan

1. Membantu anda mempelajari perkara baru

Pembelajaran adalah faktor yang paling menggalakkan dalam menulis blog. Walaupun memerlukan anda menghantar teks di blog anda, ia juga banyak membantu anda belajar. Meneliti apa yang ditulis oleh blogger lain. Menumpukan perhatian pada bagaimana orang memberi komen. Membuat isi kandungan anda akan meningkatkan pengetahuan anda mengenai topik tertentu.

2. Ini memberi anda kejelasan pemikiran

Keupayaan untuk berfikir dan bertindak dengan jelas adalah salah satu kemahiran paling kritikal dalam kehidupan seharian kita. Sudah tentu, mereka tidak mengajar anda ini di sekolah! Melalui blog, anda belajar untuk merenungkan hubungan anda dan masalah kehidupan yang lain. Ia juga membantu anda berinteraksi dengan orang yang berbeza.

3. Ini meningkatkan kemahiran menulis anda

Penguasaan menulis disertakan dengan keperluan untuk latihan berterusan. Apa cara yang lebih baik untuk melakukan ini jika tidak melalui blogging? Ingat bahawa ketidakkonsistenan melemahkan otot tulisan anda. Kenapa mesti ada blog? Blogging mempertajam kehebatan penulisan anda dengan memaksa anda untuk terus menulis.

Anda boleh menggunakan alat seperti Tatabahasa dan Asap Putih yang akan membantu anda menghasilkan kandungan berkualiti.

4. Ini Meningkatkan keyakinan anda

Nah, blogging mengajar bagaimana berkongsi pendapat anda yang berbeza. Ini mendorong anda untuk menerima kesalahan yang anda buat. Anda akan mengenali kekuatan anda dan belajar mengawal kelemahan anda. Anda juga harus menerima kritikan dan sanjungan secara matang dan profesional.

5. Ini dapat meningkatkan pertuturan anda

Ucapan yang baik dimulakan dengan skrip yang lebih baik lagi. Semakin banyak anda belajar mengenai topik yang menarik, semakin mudah untuk menyampaikannya secara lisan. Selepas beberapa tempoh, anda akan bertambah yakin. Dan dapat menghadapi penonton dan menguruskan perasaan gementar yang mungkin timbul. Blogging akan membantu anda melakukannya.

6. Ini dapat membantu anda dengan kerja sukarela dan aktiviti kemasyarakatan

Blogging juga membantu dengan cara lain. Seperti, menawarkan air minum yang selamat kepada orang yang memerlukan. Atau membayar pendidikan anak yang memerlukan. Penulis seperti Jeff Goins menyumbang hampir sepuluh peratus penjualan mereka kepada badan amal. Lain-lain seperti Pat Flynn mengumpulkan lebih daripada lima puluh ribu untuk membina dua sekolah di Ghana, Afrika.

7. Ini adalah cabaran sebenar

Tunggu tetapi mengapa blog jika mencabar? Kita semua perlu melakukan tugas yang sukar pada suatu ketika dalam kehidupan kita. Seberapa menggembirakan hidup jika kita menyerahkan sesuatu kepada kita? Dengan menulis blog, terlalu selesa agak sukar. Oleh itu, ia memaksa anda untuk terus berkembang yang bukan perkara buruk!

8. Blogging membolehkan anda menolong orang

Mengapa tidak blog jika ia membolehkan anda menjadi pahlawan? Dengan berkongsi kisah anda, anda dapat memberi inspirasi kepada anak muda untuk meneroka potensi tersembunyi mereka. Dengan menulis tentang idea yang berbeza, seperti cinta, hubungan, dan masalah sosial yang lain, anda dapat mengubah kehidupan mereka.

9. Ini memberi anda disiplin yang terbaik

Adakah anda lemah untuk berhubung dengan orang lain atau menyimpan jadual? Dengan menulis blog, anda memperbaiki dua faktor ini. Ini membantu anda mengikuti tarikh akhir dan memenuhi keperluan pelanggan. Sekiranya blog dapat membantu anda dengan itu, mengapa tidak blog?

Blog untuk perniagaan

10. Anda boleh menjana wang dari blog

Bagi kita yang bukan jutawan yang dilahirkan, ada peluang baik untuk menjana sejumlah wang. Anda juga boleh menjadi blogger sepenuh masa yang menjana pendapatan. Semua ini semasa melakukan perkara yang anda sukai. Selain itu, mempunyai cukup masa untuk menangani aktiviti lain serta meluangkan masa bersama keluarga.

