16 Sfaturi practice care garantează mai mulți abonați la blog

16-practice-Sfaturi


O mulțime de oameni care conduc un blog sunt adesea atât de surprinși să scrie postări obișnuite pe blog, încât uită de inima blogului lor – abonații lor. Abonații tăi sunt una dintre cheile pentru ca blogul tău să aibă succes și să ajungă la mai multe persoane. Puteți avea un conținut uimitor, dar nu va fi niciodată eficient fără ca cineva să-l citească.

Când porniți un blog, de obicei vă gândiți la modalitățile de a atrage vizitatori pe blogul dvs. Dar, de asemenea, trebuie să lucrați la transformarea lor în abonați și să-i determinați să partajați conținutul dvs. pentru a vă ajuta să atrageți un public și mai mare.

Ce se întâmplă când atragi vizitatori noi pentru a-ți vizita blogul? Cum îi aduci să se întoarcă? Iată câteva sfaturi excelente pentru a vă ajuta să vă creșteți baza de abonați.

Sfaturi practice pentru a crește numărul abonaților blogului

Optimizarea postărilor de top pentru abonare

Nu toate mesajele de pe blog vor avea același număr de vizualizări. Cei care au cele mai multe vizualizări au ceva ce cititorii dvs. consideră interesanți și utili. În timp ce puteți utiliza acele postări populare de blog ca ghiduri pentru crearea de conținut excelent pe blog, le puteți utiliza și pentru a crește numărul abonaților dvs..

Puteți face acest lucru prin optimizarea lor pentru un abonament. Cel mai bun mod de a face acest lucru este crearea de apeluri la acțiune (CTA) ispititoare pentru a le include în postările de top. Trebuie să vă constrângeți cititorii să acționeze și să vă abonați la blogul dvs. pentru mai multe conținuturi excelente pe care le consideră interesante. Puteți face CTA-urile pop-up sau glisați sau le puteți plasa în partea de jos a postărilor.

Un CTA este un text care vă solicită publicului țintă să ia o anumită acțiune, în acest caz, abonarea. Folosind verbe imperative, cum ar fi „a vizita”, „a afla mai multe” sau „a descărca”, provocați un răspuns imediat pentru a face următorul pas.

Iată un exemplu de CTA pe care îl utilizăm în ghidul nostru popular Cum să pornim un blog. Vă oferim să descărcați o carte electronică tuturor celor care vă abonați:

Cum să începeți un ghid de blog CTA

Adăugați widget abonament în partea de jos a fiecărei postări blog

Toți bloggerii de top folosesc pe larg această abordare. Este logic să adăugați caseta de abonament la sfârșitul conținutului. Dacă oamenilor le place ceea ce au citit, s-ar abona în mod natural pentru a primi mai mult conținut similar.

De exemplu, unul dintre CTA-urile dvs. poate fi „Abonați-vă acum pentru a primi sfaturile noastre direct în căsuța de e-mail”. Toți cei care doresc să primească sfaturile dvs. se vor abona și, astfel, vor lua măsurile pe care le-ați dorit.

Iată un exemplu de astfel de casetă de abonare din Backlinko blog:

Backlinko blog

Realizarea unei pagini de destinație separate pentru abonament

Pagina de destinație specifică subiectului poate fi o pâlnie destul de largă pentru noii abonați. Puteți conduce o mulțime de trafic de pe blogul dvs. către pagina respectivă, așa că ar trebui să folosiți traficul și să optimizați pagina de destinație pentru un abonament. În afară de realizarea unei pagini de destinație atrăgătoare, trebuie să includeți informații relevante despre ofertă și CTA convingătoare. Trebuie să vă ghidați vizitatorii blogului dvs. pentru a se înscrie în cursul dvs. sau pentru a vă abona pentru a primi cele mai recente conținuturi ale blogului.

Iată cum Michael Hyatt o face pe blogul său:

Michael Hyatt

Este un bun exemplu de pagină de destinație unde Michael se oferă să se aboneze la o pregătire premium. Puteți direcționa oamenii către pagina respectivă prin e-mail, social media, alte pagini de pe site-ul dvs. web. Observați „obțineți actualizări” simple în partea de jos a paginii, astfel încât vizitatorii să se aboneze cu un singur clic.

Utilizați un by-line în autorul secțiunii de conținut

Un alt mod inteligent de a crește abonații blogului tău este să incluzi un link by-line în care arăți un nume de autor al conținutului. O linie by-line este o linie de text care însoțește povestea unui anumit fragment de conținut. În acest caz, îl puteți folosi ca un fel de CTA pentru a oferi vizitatorilor blogului dvs. să opteze pentru newsletter-ul dvs. de e-mail.

Pentru ca linia ta să fie vizibilă și să iasă în evidență, ar trebui să o plasezi chiar sub titlul postărilor de pe blog. Pentru a face o funcție liniară eficientă, trebuie să adăugați un hyperlink. Iată un exemplu din Blog de profituri web:

Blog de profituri web

Când vizitatorii blogului dvs. fac clic pe el, se va deschide un pop-up, care le va cere să se aboneze.

Pop-up blog pentru profituri web

Utilizați un widget lipicios în postările de pe blog

Widgeturile adezive te pot ajuta, de asemenea, să crești rata de abonament prin e-mail, mai ales când ai postări lungi pe blog. În acest caz, oamenii trebuie să deruleze în jos și există un spațiu alb în bara laterală. Puteți utiliza un widget lipicios în acea zonă și să profitați din plin de acesta pentru a atrage atenția vizitatorilor blogului dvs..

Iată un exemplu din blogul NeilPatel, astfel încât să puteți vedea cum un widget lipicios umple spațiul barei laterale:

Blogul lui NeilPatel

Când oamenii parcurg conținutul dvs., widgetul de abonament va fi „blocat” în bara laterală.

Utilizați o casetă hello-bar pe site-ul dvs.

Hello-barurile sunt foarte populare în aceste zile, deoarece captează atenția privitorului. Un hello-bar reprezintă o bară de instrumente web foarte utilă plasată în partea de sus a site-ului dvs. web pentru a angaja oamenii din momentul deschiderii unui blog. Când îl introduceți în antetul site-ului dvs. pentru a-l face ochi, fiecare vizitator îl va observa. Astfel, puteți amplificați-vă abonamentele.

Iată un exemplu de hello-bar în acțiune de pe blogul Webprofits:

Webprofits blog hello-bar

Cheia pentru crearea unui hello-bar util este să includeți un CTA încântător, cum ar fi un formular de e-mail pentru a vă înscrie pentru a crește numărul de abonați. Este foarte util pentru orice CTA, atât timp cât includeți un mesaj care îi va face pe vizitatorii săi constrânși să afle mai multe despre el. Bara dvs. de salut ar putea include un link care duce la pagina de destinație, care ar putea fi cea mai preferată postare pe blog sau cursul online gratuit pe care îl oferiți.

Ieșiți din mesajul pop-up

Tot mai multe site-uri web implementează un pop-up de ieșire, deoarece te poate ajuta să-ți captezi vizitatorii înainte de a pleca. Ieșiți din mesajele pop-up concepute să apară când vizitatorii dvs. își mută cursorul mouse-ului cu intenția de a părăsi site-ul. Îți stimulează vizitatorii să se aboneze și să rămână mai mult timp. Unii profesioniști de marketing consideră că orice pop-up nu este o abordare bună pentru a-ți menține vizitatorii și că oamenii se irită. Astfel, dacă decideți să folosiți unul pe blogul dvs., asigurați-vă că faceți contul CTA. Iată un exemplu din Blog Maxtraffic:

Blog Maxtraffic

Poarta de bun venit

O poartă de bun venit apare atunci când un vizitator intră pe site-ul dvs. web. De obicei, este afișat unui vizitator pentru prima dată înainte de a intra în conținutul tău. Vizitatorii văd un mesaj de bun venit sub forma unui CTA angajator, care le cere să se aboneze.

Uitați-vă la un exemplu de poartă de bun venit din Site-ul OkDork:

Site-ul OkDork

O poartă de bun venit este un apel complet la acțiune, deci este de la sine înțeles că este atrăgător de atenție și, mai ales, foarte eficient.

