20 причини защо трябва да започнете блог (за бизнес и удоволствие)

защо старт-а-блог


Какво е блог и защо да започнете такъв? Има много причини, поради които трябва да имате своя блог. Тази статия ще разгледа двадесет начина, поради които всеки трябва да има свой блог. За някои от нас няма нищо по-удовлетворяващо от това да имат работа на мечта. Независимо дали е избран инженер, изкуство, биология или друг превозвач, който сте избрали. Но някои хора ще ви кажат, че нищо не е толкова задоволително, колкото да сте блогър на пълен работен ден!

Блогът подобрява и формира вашия герой. Освен това ви дава изпълнение и в някои случаи финансова стабилност.

Ето двадесет причини, които ще ви накарат да жадувате да започнете блог:

Contents

Блог за удоволствие

1. Помага да научите нови неща

Ученето е най-обнадеждаващият фактор в блоговете. Въпреки че изисква да публикувате текст в блога си, той също ви помага да научите много. Проучване какво пишат други блогъри. Съсредоточаване върху това как хората коментират. Създаването на вашето съдържание ще подобри знанията ви по определена тема.

2. Дава ви яснота на мисълта

Способността да се мисли и действа ясно е едно от най-критичните умения в ежедневния ни живот. Разбира се, не те учат на това в училище! Чрез блоговете се научавате да разсъждавате върху вашите взаимоотношения и други житейски проблеми. Освен това ви помага да общувате с различни хора.

3. Подобрява уменията ви за писане

Писменото майсторство идва с необходимостта от постоянна практика. Какъв по-добър начин да направите това, ако не чрез блог? Не забравяйте, че несъответствията отслабват мускулите ви за писане. Защо да имате блог тогава? Блогът изостря писмеността ви, като ви принуждава да продължите да пишете.

Можете да използвате инструменти като Grammarly и Бял дим това ще ви помогне да произвеждате качествено съдържание.

4. Подобрява вашата увереност

Е, блогът учи как да споделяте различните си мнения. Това ви насърчава да приемете грешките, които допускате. Ще разпознаете вашите конкретни силни страни и ще се научите да контролирате слабостите си. Можете също така да приемате критиката и ласкателството по зрял и професионален начин.

5. Може да подобри вашата реч

Една добра реч започва с още по-добър сценарий. Колкото повече научавате за теми, които ви интересуват, толкова по-лесно става да ги комуникирате устно. След известен период ще натрупате увереност. И може да се изправи пред публика и да управлява всяко нервно усещане, което може да дойде. Блогът ще ви помогне да направите това.

6. Може да ви помогне с доброволчески труд и обществени дейности

Блогът помага и по други начини. Като например предлагане на безопасна питейна вода на хора в нужда. Или заплащане за образованието на нуждаещо се дете. Писатели като Джеф Гойнс даряват близо десет процента от продажбите си на благотворителни организации. Други като Пат Флин събира повече от петдесет хиляди за изграждане на две училища в Гана, Африка.

7. Това е истинско предизвикателство

Чакайте, но защо блог, ако е предизвикателен? Всички трябва да свършим трудни задачи в някакъв момент от живота си. Колко вълнуващ би бил животът, ако ни бяха предадени нещата? С блоговете да станете твърде удобни е доста трудно. Следователно те принуждава да продължаваш да растеш, което не е толкова лошо нещо!

8. Блогът ви позволява да помагате на хората

Защо не блог, ако ви позволява да станете герой? Чрез споделянето на вашата история вие можете да вдъхновите младите хора да изследват техните скрити потенциали. Пишейки за различни идеи, като любов, връзки и други социални проблеми, можете да промените живота им.

9. Дава ви най-добра дисциплина

Вие сте лоши с връзка с хора или спазване на графици? С блоговете се подобрявате по тези два фактора. Помага ви да спазвате сроковете и да отговаряте на нуждите на клиентите. Ако блогът може да ви помогне с това тогава, защо не и блог?