11. Tidak diperlukan set kelayakan tertentu

Anda boleh membuat blog WordPress anda dalam masa kurang dari lima belas minit dengan menggunakan panduan langkah demi langkah yang mudah. Mengapa tidak blog kemudian? Dengan alat yang ada hari ini, anda tidak perlu menjadi pengaturcara atau orang yang mahir teknologi untuk membuat blog. Beberapa klik dan anda sudah bersedia!

12. Ia berpatutan

Mengapa tidak membuat blog jika anda boleh memulakan dan membayar $ 2.75 sebulan? Ya, itulah kos anda untuk menjalankan blog peribadi yang mudah. Juga, jika anda mahu blog anda mempunyai kebebasan, gunakan persediaan yang dihoskan sendiri. Anda akan dapati bahawa ia berpatutan untuk sesiapa sahaja, di mana sahaja di dunia anda berada.

13. Ini membantu anda mendapatkan khalayak dalam talian

Sebilangan besar orang tertarik dengan tempat dan individu yang meningkatkan kehidupan mereka. Blog akan membolehkan anda membuat nilai melalui kandungan anda. Dari mana, anda boleh meningkatkan pangkalan peminat anda dan menjangkau pembaca dalam talian yang lain.

14. Ini membantu dalam mempengaruhi pendapat umum

Blogging membantu anda mengenal pasti jurang di sektor awam dan membolehkan anda berkongsi pandangan anda dengan khalayak yang luas. Contoh yang baik adalah kawasan yang mempunyai sedikit atau tanpa dispensari untuk ibu mengandung dan orang sakit di masyarakat. Dengan mengetengahkan masalah ini di blog anda, anda meningkatkan kesedaran mengenai perkara itu. Anda dapat menarik perhatian orang yang terlibat, seperti pihak berkepentingan pemerintah!

15. Membantu anda membina kredibiliti anda

Beberapa ijazah pendidikan kehilangan kaitannya dan organisasi menentukan kelayakan tertentu. Dalam kes ini, telah muncul bahawa melalui blog, pencari kerja mendapatkan pekerjaan. Syarikat mencari penulis dan pemimpin pendapat yang boleh dipercayai untuk menulis di blog mereka.

16. Ini membantu dalam menerbitkan karya anda

Adakah anda masih menunggu perkhidmatan penerbit? Baiklah, anda mesti menunggu seumur hidup! Mengapa tidak membuat blog dan menjadikan diri anda sebagai penerbit? Penulis seperti Theresa Ragan ditolak lebih dari seratus kali dalam sembilan belas tahun. Dia kemudian memutuskan untuk menjadi pintar, dan dalam setahun, dia menjual hampir tiga ratus ribu salinan!

17. Ini dapat memberi anda peluang untuk bercakap dengan orang lain

Mengapa menulis blog? Baiklah, blog anda membolehkan anda mengambil bahagian dalam banyak pertuturan. Anda boleh berkongsi idea di blog anda yang dapat memberikan anda tawaran pembicara di acara atau persidangan!

18. Ini boleh membuat anda berunding

Mengapa blog untuk perniagaan? Mark Schaefer, seorang blogger terkenal, telah mendapat tawaran luar biasa dari pelbagai syarikat. Antaranya, Microsoft, Amazon, Yahoo, dan eBay serta banyak lagi yang lain. Anda dapat mengenal pasti subjek yang paling sesuai dengan anda dan memulakan blog berdasarkannya. Itu mungkin menyebabkan beberapa pekerjaan perundingan tidak lama lagi.

19. Ini dapat membantu anda mencari pekerjaan bebas

Ramai orang hari ini memperoleh wang dari mana-mana tempat di dunia melalui pekerjaan bebas. Blog adalah cara terbaik untuk menunjukkan kemahiran anda, dan ia dapat membantu anda mencari pelanggan baru. Anda boleh dibayar kerana melakukan sesuatu yang paling dekat dengan hati anda!

20. Membantu mempromosikan seni atau hobi lain

Mengapa tidak menulis blog jika ia memaparkan hobi terbaik anda? Anda mungkin gemar bermain bola sepak, membuat manik, melukis, seni, dan reka bentuk atau bahkan menyanyi. Bercakap tentang minat anda di blog anda, dan ini akan menjadikan pembaca dalam talian berhubungan dengan anda dalam erti kata yang lebih mendalam!

Kesimpulannya

Sekiranya anda telah mengetahui beberapa petua, kongsikan artikel ini kepada mereka yang berkongsi masalah anda. Adakah terdapat petua lain yang kita tinggalkan? Jangan ragu untuk memberikan cadangan dan komen anda, dan kami akan menghubungi anda!

Mengapa-Anda-Harus-Mula-a-Blog

Jangan ragu untuk menggunakan infografik ini di laman web anda

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map