Pași suplimentari pentru creșterea numărului de abonați

Valorificarea CTA

Pentru a profita la maxim de CTA-urile dvs. și a le face să conteze, trebuie să știți cum să le folosiți. Cheia este să creezi o copie atrăgătoare sau să vină cu stimulente care să atragă atenția vizitatorilor blogului tău. Trebuie să îi faceți să dorească să vă lase o adresă de e-mail pentru a primi conținut nou sau eBook, de exemplu.

Ce vă va ajuta să captați atenția mai multor persoane și să-i determinați să se aboneze prin intermediul CTA-urilor dvs.? Cele mai evidente locuri pentru a vă pune CTA-urile sunt postările dvs. de blog. Persoanele care le citesc sunt deja angajate cu conținutul dvs. Prin includerea CTA-urilor în textul postărilor de pe blog, veți avea șanse mai mari de a-i determina pe oameni să se aboneze.

Dacă aveți deja unele CTA pentru generarea de clienți în postările de pe blog, puteți crea un CTA secundar pentru un abonament. În acest caz, trebuie să vă asigurați că CTA-ul dvs. secundar nu concurează cu cel primar. Trebuie să fie complementare, așa că nu o exagerați; nu doriți să vă copleșiți vizitatorii blogului.

Iată un alt exemplu bun din HubSpot, care arată CTA-uri primare și secundare în una dintre postările lor de pe blog:

HubSpot

Alte locuri utile pentru adăugarea CTA-urilor dvs. sunt pagina dvs. de pornire și pagina „Despre noi”. Aceasta din urmă este una dintre cele mai vizitate pagini de pe fiecare site web, motiv pentru care ar trebui să o utilizați pentru a crește numărul abonaților dvs. de blog.

Aruncăm o privire la contently e CTA pe pagina „Despre noi”, plasată chiar sub povestea lor și a întregii echipe:

contently e

CTA automatizat

Deținerea unui CTA automat poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de încurajarea abonamentului. În sensul că puteți crea un CTA inteligent care afișează mesaje diferite tipuri de vizitatori de blog. Puteți baza acel mesaj în funcție de logodna lor.

Când creați un CTA inteligent, cei care vă sunt deja abonați la blog nu vor vedea acele CTA. Vor vedea celelalte CTA-uri pe care le-ați putea avea, concepute pentru a-i încuraja pe fanii dvs. existenți să ia alte măsuri pe care doriți să le întreprindă.

Toți noii vizitatori vor vedea un CTA diferit și le veți putea oferi abonament fără a vă copleși abonații actuali.

Iată un exemplu din HubSpot pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine CTA-urile inteligente:

CTA-uri inteligente HubSpot

Alegerea modului corect de abordare a potențialilor abonați

Pentru a atrage atenția potențialilor abonați ai blogului, trebuie să îi contactați direct. Nu puteți crea un CTA soft, doar cerând oamenilor să se aboneze adesea nu vor face acest lucru. Aceasta nu înseamnă că ar trebui să fiți lipsiți de respect, ci arătați mai degrabă încredere și folosiți un limbaj direct pe care oamenii îl vor convinge. Asta le va arăta că știi ce faci și că abonarea la blogul tău este ceea ce trebuie să facă.

Trebuie să intra in capul lor și gândiți-vă de ce ar dori să se aboneze. Despre ce este vorba și ce le oferiți, care îi va face să dorească să primească actualizări despre asta? Cum vor beneficia de asta? Când veți înțelege modul în care gândesc și ce anume au nevoie, veți ști exact cum să-i abordați și să-i angajați cu fiecare CTA.

Asigurați optimizarea mobilă

Unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi faceți pentru a crește numărul de abonați ai blogului dvs. este optimizarea blogului dvs. pentru dispozitive mobile. Sunteți conștienți de faptul că mobilul a depășit desktop-ul în utilizare, așa că nu se poate spune că mulți dintre vizitatorii blogului dvs. vor fi utilizatori de telefonie mobilă. Chiar dacă nu, acestea sunt valoroase.

Acesta este motivul pentru care trebuie să oferiți utilizatorilor dvs. de telefonie mobilă o experiență de utilizator perfectă. Permiteți-le să vă citească blogul și să navigheze pe site-ul dvs. web pe dispozitivele mobile. Astfel, în loc să pierzi niște vizitatori și abonați, vei conduce mult mai mult către ușa ta.

De asemenea, optimizarea mobilă vă va ajuta să vă îmbunătățiți SEO. Acest lucru vă va crește vizibilitatea online și va ajuta potențialii abonați să vă descopere blogul.

Încercări de împărțire A / B

Testarea separată este crucială pentru îmbunătățirea blogului tău. Ca efectuarea de teste split A / B pentru a compara performanța diferitelor pagini sau postări pe blog, ar trebui să faceți la fel cu CTA-urile dvs. pentru un abonament.

Efectuați teste divizate pentru a compara diferite CTA și verificați care apelurile la acțiune funcționează mai bine. Vei afla ce anume vă permite vizitatorii blogului dvs. să se aboneze la lista dvs. de e-mail și veți înțelege cum să obțineți mai mulți pentru a opta.

Ghidul începătorului final pentru testarea A / B

Extinderea posibilităților de abonare la rețelele de socializare

Promovarea și distribuirea conținutului dvs. pe rețelele de socializare vă vor ajuta să vă extindeți atenția și să obțineți atenția noilor audiențe. La urma urmei, există miliarde de utilizatori de social media deci ar trebui să utilizați rețelele de socializare în avantajul dvs..

Marketingul pe rețelele de socializare ar trebui să se afle în partea de sus a listei pentru a vă ajuta să introduceți oameni pe blogul dvs. și să le oferiți posibilitatea de a vă abona. Îți oferă un mod excelent de a arăta publicului tău despre ce este vorba blogul tău. Dă-le o privire despre ce vor primi dacă vor opta pentru buletinul tău de e-mail.

În afară de partajarea postărilor de pe blog, ar trebui să includeți și linkuri directe către pagina dvs. de destinație. De asemenea, puteți crea o adresă URL separată pentru abonament și puteți partaja linkul pe rețelele de socializare.

Asigurați vizibilitatea oportunităților de abonament

Butoanele dvs. de abonare trebuie să fie vizibile, astfel încât să nu fie nevoie pentru totdeauna de cei care doresc să se aboneze să le găsească. Nu-i face să sară prin cercuri pentru a localiza butonul de abonament, ci face-l să iasă în evidență. Asigurați-vă că oamenii o pot vedea în antetul și subsolul blogului dvs., astfel încât vizitatorii dvs. să poată fi întotdeauna conștienți de ele.

Acest lucru este deosebit de important dacă creați un CTA de abonament care apare atunci când vizitatorii dvs. vin pe blogul dvs. Mulți oamenilor nu le plac pop-urile și ar putea să-l închidă imediat. Adăugând mai multe opțiuni de abonare, vizitatorii vor putea să le vadă.

Cereți doar informațiile de abonament de care aveți nevoie

Acesta este important. Formularele lungi pot doar să-i enerveze pe abonații dvs. potențiali și să-i facă să se răzgândească. Tot ce ai nevoie este e-mailul lor și poate numele, nu? Astfel, ar trebui să ceri doar adresa lor de e-mail.

daca tu facilitează procesul de abonare pentru ei veți avea o șansă mai mare de a vă crește baza de abonați.

Acorduri de promovare încrucișată

Promovarea încrucișată este o modalitate excelentă de a promova blogul și conținutul acestuia și de a crește numărul de abonați ai blogului tău. Vă implică colaborarea cu bloggeri de top și promovarea conținutului celuilalt, atât pe blogurile dvs., cât și pe rețelele de socializare. Dacă creați un acord de promovare încrucișată cu influenți, vă puteți extinde acoperirea și maximiza vizibilitatea online.

Dacă executați un site web de afaceri, puteți colabora cu diferite mărci și să promovați produsele sau serviciile acestora. În schimb, vă pot promova conținutul. Poate duce blogul tău la un nivel cu totul nou și poate deschide o mulțime de oportunități pentru a genera mai multe oportunități de calitate și pentru a-ți crește baza de abonați.

Concluzie

Nu există o singură abordare care să vă ajute să creșteți numărul abonaților dvs. de blog. Dar aceste sfaturi practice de mai sus vă vor oferi o idee despre ce puteți încerca. Între timp, ar trebui să lucrați la îmbunătățirea blogului dvs., deoarece există întotdeauna loc pentru îmbunătățiri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Liked Liked