Блог за бизнес

10. Можете да печелите пари от блоговете

За тези от нас, които не сме родени милионери, има добър шанс да спечелим доста пари. Можете дори да станете блогър на пълен работен ден, който си изкарва прехраната. Всичко това, докато правите нещото, което обичате. Плюс това, да имате достатъчно време за справяне с други дейности, както и да прекарате време със семейството си.

11. Не се изисква конкретен набор от квалификации

Можете да създадете вашия WordPress блог за по-малко от петнадесет минути, като използвате проста насока стъпка по стъпка. Защо не блог тогава? С инструментите, налични днес, не е нужно да сте програмист или специалист в областта на технологиите, за да правите блог. Няколко кликвания и сте готови да започнете!

12. Достъпно е

Защо не блог, ако можете да започнете и да плащате $ 2,75 на месец? Да, точно това ще ви струва да започнете обикновен личен блог. Освен това, ако искате блогът ви да има известна свобода, използвайте самостоятелно настроена настройка. Ще откриете, че е достъпна за всеки, където и да е в света.

13. Помага ви да спечелите онлайн аудитория

Повечето хора са привлечени от места и хора, които подобряват поминъка си. Блогът ще ви позволи да създавате стойност чрез съдържанието си. Оттук можете да увеличите базата си на фенове и да достигнете до други онлайн четци.

14. Помага при повлияване на общественото мнение

Блогът ви помага да идентифицирате празнина в публичния сектор и ви позволява да споделяте възгледите си с широка аудитория. Добър пример е зона с малко или почти никакви диспансери за бременни майки и болни в обществото. Като подчертавате този проблем във вашия блог, увеличавате информираността по този въпрос. Можете да привлечете вниманието на хората, които участват, като например държавни заинтересовани страни!

15. Помага ви да изградите своята доверие

Някои образователни степени губят своята актуалност и организации, определящи конкретна квалификация. В този случай се оказа, че чрез блоговете търсещите работа получават работа. Компаниите търсят надеждни писатели и лидери на общественото мнение, които да пишат в своите блогове.

16. Помага при публикуването на твоето произведение

Все още чакате услугите на издател? Е, тогава ще трябва да чакате цял живот! Защо не блог тогава и да си направите издател? Писатели като Тереза ​​Раган бяха отхвърлени над сто пъти за деветнадесет години. Тогава тя реши да се умни и след година продаде близо триста хиляди копия!

17. Може да ви осигури възможности да разговаряте с хората

Защо да пишем блог? Е, вашият блог ви позволява да участвате в много говорни ангажименти. Можете да споделяте мисли в блога си, което може да ви предложи оферта за лектор на събитието или конференцията!

18. Тя може да ви получи консултантски сделки

Защо блог за бизнес? Марк Шефер, известен блогър, получи изключителни сделки от различни компании. Сред тях са Microsoft, Amazon, Yahoo и eBay, както и много други. Можете да идентифицирате темата, която ви е най-подходяща и да започнете блог въз основа на нея. Това може да доведе до някои консултантски работни места скоро.

19. Може да ви помогне да намерите работа на свободна практика

Много хора днес печелят пари от всяко място на света чрез работа на свободна практика. Блогът е отличен начин да покажете своите умения и може да ви помогне да намерите нови клиенти. Можете да получите заплащане, за да направите нещо, което е най-близко до сърцето ви!

20. Спомага за популяризиране на изкуства или други хобита

Защо не блог, ако той разкрива най-добрите ви хобита? Може да обичате да играете футбол, правене на мъниста, рисуване, изкуства и дизайн или дори пеене. Говорете за своята страст в блога си и това ще накара онлайн читателите да се свържат с вас в по-дълбок смисъл!

заключение

Ако сте научили няколко съвета, тогава споделете тази статия с тези, които споделят притесненията ви. Има ли други съвети, които оставихме? Моля, не се колебайте да оставите вашите предложения и коментари и ние ще се свържем с вас!

Защо-Ти-облекчена Start-а-блог

Чувствайте се свободни да използвате тази инфографика на вашия уебсайт

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked